B. Bystrica – Zvolen 0:4 (kon.) | Poprad – Košice 4:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC Košice
Nedeľa 10.03.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už treťom štvrťfinálovom súboju Slovnaft play-off!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 18:00 zmeria sily vrámci štvrťfinálového východoslovenského derby zápasu domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím HC Košice.

    V základnej časti sa Popradčanom podarilo umiestniť sa v spodnej časti tabuľky - na siedmej priečke, kde získali 83 bodov a gólové skóre 188:177. Z 56 zápasov sa im podarilo 28 vyhrať a 28 prehrať, čiže ich bilancia je pomerne vyrovnaná. Domáci „kamzíci“ sú však na tom v tejto štvrťfinálovej sérii play-off zatiaľ len veľmi zle. Po dvoch zápasoch v metropole východu prehrávajú už 0:2 a ich šance na postup do semifinále sú zatiaľ mierne naštrbené. Popradčania však ešte majú šancu zabojovať a potešiť svojich fanúšikov.

    Aktuálni vicemajstri z Košíc si v základnej časti počínali oveľa lepšie ako ich dnešný súper spod Tatier. Po 56 zápasoch sa "oceliari" usadili na skvelej druhej priečke so 109 bodmi a gólovým skóre 214:138. Tento fakt nám hovorí, že práve Košičania nastrieľali najviac gólov v základnej časti. Z 56 odohraných zápasov sa im podarilo až 36 zápasov vyhrať a ďalších 20 prehrali. Vyzerá to tak, že košickí „oceliari“ majú vysoké ambície aj v tejto sezóne a chcú to dotiahnuť do finále. Zatiaľ im to vychádza veľmi dobre, keďže po dvoch zápasoch série vyhrávajú nad Popradčanmi už 2:0.

    Prvý štvrťfinálový zápas týchto dvoch tímov sa odohral na košickom ľade 6. marca 2013 od 18:00. Na toto stretnutie sa do Steel Arény prišlo pozrieť až 3080 divákov. Všetko naznačovalo, že tento zápas sa bude hrať opatrne a bude pomerne vyrovnaný. Aj preto prvá tretina skončila výsledkom 0:0. V druhej tretine sa však Košičania prebudili a v 35. minúte sa gólovo presadil Richard Jenčík, ktorý nedal Sidorovi šancu. Druhá tretina teda skončila výsledkom 1:0 z pohľadu domácich. V tretej tretine sa udialo množstvo zaujímavých momentov. Najskôr v 47. minúte zvýšili domáci "oceliari" na 2:0 zásluhou Martina Štrbáka. Následne si v 53. minúte na 5 plus do konca zápasu odišiel sadnúť Ľubomír Vaic. V 59. minúte ešte Popradčania postrašili, keď využili svoju powerplay a Hyláka prekonal Lukáš Hvila, no následne to už Košická defenzíva dokázala ustáť. Výrazne tomu pomohol aj spomínaný Alexandr Hylák. Zápas sa skončil výsledkom 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pre Košice.
    Pomer striel - Košice (29) vs. Poprad (25)

    Druhý štvrťfinálový zápas sa odohral o deň neskôr - 7. marca 2013 od 18:00 v košickej Steel Aréne. Na tento zápas tentokrát zavítalo 3991 divákov. V prvej tretine boli mierne aktívnejší domáci "oceliari", ktorí otvorili účet tohto stretnutia už v 10. minúte, keď sa gólom v oslabení presadil pozorný Dušan Pašek. Popradská defenzíva si túto chybu musela ešte dlho vyčítať. Popradčania napokon dokázali odpovedať až na konci druhej tretiny, keď v 40. minúte Hyláka prekonal aktívny Dávid Buc. Na začiatok tretej tretiny sa teda vstupovalo za nerozhodného stavu 1:1. V 54. minúte však opäť "udreli" domáci, ktorí sa zásluhou Martina Chovana dostali opäť do vedenia 2:1 a tento výsledok si už dokázali ustrážiť. Košičania teda dominovali aj v druhom zápase v pomere 2:1 (1:0, 0:1, 1:0).
    Pomer striel – Košice (27) vs. Poprad (33)

    Podarí sa domácim "kamzíkom" znížiť stav série na 1:2 alebo si "oceliari" pripíšu už tretí dôležitý triumf?
     
    Domáci nastúpia v modrých dresoch, zatiaľ čo Košicania v bielo-modrej kombinácii. Trénerom popradského celku je pán Jančuška, Košičanov povedie pán Staš.

    Z komentátorskeho stanovišťa sa na vás tešia Tomáš Kovalský, Roman Tkáč a Veronika Pancuráková. Prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor - Šterbák, Suchý (A), Kovačevič (A), Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic (C), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč

    HC Košice: Hylák - Cebák, Deyl, Kolba (C), Macejko, Novák, Šeda, Martin Chovan, Milan Takáč - Haščák (A), Pašek, Jenčík - Jokeľ, Slovák, Novotný - Matis, Marcinko (A), Hričina - Gmitter, Matúš Chovan, Mlynarovič

    Rozhodca: D. Konc, Jonák - .
     
    Do podtatranskej metropoly dnes zavítalo aj početné zoskupenie košických fanúšikov. Vyzerá to na zaujímavý súboj nie len na ľade, ale aj na tribúnach.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:03
    úvodné vhadzovanie po kostrbatom, ale napokon dobrom súboji putovalo na popradskú stranu. Následne však domáci prichádzajú o puk a do útoku smerujú Košičania.
     
    00:32
    Popradčania sa chceli natlačiť do útočného pásma po pravej strane, no napokon ich zastavil čiarový rozhodca, ktorý avízoval jasný ofsajd.
     
    01:02
    Vandas si mierne nerozumel s Balánom a Poprad následne prišiel o puk. Dostal sa k nemu pozorný Jokeľ, ktorý však veľmi ďaleko s ním nezašiel.
     
    01:13
    Hvila sa snažil s pukom predrať cez stred do útočného pásma, no čiarový rozhodca mu nedal šancu. Jeho spoluhráč stál už v ofsajde.
     
    01:27
    Košičania zachytili nepresnú popradskú rozohrávku a puk okamžite vyhodili. Tentokrát to však bolo len cez všetky čiary a píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    01:45
    Po dobrej prihrávke od Buca sa k puku na ľavej strane dostal Jabrocký a natlačil sa pred košickú bránu. Následne aj zakončil, no gólman Hylák dokázal puk udržať na svojich betónoch.
     
    2:05
    Prvé vylúčenie zápasu! Jáchyma poslal Daniel Konc na 2 minúty na trestnú lavicu za faul lakťom.
     
    02:13
    Košičania začínajú v presilovej hre hneď zostra. Z pravej strany tentokrát tvrdo vypálil Deyl, no gólman Sidor puk zachytil a okamžite prerušuje hru.
     
    02:46
    K puku sa na ľavom kruhu dostal Jenčíka tvrdo zakončil, no gólman Sidor dokázal puk cez niekoľkých hráčov uvidieť a následne ho ukrýva vo svojej lapačke.
     
    03:15
    Dušan Sidor je v parádnej forme! K puku sa na pravej strane tentokrát dostal osamotený Oliver Jokeľ, ktorý mieril presne do ľavého horného rohu popradskej brány, no gólman Sidor predviedol skvelý lapačkový semafór.
     
    3:17
    Vylučuje sa aj na strane Košíc. Na trestnú lavicu smeruje Jokeľ na 2 minúty za nedovolené bránenie.
     
    03:45
    Z ľavej strany nahadzoval puk na košickú bránu Peter Klouda. Tam si ho následne chcel prevzať Dávid Buc, no ten sa už mierne pošmykol. Následne košickí obrancovia upokojujú hru.
     
    04:11
    Popradčania hrajú už v plnom počte a na rade je ich presilová hra. Po pravej strane sa chcel do útočného pásma dostať Hvila, no čiarový rozhodca prerušil hru kvôli ofsajdu.
     
    04:22
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Kovačevič, no gólman Hylák bol v strehu a puk dobre videl. Po strele ho ukryl medzi svojími betónmi.
     
    04:47
    Vandas sa po súboji s Haščákom dostal k puku na pravej strane a snažil sa prihrávať na Hvilu, no to sa mu už nepodarilo. Popradčania následne útočia.
     
    05:11
    Košice dali gól!
    A je to tu! Košičania sa gólovo presadzujú v oslabení! Tento gól naservíroval MARCELOVI HAŠČÁKOVI Deyl, po ktorého strele sa puk odrazil presne pred popradskú bránu a Haščák puk už len dorážal do prázdnej brány. Asistencie si pripisujú hráči Radek Deyl a Marek Slovák.
     
    05:32
    Poprad dal gól!
    Popradčania odpovedali naozaj parádne! Z následného rýchleho protiútoku sa k puku na ľavej strane dostal Balán. Ten okamžite našiel skvelou prihrávkou LUKÁŠA HVILU, ktorý jednoducho nezaváhal a Hylákovi svojou strelou zápästím nedal šancu. Asistenciu si pripisuje Stanislav Balán.
     
    06:25
    Popradčania mohli otočiť výsledok tohto stretnutia, keď sa k puku na ľavej strane dostal Stals. Ten poslal krížnu prihrávku na Vaica, no ten už následne netrafil puk tak, ako sa patrí.
     
    06:58
    Tento zápas nám prináša aj mnoho bodyčekov a poriadnych telesných súbojov. Tentokrát za popradskou bránou položil Gmittera k ľadu Devečka.
     
    07:21
    Popradskí hráči sa nakrátko dostali do útočného pásma, no následne si nerozumeli v rozohrávke a Košičania puk vyhodili. Momentálne sú však pri ňom stále domáci.
     
    07:57
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Macejko, no gólman Sidor bol v strehu a puk vyrazil do bezpečia svojím pozorným pravým betónom.
     
    08:18
    A Dušan Sidor je opäť v maximálnej permanencii. Tentokrát musel čeliť tvrdej strele od Pašeka z ľavej strany, no puk následne ukryl na svojej pozornej výstroji.
     
    08:30
    Po dobrom nastrelení puku na košickú bránu sa Hylák blysol ďalším dobrým zákrokom. Následne sa nervozita poriadne vystupňovala a Martin Chovan sa pustil do potyčky s Jabrockým.
     
    08:50
    Dávid Buc sa dostal k puku na ľavej strane a následne sa snažil pred bránou nájsť Jabrockého. To sa mu však už nepodarilo, keďže jeho prihrávku zblokoval pozorný Šeda.
     
    09:13
    Stals s Vaicom sa snažili niečo vymyslieť v útočnom pásme, no napokon sa im to nepodarilo. Košická obrana bola v strehu a poslala hru do stredného pásma.
     
    09:45
    Richard Jenčík si tentokrát dovolil poriadne parádičky. Najskôr sa k popradskej bráne natlačil z pravej strany. Následne získal puk za bránou a snažil sa niečo vymyslieť, no gólman Sidor jeho strelu z pravého krídla zachytil na svojej výstroji.
     
    10:18
    O puk sa tentokrát tvrdo bojuje v obrannej tretine Popradu. Oba tímy sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí. Po chvíli sa však k puku dostali Popradčania.
     
    10:50
    Popradskí hráči stratili puk v útočnom pásme a následne sa k nemu dostal len Novotný. Ten poslal na Sidora nahodenie, po ktorom gólman Popradu puk vyráža.
     
    11:25
    Michael Vandas sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď zinkasoval puk v medzikruží a pustil sa smerom na Hyláka. Toho sa snažil rozhodiť taktickými pohybmi, no napokon sa mu to nepodarilo a tesne minul bránu.
     
    12:11
    Košičania sú opäť usadení v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pozorná popradská obrana predvádza dobrú hru telom.
     
    12:47
    K puku sa na ľavej strane tentokrát dostal Dávid Buc a tvrdo zakončil, no gólman Hylák zasahovať nemusel. Bucova strela zápästím napokon skončila len tesne vedľa košickej brány.
     
    13:24
    Fabian sa dostal k puku v rohu klziska napravo od košickej brány a snažil sa niečo vymyslieť. Následne ho však odstavila dvojica Košičanov, ktorá upokojuje hru.
     
    13:48
    Rysovala sa nám ďalšia zaujímavá šanca na popradskej strane, no napokon boli domáci neúspešní. Takáčov prienik zastavil čiarový rozhodca, ktorý avízoval ofsajd.
     
    14:15
    Lukáš Hvila sa natlačil za košickú bránu a následne poslal pred ňu bekhendovú prihrávku. K nej sa však dostal len pozorný Mlynarovič, ktorý posiela puk do bezpečia.
     
    14:50
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Dávid Buc, no po skvelej prihrávke od Balána bolo jeho zakončenie mierne nepresné. Buc sa následne sťažuje na prihrávku.
     
    15:24
    Popradskí "kamzíci" sú opäť usadení v útočnom pásme, no momentálne sa im veľmi nedarí. Košičania veľmi dobre vykrývajú priestor pred Hylákom.
     
    15:45
    Z pravej strany tentokrát zakončoval Hvila a vyšachoval Hyláka. Ten sa dostal von z brány a stačilo puk už len doraziť. To sa však Devečkovi nepodarilo, keďže trafil len pozorného Novotného.
     
    16:01
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Tomáš Marcinko, no gólman Sidor bol v strehu a puk zachytil nad svojími betónmi. Následne si Marcinko ešte niečo vysvetľoval s Brejčákom, no rozhodcovia túto potyčku zastavili.
     
    16:42
    Po nebezpečnej prihrávke od Jenčíka sa k puku v medzikruží dostal Haščák, ktorý pálil z prvej. Gólman Sidor však zasahovať nemusel, keďže Haščákova delovka bola ešte pred ním zblokovaná.
     
    17:23
    Hvila sa dostal k puku na ľavej strane a následne ho krížne poslal na pravé krídlo. Popradčania však túto kombináciu už neudržali a strácajú puk.
     
    17:39
    Fantastický zákrok sme mohli vidieť aj na košickej strane! Po skvelej prihrávke od Hvilu sa k puku v medzikruží dostal Balán, ktorý nekompromisne zakončil, no gólman Košíc sa blysol skvelým reflexom v ľavej ruke a následným lapačkovým semafórom.
     
    18:13
    Peter Jonák ocenil faul na popradského hráča 2 minútami. Matúš Matis - hákovanie.
     
    18:40
    Vandas sa dostal k puku na pravej strane a snažil sa ešte vymyslieť, no nepodarilo sa mu to. Gólman Hylák si ustrážil svoju ľavú žŕdku priam excelentne.
     
    18:55
    Opäť sa vylučuje. Marcel Haščák 2 min. krosček - Stanislav Balán 2 min. podrazenie
     
    19:20
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme. Puk majú na svojich hokejkách domáci, no momentálne sa im nedarí poriadne zaútočiť.
     
    19:53
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Marcinko, no gólman Sidor zasahovať nemusel. Marcinkova delovka len tesne minula priestor popradskej brány.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť veľmi dobrý a bojovný hokej na oboch stranách, ktorý sprevádzali aj hlasité tábory oboch fanklubov. V prvej tretine stihli padnúť už dva góly a oba v 6. minúte. Gólový účet tohto stretnutia otvorili hosťujúci Košičania, ktorí využili poriadne zaváhanie v zadných radoch Popradu a po dobrom odrazení puku dorazil puk do popradskej brány Marcel Haščák. Tomu v ceste už nič nebránilo. Už o 21 sekúnd však domáci dokázali odpovedať, keď sa po dobrej prihrávke od Balána dostal k puku Lukáš Hvila a nedal svojím švihom Hylákovi šancu.

    Podarí sa jednému z východoslovenských celkov dostať do vedenia v druhej tretine a aj si ho udržať?
    Druhá tretina začína približne o 18:55.
     
    20:01
    Začiatok druhej tretiny.
     
    20:05
    Košičania hneď po úvodnom vhadzovaní nahodili puk do útočného pásma, až zo stredu ihriska sa o to postaral Deyl.
     
    20:05
    Hostia v plnom počte.
     
    20:35
    Vandas si pri mantineli vymenil puk s Fabianom, ale domácim to nepomohlo. nedostali sa ani cez útočnú modrú čiaru a už útok zakladajú Košičania.
     
    21:02
    Haščák v útočnom pásme bojoval o puk, ale jeho pokus o strelu sa neujal, pretože domáca obrana puk zblokovala.
     
    21:35
    Na štadióne pod Tatrami naďalej vládne skvelá atmosféra, pri puku sú momentálne Košičania, ktorých ale domáci vytláčajú až do stredného pásma.
     
    22:16
    Hostia ovládli útočné pásmo, po sérii prihrávok však strelu ukryl v náručí gólman Sidor. Ten dnes predvádza samé spoľahlivé zákroky.
     
    22:35
    Košičania opäť vytlačení až do stredu klziska, Poprad sa však do útoku nie a nie dostať.
     
    23:05
    Košičania opääť ovládli útočné pásmo, Dušan Pašek ale tečoval pár centimetrov od popradskej svätyne.
     
    23:48
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do jednogólového vedenia. Poprad využil pokazenú košickú prihrávku v pásme a Stalsovu strelu za chrbát bezmocného Hyláka dorazil RICHARD SMOTRILA. Asistencia: Juris Stals.
     
    24:11
    Poprad gól viditeľne vzpružil, domáci hokejisti sa usadili v pásme a Košičania sa oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    24:45
    Domáci naďalej usadení pred Hylákom, toho teraz vystrašila Balánova strela z kruhu, ale hosťujúci gólman si poradil.
     
    25:07
    Jokeľ tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Sidor jeho tvrdú strelu ukryl vo svojom náručí. Následne je na rade reklamná prestávka.
     
    25:23
    Z pravého kruhu tentokrát sympaticky zakončoval Peter Klouda, no košický gólman Hylák bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    25:51
    Hričina vyhral šprintérsky súboj proti o poznanie menšiemu Brejčákovi pri mantineli na pravej strane, no následne ho popradský obranca o puk obral dobrou hrou telom pri zadnom mantineli.
     
    26:25
    Paločko zachytil puk na ľavej strane, no následne svoju hokejku nedokázal dostatočne udržať. Od puku ho odstavil pozorný Kolba, ktorý posiela hostí do útoku.
     
    26:47
    Košičania sa snažili proti popradskej defenzíve niečo vymyslieť, no tentokrát sa z pásma vyhodili sami. Predviedli zbytočné postavenie mimo hry.
     
    27:14
    Na ľavej strane tentokrát napriahol svoju hokejku Vaic, no gólman Hylák zasahovať nemusel. Vaicova delovka letela len o poriadny kus mimo jeho brány.
     
    27:53
    A ďalší dobrý zákrok si na svoje konto pripisuje popradský gólman Sidor! Ten skvelým lapačkovým semafórom zneškodnil aktívneho Jokeľa, ktorý pálil z pravej strany.
     
    28:21
    Slovák sa s pukom dobre presúval po ľavej strane a následne tvrdo zakončil, no jeho strela bola zblokovaná len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po Sidorovej pravici.
     
    28:43
    Popradčania to tentokrát vymysleli naozaj parádne! Po skvelých prihrávkach sa k puku na pravej strane dostal Kovačevič a následne krížne našiel Jabrockého. Jeho tvrdá strela však skončila len tesne mimo košickej brány.
     
    29:15
    Popradčania si vytvárajú enormný ofenzívny tlak! Do skvelej šance sa najskôr dostal Jabrocký, no ten trafil len Hyláka. Následne to skúšal aj Vaic, no ten len veľmi tesne minul priestor košickej brány.
     
    29:43
    A je tu ďalšie vylúčenie. Domáci hráči si zahrajú v početnej výhode, keďže sa nedovoleným seknutím previnil Marcinko.
     
    29:57
    Popradčania opäť v nádhernej gólovej šanci! Po dobrej strele od Kovačeviča sa k puku dostal Vandas, no ten napokon trafil len rozvaleného Hyláka!
     
    30:25
    Košičania sa dokázali oslobodiť vynikajúcim vyhodením puk do stredného pásma. Následne sa však k nemu dostali Popradčania a tí sa snažia opäť niečo vymyslieť.
     
    30:49
    Popradskí "kamzíci" majú pred sebou ešte 54 sekúnd presilovej hry. Tentokrát sa však blysli zbytočným ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    31:24
    Vaic sa dostal k puku na ľavej strane a následne chcel zadovkou nájsť Devečku. Devečka však túto prihrávku už nezachytil a Košičania sa oslobodzujú.
     
    31:59
    Domáci boli v ďalšej skvelej šanci! Pred košickú bránu sa natlačil Balán, no gólman Hylák aj s veľkým šťastím nejako puk vytlačil na zadný mantinel.
     
    32:25
    Košičania hrajú už v plnom počte, no sú pod tlakom. Popradčania vedia, že vyhrávajú a očividne chcú vsietiť minimálne ešte jeden gól.
     
    32:59
    Košičanom momentálne nevychádza naozaj nič. Viazne tam kombinácia, čo na úspešné zachytenia puku využívajú pozorní "kamzíci".
     
    33:25
    Košičania sa dokázali oslobodiť, no napokon nie nadlho. Ich rozohrávku zachytil v strednom pásme pozorný Kovačevič.
     
    33:52
    A je tu presilová hra pre Košičanov a teda veľká šanca na vyrovnanie. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci Dávid Buc.
     
    34:22
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Haščák, no gólman Sidor bol v strehu. Následne sa však bude vylučovať, keďže Fabian poslal puk mimo ľadovej plochy. Za to si odnáša dvojminútový trest. Je to teda 5 na 3 pre Košice.
     
    34:48
    Košičania sa snažili niečo vymyslieť, no napokon sa im to nepodarilo. Popradská trojica obrancov puk úspešne vyhodila cez všetky čiary až ku košickej bráne.
     
    35:08
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Cebák, no gólman Sidor puk úspešne vyrazil na zadný mantinel svojou pozornou vyrážačkou!
     
    35:31
    Sidor sa blysol naozaj fantastickým presunutím a ešte lepším zákrokom! Po skvelej prihrávke od Novotného z ľavej strany zakončoval Cebák, no gólman Sidor sa po puku úspešne hodil!
     
    36:10
    Popradčania hrajú už vo štvorici a predvádzajú naozaj skvelý hokej. K zakončeniu z pravej strany sa tentokrát dostal Brejčák, no gólman Hylák jeho bekhend so šťastím vyrazil na zadný mantinel.
     
    36:35
    Popradskí "kamzíci" potvrdili svoje skvelé štatistiky v oslabeniach a dokázali ubrániť aj toto dvojnásobné. Už hrajú v pätici a Košičanom sa momentálne naozaj nedarí.
     
    37:13
    A je tu ďalšie vylúčenie na popradskej strane. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť domáci Michael Vandas.
     
    37:40
    Daniel Brejčák odviedol poriadny kus práce pri obrannej modrej čiare. Tam od súpera získal puk a následne ho spolu s Kovačevičom poslali do bezpečia.
     
    38:10
    Haščák to tentokrát na ľavej strane mierne prehnal. Snažil sa niečo vymyslieť svojími kľučkami, no Balán mu na to nenaletel a puk mu bleskovo uchmatol.
     
    38:49
    A ďalšie úspešné vyhodenie puku na strane Popradu. Po dobrej prihrávke od Šterbáka sa k puku dostal pozorná Jabrocký, ktorý poslal puk do útočného pásma.
     
    39:21
    Popradčania hrajú v plnom počte a ihneď zaútočili! K puku sa na ľavej strane dostal pozorný Vandas, ktorý prihrával na Brejčáka. Ten tvrdo zakončil, no napokon len minul košickú bránu.
     
    39:47
    Na strane Popradu sme mohli vidieť niekoľko nepresností, po ktorých sa hra presunula len do stredného pásma. Vyzerá to tak, že si Popradčania svoje vedenie už ustrážia.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina nám priniesla naozaj skvelý hokej, ako sa na pravé štvrťfinálové derby patrí. Celý štadión intenzívne povzbudzoval a zjavnú prevahu mali početnejší Popradčania. Silné povzbudzovanie sa odzrkadlilo aj na hernom výkone "kamzíkov", ktorí sa najskôr v 24. minúte dostali do vedenia, keď Stalsovu delovku tečoval ešte Richard Smotrila. Následne mali Košičania veľké množstvo šancí, no Popradčanov výrazne podržal aj gólman Sidor, ktorý sa blysol niekoľkými kľúčovými zákrokmi. Je potrebné povedať, že domáci dokázali ubrániť aj dvojnásobné oslabenie.

    Podarí sa Popradčanom udržať si gólové vedenie alebo Košičania ešte "kamzíkov" potrápia?
    Tretia tretina začína približne o 19:42.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:06
    O úvodné vhadzovanie v tretej tretine sa hodnú chvíľu bojovalo, no následne sa Košičania previnili ofsajdom a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    40:35
    K zakončeniu v medzikruží sa tentokrát dostal Devečka, no gólman Hylák zasahovať. Devečkova delovka bola zblokovaná len na zadný mantinel.
     
    41:00
    Poprad dal gól!
    Popradčania začali tretiu tretinu podľa domácich predstáv! Po skvelej prihrávkovej kombinácii "kamzíkov" sa k puku na ľavej strane dostal MICHAEL VANDAS, ktorý si s veľkým prehľadom vychutnal košického gólmana Hyláka a svojím zakončením mu nedal šancu. Asistenciu si pripisuje Stanislav Balán.
     
    41:54
    K puku sa na pravej strane tentokrát dostal Takáč. Ten tvrdo zakončil, no gólman Hylák bol v strehu a jeho delovku smerujúcu mimo brány radšej ukryl vo svojej lapačke.
     
    42:15
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Martin Chovan, no gólman Sidor zasahovať nemusel. Chovanova strela skončila len na zadnom mantineli.
     
    42:50
    Z ľavej strany tvrdo pálil Dušan Pašek, no napokon sa mu podarilo trafiť len mantinel za popradskou bránou. Na rade je teda ďalší útok Popradu.
     
    43:12
    Popradčania sa dostali do útočného pásma, no následne o puk prišli. Dostali sa k nemu Košičania, ktorí ho však vyhodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    44:00
    Košičania si zase nedokázali udržať svoje nervy na uzde. Tentokrát sa hrubosťou na Vandasa blysok Michal Novák. Ten si odnáša za tento faul dvojminútový trest.
     
    44:27
    Popradčania sa zatiaľ udržujú v útočnom pásme, no tam si puk len takticky prihrávajú. Čakajú na chybu v košickej defenzíve, po ktorej budú môcť zakončovať.
     
    44:53
    Devečka nezachytil prihrávku od svojho spoluhráča na modrej čiare. Následne odchádzajú Košičania striedať a do útoku môžu ísť opäť domáci.
     
    45:16
    Daniel Konc ukázal opäť svoje jastrabie oko a po vyhodení puku od Kolbu videl ešte Balánov teč. Po tejto situácii sa teda vhadzuje v strednom pásme.
     
    45:33
    Hylák sa blysol ďalším parádnym zákrokom! Tentokrát rozložil svoje betóny na celú bránu a následne zachytil Suchého strelu vo svojej pozornej lapačke!
     
    46:02
    Košičania hrajú už v plnom počte a dokázali tak toto oslabenie ubrániť. Momentálne sú však pri puku opäť domáci, ktorí sa snažia hosťom ukázať svoju silu.
     
    46:23
    Košice dali gól!
    Vyzerá to však tak, že Košičania ešte chcú zamiešať karty aj v tomto zápase. K puku sa na ľavom kruhu dostal DUŠAN PAŠEK. Ten svoju hokejku napriahol ako sa len dalo a gólman Sidor nevystihol smer puku. Ten mu pomedzi betóny prešiel až do popradskej siete. Asistencie si pripisujú hráči Richard Jenčík a Marcel Haščák.
     
    46:57
    Popradčania sú po inkasovanom góle mierne otrasení, no napokon sa im podarilo dostať aspoň do stredného pásma. Následne je na rade reklamný brejk.
     
    47:04
    Spoza ľavého kruhu to tentokrát skúšal Macejko, no gólman Sidor bol v strehu a spodnú časť svojej brány si už ustrážil. Puk vyrazil do bezpečia svojím pravým betónom.
     
    47:08
    Košičania majú k dispozícii ďalšiu početnú výhodu. Na dve minúty si za nedovolené bránenie tentokrát odchádza sadnúť Stanislav Balán.
     
    47:31
    V oslabení sa k zakončeniu dostal pozorný Lukáš Hvila. Ten napriahol svoju hokejku na ľavej strane, no gólman Hylák si puk dokázal ustrážiť a po zblokovaní ho rozohral do útoku.
     
    48:02
    Sily na ľade sa nám na 66 sekúnd vyrovnajú. Na trestnú lavicu Košíc si tentokrát odchádza sadnúť Jokeľ, ktorý sa previnil podrazením.
     
    48:10
    Ihneď po vhadzovaní spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Fabian, no gólman jeho strelu vyrazil. Následne sa snažil ešte dorážať Stals, no nepodarilo sa mu trafiť priestor košickej brány.
     
    48:35
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát mohol dostať Stals! Ten zinkasoval skvelú prihrávku na ľavej strane od Vaica a následne vystrelil, no trafil len pozorného Hyláka, ktorý puk prikryl.
     
    49:15
    Popradčania hrajú už v plnom počte, no momentálne mierne prepadli v defenzíve. K zakončeniu na pravej strane sa dostal Haščák, no gólman Sidor puk vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
     
    49:58
    Po veľmi ležernej prihrávke Vandasa v strednom pásme sa k puku dostal Slovák, ktorý následne aj zakončil, no nepodarilo sa mu trafiť priestor popradskej brány.
     
    50:42
    Košičania sa dostali k puku pri svojej bráne, no následne predviedli len zbytočné zakázané uvoľnenie. Na rade je opäť reklamná prestávka.
     
    51:05
    Brejčák poslal nebezpečnú strelu z ľavej strany na košickú bránu. Gólman Hylák bol však v strehu a puk napokon vyrazil pred seba na hokejky svojich obrancov.
     
    51:45
    Z ľavej strany opäť tvrdo zakončoval Macejko, no gólman Sidor bol v strehu. Napokon sa však k puku nedostal, keďže ešte pred ním bol zblokovaný.
     
    52:07
    Plynulosť hry na popradskom zimnom štadióne sa poriadne kúskuje. Momentálne sa domáci Popradčania previnili dvoma zakázanými uvoľneniami.
     
    52:23
    Lukáš Hvila sa dostal k puku v medzikruží a následne tvrdo zakončil. Jeho delovka však skončila len na zadnom mantineli. Celá táto situácia sa odohrala v ofsajdovej pozícii a následne sa do Hvilu pustil Šeda. Rozhodcovia však oboch kohútov upokojili.
     
    52:43
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Jokeľ, no gólman Sidor bol v strehu a puk úspešne ukryl na svojej pozornej výstroji. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    53:20
    A je tu vylúčenie. Podľa môjho názoru úplne zbytočné, no napokon je tam. Smotrila si odnáša dve minúty za zovretie puku.
     
    53:56
    Od modrej čiary tvrdo pálil Kolba, no gólman Sidor bol napokon v strehu a puk zblokoval svojími pozornými betónmi do bezpečia.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3925 divákov.
     
    54:17
    Haščák zinkasoval puk na pravej strane a následne poslal na popradskú bránu tvrdú strelu zápästím. Jeho delovka však skončila len vysoko nad a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    54:48
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Deyl, no jeho delovku gólman Sidor vyrazil. Následne sa k puku dostal Suchý, ktorý ho poslal cez všetky čiary.
     
    55:09
    Domáci "kamzíci" sa opäť úspešne oslobodzujú a získavajú tak veľmi cenné sekundy. O malú chvíľu budú hrať už v plnom počte, no momentálne sa snažia ešte niečo vymyslieť.
     
    55:48
    Slovák nahodil puk na zadný mantinel, no následne už nedokázal nič iné vymyslieť. Popradčania sa veľmi dobre bránia a Košičanom sa opäť nedarí.
     
    56:24
    Kolba sa snažil dobrou prihrávkou nájsť svojho spoluhráča v strednom pásme, no túto situáciu napokon vyriešil pozorný Devečka, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    56:56
    Haščák tentokrát napriahol svoju hokejku spoza ľavého kruhu, no napokon bol neúspešný. Jehjo delovka skončila len mimo popradskej svätyne.
     
    57:27
    Jabrocký sa dostal k puku na pravej strane, no napokon o neho v súboji s vyšším Cebákom prišiel. Popradčania však následne Cebáka úspešne odstavili.
     
    57:52
    Do konca tretej tretiny nám ostáva niečo menej ako dve minúty a Popradčania sú opäť pri puku. Zatiaľ sa však Košičania dobre bránia.
     
    58:05
    Poprad dal gól!
    A je to tu! Vyzerá to tak, že Popradčania už definitívne rozhodli tento zápas vo svoj prospech. Po obrovskom zaváhaní v košickej defenzíve sa k puku na ľavej strane dostal Vandas, ktorý bleskovo prihral na LUKÁŠA HVILU. Ten z ľavej strany trafil už len prázdnu košickú bránu. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Stanislav Balán.
     
    58:50
    Košičania sú pri puku a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí.
    Košický kouč si radšej berie oddychový čas!
     
    58:56
    Košičania sa odhodlali hrať v šestici a takmer inkasovali! Vaicovo vyhodenie len tesne minulo prázdnu košickú bránu.
     
    59:06
    Do skvelej šance na pravej strane sa dostal Dávid Buc, no od modrej čiary napokon nedokázal trafiť priestor košickej svätyne.
     
    59:42
    Šeda ešte tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad popradskou bránou. Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    59:48
    Košičania stratili puk na modrej čiare a následne sa k nemu dostal Vandas. Ten sa preštrikoval až pred Hyláka a následne tvrdo zakončil z ľavej strany! Hylák však tento strelecký pokus vychytal.
     
    59:51
    A je tu ďalšie vylúčenie na strane hostí. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Košičan Tomáš Marcinko.
     
    59:57
    A je tu poriadna bitka! Celú ju vyprovokoval Košičan, ktorý nekompromisne zložil k ľadu Lukáša Hvilu!
     
    59:57
    Martin Chovan sa pustil do bitky so Štefanom Fabianom a ako to správne nazvať. Dostal poriadnu nakladačku! Domáci Štefan Fabian ho niekoľkými údermi zložil a nepríjemne ho trafil aj do tváre. Chovan odchádza do šatní s krvou.
     
    59:57
    V závere stretnutia teda čakáme ešte na posledné vylúčenia. Dnes to je však zápas v znení Popradu. Skvelý výkon na ľade, skvelé hlasivky na tribúnach a dokonca ešte aj výhra Fabiana v bitkárskom súboji.
     
    59:57
    A sú tu poriadne vylúčenia. Dvojica Martin Chovan a Štefan Fabian si odnášajú tresty 5 + do konca zápasu za napadnutie hlavy a krku. Na košickú trestnú lavicu sa pridá aj Novák, ktorý si odpyká dve minúty za hrubosť. Ďalšie dve minúty za hrubosť si odnáša Jáchym.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa v plnom štýle predviedli domáci Popradčania! Tí sa blysli naozaj skvelým výkonom na ľade, nádherným povzbudzovaním na tribúnach a k tomu aj dobrým pästným súbojom. O zápase rozhodli v tretej tretine góly Vandasa a Hvilu, ktoré položili Košice na kolená. Za Košice skóroval aj Pašek, no to už nestačilo.

    Stav série je teda znížený na 1:2 z pohľadu Popradu!

    Dovidenia pri zajtrajšom štvrtom zápase štvrťfinále, kde si od 18:00 opäť zmerajú sily tieto dva tímy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:35:12)

    Góly a asistencie: 6. Hvila (Balán), 24. Smotrila (Stals), 41. Vandas (Balán), 59. Hvila (Vandas, Balán) – 6. Haščák (Deyl, Slovák), 47. Pašek (Jenčík, Haščák)


    HK Poprad: Sidor - Šterbák, Suchý (A), Kovačevič (A), Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic (C), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč
    HC Košice: Hylák - Cebák, Deyl, Kolba (C), Macejko, Novák, Šeda, Martin Chovan, Milan Takáč - Haščák (A), Pašek, Jenčík - Jokeľ, Slovák, Novotný - Matis, Marcinko (A), Hričina - Gmitter, Matúš Chovan, Mlynarovič

    Rozhodca: D. Konc, P. Jonák - R. Gajan, M. Smrek

    Diváci: 3925