Düsseldorf – Leverkusen 1:4 (kon.) | Augsburg – Hannover 0:2 (kon.) | Mainz – Brémy 1:1 (kon.)
Freiburg – Mönchengladbach 2:0 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 1:2 (kon.) | Schalke – Hoffenheim 3:0 (kon.)
Bayern – Hamburger 9:2 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:1 (1:0)
Werder Brémy
Sobota 30.03.2013, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Skončil sa zápas nemeckej Bundesligy medzi 1. FSV Mainz 05 – Werder Brémy výsledkom 1:1. Veľký zlom v zápase sa začal písať hneď v prvej minúte, resp. 15. sekunde, keď skóre otváral Szalai, ktorý sa po prihrávke do odkrytej časti brány nemýlil. Ostatok zápasu bol predovšetkým vyrovnaný, hralo sa zo strany na stranu, kde tu nejaká šanca. V druhom polčase prišiel vyrovnávajúci gól na strane Brémy zásluhou Hunta. (17:21:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Nastavujú sa dve minúty.
     
    88
    V závere stále kombinujú domáci hráči, tí sa pohybujú tak na prelome vlastnej a súperovej polovice.
     
    88
    Aut a následný center na ľavú stranu, kde sa o zakončenie snažili domáci, aj tento pokus bol však odrazený za autovú čiaru, takže čas tejto situácie sa zrejme bude opakovať.
     
    87
    Pomaly sa blížime k záveru samotného zápasu, pri lote sú aktuálne domáci hráči, ktorí budú vhadzovať na pravej strane.
     
    84
    Skoro sa podarilo Brémy otočiť zápas. Po rýchlom brejku, ktorý sa zrodil na ich polovici sa do zakončenia dostal strelec úvodného gólu Hunt, ktorý teraz však neskóroval po dobrom zákroku brankára.
     
    79
    Obrovská šanca pre hráčov Mainzu, útok po ľavej strane s následným zakončením pred 16-tkou, tento pokus však v hodine 12-tej vyráža do bezpečia obranca.
     
    79
    Hra sa nám tak povediac spomalila, hovorí o tom aj tento prenos, ktorý však nie je kvôli hre na ihrisku, ale zapríčinený technickými problémami, na ktorých sa pracuje.
     
    75
    Striedajúci hráč Malli mal obrovskú príležitosť, keď po kombinácii v strede ihriska sa lopta dostala pred 16-tku, kde tak povediac osamotený mohol zakončiť na bránu, to sa mu aj podarilo, lenže brankár vytiahol perfektný zákrok.
     
    73
    Striedanie v domácom tíme, z ihriska odchádza Ivanschitz nastupuje Malli.
     
    69
    Werder Brémy dali gól! Je vyrovnané! Veľká smola pre domácich hráčov, pri ktorých tak povediac nestálo šťastie. Najskôr sa na pravej strane pošmykol obranca, následnú centrovanú loptu v podaní ARONA HUNTA si stečoval za chrbát brankára jeden z obrancov.
     
    69
    Odkop od brány domácich, lopta sa ocitla niekde pred 16-tkou, ale tam to kontroluje už obrana hostí, následne sa Brémy dostavajú do útoku.
     
    68
    Dobrým zákrokom sa prezentuje brankár na druhej strane. Priamy kop z cca 25 metrov musel vyrážať nad brvno, po tom ako lopta nepríjemne padala nadol.
     
    67
    Obrovskú šancu zahodili domáci hráči, ktorí si tak mohli zvýšiť vedenia o dva góly. Zakončenie v 16-tke vyrazil reflexne brankár, ktorý tak podržal svoj tím.
     
    61
    Brémy ostáva stále pri lopte, postupuje do útoku, kde však veľký rozruch nespravila, keď center z pravej strany ihneď zablokoval obranca na roh.
     
    60
    Po nejakom čase sa nachádzame v 60. minúte, kde nám panuje stále stav 1:0. V týchto sekundách sú pri lopte hostia.
     
    Ospravedlňujeme sa za technické problémy.

    Tomáš Batiz

    Góly: 1. Szalai – 69. Hunt

    Karty:   28. Zimling (MAI), 41. Pospech (MAI)


    1. FSV Mainz 05: Wetklo – Bell, Svensson, Noveski, Pospěch – Baumgartlinger, Soto – N. Müller, Zimling, Ivanschitz – Szalai.
    Werder Brémy: Mielitz – Gebre Selassie, Lukimya, Papastathopoulos, Ignjovski – Bargfrede – de Bruyne, Ekici, Trybull, Hunt – Petersen.

    Rozhodca: Gräfe – Häcker, Kleve