Brugge – Beerschot 3:1 (kon.) | Anderlecht – Mons 2:1 (kon.) | Waregem – Kortrijk 2:0 (kon.)
Leuven – Cercle Bruggy 3:2 (kon.) | Lokeren – Mechelen 2:0 (kon.) | Lierse – Genk 1:1 (kon.)
Waasland-Beveren – Gent 0:2 (kon.)
koniec
Club Bruggy KV
3:1 (1:0)
KFCO Beerschot Wilrijk
cz Sobota 18.08.2012, 20:00 • Jan Breydel Stadium • Belgická Jupiler Pro League
     
    Favorit duelu si tedy připisuje tři body, ale snadné to nebylo. Zejména po změně stran, kdy na první branku Baccy zareagoval vyrovnáním Wuytens. Bruggám pomohlo nápojová pauza, ve které kouč Leeskens svým hráčům rozdal pokyny, a to pravděpodobně pomohlo. v 76. minutě se totiž trefil po pěkné akci Blondel a v samotném závěru nastavení proměnil brejk Meunier. Zajímavý duel tak končí výsledkem 3:1, který domácí tým udrží po čtyřech kolech v horních patrech tabulky. (22:01:21)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Jenže branka duelu číslo čtyři padá právě do branky brankáře Stijnena. THOMAS MEUNIER uzávírá dnešní zápas po rychlém kontru, který zakončuje prudkou ranou k pravé tyči.
     
    90+3
    Centr z pravé strany v podání Jørgensena hostující brankář Stijnen v klidu sbírá do koše a dlouhým výkopem vyzívá spoluhráče na zteč.
     
    90+2
    Domácí tým nepřipouští drama a zkušeně kombinuje s míčem na kopačkách na útočné polovině. Hostům už pravděpodobně nezbývají síly na poslední zvrat.
     
    90
    Druhý poločas je nastaven o pět minut.
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Rychlé rozehrání akce domácích se dostalo až na Jørgensena, který ale neuspěl. Jeho ránu fantasticky vyráží konečky prstů brankář Stijnen!
     
    87
    Nervózní závěr duelu odnáší žlutou kartu za přílišné průpovídky hostující François.
     
    85
    Střelce první branky domácích Baccu nahradí na trávníku Maxim Lestienne.
     
    85
    Hosté se ještě z posledních sil snaží o vyrovnávací branku, která by asi dnešnímu duelu slušela. Na to se však ve fotbale nehraje, a tak uvidíme, jak zajímavé utkání skončí.
     
    84
    Novic na trávníku Guillaume Guillaume François mohl okamžitě přinést vyrovnání. Dlouhý míč zpracoval ideálně a dostal se dokonce do parádní pozice v pokutovém území. Jeho ránu ale na poslední možnou chvíli stačil zblokovat na roh obránce Donk!
     
    82
    A ihned po něm na trávník putuje Joachim Mununga, který nahradí Tomislava Mikuliće.
     
    82
    Hosté přicházejí se dvěma změnami. Nejprve nahradí Guillaume François útočníka Galešiće.
     
    79
    Odjidja Ofoe našel Meuniera, který to zkusil vypálit na branku. Stijnen však zasahovat nemusí, a tak rychle spěchá pro míč, aby rozehrál od své branky.
     
    78
    Utkání zajímavých scénářů má tak další zápletku. Do jeho konce zbývá zhruba patnáct minut, uvidíme další srovnání?
     
    76
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Svěřenci Georgese Leeskense jdou do vedení 2:1! Losada fauloval a přímý kop rozehrál Jørgensen. Z jeho kopačky se míč dostal přes Odjidju Ofoeho na JONATHANA BLONDELA, který z pokutového území propálil dělovkou Stijnena v brance Koninklijke Beerschot AC.
     
    75
    Zaváhání Öztürka pomohlo zejména Lioru Refealovi, který dostal přesný pas od Blondela a bez většího váhání pálil na branku. Tu však o zhruba dva metry netrefil.
     
    72
    Club Brugge KV po občerstvení přeci jenom zvýšil a zpřesnil hru, a tak se usídluje na útočné polovině, kde se bude logicky snažit o co nejčastější zakončení na Stijnena.
     
    69
    Rychlá akce hostů po pravé straně nevyšla, a tak sudí Bourdouxhe dnes již podruhé vyhlašuje nápojovou pauzu. Tu se snaží využít především kouč domácích, který bouřlivě gestikuluje ke svým hráčům.
     
    67
    Hluchá pasáž hry zajimavé momenty nepřináší. Z domácích tribun se tak lyne pokřik, který tým kouče Leeskense vyzívá k lepšímu výkonu, než je tomu doposavad.

    Martin Mišovec

    Góly: 19. Bacca, 76. Blondel, 90+4. Meunier - 48. Wuytens

    Karty:   45+4. Meunier (BGY) - 40. Galešić (BEE), 51. Losada (BEE)


    Club Bruggy KV: Jorgačević - Hoefkens, Donk, Figueras, Högli - Zimling (46. Jørgensen), Blondel, Odjidja Ofoe - Meunier, Refealov, Bacca (87. Lestienne).

    Trenér: Georges Leekens

    KFCO Beerschot Wilrijk: Stijnen - Nyoni, Brillant, Mikulić (82. Mununga), Öztürk - Wuytens, De Decker, Ojo - Galešić (82. François), Coulibaly, Losada.

    Trenér: Adrie Koster

    Rozhodca: Claude Bourdouxhe - Mark Simons a Yves Kenens

    Diváci: 29.042