K. Vary – Chomutov 5:6 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 2:0 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HC Kometa Brno
cz Nedeľa 10.03.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Play-out extraligy (ČR)
Partner:
     
    59:56
    Tomáš Svoboda ještě obdržel osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    58:05
    Závěr zápasu bude ještě zajímavý! Dudova hůl vylétla do obličeje protihráče Jakuba Svobody, v jehož tváři se objevila krev. Domácí forvard dostal 2+2 minuty za vysokou hůl. Vhazuje se před Schwarzem, Trvaj navíc zůstal na střídačce a hosté hrají přesilovku v šesti proti čtyřem.
     
    55:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí zvyšují po parádní souhře svůj náskok. Dušek poslal z pravé strany kotouč před brankoviště, kam si v pravý čas sjel PETR NEDVĚD a z těsné blízkosti doklepl puk do branky. Trvaj se nestihl přesunout. Asistence: Antonín Dušek, Radek Duda – 2:0.
     
    48:49
    Dvě minuty pro Leoše Čermáka, hostující kapitán totiž sekl unikajícího protihráče. Přesilovka Bílých Tygrů.
     
    46:29
    Hosté mohli navíc také vyrovnat. Při libereckém týmu ale dnes stojí štěstí. Čermákův svižný pokus vykopl Schwarz špičkou betonu před volného Erata, jenže ani jeho rychlá dorážka neskončila v síti. Do jeho střely totiž vpadl zadák Čutta.
     
    39:03
    Kometa se bude bránit ve čtyřech. Němec obdržel dvě minuty za podražení.
     
    37:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    V osmatřicáté minutě se poprvé mění skóre, Bílí Tygři jdou do vedení zásluhou JANA VÝTISKA. Domácí obsadili pásmo, rozhodčí signalizoval vyloučení brněnského hráče a Tygři poslali na led šestého hráče. Tomáš Urban zamíchal u zadního mantinelu pukem a poslal jej před brankoviště. Na jeho pas si od modré čáry sjel Výtisk, který střelou těsně nad ledem pokořil Trvaje a připsal svůj první gól v sezoně. Asistence: Tomáš Urban, Petr Nedvěd – 1:0.
     
    31:17
    Bílí Tygři jsou v pěti a navíc si zahrají přesilovou hru. Dujsík sekl unikajícího Bártu, jenž prchal po levém křídle, a obdržel dvouminutový trest.
     
    27:08
    Radek Duda oslabuje na čtyři minuty svůj tým. V krátkém časovém sledu se dvakrát provinil proti pravidlům, vyfasoval trest za podražení a vysokou hůl.
     
    24:12
    Do slibné příležitosti se prodral Jakub Svoboda, ani on ale Schwarzovo prokletí neodčaroval. Brankář zastavil vleže i jeho dorážku, Kometa promarnila další velkou šanci.
     
    23:11
    Vyloučení na liberecké straně. Menší trest si jde odpykat Derner, provinil se držením.
     
    19:47
    Neuvěřitelný zákrok Marka Schwarze! Brankář Bílých Tygrů zneškodnil obrovskou šanci soupeře. Protivníci jej vylákali z brankoviště, z čehož mohl těžit Petrovický. Dostal puk přesně na hůl, ale z těsné blízkosti trestuhodně selhal. Schwarz se do jeho pokusu vrhl puk zneškodnil v lapačce.
     
    16:40
    Hosté hrají v plném počtu, Kováčik se z trestné lavice ihned zapojil do hry. Přebruslil zadáka Kolmanna a ujížděl sám na Schwarze. Před brankou zamíchal pukem a vypálil, ovšem libereckého brankáře nepokořil.
     
    14:36
    Filippi se elegantně prokličkoval k Trvajovi. Dokázal také zakončit, při střele ho ale rozhodil Kováčík. Hlavní sudí vykazuje brněnského obránce na dvě minuty ze hry – sekání.
     
    10:59
    Po křídle se následně protáhl domácí kapitán Nedvěd. Jeho střela však Trvaje neohrozila, kotouč totiž mezi tři tyče nemířil. Liberec se ale bude muset znovu bránit, za vysokou hůl si jde odpočinout Štich.
     
    10:30
    Další pohotový zákrok libereckého gólmana! Hosté lépe bruslí, v těchto minutách mají nad soupeřem převahu. Němec po přejetí modré čáry vypálil švihem přes obránce. Schwarz se ale blýskl hbitým zákrokem, letící puk sebral do lapačky.
     
    09:17
    Bílí Tygři už hrají v plném počtu, ovšem i tak mohli inkasovat. Domácí defenziva pozapomněla na Holce, který zůstal několik vteřin volný na pravé straně útočného pásma. Ani nadvakrát si však svoji střelou na Schwarze nepřišel, v síti neskončila ani dorážka Lušňáka.
     
    06:02
    Petr Nedvěd odešel na trestnou lavici, provinil se nedovoleným bráněním. Poprvé si v početní převaze zahrají také hosté.
     
    00:29
    Liberec se ihned vydal do protiútoku a zahraje si první přesilovku. Malec vyhodil v tísni kotouč za hrazení a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    00:18
    Kometa mohla jít po několika vteřinách hry do vedení! Schwarz se vydal za vlastní branku rozehrát, kotouč mu ale přeskočil hůl a ve velké šanci se rázem zjevil hostující kapitán Čermák. Puk se mu však ze strany do prázdné branky zasunout nepodařilo, liberečtí obránci jeho střelu zastavili.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 38. Výtisk (T. Urban, Nedvěd), 56. Nedvěd (Dušek, Duda)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Kolmann, Výtisk, Derner, Šimek, Čutta, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Špaček, Pospíšil, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Nedvěd "C".
    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) – Žižka, Kováčik, Dujsík, Valach, Švrček, M. Hruška, Malec – Erat, Holec, Čermák "C", Zohorna, T. Svoboda, Burian, Lušňák, Petrovický, Němec, J. Hruška, J. Svoboda, Wasserbauer.

    Rozhodca: Turčan, Homola – Bláha, Ondráček.