Paríž – Sochaux 2:0 (kon.) | Ajaccio – Brest 1:0 (kon.) | Nancy – Montpellier 0:2 (kon.)
Troyes – Toulouse 0:2 (kon.) | Évian TG – Lorient 1:1 (kon.) | Nice – Bastia 2:2 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
2:0 (2:0)
FC Sochaux
cz Sobota 29.09.2012, 17:30 • Parc des Princes • Ligue 1 McDonald’s
     
    88
    Nogueira mění na poslední minutky na trávníku Boudebouze a i Sochaux už má dostřídáno.
     
    80
    I hosté střídají, když Yartey mění Doubaie.
     
    80
    PSG naposledy střídá. Guillaume Hoarau nahradí na trávníku jediného střelce dnešního klání Kevina Gameira.
     
    75
    Domácí tým střídá. Velmi povedený part odehrál Marco Verratti, jehož místo dispečera zálohy zaujme domácí mladít Rabiot.
     
    74
    Řada nepřesností na obou stranách dostala míč před pokutové území domácích, kde Cédric Kanté fauluje Thiaga Silvu a vidí za to žlutou kartu.
     
    68
    Střídání Sochaux. Odejde Roy Contout a místo něj se na hřiště podívá Abdoul Razzagui Camara.
     
    66
    Moje tvrzení zkoušela vyvrátit trojice van der Wiel - Ibrahimović - Gameiro. Prvně jmenovaný našel na pravé straně v pokutovém území Ibrahimoviće, který si poradil s těžkým balonem a patičkou oslovil Gameira. Střelec dvou branek z dnešního klání se zkusil do vysokého míče opřít nůžkami, kterými sice míč trefil, avšak brankový prostor nikoliv. Přesto si akce PSG zasloužila potlesk zaplněného Parc des Princes.
     
    62
    První střídání utkání má na svědomí domácí lavička. Mohameda Sissoka na trávníku nahradí Gregory van der Wiel.
     
    33
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí tým jde po akci z pravé strany do vedení 2:0! Zlatan Ibrahimović si seběhl pro míč do středu hřiště, kde jej velmi pěkně poslal z jednoho dotyku na pravé křídlo na Maxwella. Brazilský obránce poté poslal křižnou nahrávku do pokutového území, kde se od svého strážce odpoutal KEVIN GAMEIRO, který ve skluzu překonává dnes již podruhé Pouplina v brance hostů, 2:0!
     
    31
    První žlutá karta do domácích řad. Vidí ji za faul ve středu hřiště Sissoko.
     
    28
    FC Sochaux však odpovídá podobnou mincí. Zaváhání domácích na pravé straně defenzívy mohl potrestat Bakambu, který dobře postupoval do zakončení. Jeho pokus pravou nohou překvapil v ostrém svitu slunce domácích brankáře a končí překvapivě na tyči!
     
    26
    Velká šance domácího PSG. Ibrahimovićův centr z pravé strany netrefil v ideální pozici na hranici penalty Pastore. Míč propadl na levou stranu až na Matuidiho, který však přízemním pokusem na zadní tyč branku netrefuje. Velmi slušná pozice domácích tak druhou brankou utkání nekončí.
     
    22
    V ostrém souboji se na zemi střel Verratti s Traorém a sudí po delším přemýšlení uděluje první žlutou kartu utkání pro hostujícího záložníka ze Sochaux.
     
    11
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale neplatí a právě KEVIN GAMEIRO posílá domácího favorita do brzkého vedení. Pastore dostal míč ještě na vlastní polovině, udělal pár rychlých kroků, načež lahůdkovým centrem za obranu vyzval ke skórování Gameira, který si míč nejprve fantasticky připravil prvním dotykem, aby tím druhým poslal Pouplinovi míč mezi nohami do sítě, 1:0!

    Martin Mišovec

    Góly: 11. Gameiro, 33. Gameiro

    Karty:   31. Sissoko (PSG) - 22. Traoré (SOC), 74. Kanté (SOC)


    Paríž Saint-Germain: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (75. Rabiot) - Sissoko (62. van der Wiel), Pastore, Matuidi - Gameiro (80. Hoarau), Ibrahimović.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    FC Sochaux: Pouplin - Corchia, Peyberne, Kanté, Roussillon - Doubai (80. Yartey), Traoré - Contout (68. Camara), Boudebouz (88.Nogueira), Roudet - Bakambu.

    Trenér: Éric Hély

    Rozhodca: M. Bien