Paríž – Sochaux 2:0 (kon.) | Ajaccio – Brest 1:0 (kon.) | Nancy – Montpellier 0:2 (kon.)
Troyes – Toulouse 0:2 (kon.) | Évian TG – Lorient 1:1 (kon.) | Nice – Bastia 2:2 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
2:0 (2:0)
FC Sochaux
cz Sobota 29.09.2012, 17:30 • Parc des Princes • Ligue 1 McDonald’s
     
    PSG si tedy po zásluze připisuje tři body do tabulky za výhru 2:0 nad Sochaux. Ta se urodila už v prvním poločase, ve kterém se dvěma brankami prosadil Kevin Gameiro. Sochaux vyloženě na Parc des Princes nepropadlo, avšak příliš vážných šancí si také nepřipsalo, a tak odjíždí z hlavního města Francie bez bodu. (19:21:54)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Brejk po rohovém kopu zakončoval z hranice velkého vápna Hoarau, který obstřeloval Pouplina ranou k levé tyči. Branku ale netrefil.
     
    90+3
    A na levé straně vybojoval Noguiera rohový kop. Ten však vápně domácích neodehrál nikdo jiný, než Zlatan Ibrahimović.
     
    90+2
    Rabiot vrátil v tandemu na Ibrahimoviće, který si zkusil protihráče obhodit, avšak neúspěšně. Do útoku tak ještě půjde celek ze Sochaux.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o čtyři minuty a hned v té první se po nahrávce z levé strany cpal do zakončení Hoarau. Měl však i trochu smůly, a tak k ráně nedošlo.
     
    89
    Vzruch na Parc des Princes přinesla akce domácích. Na dlouhý míč si proti Ibrahimovićovi vyběhl hostující brankář Pouplin, ale byl u něj jako druhý a jen se strachoval, jak to dopadne. Domácí technik míč zkoušel vrátit do branky, avšak balon byl odvrácen.
     
    88
    Nogueira mění na poslední minutky na trávníku Boudebouze a i Sochaux už má dostřídáno.
     
    87
    Hoarau z pravé strany nakopnul míč do levého křídla na Ibrahimoviće, který skákající míč sice trefil, avšak zbytečně. Švédskému technikovi je máván i následně pískán ofsajd.
     
    87
    Kombinaci Sochaux, které se na útočné polovině snažilo zrychlit hru zastavuje Matuidi, který je při snaze o rozehrávku faulován.
     
    85
    A ani hosté se do útoku příliš nehrnou. Ztrácí dvě branky a na velkou ofenzívu to z jejich strany zatím vůbec nevypadá. Utkání po akčním prvním poločase ve své druhé polovině výrazně ztratilo tempo.
     
    82
    Domácí hráči kombinují v poklidu po celé hřišti a i nepřesná nahrávka Matuidiho je o balon nepřipravuje. Šťastný odraz vrátil míč na kopačku Alexe.
     
    80
    I hosté střídají, když Yartey mění Doubaie.
     
    80
    PSG naposledy střídá. Guillaume Hoarau nahradí na trávníku jediného střelce dnešního klání Kevina Gameira.
     
    79
    Rabiotův pas na pravou stranu si sice van der Wiel efektně zpracoval a za dribloval, jenže následnou nahrávku na Jalleta pokazil a domácí tým se musí vracet.
     
    78
    Gameirova rána z pravé strany končí v rukavicích připraveného Pouplina. Ten si s pomalou přízemní ranou poradil na jedničku.
     
    77
    Domácí kouzelník Ibrahimović ukazoval svou kvalitu na levé straně, avšak o míč ho obral Corchia, který ihned nakopává míč na útočnou polovinu.
     
    75
    Domácí tým střídá. Velmi povedený part odehrál Marco Verratti, jehož místo dispečera zálohy zaujme domácí mladít Rabiot.
     
    74
    Řada nepřesností na obou stranách dostala míč před pokutové území domácích, kde Cédric Kanté fauluje Thiaga Silvu a vidí za to žlutou kartu.
     
    73
    Na straně druhé zkoušel centrovat do vápna z levé strany Roudet, avšak míč opřel pouze do chráničů Alexe, roh pro FC Sochaux.
     
    72
    I domácím občas něco nevyjde. Jednoduchou přihrávku na útočné polovině teď pokazil Jallet, který na pět metrů nenašel přesně van der Wiela.
     
    70
    Hostující útočná formace kombinovala na hranici pokutového území a už se schylovalo k zakončení. To však hostům vzal Alex, který se dobře vrátil a získává míč pro Verrattiho. Maličký středopolař PSG našel krásným míčem za obranou Sochaux Ibrahimoviće, jenž je však načapán ve velmi těsném ofsajdu.
     
    68
    Střídání Sochaux. Odejde Roy Contout a místo něj se na hřiště podívá Abdoul Razzagui Camara.
     
    66
    Moje tvrzení zkoušela vyvrátit trojice van der Wiel - Ibrahimović - Gameiro. Prvně jmenovaný našel na pravé straně v pokutovém území Ibrahimoviće, který si poradil s těžkým balonem a patičkou oslovil Gameira. Střelec dvou branek z dnešního klání se zkusil do vysokého míče opřít nůžkami, kterými sice míč trefil, avšak brankový prostor nikoliv. Přesto si akce PSG zasloužila potlesk zaplněného Parc des Princes.
     
    66
    Celek kouče Ancelottiho jakoby trošku polevil v útočné fázi a toho se snaží využít hosté ze Sochaux. Bakambu však příliš slávy nesklidil a o míč na pravé straně přichází.
     
    64
    Corchia svým centrem našel před hranicí velkého vápna Boudebouze, který zkoušel míč připravit pro Bakambua, jenže neúspěšně a tak hraje domácí tým.
     
    62
    První střídání utkání má na svědomí domácí lavička. Mohameda Sissoka na trávníku nahradí Gregory van der Wiel.
     
    60
    Šance domácích! Po rychlém prostrčení míče na pravou stranu centroval do vápna Jallet. Letící projektil chtěl Ibrahimović efektně trefil šikmými nůžkami, avšak místo míče atakoval pouze zadáka Peyberneho. Sochaux bude po faulu rozehrávat přímý kop.
     
    59
    Přímý kop hostů z pravé strany odehrál do zámezí ve vzduchu čnící Ibrahimović. Následný roh poslal Bakambu i přes osobního strážce mimo branku PSG.
     
    57
    Javier Pastore připustil míč na levé straně Ibrahimovićovi. Švédský technik zkoušel z jednoho doteku najít centrem za obranu Gameira, ale dnešní střelec dvou branek je chycen v ofsajdu.
     
    55
    Contout zkoušel po pravém křídle přesprintovat Maxwella, jenže ten zahrál dobře tělem a do dalších akcí tak hosty nepustil.
     
    54
    Boudebouz obral o míč váhajícího Sissoka a po zásahu Maxwella kopal hostujíc tým rohový kop z pravé strany. Ten sice Sirigu ve výskoku neudržel, ale Doubai zakončit nedokázal.
     
    52
    Znovu se domácímu publiku předvedl v dobrém světle Marco Verratti. Loňská kometa italské Serie B v dresu Pescary udržela v těžké pozici míč na svých kopačkách a s klidem obešla soupeře, načež přesně rozehrála na svého kolegu v zadních řadách Thiaga Silvu.
     
    50
    Dlouhý nákop hostujícího Kantého hledal v útoku Bakambua. Forvard Sochaux se sice na hrotu o míč vydatně pral, jenže Thiago Silva vychází ze souboje jako vítěz. Akce PSG šla přes Ibrahimoviće do pokutového území na Jalleta, jenže ani domácí tým zakončit nedokázal díky dobré obraně soupeře.
     
    48
    Verratti si krásně poradil se svým strážcem, když uzmul míč čistým skluzem, načež zkoušel na pravé straně najít centrem Gameira. To se mu sice povedlo, ale střelec dvou branek stál v ofsajdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Parc des Princes viděl i za přítomnosti bývalého prezidenta Francie Nicolase Sarkozyho zajímavý první poločas. Celkem vyrovnaný průběh hry narušil v 11. minutě Gameiro, který po lahůdkovém pasu Pastoreho poslal domácí do vedení. Sochaux se sice snažilo o brankovou odpověď, ale ta nepřišla. 33. minuta nám poté nabídla druhý bleskový kontr PSG, který po nahrávce Maxwella opět zakončil za Pouplinova záda Kevin Gameiro. Druhý poločas, který začne s výhodou dvou branek celek domácích pravděpodobně začne v 18:32.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po nahrávce od Pastoreho neuspěl s míčem na kopačce Maxwell. Protiútok znamenal střelu Contouta, kterou však Sirigu chytá.
     
    45
    První poločas je nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Centr Maxwella našel neomylně v pokutovém území hlavu Alexe, který ale svým zakončením míří přímo do středu branky, kde je Pouplin připraven a chytá.
     
    42
    Zajímavá statistika ukazuje, že Zlatan Ibrahimović měl prozatím míč na svých kopačkách v sedmadvaceti případech, celkem překvapivě však zatím bez střely. Po faulu na levé straně bude rozehrávat přímý kop Paris Saint-Germain.
     
    41
    Kombinaci hostů po levé straně zastavil Alex, ale protiútok PSG nevyšel díky chybě Ibrahimoviće, který balon ztratil před pokutovým území Sochaux.
     
    39
    Bakambu utíkal domácím po pravé straně přes Thiaga Silvu. Na pomoc přispěchal Matuidi, který vrací míč na kopačky domácím hráčům z hlavního města Francie.
     
    37
    Další pohlednou akci PSG centroval do vápna šajtlí Zlatan Ibrahimović. Dobře si však počínal Peyberne, který ve vzduchu a velmi těžké pozici stačil odvrátit na roh.
     
    35
    Sochaux se pokusilo o odpověď pomocí Roudeta, jenž však ztroskotal na dobré obranné hře zadních řad PSG.
     
    33
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí tým jde po akci z pravé strany do vedení 2:0! Zlatan Ibrahimović si seběhl pro míč do středu hřiště, kde jej velmi pěkně poslal z jednoho dotyku na pravé křídlo na Maxwella. Brazilský obránce poté poslal křižnou nahrávku do pokutového území, kde se od svého strážce odpoutal KEVIN GAMEIRO, který ve skluzu překonává dnes již podruhé Pouplina v brance hostů, 2:0!
     
    33
    Trochu kouzel zkoušel předvést domácímu publiku opět Ibrahimović, který zatancoval nad míčem a vezl jej do středu hřiště, kde se chystal nahrát. Jeho plány však maří dobrým obranným zákrokem Doubai.
     
    31
    První žlutá karta do domácích řad. Vidí ji za faul ve středu hřiště Sissoko.
     
    31
    A po něm přišla další šance celku kouče Hélyho! Ibrahimović podskočil centr od rohového praporku a ve vzduchu se dostal k hlavičce Doubai. Sirigu by pravděpodobně nedokázal na překvapivou hlavičku reagovat, ale může být rád, že jde mimo.
     
    30
    PSG na útočné polovině neuspělo, a tak se muselo bránit útoku na pravé straně. Corchia pro hosty vybojoval rohový kop.
     
    28
    FC Sochaux však odpovídá podobnou mincí. Zaváhání domácích na pravé straně defenzívy mohl potrestat Bakambu, který dobře postupoval do zakončení. Jeho pokus pravou nohou překvapil v ostrém svitu slunce domácích brankáře a končí překvapivě na tyči!
     
    26
    Velká šance domácího PSG. Ibrahimovićův centr z pravé strany netrefil v ideální pozici na hranici penalty Pastore. Míč propadl na levou stranu až na Matuidiho, který však přízemním pokusem na zadní tyč branku netrefuje. Velmi slušná pozice domácích tak druhou brankou utkání nekončí.
     
    24
    Sochaux zaútočilo také po pravé straně, jenže ani jeho akce zakončením nekončí. Contoutův ani Corchiův centr domácí obrana za svá záda nepustila a s přehledem odvrací.
     
    24
    Jallet na pravé straně posunul na Sissoka, který ale svým centrem Pastoreho nenašel. Nepřesný centr tak končí u brankáře Pouplina.
     
    22
    V ostrém souboji se na zemi střel Verratti s Traorém a sudí po delším přemýšlení uděluje první žlutou kartu utkání pro hostujícího záložníka ze Sochaux.
     
    20
    Teď už akce neskončila u Corchii, který se na pravém křídle dostal k centru. Míč však Bakambua nenašel, jelikož ho odehrává stoper Thiago Silva.
     
    18
    Rychlá kombinační akce hostů končí po nahrávce Traorého v zámezí. Corchia totiž jeho rychle prostrčení balonu nestihl.
     
    16
    A na druhé straně z toho hned bylo nebezpečno. Z levého křídla se na Pouplina dral Gameiro, který dostal přímo báječný balon od Verrattiho. Střelec první branky však v pokutovém území po souboji s Peybernem upadl, ale na penaltu to nebylo. I tak si domácí záložník Marco Verratti zaslouží pochvalu za parádní pas.
     
    15
    Corchia hledal z pravého křídla ve vápně Bakambua. Útočník Sochaux je však přikryt Alexem, a tak jde do útoku PSG.
     
    14
    Znovu byl u míče aktivní Ibrahimović, který jej poslal na hranici velkého vápna na Sissoka. Vysoký záložník domácích chtěl balon okamžitě vrátit, jenže zradila ho přihrávka a kazí.
     
    13
    Na straně druhé zkoušel obdobnou mincí vrátit remizový stav Bakambu, ale jeho pokus Sirigu v poklidu kryje.
     
    11
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale neplatí a právě KEVIN GAMEIRO posílá domácího favorita do brzkého vedení. Pastore dostal míč ještě na vlastní polovině, udělal pár rychlých kroků, načež lahůdkovým centrem za obranu vyzval ke skórování Gameira, který si míč nejprve fantasticky připravil prvním dotykem, aby tím druhým poslal Pouplinovi míč mezi nohami do sítě, 1:0!
     
    10
    Zlatan Ibrahimović znovu ukázal přehled a udržel míč v těžké situaci na kopačce, následně oslovil Verrattiho, který hledal šajtlí za obranou Gameira. Ten je však přikryt.
     
    9
    Rousillon na straně druhé zlobil Alexe, dokonce se dostal k centru, jenže ten končí až za brankou Salvatora Sirigua.
     
    8
    Jallet si na pravé straně absolutně neporozuměl se Sissokem a jeho prudká nahrávka končí až v zámezí.
     
    8
    Dlouhý nákop Pouplina sice dokázal na pravé straně prodloužit Contout, avšak pouze do zámezí, vhazuje tak tým kouče Ancelottiho.
     
    6
    Ibrahimović si seběhl pro míč do středu hřiště a zkoušel hledat průnikovou nahrávkou Gameira. Ten je však přikryt a hosté odvrací.
     
    5
    Pastore byl o pár vteřin později nachytán v ofsajdu, a tak mají míč hosté. Ti kombinují na vlastní polovině a snaží se dlouhými balony překvapit obranu Paris Saint-Germain.
     
    3
    Jako první se do útoku hnalo Sochaux, ale neuspělo, a tak bylo na řadě domácí PSG. To se snažilo zahrozit po pravé straně přes svého kapitána Jalleta, ale k zakončení ani v tomto případě nedošlo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky již nastupují za doprovodu sudích na trávník Parc des Princes. Pro zajímavost lze doplnit, že PSG nastupuje ve svých klasických modrých dresech, hosté v bílém.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti - Sissoko, Pastore, Matuidi - Gameiro, Ibrahimović.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    FC Sochaux: Pouplin - Corchia, Peyberne, Kanté, Roussillon - Doubai, Traoré - Contout, Boudebouz, Roudet - Bakambu.

    Trenér: Éric Hély

    Rozhodčí: M. Bien.
     
    PSG je na tom o dost lépe, když momentálně sídlí na třetí pozici. V šesti kolech Ligue 1 zatím bez prohry a se slušným skóre 10:3. V minulém kole hráči z Paříže zvítězili na hřišti SC Bastia 0:4, když ke dvěma brankám Ibrahimoviće přidal trefu Menez a Matuidi. Dnes na Parc des Princes tak výběr Carla Ancelottiho nebere proti outsiderovi ze Sochaux nic jiného než tři body.
     
    Hosté FC Sochaux pod vedením Érica Hélyho mají zatím na svém kontě z šesti kol šest bodů a jsou na patnácté příčce. Poslední kolo jim na vlastním stadionu vyšlo, když porazilo Troyes po brankách Roudeta, Doubaie a Bakambua 3:1. V týdnu poté Sochaux vyřadilo v Coupe de la Ligue po prodloužení Evian, když rozhodující trefu zaznamenal Cédric Bakambu.
     
    Nás bude dnes zajímat především duel 7. kola Ligue 1. Domácí favorit Paris Saint-Germain přivítá FC Sochaux.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Martin Mišovec

    Góly: 11. Gameiro, 33. Gameiro

    Karty:   31. Sissoko (PSG) - 22. Traoré (SOC), 74. Kanté (SOC)


    Paríž Saint-Germain: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (75. Rabiot) - Sissoko (62. van der Wiel), Pastore, Matuidi - Gameiro (80. Hoarau), Ibrahimović.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    FC Sochaux: Pouplin - Corchia, Peyberne, Kanté, Roussillon - Doubai (80. Yartey), Traoré - Contout (68. Camara), Boudebouz (88.Nogueira), Roudet - Bakambu.

    Trenér: Éric Hély

    Rozhodca: M. Bien