Anderlecht – Lokeren 3:0 (kon.) | Genk – Mechelen 2:1 (kon.) | Leuven – Waasland-Beveren 5:2 (kon.)
Lierse – Waregem 1:4 (kon.) | Mons – Beerschot 1:0 (kon.) | Cercle – Charleroi 1:0 (kon.)
koniec
KRC Genk
2:1 (1:1)
YR KV Mechelen
cz Sobota 29.09.2012, 20:00 • Cristal Arena • Belgická Jupiler Pro League
     
    První poločas nakonec opravdu skončil spravedlivou remízou. V závěru se trošičku přiostřilo a Peter Vervecken musel tasit žluté karty. Ve 13. minutě se trefil De Witte, na jeho gól odpověděl Vossen.
     
    To je ode mě vše, příjemný zbytek sobotního večera. (21:59:13)
     
    Byl to divoký zápas, ve kterém padlo logicky hodně karet. Vítězství v podobě Genku je asi zasloužené, jelikož Mechelen si ve druhém dějství spletl fotbal s bojovým sportem a svou tvrdou hrou se mu bod udržet nepodařilo. Rozhodující trefu vsítil sedmnáct minut před koncem De Ceulaer.
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Další žlutá karta pro hosty. Pro Ghomsiho je to navíc již druhá v zápase.
     
    89
    A je to tu. Červená karta prostě v tomto duelu musela padnout a dostává jí Ghomsi po faulu na Buffela.
     
    73
    Genk právě vstřelil branku!
    Autorem branky je BENJAMIN DE CEULAER. Cristal Arena je u vytržení. Domácí se dočkali zasloužené druhé branky poté, co si De Ceulaera vyhlédl nádherný pas od Goriuse, po němž gólman Pačovski mohl jen vztekle nadávat, kde že se to ocitl míč.
     
    86
    Hosté přece jenom také v závěru zápasu zahrozili. Van Tricht si přihrál s Cordarem, Pedersen ovšem po jejich krásné akci už tresthodně nedokázal zakončit.
     
    83
    Mechelen nemůže být spokojený, ale ani remízu si prostě nezaslouží. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce si nevytvořil zhola nic a Genku se i přes průběžnou porážku jenom brání.
     
    80
    Hosté sahají ke dvěma střídáním. Dolů jdou Dialiba Diabang s Henkensem, nastupují Van Tricht a Pedersen.
     
    79
    Genk je ve druhém dějství na hřišti jasně lepším týmem, gól by si určitě za svou snahu zasloužil. Joseph-Monrose nyní zakombinoval s Buffelem, jenže ani on na Pačovského nevyzrál.
     
    76
    Genk podruhé mění sestavu. Plet nastupuje místo De Ceulaera.
     
    75
    Konečně také fotbalovější zpráva než jen upřené pohledy na rozhodnutí rozhodčího. Gorius si hezky zpracoval pas De Ceulaera a vypálil, pouze však nad branku Pačovského.
     
    72
    Také domácí střídají. Simaeys jde ze hry, na jeho místo nastupuje Ferreira Nadson.
     
    71
    Dovolit protestovat proti Verveckenovi si dovolil gólman Pačovski. Nelíbilo se mu, jak posoudil faul Vossena na De Witteho. A dostal za svoje chování žlutou kartu.
     
    69
    Utkání je tvrdé a začíná se zvrtávat. Možná by nebylo od věci, kdyby Vervecken vytáhl červenou kartu. Už je těch přestupků opravdu až až.
     
    65
    Vervecken se snaží, co může, aby se mu to v zápase, tak říkajíc, nepokopalo. Kouč Mechelenu van Veldhoven z lavičky pokřikoval na tohoto rozhodčího, který si nenechal nic líbit, a poslal hostujícího stratéga na tribunu.
     
    64
    Peter Vervecken kartami opravdu nešetří. Další možný dobrý útok Genku zastavil Destorme, když fauloval Hylanda.
     
    63
    Střídání na straně hostů. Dnes nepříliš výrazného Junkera nahrazuje v útoku Enevoldsen.
     
    59
    Šestá žlutá karta zápasu, tentokráte jí dostává Biset, který fauloval nebezpečně Vossena.

    Patrik Sandev

    Góly: 28. Vossen, 73. De Ceulaer - 13. De Witte

    Karty:   34. Vossen (GNK), 36. Koulibaly (GNK) - 44. Ghomsi (MEC), 45. Van Hoevelen (MEC), 56. Henkens (MEC), 59. Biset (MEC), 64. Destorme (MEC), 71. Pačovski (MEC), 89. Ghomsi (MEC)   89. Ghomsi (MEC)


    KRC Genk: Van Hout - Fernandez, Hamalainen, Buffel, Gorius, Hyland, Koulibaly, Simaeys (72. Ferreira Nadson), De Ceulaer (75. Plet), Joseph-Monrose, Vossen

    YR KV Mechelen: Pačovski - Chen, Ghomsi, Van Hoevelen, Biset, Cordaro, De Witte, Destorme, Dialiba Diabang (80. Van Tricht), Henkens (80. Pedersen), Junker (63. Enevoldsen)

    Rozhodca: Peter Vervecken