Paríž – Sochaux 2:0 (kon.) | Ajaccio – Brest 1:0 (kon.) | Nancy – Montpellier 0:2 (kon.)
Troyes – Toulouse 0:2 (kon.) | Évian TG – Lorient 1:1 (kon.) | Nice – Bastia 2:2 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
2:0 (2:0)
FC Sochaux
cz Sobota 29.09.2012, 17:30 • Parc des Princes • Ligue 1 McDonald’s
     
    PSG si tedy po zásluze připisuje tři body do tabulky za výhru 2:0 nad Sochaux. Ta se urodila už v prvním poločase, ve kterém se dvěma brankami prosadil Kevin Gameiro. Sochaux vyloženě na Parc des Princes nepropadlo, avšak příliš vážných šancí si také nepřipsalo, a tak odjíždí z hlavního města Francie bez bodu. (19:21:54)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Brejk po rohovém kopu zakončoval z hranice velkého vápna Hoarau, který obstřeloval Pouplina ranou k levé tyči. Branku ale netrefil.
     
    90+3
    A na levé straně vybojoval Noguiera rohový kop. Ten však vápně domácích neodehrál nikdo jiný, než Zlatan Ibrahimović.
     
    90+2
    Rabiot vrátil v tandemu na Ibrahimoviće, který si zkusil protihráče obhodit, avšak neúspěšně. Do útoku tak ještě půjde celek ze Sochaux.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o čtyři minuty a hned v té první se po nahrávce z levé strany cpal do zakončení Hoarau. Měl však i trochu smůly, a tak k ráně nedošlo.
     
    89
    Vzruch na Parc des Princes přinesla akce domácích. Na dlouhý míč si proti Ibrahimovićovi vyběhl hostující brankář Pouplin, ale byl u něj jako druhý a jen se strachoval, jak to dopadne. Domácí technik míč zkoušel vrátit do branky, avšak balon byl odvrácen.
     
    88
    Nogueira mění na poslední minutky na trávníku Boudebouze a i Sochaux už má dostřídáno.
     
    87
    Hoarau z pravé strany nakopnul míč do levého křídla na Ibrahimoviće, který skákající míč sice trefil, avšak zbytečně. Švédskému technikovi je máván i následně pískán ofsajd.
     
    87
    Kombinaci Sochaux, které se na útočné polovině snažilo zrychlit hru zastavuje Matuidi, který je při snaze o rozehrávku faulován.
     
    85
    A ani hosté se do útoku příliš nehrnou. Ztrácí dvě branky a na velkou ofenzívu to z jejich strany zatím vůbec nevypadá. Utkání po akčním prvním poločase ve své druhé polovině výrazně ztratilo tempo.
     
    82
    Domácí hráči kombinují v poklidu po celé hřišti a i nepřesná nahrávka Matuidiho je o balon nepřipravuje. Šťastný odraz vrátil míč na kopačku Alexe.
     
    80
    I hosté střídají, když Yartey mění Doubaie.
     
    80
    PSG naposledy střídá. Guillaume Hoarau nahradí na trávníku jediného střelce dnešního klání Kevina Gameira.
     
    79
    Rabiotův pas na pravou stranu si sice van der Wiel efektně zpracoval a za dribloval, jenže následnou nahrávku na Jalleta pokazil a domácí tým se musí vracet.
     
    78
    Gameirova rána z pravé strany končí v rukavicích připraveného Pouplina. Ten si s pomalou přízemní ranou poradil na jedničku.
     
    77
    Domácí kouzelník Ibrahimović ukazoval svou kvalitu na levé straně, avšak o míč ho obral Corchia, který ihned nakopává míč na útočnou polovinu.
     
    75
    Domácí tým střídá. Velmi povedený part odehrál Marco Verratti, jehož místo dispečera zálohy zaujme domácí mladít Rabiot.
     
    74
    Řada nepřesností na obou stranách dostala míč před pokutové území domácích, kde Cédric Kanté fauluje Thiaga Silvu a vidí za to žlutou kartu.
     
    73
    Na straně druhé zkoušel centrovat do vápna z levé strany Roudet, avšak míč opřel pouze do chráničů Alexe, roh pro FC Sochaux.

    Martin Mišovec

    Góly: 11. Gameiro, 33. Gameiro

    Karty:   31. Sissoko (PSG) - 22. Traoré (SOC), 74. Kanté (SOC)


    Paríž Saint-Germain: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (75. Rabiot) - Sissoko (62. van der Wiel), Pastore, Matuidi - Gameiro (80. Hoarau), Ibrahimović.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    FC Sochaux: Pouplin - Corchia, Peyberne, Kanté, Roussillon - Doubai (80. Yartey), Traoré - Contout (68. Camara), Boudebouz (88.Nogueira), Roudet - Bakambu.

    Trenér: Éric Hély

    Rozhodca: M. Bien