Anderlecht – Lokeren 3:0 (kon.) | Genk – Mechelen 2:1 (kon.) | Leuven – Waasland-Beveren 5:2 (kon.)
Lierse – Waregem 1:4 (kon.) | Mons – Beerschot 1:0 (kon.) | Cercle – Charleroi 1:0 (kon.)
koniec
KRC Genk
2:1 (1:1)
YR KV Mechelen
cz Sobota 29.09.2012, 20:00 • Cristal Arena • Belgická Jupiler Pro League
     
    První poločas nakonec opravdu skončil spravedlivou remízou. V závěru se trošičku přiostřilo a Peter Vervecken musel tasit žluté karty. Ve 13. minutě se trefil De Witte, na jeho gól odpověděl Vossen.
     
    To je ode mě vše, příjemný zbytek sobotního večera. (21:59:13)
     
    Byl to divoký zápas, ve kterém padlo logicky hodně karet. Vítězství v podobě Genku je asi zasloužené, jelikož Mechelen si ve druhém dějství spletl fotbal s bojovým sportem a svou tvrdou hrou se mu bod udržet nepodařilo. Rozhodující trefu vsítil sedmnáct minut před koncem De Ceulaer.
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Další žlutá karta pro hosty. Pro Ghomsiho je to navíc již druhá v zápase.
     
    89
    A je to tu. Červená karta prostě v tomto duelu musela padnout a dostává jí Ghomsi po faulu na Buffela.
     
    73
    Genk právě vstřelil branku!
    Autorem branky je BENJAMIN DE CEULAER. Cristal Arena je u vytržení. Domácí se dočkali zasloužené druhé branky poté, co si De Ceulaera vyhlédl nádherný pas od Goriuse, po němž gólman Pačovski mohl jen vztekle nadávat, kde že se to ocitl míč.
     
    86
    Hosté přece jenom také v závěru zápasu zahrozili. Van Tricht si přihrál s Cordarem, Pedersen ovšem po jejich krásné akci už tresthodně nedokázal zakončit.
     
    83
    Mechelen nemůže být spokojený, ale ani remízu si prostě nezaslouží. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce si nevytvořil zhola nic a Genku se i přes průběžnou porážku jenom brání.
     
    80
    Hosté sahají ke dvěma střídáním. Dolů jdou Dialiba Diabang s Henkensem, nastupují Van Tricht a Pedersen.
     
    79
    Genk je ve druhém dějství na hřišti jasně lepším týmem, gól by si určitě za svou snahu zasloužil. Joseph-Monrose nyní zakombinoval s Buffelem, jenže ani on na Pačovského nevyzrál.
     
    76
    Genk podruhé mění sestavu. Plet nastupuje místo De Ceulaera.
     
    75
    Konečně také fotbalovější zpráva než jen upřené pohledy na rozhodnutí rozhodčího. Gorius si hezky zpracoval pas De Ceulaera a vypálil, pouze však nad branku Pačovského.
     
    72
    Také domácí střídají. Simaeys jde ze hry, na jeho místo nastupuje Ferreira Nadson.
     
    71
    Dovolit protestovat proti Verveckenovi si dovolil gólman Pačovski. Nelíbilo se mu, jak posoudil faul Vossena na De Witteho. A dostal za svoje chování žlutou kartu.
     
    69
    Utkání je tvrdé a začíná se zvrtávat. Možná by nebylo od věci, kdyby Vervecken vytáhl červenou kartu. Už je těch přestupků opravdu až až.
     
    65
    Vervecken se snaží, co může, aby se mu to v zápase, tak říkajíc, nepokopalo. Kouč Mechelenu van Veldhoven z lavičky pokřikoval na tohoto rozhodčího, který si nenechal nic líbit, a poslal hostujícího stratéga na tribunu.
     
    64
    Peter Vervecken kartami opravdu nešetří. Další možný dobrý útok Genku zastavil Destorme, když fauloval Hylanda.
     
    63
    Střídání na straně hostů. Dnes nepříliš výrazného Junkera nahrazuje v útoku Enevoldsen.
     
    59
    Šestá žlutá karta zápasu, tentokráte jí dostává Biset, který fauloval nebezpečně Vossena.
     
    56
    Udílení žlutých karet pokračuje. Henkens přidržel pronikajícího Buffela a právěm dostává osobní trest.
     
    55
    De Ceulaer se vydal odvážně na zteč, jenže se dostal do sendviče jako z mekdonaldu mezi Biseta a Van Hoevelena. Neměl proti tomuto duu žádnou šanci.
     
    52
    Mechelen se zpočátku brání jen za cenu nedovolených zákroků. Teď jeden takový předvedl na hranici žluté karty Ghomsi na Goriuse. Hostující hráč by si měl dávat pozor, jednu kartu už přece jenom má.
     
    49
    A hned po čtyřech minutách nezáživné hry se ve druhém poločase zase domácí dočkali branky díky Vossenovi. Jeho radost ale byla předčasná. Už dávno mu byl máván ofsajd.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    Ještě jedno žluté potrestání musel rozdat rozhodčí Vervecken. Kartu této barvy dostal Van Hoevelen za celkem tvrdý zákrok.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Ani hosté neodejdou do kabin bez osobního trestu. Ten nyní dostává Ghomsi v podobě žluté karty.
     
    43
    V prvním poločase se toho asi již moc nezmění. Oba týmy jako by byly s průběžnou remízou spokojeni a tohle dějství už jenom dohrávají.
     
    39
    Buffel založil na pravé straně hezký útok! Předal míč volnému De Ceulaerovi, jehož pokus přeletěl branku jen kousek.
     
    36
    Druhá žlutá karta pro domácí. Koulibaly jí dostává za zastavení slibné akce.
     
    35
    Van Hoevelen se nyní snažil hostům navrátit vedení, jenže se svou střelou nepochodil. Letěla totiž jen vedle. Tohle Van Houta ohrozit nemohlo.
     
    34
    První žlutá karta zápasu. Dostal jí domácí Vossen, autor druhého gólu zápasu, za faul na Chena.
     
    33
    De Ceulaer vypálil do horního růžku, kam si ale Pačovski tentokráte gól dát nenechal. A míč lapil do rukavic.
     
    31
    Vyrovnávací branka Genk očividně nakopla. Hlavně Fernandez s Hamalainenem nyní lítají po lajnách jako fretky. A vymýšlejí pěkné výpady směrem dopředu.
     
    28
    Genk právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JELLE VOSSEN. Chyba gólmána Pačovského znamená vyrovnání. Špatně si poradil s přihrávkou Goriuse, a tak jeho spoluhráč přišel ke vstřlenému gólu prakticky jako slepý k houslím.
     
    23
    Genk sice drží balón na kopačkách, ale velice těžko se prosazuje. Přitom po spolupráci Van Hoevelena s Bisetem mohlo být zase zle.
     
    21
    Krásný brejk Mechelenu, po kterém to mohlo být už o dvě branky. Dialiba Diabang vyslal dlouhou přihrávkou nabíhajícího Junkera. Jenže hostující hráč skvělé šance nevyužil a střelu dost pokazil.
     
    16
    Domácí celek je jako opařený. Inkasování ho asi hodně nahlodalo. Pačovski se až na jednu nebezpečnější střelu mezi třemi tyčemi nezapotil.
     
    12
    Mechelen má k dispozici rohový kop. Junker parádně našel Henkense. Na rohový kop na poslední chvíli odvrátil Koulibaly.
     
    13
    Mechelen právě vstřelil branku!
    První, kdo udeřil, jsou nakonec hosté. A ti využívají standardku. Henkens z rohového kopu našel hlavu SETHA DE VITTEHO, který dostal až příliš prostoru a v pohodě překonal Van Houta.
     
    9
    Teď už byl francouzský záložník Gorius gólu opravdu blízko. Jenže ve skórování mu zamezil Makedonec Pačovski, který jeho střelu fantasticky vyrazil!
     
    8
    Domácí tým zahrozil ještě jednou, do gólové příležitosti se dostával Gorius, ale neproměnil. Pro něj by to byla zvláštní trefa, před čtyřmi roky ještě oblékal právě dres soupeře.
     
    6
    Genk a jeho první šance. Centr Hamalainena si našel volného Buffela, který však následně branku minul.
     
    4
    Začátek zápasu je vlažnějšího rázu. Nyní první hezčí akce po uvolnění Cordara, kterí ihned hledal svým pasem Junkera, avšak Simaeys nakonec uhasil hrozící nebezpečí hostů.
     
    2
    Pačovski si nyní hezky pohlídal míč. A Joseph-Monrose tak nemohl v akci vůbec pokračovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Deváté kolo belgické ligy má dnes na programu hned šest zápasů, v jednom z nich přivítá domácí Genk sedmý tým tabulky Mechelen. KRC má aktuálně výbornou formu, z posledních šesti zápasů získal hned čtyři vítězství. Hostující celek však vyhrál dvakrát v řadě a hodlá se na půdě favorita poprat o cenné body.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Van Hout - Fernandez, Hamalainen, Buffel, Gorius, Hyland, Koulibaly, Simaeys, De Ceulaer, Joseph-Monrose, Vossen

    YR KV Mechelen: Pačovski - Chen, Ghomsi, Van Hoevelen, Biset, Cordaro, De Witte, Destorme, Dialiba Diabang, Henkens, Junker

    Rozhodčí: Peter Vervecken.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Patrik Sandev

    Góly: 28. Vossen, 73. De Ceulaer - 13. De Witte

    Karty:   34. Vossen (GNK), 36. Koulibaly (GNK) - 44. Ghomsi (MEC), 45. Van Hoevelen (MEC), 56. Henkens (MEC), 59. Biset (MEC), 64. Destorme (MEC), 71. Pačovski (MEC), 89. Ghomsi (MEC)   89. Ghomsi (MEC)


    KRC Genk: Van Hout - Fernandez, Hamalainen, Buffel, Gorius, Hyland, Koulibaly, Simaeys (72. Ferreira Nadson), De Ceulaer (75. Plet), Joseph-Monrose, Vossen

    YR KV Mechelen: Pačovski - Chen, Ghomsi, Van Hoevelen, Biset, Cordaro, De Witte, Destorme, Dialiba Diabang (80. Van Tricht), Henkens (80. Pedersen), Junker (63. Enevoldsen)

    Rozhodca: Peter Vervecken