Žižkov – Čáslav 1:0 (kon.) | Karviná – Zlín 0:1 (kon.) | Bohemians – Sokolov 3:0 (kon.)
Znojmo – Pardubice 3:2 (kon.) | Varnsdorf – Most 4:0 (kon.)
koniec
Bohemians 1905
3:0 (0:0)
FK Baník Sokolov
cz Nedeľa 19.08.2012, 17:00 • Ďolíček, Praha - Vršovice • Chance Národní Liga (CZ)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Ve třetím kole druhé ligy se pokusí konečně fotbalisté Bohemians 1905 získat tři body, soupeřem jim ale bude ambiciózní Sokolov, který v loňské sezóně skončil na třetím místě a nepostoupil jen kvůli nevyhovujícímu zázemí pro Gamrinus ligu.
     
    Oba celky si v minulém kole vedly odlišně. Zatímco Klokany zaskočily na venkovním hřišti Pardubice, které vyhrály 2:0, Sokolov si doma poradil s Varnsdorfem.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Šmíd, Kalina - Bartek, Růžička, Rada, Moravec - Vyhnal, Jirouš

    FK Baník Sokolov: Bertelman - Šíma, Knakal, Dvorník, Čada - Vaneček, Dvořák, Vrtělka, Vondráček - Vaněček "K", Holub

    Rozhodčí: Drábek - Hock, Arnošt.
     
    Zápas začne za pár minut, avšak v počasí připomínající spíše jih Španělska než Prahu. Uvidíme, jak se se skoro třiceti stupni Celsia hráči poperou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po pěkné centru Jidřiška fauloval ve vápnu Vyhnal, a tak bude rozehrávat Sokolov, přesněji brankář Bartelman.
     
    3
    Domácí jsou aktivnější. Vybojovaný rohový kop rozehrál Jindřišek na krátko, ale rychle nacetrovaný balón Bartka skončil jen na kopačce Dvorníka, který odkopl.
     
    5
    Z dalšího útoku domácí získali domácí další možnost ohrozit branku z rohu, což jsem jim i povedlo, když centru Jindřiška hlavičkoval těsně nad břevno Šmíd.
     
    8
    Baník Sokolov poprvé zahrozil. Po centru z přímého kopu se míč několikrát odrazil od Holuba a Vaněčka až se dostal ke Knakalovi, který pěknou střelou mířil k levé tyčce Sňozíkovy brány, ale míč se odrazil od Šmída do zámezí. Pomezní ani hlavní sudí si však teči nevšimli, a tak bude rozehrávat od branky domácí golman.
     
    10
    Kalina narazil do Knakala, avšak další chybička sudího se vloudila a písk faul na druhou stranu. Z následujícího centru se ale domácí neprosadili, když ho ukryl do náruče Bertelman.
     
    13
    Po krásném útoku Bohemky, který ovšem ani jeden ze záložníků, kteří získali balón na hranici velkého vápna, nedokázal zakončit, se do protiútoku řítil David Vaněček ml. a jeho lýtka značně a za žlutou kartu obrousil Martin Cseh.
     
    16
    David Vaněček ml. ihned po faulu na něj, dostává žlutou kartu za obdobný faul na středu hřiště. Aneb, když se nad Vršovicemi žlutí...
     
    19
    Po centru Šímy získali hosté výhodu rohového kopu, avšak z něj se nedokázali prosadit a navíc fauloval obránce Jindřiška Jakub Dvořák a rozhodčí Drábek jeho přečin ohodnotil žlutým kartonkem.
     
    21
    Ofsajd zastavil Kalinu od samostatného úniku na branku.
     
    23
    Bohemians právě vstřelili branku!


    Po hrubé chybě obrany Baníku se osamoceni u balónu na hranici malého vápna ocitli Kalina a JAN MORAVEC a druhý jmenovaný dotlačil silou kopačky míč za brankovou čáru.
     
    24
    Po brance následovala minutová přestávka na občerstvení všech hráčů na trávníku. Přeci jen i psát v tomto teple je vyčerpávající, být v kůži sprintujících hráčů by nechtěl být ale ani Usain Bolt...
     
    26
    Holub se elegantně dostal až do vápna, kde předkládal přihrávku pro útočníka Vaněčka, jehož střelu ale na poslední chvíli domácí zablokovali.
     
    27
    Na opačné straně vybojoval roh Moravec.
     
    28
    Na rohový kop Jindřiška si dobře naběhl Jakub Rada, z hranice malého vápna však hlavičkou zamířil trestuhodně mimo.
     
    30
    Domácí po ztrátě dobře forčekují a Sokolov má velké problémy vůbec rozehrát na vlastní polovině.
     
    33
    Václav Kalina se uvolnil a zkusil provětrat svou kopačku. Jeho pumelice ale vystrašila jen jeho fanoušky v desáté řadě za brankou. Střela šla o tři metry nad branku.
     
    36
    Bohemians právě vstřelili branku!


    Po krásné diagonální přihrávce vysprintoval na roh velkého vápna DAVID BARTEK, odkud vypálil tvrdou ránu do levé tyče Bartelmanovy brány, od které se míč odrazil za čáru.
     
    39
    Po vstřelené brance se domácí záložník ukázal i v tmavějším světle (či tmě), když na středu hřiště tvrdě srazil kapitána hostí Davida Vaněčka a viděl žlutou kartu.
     
    41
    Bohemians právě vstřelili branku!


    PAVEL VYHNAL vyhnal všechny pochyby, kdo dnešní zápas ovládne.
    Před vápnem získal balón Rada, nahrál právě Vyhnalovi do vápna, který udělal kličku a pod tělem brankáře Bartelmana propasíroval míč za jeho záda a do branky.
     
    45
    Hosté jsou ke konci poločasu aktivnější, ale přes několik přihrávek se do zakončení až po třech minutách obléhání Sňozíkovy branky dostal Dvořák, který ale přestřelil.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas byl plně v režii domácích hráčů, když postupně vstřelili branku Moravec, Bartek a Vyhnal a zaslouženě tak vedou nad hostujícími hráči ze Sokolova 3:0.
     
    Novinka! Jak osvěžit spocené klokany? Osvěžit je z hadice! Aneb nápaditý přestávkový program do třiceti stupňů celsia.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Obránce Knakala nahrazuje čestvý František Dřížďal.
     
    47
    Fotodokumentace z přestávkového programu. "Politý klokan"



     
    49
    Petr Šíma vidí žlutou kartu za zbytečný faul na středu hřiště.
     
    54
    Útočník Vaněček napřáhl zpoza šestnáctky, jeho pokus ale letěl hodně nad.
     
    53
    Po klidném začátku druhé půle se ke střele dostal Rada, ale jeho pulici zblokoval Josef Dvorník a založil tak protiútok.
     
    55
    Vyhnal odletěl od Šímy jako papír, sudí ale na radu pomezního odpískal faul sokolovského hráče. Následný přímý kop Jindřiška byl ale přetažený.
     
    58
    Vyhnalova přízemní střela neměla gólové parametry a Bertelman ji v klidu zastavil.
     
    59
    I přes velký pressing domácích útočníků a záložníků se Baník dokázal vymanit ze sevření a rozehrál za půlku, kde byl faulován Holub, a tak budou hosté, kteří doteď bránil, rozehrávat přímý volný kop ze třiceti metrů.
     
    61
    Kapitánovi Vaněčkovi se rozehrání přímého kopu nepovedlo, když ho hned první hráč odvrátil a následně se i sám ocitl v ofsajdu. Bohemians 1905 zpět u míče...
     
    63
    Jakub Dvořák nevěřil svým očím, když dostal žlutou kartu za simulování a značně pokřikoval na sudího, který si záhy uvědomil, že již jednu žlutou kartu hostujícímu záložníkovi udělil, a tak vyndal i červený kartonek. Hosté budou dohrávat v deseti, což silně rozezlilo trenéra Jindru, který skáče a křičí, jak kdyby ho na nože brali.
     
    65
    Domácí stahují ze hry Vyhnala, jenž se při vzdušném souboji poranil. Místo něj si zahraje Nerad.
     
    67
    Baník Sokov také střídá. Čadu nahrazuje méně zpocený Javorský.
     
    69
    Rada předvedl zákeřný útočný faul, kterým vyřadil ze hry svěžího Dřížďala, který vypadá, že opravdu již dnešní zápas nedohraje.
     
    70
    Jakub Blažek nahrazuje zraněného Františka Dřížďala.
     
    73
    Za další zbytečný šlapák na středu hřiště dostává záložník David Bartek žlutou kartu, která je již druhá a tedy červená. Dohrávat se bude deset na deset.
     
    76
    Holubova střela ze střední vzdálenosti letěla těsně nad břevno Sňozíkovy branky. Domácí brankář se ale nenechal vyděsit a celou situaci v poklidu kontroloval.
     
    80
    Hra se hodně zklidnila, nehorázné teplo zjevně dopadlo i na fyzičku hráčů.
     
    82
    Jindřiškova přízemní střela zpoza obrany letěla pět metrů vedle.
     
    82
    Jirouš držíc si stehení sval posledních pět minut jen paběrkoval po hřišti a dožadoval se střídání, kterého se konečně dočkal. Novým hráčem na ploše je Bálek.
     
    85
    Po centru Nerada hlavičkoval osamocený Šmíd z úhlu jen do Bertelmana.
     
    86
    Na rohu velkého vápna fauloval kapitána Vaněčka domácí Michal Šmíd a uviděl žlutou kartu. Z nařízeného přímého kopu se Baník neprosadil, když centr zachytil brankář Sňozík.
     
    88
    Unaveného Jakuba Radu nahrazuje na posledních pár minut Lukáš Budínský.
     
    89
    Za jeden z mnoha dnešních faulů na středu hřišti vidí žlutou kartu Pavel Javorský.
     
    90
    Dnešní zápas sleduje 3 213 platících diváků. Neplatící diváci z protějšího domu zápas dnes nesledují, jelikož jim praží slunce do oken.
     
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas byl již více vyrovnaný, avšak domácí hosty do větší šance nepustili, a tak vyhrali celý zápas brankami z prvního poločasu.
     
    Přejeme krásný večer z Dolíčku a na počtenou u příštího onlajnu. (18:54:50)

    Václav Baumann

    Petr Brabec

    Góly: 23. Moravec, 36. Bartek, 41. Vyhnal

    Karty:   13. Cseh (BOH), 39. Bartek (BOH), 69. Rada (BOH), 73. Bartek (BOH), 86. Šmíd (BOH) - 16. Vaněček II. (SOK), 19. Dvořák (SOK), 49. Šíma (SOK), 89. Javorský (SOK)   63. Dvořák (SOK)


    Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Šmíd, Kalina - Bartek, Růžička, Rada (88. Budínský), Moravec - Vyhnal (65. Nerad), Jirouš (82. Bálek)
    FK Baník Sokolov: Bertelman - Knakal (46. Dřížďal, 70. Blažek), Dvorník, Šíma, Vondráček - Vaněček "K", Vrtělka, Čada (67. Javorský), Dvořák - Holub, Vaněček

    Rozhodca: Drábek - Hock, Arnošt