Pobr. Slonoviny – Tunisko 3:0 (kon.) | Alžírsko – Togo 0:2 (kon.)
koniec
Pobrežie Slonoviny
3:0 (1:0)
Tunisko
cz Sobota 26.01.2013, 16:00Africký pohár národov
     
    90
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    No a že si je vychutná pořádně! DIDIER YA KONAN byl na hřišti pár sekund a po prvních dotycích s míčem slaví vstřelenou branku, když využil příhru Gervinha.
     
    89
    Poslední minutky střetnutí si vychutná Konan, nahradil Romerica.
     
    87
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    YAYA TOURÉ rozhodl definitivně o majiteli tří bodů. Za vápnem natáhl k ráně po precizním zpracování a poslal míč k tyči.
     
    86
    Střídání Tuniska. Odejde Mejdi Traoui, nastoupí Zouheir Dhaouadi.
     
    84
    Khelifa mohl vyrovnat! Po sérii odrazů byl najednou zcela osamocen v pokutovém území a pohotově zakončil, jenomže jen doprostřed brány. Copa míč nadvakrát zkrotil. Největší šance Tuniska v zápase!
     
    81
    Max Gradel je čerstvou silou na hřišti, nahradil Kaloua.
     
    73
    Žlutou kartu uviděl Cheik Tioté.
     
    67
    Didier Drogba, útočná hvězda Slonů, nastupuje na plac, střídá Traorého. Ten dnes sice přihrál na zatím jediný gól, ale v zakončení si počínal nepřesně.
     
    58
    Tunisko posiluje ofenzivu. Ze hřiště odešel Anis Boussaidi a nahradil ho Hamadi Harbaoui.
     
    56
    Pomezní rozhodčí teď uzmul Pobřeží slonoviny druhý gól! Zvednutým praporkem totiž přerušil akci, po které Sloni zakončovali do prázdné brány. Jenomže situace měla do ofsajdu hodně daleko - tohle se nepovedlo...
     
    Tunisané posílají do druhého poločasu nového muže, Ben Youssefa nahradil Darragi.
     
    31
    A dalšího faulu se dopustil Bamba, jenomže ten už viděl i žlutou kartu. Tunisané mají k dispozici standardku ze zajímavé pozice...
     
    21
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale oranžovým vyšlo! Další nádherný fotbalový moment měl v hlavní roli Traorého, jenž patou přisunul míč k GERVINHOVI, který už si věděl proti Cherifiovi rady.
     
    21
    Sloni nádherně vykombinovali přes půl hřiště a zcela dostali ze hry obranu soupeře. Jenomže Traoré sám před gólmanem neuspěl!
     
    18
    Po centru Ebouého byl u odraženého míče nejdříve Kalou a z ideální pozice pálil z voleje. Jenomže ránu přímým nártem nedokázal stlačit pod horní tyč, Kalou nevyužil ani svou druhou velkou šanci.
     
    13
    Salomon Kalou měl k dispozici první gólovku utkání! Položil se do nadýchaného centru Tourého a jen těsně hlavičkou minul pravou tyč.

    Michal Špírek

    Góly: 21. Gervinho, 87. Y., 90. Konan

    Karty:   31. Bamba (CIV), 73. Tioté (CIV)


    Pobrežie Slonoviny: Copa - E. Eboué, D. Zokora, S. Bamba, S. Tiéné - C. Romaric, Y. Touré, C. Tioté - S. Kalou, Y. Gervinho, L. Traoré
    Tunisko: M. Ben Cherifia - A. Boussaidi, A. Abdennour, K. Chemmam, B. Ifa - K. Mouelhi, M. Traoui, C. Hammami, S. Khelifa - Y. Msakni, F. Ben Youssef (46. Darragi)