K. Vary – Chomutov 5:6 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 2:0 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HC Kometa Brno
cz Nedeľa 10.03.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Play-out extraligy (ČR)
Partner:
     
    Utkání je u konce, Bílí Tygři díky trefám Výtiska a Nedvěda přetlačili brněnskou Kometu a zdramatizovali skupinu o umístění. Na Karlovy Vary už ztrácí modrobílí pouze dva body, Západočeši totiž dnes prohráli na vlastním ledě s Chomutovem. Ze severu Čech přeji příjemný zbytek večera! (19:26:56)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Tomáš Svoboda ještě obdržel osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    59:39
    Domácí gólman má za sebou další sérii zákroků. Je s největší pravděpodobností rozhodnuto, Kováčik totiž zasáhl na středovém kruhu puk vysokou holí a sudí signalizují vhazování u Trvajovy klece.
     
    58:31
    Domácím se podařilo podél mantinelu poslat puk na opačnou stranu hřiště. Za volným kotoučem míří Kováčik a bleskově zakládá další útočný výpad.
     
    58:05
    Závěr zápasu bude ještě zajímavý! Dudova hůl vylétla do obličeje protihráče Jakuba Svobody, v jehož tváři se objevila krev. Domácí forvard dostal 2+2 minuty za vysokou hůl. Vhazuje se před Schwarzem, Trvaj navíc zůstal na střídačce a hosté hrají přesilovku v šesti proti čtyřem.
     
    56:20
    Kometa ovšem ožila. Čiperný Holec kroužil kolem Schwarzovy brány, ale ani ve spolupráci se spoluhráči kýžené trefy nedocílil. Brankář stále drží čisté konto.
     
    55:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí zvyšují po parádní souhře svůj náskok. Dušek poslal z pravé strany kotouč před brankoviště, kam si v pravý čas sjel PETR NEDVĚD a z těsné blízkosti doklepl puk do branky. Trvaj se nestihl přesunout. Asistence: Antonín Dušek, Radek Duda – 2:0.
     
    53:21
    Přechod k soupeřově svatyni se teď nezdařil ani Bílým Tygrům. Nedvěd si totiž příliš nerozuměl se spoluhráčem, hra je přerušena pro ofsajd.
     
    52:30
    Domácí vysoko napadají, protivník nemůže založit útočnou akci. Kostrbaté kombinace Brna končí v těchto chvílích převážně ve středním pásmu.
     
    51:01
    Ve druhé polovině početní převahy už Severočeši soupeře sevřeli, práci však Trvajovi přidělali až nyní. Čuttovo nahození nadělalo hostujícímu brankáři problémy, ale k dorážkám se nikdo v modrém dresu nedostal.
     
    49:46
    Ospalá kombinace domácích zatím k úspěchu nevede. Liberečtí si posílali v útočném pásmu puk podél mantinelu, na Trvaje zatím nevypálili.
     
    48:49
    Dvě minuty pro Leoše Čermáka, hostující kapitán totiž sekl unikajícího protihráče. Přesilovka Bílých Tygrů.
     
    47:02
    Liberec se vydal do protiútoku a tvrdý příklep Dernera odnesl Dujsík. Toho totiž kotouč zasáhl do nechráněných míst, svíjel se v bolestech a za pomoci lékaře nakonec odjel na střídačku.
     
    46:29
    Hosté mohli navíc také vyrovnat. Při libereckém týmu ale dnes stojí štěstí. Čermákův svižný pokus vykopl Schwarz špičkou betonu před volného Erata, jenže ani jeho rychlá dorážka neskončila v síti. Do jeho střely totiž vpadl zadák Čutta.
     
    45:22
    Bílí Tygři v těchto minutách diktují tempo hry. Mají kotouč častěji na svých holích, ale k přímému ohrožení brankáře se zatím nedostávají. Kometa brání pečlivě.
     
    44:50
    Icing celku z jihu Moravy. Hráči se už rovnají na vhazování po pravici brněnského muže s maskou.
     
    43:39
    Na druhé straně schoval Schwarz do lapačky lehký pokus Kováčika. Kometa vybojovala buly v útočném pásmu, s nahozením zkušeného zadáka ale neměl brankář problémy.
     
    43:19
    Trvaj úspěšně zlikvidoval střelu Duška. Domácí útočník měl na pravé straně čas i prostor ke střele, ale kotouč napálil tvrdě jen do míst, kde operoval brněnský gólman.
     
    41:55
    Špačka nachytal čárový sudí v ofsajdové pasti. Dnešní utkání sleduje v Tipsport areně slušná divácká návštěva, na tribuny si našlo cestu 5 560 diváků.
     
    40:10
    Liberečtí pokračovali v početní převaze, ale Trvaje příliš neohrozili. Hosté už hrají v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dějství nabídlo vyrovnaný hokej, spokojenější ale mohou být domácí. Zásluhou Jana Výtiska se totiž dostali do vedení. Před třetí třetinou je však stále vše otevřené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Domácí si zřejmě část své přesilovky přenesou do třetí třetiny. Zatím se totiž nedostali ke střele, soupeř pečlivě brání a nepouští Bílé Tygry do šancí.
     
    39:03
    Kometa se bude bránit ve čtyřech. Němec obdržel dvě minuty za podražení.
     
    37:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    V osmatřicáté minutě se poprvé mění skóre, Bílí Tygři jdou do vedení zásluhou JANA VÝTISKA. Domácí obsadili pásmo, rozhodčí signalizoval vyloučení brněnského hráče a Tygři poslali na led šestého hráče. Tomáš Urban zamíchal u zadního mantinelu pukem a poslal jej před brankoviště. Na jeho pas si od modré čáry sjel Výtisk, který střelou těsně nad ledem pokořil Trvaje a připsal svůj první gól v sezoně. Asistence: Tomáš Urban, Petr Nedvěd – 1:0.
     
    36:22
    K vidění je nyní trošku neatraktivní pasáž zápasu. Hra se začíná hodně kouskovat, ani jednomu z týmů se nedaří přechod do útoku. Převládá boj daleko od obou branek a velké množství střetů u hrazení.
     
    35:07
    Holec se v rohu útočného pásma přetahoval o puk s dvojici protihráčů. Sudí po chvilce ztratili kotouč z dohledu a přerušili hru.
     
    34:23
    Tomáš Svoboda číhal na útočné modré čáře, jenže po prudkém pasu spoluhráče se natahoval marně. Celá akce vyústila pouze v zakázané uvolnění. Po komerční přestávce se bude vhazovat před Trvajem.
     
    33:18
    Brno hraje v plném počtu, ubránilo se bez úhony.
     
    32:27
    Zakončení si tentokrát připsal na své konto Duda, ale lehkou přihrávku Nedvěda nedokázal ze strany přesměrovat na branku. Puk mu sjel z čepele a skončil až v ochranné síti.
     
    31:43
    Nedvěd si narazil s Dudou a pozdravil Trvaje. Ten úspěšně odolal, zaujal brankářský postoj a černou pryž vytěsnil do bezpečí.
     
    31:17
    Bílí Tygři jsou v pěti a navíc si zahrají přesilovou hru. Dujsík sekl unikajícího Bártu, jenž prchal po levém křídle, a obdržel dvouminutový trest.
     
    30:28
    Derner za vlastní brankou plácl z otočky do kotouče, který skončil ve střední třetině. Hosté si čtyřminutovou přesilovku rozhodně za rámeček nedají, Schwarz je bez práce.
     
    29:29
    Kometa se ještě k ničemu nedostala, Liberec opět odpálil puk přes všechny čáry a míří střídat.
     
    28:10
    Čermák promarnil vhodný moment ke střele! Před hostujícím kapitánem se otevřel prostor, útočník ale místo přímé střely přiklouzl blíže k brankáři a hledal zpětnou přihrávkou lépe postaveného spoluhráče. Kotouče se však zmocnili domácí.
     
    27:08
    Radek Duda oslabuje na čtyři minuty svůj tým. V krátkém časovém sledu se dvakrát provinil proti pravidlům, vyfasoval trest za podražení a vysokou hůl.
     
    26:24
    Na pozoru musel být také hostující strážce svatyně. Ihned po vhazování totiž poslal kotouč na jeho klec Nedvěd. Trvaj měl štěstí, že jeho střela mířila doprostřed branky. V opačném případě by zřejmě nestihl reagovat.
     
    24:12
    Do slibné příležitosti se prodral Jakub Svoboda, ani on ale Schwarzovo prokletí neodčaroval. Brankář zastavil vleže i jeho dorážku, Kometa promarnila další velkou šanci.
     
    24:35
    Přesilovkou kombinaci hostujícího celku zakončil příklepem Dujsík. Brno zvyšuje svůj nápor, liberecká čtveřice již sotva bruslí. Kolem brankoviště létá jedna přihrávka za druhou, Schwarz si zatím vede na výbornou.
     
    23:11
    Vyloučení na liberecké straně. Menší trest si jde odpykat Derner, provinil se držením.
     
    21:51
    Se střelou obránce Šimka neměl Trvaj problémy. Lehké nahození viděl, ale před dotírajícími protihráči raději nerozehrál. Hru přerušil a následuje vhazování u jeho klece.
     
    20:48
    Liberečtí vstoupili do prostřední dvacetiminutovky s velkou chutí. Kometa je pod tlakem, už dvakrát poslala kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Trvaj ovšem zatím prudší střele nečelil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní třetina branku nenabídla. Kometa byla mírně aktivnější, vytvořila si několik slibných příležitostí. Schwarz ale zatím odolává. Bílí Tygři zatím na větší šanci čekají, Trvaj čelil jen několika střelám z dálky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Neuvěřitelný zákrok Marka Schwarze! Brankář Bílých Tygrů zneškodnil obrovskou šanci soupeře. Protivníci jej vylákali z brankoviště, z čehož mohl těžit Petrovický. Dostal puk přesně na hůl, ale z těsné blízkosti trestuhodně selhal. Schwarz se do jeho pokusu vrhl puk zneškodnil v lapačce.
     
    19:29
    Jakub Svoboda zrychlil na levé straně. Dostal se také před obránce, ovšem zakončit nedokázal. Při snaze o kličku totiž podklouzl a kotouče se zmocnil soupeř.
     
    18:26
    Liberci se příliš nedaří kombinace. Domácí už poněkolikáté nepřešli přes střední pásmo, adresáta teď nenašel ani prudký pas Nedvěda, z čehož rezultuje zakázané uvolnění.
     
    16:40
    Hosté hrají v plném počtu, Kováčik se z trestné lavice ihned zapojil do hry. Přebruslil zadáka Kolmanna a ujížděl sám na Schwarze. Před brankou zamíchal pukem a vypálil, ovšem libereckého brankáře nepokořil.
     
    15:51
    Kometa se už dvakrát dokázala osvobodit, v těchto chvílí navíc drží puk na holích a kombinuje daleko od vlastní branky. Zatím se brání na výbornou.
     
    14:36
    Filippi se elegantně prokličkoval k Trvajovi. Dokázal také zakončit, při střele ho ale rozhodil Kováčík. Hlavní sudí vykazuje brněnského obránce na dvě minuty ze hry – sekání.
     
    13:00
    Severočeši v pěti, Kometě se přesilovka nepovedla.
     
    12:15
    Bílí Tygři hrají zatím oslabení ukázkově, soupeře ještě k ničemu nepustili. Bárta nyní našetřil několik cenných vteřin, s pukem dlouho míchal za hostující brankou.
     
    10:59
    Po křídle se následně protáhl domácí kapitán Nedvěd. Jeho střela však Trvaje neohrozila, kotouč totiž mezi tři tyče nemířil. Liberec se ale bude muset znovu bránit, za vysokou hůl si jde odpočinout Štich.
     
    10:30
    Další pohotový zákrok libereckého gólmana! Hosté lépe bruslí, v těchto minutách mají nad soupeřem převahu. Němec po přejetí modré čáry vypálil švihem přes obránce. Schwarz se ale blýskl hbitým zákrokem, letící puk sebral do lapačky.
     
    09:17
    Bílí Tygři už hrají v plném počtu, ovšem i tak mohli inkasovat. Domácí defenziva pozapomněla na Holce, který zůstal několik vteřin volný na pravé straně útočného pásma. Ani nadvakrát si však svoji střelou na Schwarze nepřišel, v síti neskončila ani dorážka Lušňáka.
     
    07:50
    Hosté až nyní svírají libereckou čtveřici. Přes několik hráčů prokličkoval Burian a v tísni ze spodní části pravého kruhu vypálil. Schwarz byl trošku dezorientovaný, ale kotouč odrazil do rohu.
     
    07:08
    Dvakrát za sebou zastavil brněnskou kombinaci ofsajd. Oba celky střídají, Kometě se zatím nedaří udržet se v útočném pásmu.
     
    06:02
    Petr Nedvěd odešel na trestnou lavici, provinil se nedovoleným bráněním. Poprvé si v početní převaze zahrají také hosté.
     
    05:57
    Dujsíkovo nahození z dálky nenadělalo libereckému brankáři větší problémy. Štich následně sroloval na mantinel Žižku, hostující bek odjel na střídačku v předklonu a s bolestivým výrazem ve tváři. V zápase by však měl pokračovat.
     
    05:24
    Zakázané uvolnění Severočechů, buly po Schwarzově levici.
     
    04:11
    Hraje se poměrně svižně, k vidění je velké množství střeleckých pokusů. V pozoru musel být znovu Trvaj, jehož pozdravil svižný pokus Filippiho z dálky. Brankář utlumil puk na hrudi.
     
    03:14
    Tomáš Svoboda na opačné straně hřiště dotíral u Schwarzova brankoviště, gólman Bílých Tygrů ale udržel puk ve výstroji a soupeře k dorážce nepustil. Vhazování u jeho klece.
     
    02:30
    Malec je zpět na ledě, Brno hraje v plném počtu.
     
    01:50
    Vzápětí se u mantinelu šikovně uvolnil Filippi, vybruslil si do výhodnější střelecké pozice a švihem vypálil. Do letícího puku ale vložil hůl obránce a tečoval jej vysoko nad branku.
     
    01:08
    Domácí pětice kombinovala v útočném pásmu. Střelecký pokus si nakonec připsal Čakajík, jenž se opřel do puku z vrcholu pravého kruhu. Trvaj si připsal úspěšný zákrok.
     
    00:29
    Liberec se ihned vydal do protiútoku a zahraje si první přesilovku. Malec vyhodil v tísni kotouč za hrazení a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    00:18
    Kometa mohla jít po několika vteřinách hry do vedení! Schwarz se vydal za vlastní branku rozehrát, kotouč mu ale přeskočil hůl a ve velké šanci se rázem zjevil hostující kapitán Čermák. Puk se mu však ze strany do prázdné branky zasunout nepodařilo, liberečtí obránci jeho střelu zastavili.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již nastoupeni na ledové ploše. Domácí v modrém, hosté v bílých dresech. Po státní hymně bude utkání zahájeno.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Kolmann, Výtisk, Derner, Šimek, Čutta, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Špaček, Pospíšil, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Nedvěd "C".

    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) – Žižka, Kováčik, Dujsík, Valach, Švrček, M. Hruška, Malec – Erat, Holec, Čermák "C", Zohorna, T. Svoboda, Burian, Lušňák, Petrovický, Němec, J. Hruška, J. Svoboda, Wasserbauer.

    Rozhodčí: Turčan, Homola – Bláha, Ondráček.
     
    Oba celky mají za sebou ve skupině o umístění dva zápasy. Liberečtí padli v důležitém utkání v Karlových Varech, ovšem v pátek si z Chomutova odvezli plnohodnotné vítězství a dnes se poprvé představí na vlastním kluzišti. Brno naopak dosud všechny své zápasy odehrálo v domácím prostředí, kde si shodně po prodloužení poradilo s Piráty a karlovarskou Energií.
     
    Naopak Kometa může dokončit sezonu v relativním klidu. Celek z jihu Moravy má před soupeři pohodlný náskok a bitvám o udržení se z největší pravděpodobností vyhne.
     
    Bílí Tygři zahájili stíhající jízdu za každým bodem. Liberecký celek má jasný cíl – vyhnout se baráži. Šelmy však momentálně ztrácí na bezpečnou pozici v tabulce pět bodů. Navíc musí doufat v zaváhání svého přímého konkurenta ze západu Čech.
     
    Příjemné nedělní odpoledne ze severu Čech, kde je dnes na programu třetí kolo skupiny play-out mezi Libercem a brněnskou Kometou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 38. Výtisk (T. Urban, Nedvěd), 56. Nedvěd (Dušek, Duda)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Kolmann, Výtisk, Derner, Šimek, Čutta, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Špaček, Pospíšil, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Nedvěd "C".
    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) – Žižka, Kováčik, Dujsík, Valach, Švrček, M. Hruška, Malec – Erat, Holec, Čermák "C", Zohorna, T. Svoboda, Burian, Lušňák, Petrovický, Němec, J. Hruška, J. Svoboda, Wasserbauer.

    Rozhodca: Turčan, Homola – Bláha, Ondráček.