K. Vary – Chomutov 5:6 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 2:0 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HC Kometa Brno
cz Nedeľa 10.03.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Play-out extraligy (ČR)
Partner:
     
    Utkání je u konce, Bílí Tygři díky trefám Výtiska a Nedvěda přetlačili brněnskou Kometu a zdramatizovali skupinu o umístění. Na Karlovy Vary už ztrácí modrobílí pouze dva body, Západočeši totiž dnes prohráli na vlastním ledě s Chomutovem. Ze severu Čech přeji příjemný zbytek večera! (19:26:56)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Tomáš Svoboda ještě obdržel osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    59:39
    Domácí gólman má za sebou další sérii zákroků. Je s největší pravděpodobností rozhodnuto, Kováčik totiž zasáhl na středovém kruhu puk vysokou holí a sudí signalizují vhazování u Trvajovy klece.
     
    58:31
    Domácím se podařilo podél mantinelu poslat puk na opačnou stranu hřiště. Za volným kotoučem míří Kováčik a bleskově zakládá další útočný výpad.
     
    58:05
    Závěr zápasu bude ještě zajímavý! Dudova hůl vylétla do obličeje protihráče Jakuba Svobody, v jehož tváři se objevila krev. Domácí forvard dostal 2+2 minuty za vysokou hůl. Vhazuje se před Schwarzem, Trvaj navíc zůstal na střídačce a hosté hrají přesilovku v šesti proti čtyřem.
     
    56:20
    Kometa ovšem ožila. Čiperný Holec kroužil kolem Schwarzovy brány, ale ani ve spolupráci se spoluhráči kýžené trefy nedocílil. Brankář stále drží čisté konto.
     
    55:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí zvyšují po parádní souhře svůj náskok. Dušek poslal z pravé strany kotouč před brankoviště, kam si v pravý čas sjel PETR NEDVĚD a z těsné blízkosti doklepl puk do branky. Trvaj se nestihl přesunout. Asistence: Antonín Dušek, Radek Duda – 2:0.
     
    53:21
    Přechod k soupeřově svatyni se teď nezdařil ani Bílým Tygrům. Nedvěd si totiž příliš nerozuměl se spoluhráčem, hra je přerušena pro ofsajd.
     
    52:30
    Domácí vysoko napadají, protivník nemůže založit útočnou akci. Kostrbaté kombinace Brna končí v těchto chvílích převážně ve středním pásmu.
     
    51:01
    Ve druhé polovině početní převahy už Severočeši soupeře sevřeli, práci však Trvajovi přidělali až nyní. Čuttovo nahození nadělalo hostujícímu brankáři problémy, ale k dorážkám se nikdo v modrém dresu nedostal.
     
    49:46
    Ospalá kombinace domácích zatím k úspěchu nevede. Liberečtí si posílali v útočném pásmu puk podél mantinelu, na Trvaje zatím nevypálili.
     
    48:49
    Dvě minuty pro Leoše Čermáka, hostující kapitán totiž sekl unikajícího protihráče. Přesilovka Bílých Tygrů.
     
    47:02
    Liberec se vydal do protiútoku a tvrdý příklep Dernera odnesl Dujsík. Toho totiž kotouč zasáhl do nechráněných míst, svíjel se v bolestech a za pomoci lékaře nakonec odjel na střídačku.
     
    46:29
    Hosté mohli navíc také vyrovnat. Při libereckém týmu ale dnes stojí štěstí. Čermákův svižný pokus vykopl Schwarz špičkou betonu před volného Erata, jenže ani jeho rychlá dorážka neskončila v síti. Do jeho střely totiž vpadl zadák Čutta.
     
    45:22
    Bílí Tygři v těchto minutách diktují tempo hry. Mají kotouč častěji na svých holích, ale k přímému ohrožení brankáře se zatím nedostávají. Kometa brání pečlivě.
     
    44:50
    Icing celku z jihu Moravy. Hráči se už rovnají na vhazování po pravici brněnského muže s maskou.
     
    43:39
    Na druhé straně schoval Schwarz do lapačky lehký pokus Kováčika. Kometa vybojovala buly v útočném pásmu, s nahozením zkušeného zadáka ale neměl brankář problémy.
     
    43:19
    Trvaj úspěšně zlikvidoval střelu Duška. Domácí útočník měl na pravé straně čas i prostor ke střele, ale kotouč napálil tvrdě jen do míst, kde operoval brněnský gólman.
     
    41:55
    Špačka nachytal čárový sudí v ofsajdové pasti. Dnešní utkání sleduje v Tipsport areně slušná divácká návštěva, na tribuny si našlo cestu 5 560 diváků.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 38. Výtisk (T. Urban, Nedvěd), 56. Nedvěd (Dušek, Duda)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Kolmann, Výtisk, Derner, Šimek, Čutta, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Špaček, Pospíšil, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Nedvěd "C".
    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) – Žižka, Kováčik, Dujsík, Valach, Švrček, M. Hruška, Malec – Erat, Holec, Čermák "C", Zohorna, T. Svoboda, Burian, Lušňák, Petrovický, Němec, J. Hruška, J. Svoboda, Wasserbauer.

    Rozhodca: Turčan, Homola – Bláha, Ondráček.