B. Bystrica – Zvolen 0:4 (kon.) | Poprad – Košice 4:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC Košice
Nedeľa 10.03.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa v plnom štýle predviedli domáci Popradčania! Tí sa blysli naozaj skvelým výkonom na ľade, nádherným povzbudzovaním na tribúnach a k tomu aj dobrým pästným súbojom. O zápase rozhodli v tretej tretine góly Vandasa a Hvilu, ktoré položili Košice na kolená. Za Košice skóroval aj Pašek, no to už nestačilo.

    Stav série je teda znížený na 1:2 z pohľadu Popradu!

    Dovidenia pri zajtrajšom štvrtom zápase štvrťfinále, kde si od 18:00 opäť zmerajú sily tieto dva tímy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:35:12)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    A sú tu poriadne vylúčenia. Dvojica Martin Chovan a Štefan Fabian si odnášajú tresty 5 + do konca zápasu za napadnutie hlavy a krku. Na košickú trestnú lavicu sa pridá aj Novák, ktorý si odpyká dve minúty za hrubosť. Ďalšie dve minúty za hrubosť si odnáša Jáchym.
     
    59:57
    V závere stretnutia teda čakáme ešte na posledné vylúčenia. Dnes to je však zápas v znení Popradu. Skvelý výkon na ľade, skvelé hlasivky na tribúnach a dokonca ešte aj výhra Fabiana v bitkárskom súboji.
     
    59:57
    Martin Chovan sa pustil do bitky so Štefanom Fabianom a ako to správne nazvať. Dostal poriadnu nakladačku! Domáci Štefan Fabian ho niekoľkými údermi zložil a nepríjemne ho trafil aj do tváre. Chovan odchádza do šatní s krvou.
     
    59:57
    A je tu poriadna bitka! Celú ju vyprovokoval Košičan, ktorý nekompromisne zložil k ľadu Lukáša Hvilu!
     
    59:51
    A je tu ďalšie vylúčenie na strane hostí. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Košičan Tomáš Marcinko.
     
    59:48
    Košičania stratili puk na modrej čiare a následne sa k nemu dostal Vandas. Ten sa preštrikoval až pred Hyláka a následne tvrdo zakončil z ľavej strany! Hylák však tento strelecký pokus vychytal.
     
    59:42
    Šeda ešte tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad popradskou bránou. Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    59:06
    Do skvelej šance na pravej strane sa dostal Dávid Buc, no od modrej čiary napokon nedokázal trafiť priestor košickej svätyne.
     
    58:56
    Košičania sa odhodlali hrať v šestici a takmer inkasovali! Vaicovo vyhodenie len tesne minulo prázdnu košickú bránu.
     
    58:50
    Košičania sú pri puku a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí.
    Košický kouč si radšej berie oddychový čas!
     
    58:05
    Poprad dal gól!
    A je to tu! Vyzerá to tak, že Popradčania už definitívne rozhodli tento zápas vo svoj prospech. Po obrovskom zaváhaní v košickej defenzíve sa k puku na ľavej strane dostal Vandas, ktorý bleskovo prihral na LUKÁŠA HVILU. Ten z ľavej strany trafil už len prázdnu košickú bránu. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Stanislav Balán.
     
    57:52
    Do konca tretej tretiny nám ostáva niečo menej ako dve minúty a Popradčania sú opäť pri puku. Zatiaľ sa však Košičania dobre bránia.
     
    57:27
    Jabrocký sa dostal k puku na pravej strane, no napokon o neho v súboji s vyšším Cebákom prišiel. Popradčania však následne Cebáka úspešne odstavili.
     
    56:56
    Haščák tentokrát napriahol svoju hokejku spoza ľavého kruhu, no napokon bol neúspešný. Jehjo delovka skončila len mimo popradskej svätyne.
     
    56:24
    Kolba sa snažil dobrou prihrávkou nájsť svojho spoluhráča v strednom pásme, no túto situáciu napokon vyriešil pozorný Devečka, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    55:48
    Slovák nahodil puk na zadný mantinel, no následne už nedokázal nič iné vymyslieť. Popradčania sa veľmi dobre bránia a Košičanom sa opäť nedarí.
     
    55:09
    Domáci "kamzíci" sa opäť úspešne oslobodzujú a získavajú tak veľmi cenné sekundy. O malú chvíľu budú hrať už v plnom počte, no momentálne sa snažia ešte niečo vymyslieť.

    Góly a asistencie: 6. Hvila (Balán), 24. Smotrila (Stals), 41. Vandas (Balán), 59. Hvila (Vandas, Balán) – 6. Haščák (Deyl, Slovák), 47. Pašek (Jenčík, Haščák)


    HK Poprad: Sidor - Šterbák, Suchý (A), Kovačevič (A), Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic (C), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč
    HC Košice: Hylák - Cebák, Deyl, Kolba (C), Macejko, Novák, Šeda, Martin Chovan, Milan Takáč - Haščák (A), Pašek, Jenčík - Jokeľ, Slovák, Novotný - Matis, Marcinko (A), Hričina - Gmitter, Matúš Chovan, Mlynarovič

    Rozhodca: D. Konc, P. Jonák - R. Gajan, M. Smrek

    Diváci: 3925