Brugge – Beerschot 3:1 (kon.) | Anderlecht – Mons 2:1 (kon.) | Waregem – Kortrijk 2:0 (kon.)
Leuven – Cercle Bruggy 3:2 (kon.) | Lokeren – Mechelen 2:0 (kon.) | Lierse – Genk 1:1 (kon.)
Waasland-Beveren – Gent 0:2 (kon.)
koniec
Club Bruggy KV
3:1 (1:0)
KFCO Beerschot Wilrijk
cz Sobota 18.08.2012, 20:00 • Jan Breydel Stadium • Belgická Jupiler Pro League
     
    90+4
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Jenže branka duelu číslo čtyři padá právě do branky brankáře Stijnena. THOMAS MEUNIER uzávírá dnešní zápas po rychlém kontru, který zakončuje prudkou ranou k pravé tyči.
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Rychlé rozehrání akce domácích se dostalo až na Jørgensena, který ale neuspěl. Jeho ránu fantasticky vyráží konečky prstů brankář Stijnen!
     
    85
    Střelce první branky domácích Baccu nahradí na trávníku Maxim Lestienne.
     
    84
    Novic na trávníku Guillaume Guillaume François mohl okamžitě přinést vyrovnání. Dlouhý míč zpracoval ideálně a dostal se dokonce do parádní pozice v pokutovém území. Jeho ránu ale na poslední možnou chvíli stačil zblokovat na roh obránce Donk!
     
    82
    A ihned po něm na trávník putuje Joachim Mununga, který nahradí Tomislava Mikuliće.
     
    82
    Hosté přicházejí se dvěma změnami. Nejprve nahradí Guillaume François útočníka Galešiće.
     
    76
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Svěřenci Georgese Leeskense jdou do vedení 2:1! Losada fauloval a přímý kop rozehrál Jørgensen. Z jeho kopačky se míč dostal přes Odjidju Ofoeho na JONATHANA BLONDELA, který z pokutového území propálil dělovkou Stijnena v brance Koninklijke Beerschot AC.
     
    51
    Hra je přerušena po souboji Coulibalyho s brankářem Jorgačevićem. Ten podle všeho krvácí na hlavě, a tak tu máme přerušení. Zlobící se Hernan Losada napálil míč do hlediště, a tak od sudího Bourdouxhe vidí žlutý trest.
     
    48
    Beerschot právě vstřelil branku!
    Ale pozor! To, co mohlo přijít za zlepšenou hru hostů již na konci první půle, přichází na začátku té druhé. STIJN WUYTENS pěkně prošel domácí defenzivou a prudkou ranou překvapuje zkoprnělého Bojana Jorgačeviće.
     
    46
    Domácí tým střídá. Nikiho Zimlinga, který po souboji v polovině první půle přišel ke zranění nahradí čerstvá posila z Gentu Jesper Jørgensen.
     
    45+4
    Domácí Meunier vidí v absolutní závěru poločasu žlutou kartu za špatně načasovaný skluz, kterým tvrdě skolil protihráče.
     
    40
    První žlutou kartu dnešního klání vidí Galešić, který si ji vysloužil za faul na unikajícího Jordiho Figuerase.
     
    19
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Domácí tým jde v závěru první dvacetiminutovky do vedení 1:0. Kolumbijec CARLOS BACCA ukazuje kouči Leekensovi, že jeho překvapivé místo v základní sestavě je dobrou volbou. Rodák z Barranquilly přesprintoval zadáka Mikuliće, obešel vybíhajícího Stijnena a pohodlně zasunul míč do prázdné klece.
     
    14
    Domácí tým byl blízko první brance! Bacca se prohnal kolem Brillanta a nádherně pálil na branku. Stijnen s vypětím všech sil vyráží na roh!

    Martin Mišovec

    Góly: 19. Bacca, 76. Blondel, 90+4. Meunier - 48. Wuytens

    Karty:   45+4. Meunier (BGY) - 40. Galešić (BEE), 51. Losada (BEE)


    Club Bruggy KV: Jorgačević - Hoefkens, Donk, Figueras, Högli - Zimling (46. Jørgensen), Blondel, Odjidja Ofoe - Meunier, Refealov, Bacca (87. Lestienne).

    Trenér: Georges Leekens

    KFCO Beerschot Wilrijk: Stijnen - Nyoni, Brillant, Mikulić (82. Mununga), Öztürk - Wuytens, De Decker, Ojo - Galešić (82. François), Coulibaly, Losada.

    Trenér: Adrie Koster

    Rozhodca: Claude Bourdouxhe - Mark Simons a Yves Kenens

    Diváci: 29.042