Düsseldorf – Leverkusen 1:4 (kon.) | Augsburg – Hannover 0:2 (kon.) | Mainz – Brémy 1:1 (kon.)
Freiburg – Mönchengladbach 2:0 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 1:2 (kon.) | Schalke – Hoffenheim 3:0 (kon.)
Bayern – Hamburger 9:2 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:1 (1:0)
Werder Brémy
Sobota 30.03.2013, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Skončil sa zápas nemeckej Bundesligy medzi 1. FSV Mainz 05 – Werder Brémy výsledkom 1:1. Veľký zlom v zápase sa začal písať hneď v prvej minúte, resp. 15. sekunde, keď skóre otváral Szalai, ktorý sa po prihrávke do odkrytej časti brány nemýlil. Ostatok zápasu bol predovšetkým vyrovnaný, hralo sa zo strany na stranu, kde tu nejaká šanca. V druhom polčase prišiel vyrovnávajúci gól na strane Brémy zásluhou Hunta. (17:21:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Nastavujú sa dve minúty.
     
    88
    V závere stále kombinujú domáci hráči, tí sa pohybujú tak na prelome vlastnej a súperovej polovice.
     
    88
    Aut a následný center na ľavú stranu, kde sa o zakončenie snažili domáci, aj tento pokus bol však odrazený za autovú čiaru, takže čas tejto situácie sa zrejme bude opakovať.
     
    87
    Pomaly sa blížime k záveru samotného zápasu, pri lote sú aktuálne domáci hráči, ktorí budú vhadzovať na pravej strane.
     
    84
    Skoro sa podarilo Brémy otočiť zápas. Po rýchlom brejku, ktorý sa zrodil na ich polovici sa do zakončenia dostal strelec úvodného gólu Hunt, ktorý teraz však neskóroval po dobrom zákroku brankára.
     
    79
    Obrovská šanca pre hráčov Mainzu, útok po ľavej strane s následným zakončením pred 16-tkou, tento pokus však v hodine 12-tej vyráža do bezpečia obranca.
     
    79
    Hra sa nám tak povediac spomalila, hovorí o tom aj tento prenos, ktorý však nie je kvôli hre na ihrisku, ale zapríčinený technickými problémami, na ktorých sa pracuje.
     
    75
    Striedajúci hráč Malli mal obrovskú príležitosť, keď po kombinácii v strede ihriska sa lopta dostala pred 16-tku, kde tak povediac osamotený mohol zakončiť na bránu, to sa mu aj podarilo, lenže brankár vytiahol perfektný zákrok.
     
    73
    Striedanie v domácom tíme, z ihriska odchádza Ivanschitz nastupuje Malli.
     
    69
    Werder Brémy dali gól! Je vyrovnané! Veľká smola pre domácich hráčov, pri ktorých tak povediac nestálo šťastie. Najskôr sa na pravej strane pošmykol obranca, následnú centrovanú loptu v podaní ARONA HUNTA si stečoval za chrbát brankára jeden z obrancov.
     
    69
    Odkop od brány domácich, lopta sa ocitla niekde pred 16-tkou, ale tam to kontroluje už obrana hostí, následne sa Brémy dostavajú do útoku.
     
    68
    Dobrým zákrokom sa prezentuje brankár na druhej strane. Priamy kop z cca 25 metrov musel vyrážať nad brvno, po tom ako lopta nepríjemne padala nadol.
     
    67
    Obrovskú šancu zahodili domáci hráči, ktorí si tak mohli zvýšiť vedenia o dva góly. Zakončenie v 16-tke vyrazil reflexne brankár, ktorý tak podržal svoj tím.
     
    61
    Brémy ostáva stále pri lopte, postupuje do útoku, kde však veľký rozruch nespravila, keď center z pravej strany ihneď zablokoval obranca na roh.
     
    60
    Po nejakom čase sa nachádzame v 60. minúte, kde nám panuje stále stav 1:0. V týchto sekundách sú pri lopte hostia.
     
    Ospravedlňujeme sa za technické problémy.
     
    51
    Mainz začína útok z vlastnej polovice, pomaly však postupuje k súperovi, tam však zatiaľ iba kombinuje.
     
    50
    Postup Brémy do útoku. Ten vyzeral celkom nebezpečne, ale zastavil sa tesne pred 16-tkou, keď jeden z hráčov nastrelil iba obrancu.
     
    50
    Ospravedlňujeme sa Vám za kvalitu tohto prenosu, ale problém je celoplošný. Snažíme sa to čo najrýchlejšie odstrániť!
     
    47
    Maniz prvý krát v druhom polčase smeruje do útoku. Rýchla kombinácia na pár dotykov však skončila tesne za polovicou, niežeby bol problém v kombinácii, ale prišiel faul zo strany súpera.
     
    46
    Nepríjemné zakončenie v podaní hostí. Tí veľmi rýchlo po výkope prenikli pred 16-tku súpera. Prihrávka skončila na pravej strane, odkiaľ krížna strela minula tesne bránu.
     
    46
    Začalo sa nám druhé dejstvo záapsu medzi Mainz a Brémy.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    44
    V závere prvého polčasu postupujú do útoku domáci hráči, tí sa držia na súperovej polovici, ale vzápätí sa rozhodli stiahnuť a kombinujú s loptou medzi obrancov.
     
    43
    Jedna z ďalších šancí pre Brémy, štandardná situácia z pravej strany skončila v 16-tke. Na loptu si vyskakovali viacerí hráči, ale do bezpečia ju posiela brankár, ktorý vyskočil najvyššie.
     
    42
    Veľmi nepríjemný priamy kop, ktorý by tak na prvý pohľad ani nemusel vyzerať, kedže rozohrávka smerovala rovno na brankára, tomu však v páde prekĺzla lopta popod nohy a trafila tyč, od ktorej sa odrazila na roh.
     
    41
    Druhá žltá karta pre domáci tím. Tentokrát to bol veľmi nepríjemný faul v podaní Prospecha, ktorý v zákroku poslal hráča na zem.
     
    40
    V 16-tke nepríjemne štrikoval s loptou na kopačke Petersen, ten sa dokázal odpútať od obrancu, ale následná zdvojená obrana mu už narobila problémy.
     
    39
    Pomaly sa blížime k poslednej päťminútovke v prvej tretine. Hra sa opäť spomalila, azda aj preto, že obranca vracia loptu späť k bráne Brémy, kde na rozohrávku dlhšie čaká brankár.
     
    37
    Najskôr útočili hostia, následne sa o to pokúšali aj domáci hráči. V oboch prípadoch sa jednalo o veľmi rýchle, resp. krátke držania lopty. Konštatujme tak, že oba tímy si štikli lístky na permanentkách v jednom nemenovanom Aquaparku a pokračujú v hre.
     
    36
    Brémy postupovali do útoku. Dlhšia kombinácia na útočnej polovici však k ničomu neviedla a domáca obrana si pripisuje tak povediac ďalšie plus v očiach trénera.
     
    35
    Ospravedlňujeme sa za menšie technické problémy, ktoré môžu v nasledujúcich sekundách vzniknúť.
     
    35
    Dobrá kombinácia v strede ihriska v podaní domáceho tímu, ten kombinuje dosť dobre a zväčša iba na jeden dotyk. Dostali sa aj pred 16-tku súpera, lenže pokus bol zablokovaný.
     
    34
    Povedal by som, že rozohrávky sú dosť dlhé, čo sa týka odkopov od brány, alebo autových vhodov. Nie je tomu inak aj v týchto sekundách, keď sa na rozohrávku domácich čaká cirka 20 sekúnd.
     
    32
    Hra stratila tak trošku na tempe. Zmeniť to však môže rohový kop Brémy, ktorý v týchto sekundách nekončí úspešne. Lopta skončila na hlave Petersena, ten však mieri vysoko nad.
     
    32
    V úvode 32. minúty sa hlásil o slovo útok hostí, ako sa rýchlo prihlásil tak aj stroskotal. Odrazený center obrana súpera poslala až na opačnú polovicu, odkiaľ sa Brémy bude opäť snažiť niečo vymyslieť.
     
    30
    Brémy po nevyužitých šanciach, resp. nepremenených pokusoch drží loptu na kopačkách. Prechod po pravej strane a následné zakončenie spoza 16-tky, ktoré však mierilo tesne ponad.
     
    29
    Po rozohrávke Brémy sa postupuje do útoku. Netrvalo veľmi dlho a prichádza ďalší faul na polovicou. Tentokrát sa však už očakáva dlhý center do 16-tky. Nemýlil som sa a center naozaj prišiel, ten obrana odrazila.
     
    28
    Domáci hráči opäť pri lopte. Držia to v zadných radoch odkiaľ sa chcú tak nečakane dostať k bráne súpera. Dlhý center po pravej strane nachádzal hráč domácich, ale aj preneho to bolo príliš prekvapivé, resp. prirýchle.
     
    28
    Dočkali sme sa aj prvej žltej karty. Tá prichádza v 28. minúte po faule pri autovej čiare. Zimling síce s týmto verdiktom nie je spokojný, ale hlavného rozhodcu to moc nezaujíma.
     
    27
    Domáci hráči znovu postupujú do útoku, vyzeralo to už na podobnú situáciu z úvodu zápasu, po ktorej sa domáci hráči dostali do vedenia. Rýchly prechod na ľavú stranu, center pred malé vápno, lenže tentokrát lepší zákrok obrancov.
     
    26
    Opäť sa prerušuje hra a znovu to je za faul domácich hráčov. Začínajúci útok Brémy prerušil faulom pri autovej čiare Ivanschitz, ktorý dostal iba ústne napomenutie od hlavného rozhodcu.
     
    25
    Po nevyužitom rohovom kope majú domáci šancu aj z autu, ktorý nie je moc vzdialený od brány súpera. Po jeho zahratí však hlavný rozhodca odpískal faul pre hostí, takže útok Mainzu skončil.
     
    25
    Brémy budú mať možnosť aj na začiatku 25. minúty. Loptu si k rohovej zástavke postavil Ivanschitz, ktorý mieril vkusne dobre, ale súper dokázal odraziť aj tento pokus.
     
    24
    Spomínaný jemný prechod sa aj dostavil. Lopta prešla po ľavej strane, najskôr by sa aj zdalo, že hostia sa ubránili, ale následný center po aute skoro pohrozil pred bránou Brémy.
     
    23
    Stále sa drží lopta niekde v úzadí, resp. v zadných radoch domáceho tímu. Má to príchuť ľahkej a jemnej kombinácie na krátkom priestore, avšak s jemným prechodom do útoku.
     
    23
    Až na začiatku 23. minúty sa hostia dostali z takého tlaku v podaní domácich hráčov, dlhý odkop až na polovicu súpera, kde sú teraz pri lopte domáci obrancovia.
     
    22
    ďalší nepríjemný center a opäť sa oň starajú domáci hráči. Tentokrát je to už z pravej strany, po tom ako lopta nabrala výšku a padla presne na pokutový kop, odkiaľ do "upratuje" obrana súpera.
     
    21
    Z útoku sa tešia domáci fanúšikovia a taktiež aj hráči, ktorí sa nachádzajú s loptou na ľavej osi ihriska. Center mieril na hrot domácich, ale lopta bola príliš privysoká a končí v aute.
     
    20
    Jeden z ďalších centrov pred bránu súpera. Tak toto už bolo iné kafé, ako to hovoria starší fajnšmekri. Dlhý center zo stredu ihriska skončil na pravej strane, na loptu však vybehol brankár, ktorý ju ani nezasiahol, našťastie pred osamoteným útočníkom Brémy ostal obranca, ktorý odkopáva do bezpečia.
     
    19
    Toto nemohlo narobiť veľké problémy domácim hráčom. Nepresný center z pravej strany skončil niečo pred 16-tkou, mainzský obranca však vytlačil súpera a brankár si v pohode počkal na loptu a zobral ju do náručia.
     
    18
    Futbal v strednom pásme. Lopta si vymenila svoje postavenie na oboch stranách. Najskôr ju držali na kopačkách hostia, po chvíli vďaka nepresnosti sa o slovo prihlásili aj domáci hráči.
     
    17
    Ako som spomínal, možnosť rohového kopu mali hostia, tí nevyužívajú ani druhý pokus, keď centrovaná lopta neskončila v bráne, ale za bránkovou čiarou. Rozohrávať budú domáci.
     
    16
    Ku koncu 16. minúty budeme svedkami ďalšieho rohového kopu.
     
    16
    Ďalšia sporná situácia, center z pravej strany a nepríjemné prenikanie do zakončenia v podaní jedného z domácich hráčov, ten už už šiel zakončiť, obrana však dobre zasiahla.
     
    15
    Znovu začíname od brány domácich, konkrétne od brankára, ktorý posiela loptu na obrancov. Tí taktiež pokračujú v kombinácii, lenže s jemným náznakom útočenia, resp. preniku dopredu.
     
    14
    Našu pozornosť si opäť vybral turecký hráč Ekici, ktorý vyslal z ľavej strany perfektný center pred malé vápno domácej brány. Petersek už vyskakoval na hlavičku, lenže bol dobre bránení obrancom, takže jeho zakončenie bolo len také ľahké sústo pre brankára.
     
    14
    Domáci hráči od vlastnej brány až k súperovej 16-tke. Na ako pohľadná kombinácia, povedal by som, že jej azda ani nič nechýbalo, len to zakončenie, ktoré zlyhalo niekde v okolí 16-tky, keď dobre zakročila obrana Brémy.
     
    13
    V hre sa nám pokračuje ďalej, na ihrisku je už aj Müller. Lopta sa teraz pohybuje v zadných radoch domácich hráčov, konkrétne medzi stopérskou dvojicou, ktorá pomaly vyváža loptu dopredu.
     
    13
    Dlhšie sa nám nehralo. Zapríčinil to aj spomínaný fakt po zákroku na Müllera.
     
    11
    No nechýbalo málo, povedal by som v týchto sekundách, keď Mainz skoro pridal druhý gól z rohového kopu. Z toho priameho rohového komu však nehrmelo, lenže lopta sa odrazila na ľavú stranu, kde do zakončenia šiel Müller, ktorý bol jemne zasiahnutý obrancom. Rozhodca tento zákrok v 16-tke neuznal a v hre sa pokračuje ďalej.
     
    9
    Jedno z tých najlepších zakončení v podaní hostí. Ako som spomínal, hostia kombinovali vo väčšej vzdialenosti od 16-tky, dve či tri prihrávky ich však presunuli pred bránu, odkiaľ vystrelil turecký stredopoliar Ekici, jeho pokus minul bránu.
     
    9
    Zo strany na stranu posledné sekundy zápasu, najskorší útok Mainzu skončil pred 16-tkou súpera, kde sa domáci hráči nedostali ani do zakončenia. Na teraz kombinujú hostia, avšak je to na súperovej polovici, lenže ďaleko od 16-tky.
     
    8
    Snažia sa aj hrá Mainzu, tí však už vyhrávajú 1:0 po úvodnom góle z 15. sekundy. Tentokrát kombinujú pri autovej čiare, kde sa snažia niečo vymyslieť na malom priestore.
     
    7
    Posledné sekundy hry sú úplne rovnaké Brémy drží loptu po odkopoch rýchle brejky smerom k bráne a následné ľahké zakončenie, ktoré brankára moc nevyvedie z miery.
     
    6
    Brémy sa snaží trošku postrašiť súpera, opäť preferovali útok z vhadzovania dve či tri prihrávky a dlhý center na druhú stranu, kde by už malo prísť to nejaké zakončenie. To teraz aj prišlo, lenže tento pokus končí ďaleko mimo.
     
    6
    Brémy má dlhšie taký optický tlak. Avšak nič im to nepomôže, keď prehrávajú a držia loptu na kopačkách. V posledných sekundách postupujú do útoku hlavne po autoch na pravej strane.
     
    4
    Po rohu nám hra stále pokračuje za stavu 1:0, po rýchlom úvodnom góle Mainzu. Tentokrát sa lopta dostala pred 5-ťku, tam to však dobre "čistia" obrancovia, ktorí poslali loptu do bezpečia.
     
    4
    Vráťme sa však už aj na dianie futbalu. Brémy azda po prvý krát vo svojom zápase tlačí na súpera. Ich počiatočný útok začal po ľavej strane, kde sa snažili dlhými prihrávkami do 16-tky ohroziť bránu. Je z toho však iba roh pre hostí.
     
    1
    Mainz dal gól! Tak toto je úvod ako z veľkej knihy futbalu. Neprebehlo nám ani 15. sekúnd a máme tú úvodný gól v sieti Brémy. Uvidíme, či tento gól bude zlomový na psychiku hostí, alebo im dá opačný efekt. Perfektná kombinácia domácich s loptou po ľavej strane, prihrávka pred bránu, kde nabiehal ÁDÁM SZALAI, ktorý sa nemýlil.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Wetklo – Bell, Svensson, Noveski, Pospěch – Baumgartlinger, Soto – N. Müller, Zimling, Ivanschitz – Szalai.

    Werder Brémy: Mielitz – Gebre Selassie, Lukimya, Papastathopoulos, Ignjovski – Bargfrede – de Bruyne, Ekici, Trybull, Hunt – Petersen.

    Rozhodca: Gräfe – Häcker, Kleve.
     
    Prajem príjemné popoludnie pri sledovaní zápasu najvyššej nemeckej súťaže, ktorá nesie názov Bundesliga. Práve pri sobotňajšom prenose z tejto súťaže si priblížime prostredníctvom online prenosu zápas medzi FSV Mainz 05 – Werder Brémy. Zápasom vás bude sprevádzať Tomáš Batiz.

    Na úvod by sa patrilo povedať si niečo o týchto dvoch súperoch, ktorí v dnešnom kole nastúpia. V poslednom zápase privítali Brémy na vlastnom ihrisku súpera z Furhu, odkiaľ si odnášali iba jeden bod. V samotnom úvode zápasu sa hral vyrovnaný futbal s málopočetným zakončením, keď o tom svedčí aj výsledok z prvého polčasu a to 0:0. Celý zápas sa rozmieňal na drobné v druhej časti hry, kde padli do kopy štyri góly a ak si logicky uvážite, že sme informovali o remíze, vychádza nám z toho, že zápas sa skončil výsledkom 2:2. Tí čo náš portál sledujú hlavne pre stávkovanie, pomôžeme sa vám čo najlepšie rozhodnúť. Ak si chcete dať na tiket počet gólov, Brémy má 30% úspešnosť menej ako 2.5 a viac ako 2.5 tvorí 70%. Pozrime sa aj na posledné zápasové štatistiky. Brémy má vyrovnanú formu na domácom ihrisku so štatistikou 5-5-5, vonkajšou 6-3-6 v spoločnom súčte 11-8-11.

    Dostávame sa aj v dnešnom zápase k domácemu tímu. Mainz určite priláka týmto zápasom množstvo divákov na vlastný futbalový štadión. Z posledného zápasu si taktiež odnášajú iba jeden bod po bezgólovej remíze na štadióne Hoffnheimu. Ako aj pri hosťujúcom tíme, tak aj pri domácich sa budeme snažiť pomôcť tipujúcim.Ak rozmýšľate o gólovom tipe na dnešný zápas, tak by ste určite mohli skúsiť tip počet gólov 2,5+ aj kvôli tomu, že domáci celok má v zápasoch strelecké formu viac ako 2.5 gólu na zápas – 60%, zvyšných 40% pripadá menej ako 2.5. Pozrime sa aj na štatistiky z domáceho prostredia. Mainz si zatiaľ vedie celkom dobre so štatistikou 8-4-2. Vo vonkajšom prostredí je to 8-4-4, čo v celkom súčte robí štatistiku 16-8-6.

    Siahnime aj trošku do histórie. Posledný vzájomný zápas sa odohral 04.11.2012 na štadióne v Bremmy, kde práve domáci tím zvíťazili nad Mainzom 2:1.

    Aktuálne sa Mainz 05 nachádza na 6. priečke so ziskom 38. bodov. Brémy sa pohybujú na 14. priečke so ziskom 30. bodov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.

    Tomáš Batiz

    Góly: 1. Szalai – 69. Hunt

    Karty:   28. Zimling (MAI), 41. Pospech (MAI)


    1. FSV Mainz 05: Wetklo – Bell, Svensson, Noveski, Pospěch – Baumgartlinger, Soto – N. Müller, Zimling, Ivanschitz – Szalai.
    Werder Brémy: Mielitz – Gebre Selassie, Lukimya, Papastathopoulos, Ignjovski – Bargfrede – de Bruyne, Ekici, Trybull, Hunt – Petersen.

    Rozhodca: Gräfe – Häcker, Kleve