Düsseldorf – Leverkusen 1:4 (kon.) | Augsburg – Hannover 0:2 (kon.) | Mainz – Brémy 1:1 (kon.)
Freiburg – Mönchengladbach 2:0 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 1:2 (kon.) | Schalke – Hoffenheim 3:0 (kon.)
Bayern – Hamburger 9:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
9:2 (5:0)
Hamburger SV
Sobota 30.03.2013, 18:30 • Alianz arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:30.
     
    Srdečne by som chcel privítať všetkých fanúšikov nemeckej bundesligy, no najmä fanúšikov Bayernu Mníchov, či Hambrugeru SV, ktorí sa dnes stretnú vo vzájomnom zápase v Alianz Aréne. O priebehu zápasu sa budem snažiť informovať Vás, čo najlepšie, ako sa len bude dať.
     
    FC Bayern Mníchov jej jednoznačným lídrom nemeckej najvyššej súťaže a pomaly, ale isto už môžu jeho fanúšikovia oslavovať titul. Pred druhým celkom súťaže majú obrovský 20 bodový náskok. V celom priebehu ročníka stratili Bavori len šesť bodov, čo je priam neuveriteľné. V minulom kole hostia vyhrali v Leverkusene s domácim Bayerom 2:1 a nič iné ako víťazstvo nebudú chcieť zaznamenať ani v tomto zápase.
     
    Hamburger SV sa nachádza po 26 kolách na ôsmom mieste. V doterajšom priebehu získali hostia 38 bodov. Hostia sa boijú o miestenku do pohárových súťaží. Poslednú miestenku zatiaľ okupuje Mainz, ktorý má rovnaký počet bodov ako Hamgurg. Hostia tak majú stále o čo hrať a tak sa pokúsia prekvapiť aj suverénnych Bavorov. Akýkoľvek bodový zisk z Alianz Arény by bol pre hostí úspechom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neur- Lahm, Dante, Boateng, Luiz Gustávo, Schweinsteiger, Martinéz, Shaqiri, Kroos, Robben, Pizzaro

    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo, Skjelbred, Rincon, Badelj, Son, van der Vaart, Rudnevs

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Assmuth.
     
    V Alianz arene je, ako tradične, skvelá atmosféra. Domáci fanúšikovia sa už nevedia dočkať úvodného výkopu tohto zápasu. Ich miláčikovia nastúpia v tradičnej červenej kombinácii. Hostia v bielo – modrej kombinácii.
     
    Obaja kapitáni v stredovom kruhu práve losujú, brankári si zas prišli k rozhodcom poťažkať loptu. Po týchto úkonoch už bude všetko pripravené na úvodný hvizd zápasu. Ďakujeme, že ste si na sledovanie vybrali práve náš web onlajny.eu. Dúfame, že budete spokojní.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Zápas začal nepresným pasom na polovicu domáceho celku. na lopte sú momentálne domáci futbalisti, ktorí budú v tomto zápase určite aktívnejší smerom dopredu.
     
    2
    Akcia domáceho tímu začína zo zadných radov, kde je momentálne pri lopte defenzívny záložník Luiz Gustávo, ktorý však dnes nastúpil na netradičnej pozícii, ako ľavý obranca. Uvidíme, ako sa tu bude tomuto Brazílčanovi dariť.
     
    3
    V úvodných minútach sme zatiaľ nevideli nič, čo by stálo za reč. Netreba sa tomu však diviť, také začiatky zápasu sú. Musíme si prejsť touto oťukávacou fázou.
     
    4
    Diekmeier sa pokúsil z pozície pravého obrancu preniknúť smerom dopredu. Bol výborne odstavený domácou obranou.
     
    5
    Bayern dal gól! Na prvý presný zásah tohto zápasu sme dlho čakať naozaj nemuseli. Akciu započal v strede poľa Tony Kross, ktorý nahral na hranicu pokutového územie SHAQIRIMU a ten prízemnou krížnou strelou dostal svoj tím do vedenia 1:0.
     
    6
    Prvá vážnejšia akcia smerom dopredu zo strany domáceho celku skončila rozvlnením siete. Uvidíme, ako sa s touto situáciou vysporiadajú hostia a najmä ich brankár, ktorý si ani nesiahol poriadne na loptu a už ju vyťahoval zo siete.
     
    7
    Domáci hráči v pokoji držia loptu na svojej strane. Posúvajú si ju medzi sebou a hľadajú vhodnú príležitosť na preniknutie za obranu súpera.
     
    8
    Hostia zatiaľ len pobehujú okolo kombinujúcich hráčov Bayernu. Ak sa už aj dostanú k lopte, príliš dlho sa s ňou nepohrajú a už ju majú opäť domáci.
     
    9
    Zatiaľ sme nemali možnosť pozrieť sa na držanie lopty v úvodných deviatich minútach, no každému musí byť jasné, že bude jednoznačne na strane domácich hráčov.
     
    10
    Javi Martinéz poslal prihrávku dopredu na Kroosa, ten však bol dobre obsadený a loptu stratil. Pri nej sú momentálne hostia, ktorí to skúsia v ofenzíve.
     
    11
    Hostia to skúsili po pravej strane, no tam operuje domáci kapitán Philip Lahm, ktorý ich výborne zastavil a ešte aj získal autové vhadzovanie pre svoj celok.
     
    12
    Hráč tímu hostí to opäť skúšajú po svojej ľavej útočnej strane. Tentoraz získali cez Lahma aut. Nič im to však nebolo platné, kedže ich domáci hráči vytlačili späť na ich polovicu.
     
    13
    Hamburger SV to bude mať smerom dopredu ťažké počas celého zápasu. Bayern funguje počas tohto ročníka, ako dobre namazaný stroj a prekonať jeho obranu, či zastaviť jeho ofenzívne hviezdy je veľmi náročné, priam nemožné.
     
    14
    Domáci hráči sa ujali vedenia a teraz sa do poslednej tretiny ihriska, odkiaľ hrozí hosťom najväčšie nebezpečenstvo, nepúšťajú. Kombinujú zväčša v stredovom území alebo na vlastnej polovici.
     
    15
    Hráči Hamburgeru ešte v úvodnej štvrťhodinke nenavštívili pokutové územie domácich a o prípadnom ohrození Neuera ani nehovorím.
     
    17
    Akoby som svojim predchádzajúcim tvrdením hostí vyprovokoval. Dostali sa do blízkosti pokutového územia domácich a odhodlali sa k strele. Konkrétne ohrozil Neuera Son. S jeho prízemnou strelou si však domáci brankár bez problémov poradil. Bol to pre neho akýsi zahrievací zákrok.
     
    18
    Bayern nám ukázal veľkú kvalitu v kombinačnej hre. Predviedli nám krásnu kombináciu na jeden dotyk. Na prvá stranu bol vysunutý Pizzaro, ktorý hľadal okamžite pred bránou Arjena Robbena. Holandský krídelník už mohol zakončovať do odkrytej svätyne, no v poslednej chvíli ho skvele a najmä čisto zastavil jeden z hosťujúcich obrancov.
     
    19
    Bayern dal gól! Domáci hrajú, to čo potrebujú. Zapínajú len v určitých fázach zápasu, a ak už zapnú naplno väčšinou je to pre hostí, ako sa hovorí, poriadny prúser. Na center z rohového kopu si teraz skvele nabehol SCHWEINSTEIGER, ktorý zakončením o zem prekonal Adlera.
     
    20
    Nerád by som predbiehal a už vôbec by som nechcel hostí odpisovať, no po dvadsiatich minútach zápasu to s nimi nevyzerá vôbec dobre. Budú sa musieť veľmi pozviechať, ináč je možné, že si domov odnesú poriadny veľkonočný prídel.
     
    21
    Už mohlo byť 3:0 ! Strela Claudia Pizzara len tesne minula ľavú tyč. Hostia sú zrelí na uterák. Som presvedčený o tom, že ak by sa dal futbalový zápas skrečovať, podobne ako tenisový, hostia by to určite urobili.
     
    22
    Hostia sa nevedia absolútne k ničomu dostať. Smerom dopredu sú úplne jaloví a vzadu majú veľké problémy.
     
    23
    Ostrým zákrokom bol na trávnik zložený domáci záložník Martinéz, ktorý sa teraz len veľmi ťažko dvíha zo zeme. Domáci tím má k dispozícii štandardnú situáciu...
     
    24
    ... na center si nabehol práve faulovaný Martinéz, ktorý je zdá sa už v poriadku. Španiel hlavičkoval, no Alder zasiahol úspešne.
     
    25
    Pizzaro spadol v pokutovom území hostí a pýtal si pokutový kop. Rozhodca však jeho prosby nevyslyšal, nechal pokračovať v hre a domácemu útočníkovi ukazuje, aby vstal a pokračoval v hre.
     
    26
    Hamburg sa dokázal troška ukľudniť, čo sa snaží preniesť aj do hry. Domáci tím už nepúšťa do tutoviek a snaží sa hrať aj smerom dopredu, čo sa im, ale príliš nedá.
     
    27
    Práve sme si prezreli opakovaný záznam situácie, v ktorej si penaltu pýtal Pizzaro. Treba skonštatovať, že sa pokutový kop dal pískať.
     
    28
    Shaqirii dostal hlavou sklepnutú loptu do behu. takmer sa už dostával do šance, no tú mu nakoniec zmaril brankár Adler včasným vybehnutím.
     
    31
    Bayern dal gól! Opäť sa Bayern dokázal strelecky presadiť po rohovom kope. Na center, ktorý tentoraz smeroval na zadnú tyč si skvele naskočil CLAUDIO PIZZARO, ktorý s prehľadom prekonal bezmocného Adlera. z hosťujúcim tímom to už vyzerá veľmi zle.
     
    33
    Bayern dal gól! O dve minúty to s Hamburgerom vyzerá ešte horšie. ARJEN ROBBEN si skvele narazil loptu s Pizzarom, ktorý mu ju efektnou pätičkou vrátil do pokutového územia. Holandský hráč ešte urobil jeden krok dopredu a nekompromisne zamieril k tyči. Smutný Adler tak vyťahuje loptu už po štvrtý krát.
     
    35
    Myslím, že hostia by už boli najradšej, aby sa celý zápas skončil, no ono ich čaká ešte proti Bayernu viac ako jeden polčas. To na psychyckej pohode hráčom hostí určite nepridá.
     
    36
    Robbenov center z ľavej strany Adler stiahol zo vzduchu a bezpečne ho ukryl vo svojom náručí. Pripísal si tak aspoň úspešný zákrok. Brankár Hamburgeru SV musí byť dnes poriadne frustrovaný. Dnes chytá akoby bez obrany.
     
    38
    Momentálne sa to v Alianz arene nepodobá na futbal, ale skôr na hru mačky s myšou. Shaqirii sa z pravej strany rútil na Adlera, no váhal, premeškal správny okamih na zakončenie i strelu. Napokon sa rozhodol brankára súpera prelobovať, no ten sa nachytať na hruškách nenechal.
     
    39
    Určite nie je prekvapujúce, že sa domáci priaznivci veľmi bavia. Zápas si užívajú rovnako, ako ich miláčikovia na hracej ploche, ktorých ženú za piatym presným zásahom.
     
    40
    Nebezpečný center do pokutového územia hostí. Jednému z domácich hráčov chýbalo len máličko, aby loptu poslal do siete.
     
    41
    Bayern zahráva rohový kop, čo je pre obranu Hamburgu rovnako nebezpečné, ako pád eura pre úniu...
     
    42
    ... od politiky, ale späť k futbalu. Rohový kop tentoraz dokázali hostia bezpečne odpratať preč zo svojej šesnástky.
     
    43
    Osobne sa priznám, že nepatrím k tým, ktorý by sympatizovali s nemeckým Bayernom, no dnes sa hráčom domáceho celku nedá vytknúť naozaj nič.
     
    45
    Ďalšia prenádherná akcia domáceho Bayernu. Robben uvoľnil na ľavom krídle Krossa, ktorý prihral na stred pokutového územia Schweinsteigerovi, ten ešte posunul na Robbena, ktorého strela len tak – tak minula Adlerovu bránu.
     
    45
    Bayern dal gól! Katastrofálny prvý polčas pre hosťujúci Hamburger SV bol dokonaný. Shaqiri ešte svojou strelou len orazítkoval tyč, no k odrazenej lopte sa dostal CLAUDIO PIZZARO, ktorý už nemal absolútne žiadny problém so zakončením do prázdnej brány.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Ťažko po takomto výkone Bayernu v prvom polčase ešte niečo na záver dodať, hádam len to, že ani jeden z nás, by asi teraz nechcel byť v koži hráčov Hamburgeru SV.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku sa ani jeden z koučov neodhodlal k striedaniu. Na hracej ploche je teda tých istých 22 hráčov ako na začiatku.
     
    47
    Hostia sa asi po druhý krát v zápase odhodlali aj zaútočiť. Sonov pokus nebol vôbec zlý a Neuera musel poriadne v rukaviciach zaštípať. Domáci brankár si však poradil.
     
    48
    Sám som zvedavý, ako k druhému dejstvu pristúpia hráči Bayernu Mníchov. Ak však chcú pokračovať v hre z prvého dejstva, pre Hamburg to znamená niečo horšie ako pohromu.
     
    49
    Hamburg bol v ofenzíve, no k ničomu významnému sa nedostal. Na lopte sú tak opäť domáci futbalisti.
     
    50
    Zo strany hostí tu bol pokus o kolmé vysunutie Sona za obranu, no domáci stopéri ju prečítali a asi najaktívnejšieho hosťujúceho hráča k ničomu nepustili.
     
    51
    Po výmene lôpt medzi Robbenom a Lahmom sa rozhodol prvý menovaný odcentrovať. Loptu z jeho kopačky však obrana hostí s prehľadom odvrátila do bezpečia.
     
    52
    Shaqiriho strela nebola vôbec zlá, lízala ľavú tyč. Hostia si vydýchli.
     
    53
    Bayern dal gól! Domáci útočník CLAUDIO PIZZARO dokonáva hetrik naozaj nádherným zakončením. Po prihrávke od Arjena Robbena zakončil tento hráč pred bránou nádhernou pätičkou.
     
    54
    Bayern dal gól! Vzápätí je tu siedmy klinec do rakvy Hamburgeru SV ! Po rozohrávke hostí sa lopta dostala do zadných radov, kde skvele napádal Pizzaro, ktorý získal loptu pre ARJENA ROBBENA, pred ktorým už bol len brankár Adler a šikovný krídelník len ľahúčko podkopol loptu a preloboval brankára hostí. Nádherný zásah č.7 !
     
    56
    Bayern Mníchov v dnešnom zápase jednoznačne potvrdil, prečo má 20 bodový náskok na čele Bundesligy. Hráči Bavorov sú tento rok jednoducho brilantní.
     
    57
    Tréner hostí Thorsten Fink reaguje na hrôzostrašný vývoj zápasu dvojitým striedaním. Ihrisko opäšťajú Rincon a Son. Na ich miesta vybehli Arslan a Rajkovič. Striedajúcim hráčom sa asi príliš na trávnik nechcelo ísť, ale čo majú robiť...
     
    58
    Robben si brúsil zuby na hetrik. Tancoval s loptou v pokutovom území, kde k nemu ale priskočil Adler a loptu schoval vo svojom náručí. Brankár hostí by bol dnes asi radšej hokejovým brankárom. V hokeji by ho totiž po takom prídeli určite striedali, no on to musí dobojovať do konca.
     
    61
    Za tak luxusného stavu si tréner domácich môže dovoliť stiahnuť aj kapitána a oporu obrany Philipa Lahma, ktorého na záverečnú polhodinku nahradil Rafinha.
     
    63
    Shaqiri dnes patrí tiež k hráčom, ktorým stretnutie chutí a sú vidieť. Jeho jedovatá strela preletela tesne ponad brvno. Na ihrisku to vôbec nevyzerá, že by Bayern chcel len zápas dohrať bez problémov dokonca.
     
    64
    Ihrisko opúšťa aj Arjen Roben, ktorý sa tak dnes hetriku nedočká. Na jeho miesto naskočil Thomas Muller.
     
    65
    Nedohrá ani Shaqiri, ktorý svoje miesto prepúšťa Francovi Riberymu, ktorý sa chce taktiež podieľať na deštrukcii Hamburgera.
     
    66
    Bayern čaká cez týždeň súboj s Juventusom, ktorý bude určite lahôdkový a tak sa tréner snaží záťaž rozložiť na viac hráčov. Kľúčových hráčov nechal oddychovať, Riberyho, ktorý potrebuje po zranení hrať naopak poslal rozohrať.
     
    68
    Bayern dal gól! Ďalší prenádherná rozobratie súperovej obrany až do posledného šrobika. Ribery skvele vysunul Mullera, ktorý našiel skvelou prihrávkou pred bránou úplne voľného CLAUDIA PIZZARA, ktorý si s prehľadom pripísal už štvrtý presný zásah dnes večer. Brankár Adler sa už len ironicky usmieva, no čo iné mu už ostáva...
     
    69
    Uvidíme v dnešnom zápase desiatku ? Ako sa tak pozerám na rozbehnutých hráčov Bayernu a na druhej strane frustrovaných hráčov hostí, vôbec by som sa nedivil, ak by sa to stalo.
     
    70
    S rohovým kopom Bayernu si dokázala obrana Hamburgera poradiť a odvrátila do bezpečia.
     
    71
    Franc Ribery vstúpil do tohto zápasu z lavičky tou správnou nohou. Krásne prenikol do šesnástky, kde vytancoval dvojicu obráncov a následne aj zakočnil. Brankár Adler však výborne chytá.
     
    72
    Po pase Gustava sa za loptou naťahoval Pizzaro, ktorému už chýbalo naozaj málo, aby ju aj zasiahol a piaty krát v zápase sa radoval.
     
    74
    Alianz arena sa baví mexickou vlnou. Na tento zápas fanúšikovia domáceho celku len tak ľahko nezabudnú.
     
    75
    Hamburger SV dal gól! Tak hráči Hamburgera SV sa dočkali aspoň čestného zásahu. Na rohový kop van der Vaarta si skvele naskočil stopér JEFFREY BRUMA a výbornou hlavičkou prekonal Neuera.
     
    76
    Bayern dal gól! Bayerm akoby inkasovaný zásah nabudil k ofenzívnemu snaženiu, ktoré skončilo presným zásahom číslo 9. RIBERY potiahol loptu z ľavého krídla do stredu ihriska a prízemnou strelou popod obrancu prekonal Adlera, ktorý si ešte na loptu siahol, no nebolo mu to nič platné.
     
    78
    Od spomínanej desiatky nás delí už len jediný zásah domácich, ktorí sa oň s istotou pokúsia.
     
    80
    Prienik Javiho Martinéze do pokutového územia bol zastavený, kedže rozhodca videl faul španielskeho hráča. Ten sa veľmi hneva, evidentne by sa aj on rád zapísal do streleckej listiny.
     
    81
    Ihrisko opúšťa neviditeľný Badelj, ktorého do záveru zápasu nahradil Gojko Kačar.
     
    82
    Bastian Schweinsteiger od kríval po jednom tvrdom súboji za postrannú čiaru, kde podstúpi ošetrenie. Pre domáci tím by to bola veľká rana, ak by prišiel o svojho stredopoliara.
     
    83
    V šesnástke hostí sa snažil presadiť aj Thomas Muller, no bol tam proti veľkej presile, ktorá ho nakoniec použitím všetkých síl dokázala odstaviť.
     
    85
    Rovnaká akcia ako pri jedinom zásahu Hamburgeru SV. van der Vaartovu strelu vyrazil Neuer na rohový kop.
     
    86
    Hamburger SV dal gól! Tak napokon je tu aj druhý zásah hostí, ktorý bol takmer identický ako ten prvý. Na center van der Vaarta si z rohu ihriska naskočil WESTERMANN a dokázal prekonať Neuera.
     
    89
    Je obdivuhodné, že Adler sa ešte dokáže po takej veľkonočnej nádielke plne koncentrovať. Tentoraz skvele zasiahol proti strele Gustava, ktorú vyrazil na rohový kop...
     
    90
    ... roh nenarobil hráčom hostí väčšie problémy a tým sa onedlho splní to, na čo čakali prakticky od začiatku zápasu. Príde koniec !
     
    Koniec zápasu.
     
    Tak tento zápas, ktorý nám priniesol jedenásť presných zásahov je na konci. Videli sme nádherné predstavenie zo strany Bayernu, ktorý svojho súpera úplne deklasoval a svojim fanúšikom tak dal k veľkej noci nádherný darček. Hostia zas budú chcieť na tento zápas, čo najskôr zabudnúť, ale taký je už futbal a dnes vyhralo jednoznačne lepšie mužstvo a to o niekoľko tried. Na dnes sa s Vami lúčim. Prajem ešte pekný zvyšok večera a dobrú noc ! (20:22:35)

    Michal Bakoš

    Góly: 5. Shaqiri, 19. Schweinsteiger, 31. Pizzaro, 33. Robben, 45. Pizzaro, 53. Pizzaro, 54. Robben, 68. Pizzaro, 76. Ribery – 75. Bruma, 86. Westermann


    Bayern Mníchov: Neur- Lahm, Dante, Boateng, Luiz Gustávo, Schweinsteiger, Martinéz, Shaqiri, Kroos, Robben, Pizzaro
    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo, Skjelbred, Rincon, Badelj, Son, van der Vaart, Rudnevs

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Assmuth

    Diváci: 71 137