Udinese – Bologna 0:0 (kon.) | Lazio – Catania 2:1 (kon.) | Cagliari – Fiorentina 2:1 (kon.)
Parma – Pescara 3:0 (kon.) | Palermo – AS Rím 2:0 (kon.) | Bergamo – Sampdoria 0:0 (kon.)
CFC Janov – Siena 2:2 (kon.) | Inter – Juventus 1:2 (kon.) | Chievo – AC Miláno 0:1 (kon.)
Turín – Neapol 3:5 (kon.)
koniec
FC Turín
3:5 (1:1)
SSC Neapol
Sobota 30.03.2013, 21:00Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas mal miestami hluché momenty, ktorými si hráči zrejme vybrali preto, aby mohli neskôr predviesť parádne futbalové momenty. Poďme ale poporiadku. Hneď v úvodnej päťminútovke sa Neapol dostal do vedenia zásluhou Džemailiho. Pekne ho vo vápne našiel zadovkou Hamšík a Gillet kapituloval druhýkrát. Pätnásť minút pred koncom však striedajúci Cavani zapríčinil vinou hrania rukou vo vápne penaltu a Jonathas vyrovnal na 2:2. O niečo neskôr spravil chybu v obrane Britos a využil to presným zásahom Meggiorini. Zdalo sa, že Neapol na kolenách. Veď desať minút pred koncom prehrávali hostia 3:2. Avšak, prišiel ďalší presný projektil Džemaili, zavŕšený hattrick a vyrovnanie stavu. Neskôr sa však ešte predstavil v tom správnom svetle kanonier Cavani a ukázal, prečo je najlepší kanonier Serie A. Z priameho kopu obstrelil múr naozaj brilantne a keď krásnou hlavičkou v závere pridal aj piaty gól svojho tímu, dokončil dokonalý obrat Neapolu a fantastický večer v Turíne. Nanešťastie pre domácich to platí len pre Partenopei. Diváci si však prišli na svoje, videli sme perfektný zápas, ktorý v Serii A príde na rad naozaj len sporadicky. Dnes je to odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť. Zajtra sa však stretneme pri zápase Valladolidu s Osasnou už na obed o 12:00. Dovtedy dopísania! (22:56:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Na ihrisku sa zrejme už nič podstatné nestane, niet sa čo diviť. Videli sme 8 gólov, takže hráči toho už majú naozaj dosť.
     
    90+3
    Gazzi z frustrácie fauloval nevyberavo a videl za to kartu.
     
    90+2
    Rozhodca nadstavil 4 minúty.
     
    90+1
    O osude je definitívne rozhodnuté, perfektný duel dnes mal naozaj všetko.
     
    90
    Neapol dal gól! Vydarený center z ľavej strany, presná hlavička a je rozhodnuté. CAVANI potvrdzuje povesť kanonier a dáva piaty gól svojho tímu.
     
    88
    Cavanimu sa pískal útočný faul, dopredu teda smeruje opäť domáci tím.
     
    88
    Turín sa ešte čosi vpredu platonicky snaží urobiť, ale Rosatti mal po treťom góle minimum práce.
     
    87
    Cavani skúšal napáliť zo stredu ihriska na bránu, pretože videl, že Gillet sa kdesi potuloval. Nemieril zle, ale napokon šla jeho strela vedľa brány.
     
    86
    Boj o každý centimeter bude teraz iste najintenzívnejší od začiatku duelu. Medzitým sa ale strieda, dole ide trojgólový strelec a hrdina Džemaili. Nahradí ho Rolando.
     
    85
    Sledujeme úžasný zápas plný gólov, čo je v talianskej Serii A nevídaný pojem. Neapol ešte pred chvíľou prehrával a razom je všetko inak.
     
    84
    Neapol dal gól! Loptu si k priamemu kopu postavil CAVANI a parádnou bombou dáva gól aj on! Zastúpil Džemailiho dokonale a presnou strelou k žrdi nedal Gilletovi žiadnu šancu.
     
    84
    Neapol získal priamy kop. Ak z neho do siete opäť napáli Džemaili, bude to až snáď neuveriteľné.
     
    83
    Turín tak kopal priamy kop, z neho bolo čosi nebezpečné, ale napokon všetky strely bledomodrí zblokovali.
     
    82
    Behrami fauloval a aj kvôli rečiam videl kartu.
     
    81
    Neapol dal gól! Hostia sa ale ešte nevzdávajú! DŽEMAILI opäť predviedol vynikajúcu strelu a prudkým projektilom nedal šancu Gilletovi ani dotretice! Hattrickom vyrovnáva stav!
     
    80
    Chybu v obrane pred gólom spravil Britos a Mazzari ho už aj vystriedal Armerom.
     
    79
    FC Turín dal gól! Neapol je na kolenách. Za obranu mu ušiel rýchlik MEGGIORINI a po obídení Rosattiho vsietil do prázdnej brány tretí gól svojej družiny.

    Góly: 30. Barreto, 75. Jonathas (pen.), 79. Meggiorini – 10. Džemaili, 48. Džemaili, 81. Džemaili, 84. Cavani, 90. Cavani

    Karty:   41. Darmian (FCT), 44. Basha (FCT), 52. Rodriguez (FCT), 90+3. Gazzi (FCT) – 82. Behrami (NEA)

    Nepremenená penalta: 39. Hamšík (FCT), brankář Gillet zneškodnil


    FC Turín: Gillet – Darmian, Glik, Rodriguez, D Ambrosio (58. Masiello), Basha, Gazzi, Vives (57. Meggiorini), Santana, Cerci, Barreto (67. Jonathas).
    SSC Neapol: Rosatti – Maggio, Gamberini, Britos, Cannavaro, Zuniga, Behrami, Džemaili (86. Rolando), Hamšík, Insigne (66. Cavani), Pandev.

    Rozhodca: Giaconnaro