Brugge – Beerschot 3:1 (kon.) | Anderlecht – Mons 2:1 (kon.) | Waregem – Kortrijk 2:0 (kon.)
Leuven – Cercle Bruggy 3:2 (kon.) | Lokeren – Mechelen 2:0 (kon.) | Lierse – Genk 1:1 (kon.)
Waasland-Beveren – Gent 0:2 (kon.)
koniec
Club Bruggy KV
3:1 (1:0)
KFCO Beerschot Wilrijk
cz Sobota 18.08.2012, 20:00 • Jan Breydel Stadium • Belgická Jupiler Pro League
     
    Favorit duelu si tedy připisuje tři body, ale snadné to nebylo. Zejména po změně stran, kdy na první branku Baccy zareagoval vyrovnáním Wuytens. Bruggám pomohlo nápojová pauza, ve které kouč Leeskens svým hráčům rozdal pokyny, a to pravděpodobně pomohlo. v 76. minutě se totiž trefil po pěkné akci Blondel a v samotném závěru nastavení proměnil brejk Meunier. Zajímavý duel tak končí výsledkem 3:1, který domácí tým udrží po čtyřech kolech v horních patrech tabulky. (22:01:21)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Jenže branka duelu číslo čtyři padá právě do branky brankáře Stijnena. THOMAS MEUNIER uzávírá dnešní zápas po rychlém kontru, který zakončuje prudkou ranou k pravé tyči.
     
    90+3
    Centr z pravé strany v podání Jørgensena hostující brankář Stijnen v klidu sbírá do koše a dlouhým výkopem vyzívá spoluhráče na zteč.
     
    90+2
    Domácí tým nepřipouští drama a zkušeně kombinuje s míčem na kopačkách na útočné polovině. Hostům už pravděpodobně nezbývají síly na poslední zvrat.
     
    90
    Druhý poločas je nastaven o pět minut.
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Rychlé rozehrání akce domácích se dostalo až na Jørgensena, který ale neuspěl. Jeho ránu fantasticky vyráží konečky prstů brankář Stijnen!
     
    87
    Nervózní závěr duelu odnáší žlutou kartu za přílišné průpovídky hostující François.
     
    85
    Střelce první branky domácích Baccu nahradí na trávníku Maxim Lestienne.
     
    85
    Hosté se ještě z posledních sil snaží o vyrovnávací branku, která by asi dnešnímu duelu slušela. Na to se však ve fotbale nehraje, a tak uvidíme, jak zajímavé utkání skončí.
     
    84
    Novic na trávníku Guillaume Guillaume François mohl okamžitě přinést vyrovnání. Dlouhý míč zpracoval ideálně a dostal se dokonce do parádní pozice v pokutovém území. Jeho ránu ale na poslední možnou chvíli stačil zblokovat na roh obránce Donk!
     
    82
    A ihned po něm na trávník putuje Joachim Mununga, který nahradí Tomislava Mikuliće.
     
    82
    Hosté přicházejí se dvěma změnami. Nejprve nahradí Guillaume François útočníka Galešiće.
     
    79
    Odjidja Ofoe našel Meuniera, který to zkusil vypálit na branku. Stijnen však zasahovat nemusí, a tak rychle spěchá pro míč, aby rozehrál od své branky.
     
    78
    Utkání zajímavých scénářů má tak další zápletku. Do jeho konce zbývá zhruba patnáct minut, uvidíme další srovnání?
     
    76
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Svěřenci Georgese Leeskense jdou do vedení 2:1! Losada fauloval a přímý kop rozehrál Jørgensen. Z jeho kopačky se míč dostal přes Odjidju Ofoeho na JONATHANA BLONDELA, který z pokutového území propálil dělovkou Stijnena v brance Koninklijke Beerschot AC.
     
    75
    Zaváhání Öztürka pomohlo zejména Lioru Refealovi, který dostal přesný pas od Blondela a bez většího váhání pálil na branku. Tu však o zhruba dva metry netrefil.
     
    72
    Club Brugge KV po občerstvení přeci jenom zvýšil a zpřesnil hru, a tak se usídluje na útočné polovině, kde se bude logicky snažit o co nejčastější zakončení na Stijnena.
     
    69
    Rychlá akce hostů po pravé straně nevyšla, a tak sudí Bourdouxhe dnes již podruhé vyhlašuje nápojovou pauzu. Tu se snaží využít především kouč domácích, který bouřlivě gestikuluje ke svým hráčům.
     
    67
    Hluchá pasáž hry zajimavé momenty nepřináší. Z domácích tribun se tak lyne pokřik, který tým kouče Leeskense vyzívá k lepšímu výkonu, než je tomu doposavad.
     
    64
    Hosté se tlačí za další brankou. Mohutně je v tom povzbuzuje skupinka fanoušků z Beerschotu, kterým po vyrovnávací brance nestačí myšlenka na jeden bod z tohoto utkánív Bruggách.
     
    61
    Alpaslan Öztürk to zkusil na branku po rohovém kopu, ale na tuto ránu dlouho vzpomínat nebude, jelikož je nepřesná a končí mimo.
     
    59
    Na hřišti se míč přesouvá z jedné poloviny na druhou, a tak dodám jen zajímavý fakt, že v tuto chvíli jsou všechny výsledky soutěže nerozhodné. I Anderlecht inkasoval a v souboji s Monsem je stav 1:1.
     
    57
    Club Brugge KV se ve druhém poločase zatím na trávníku jeví, jakoby zůstal ještě v kabinách. Oproti úvodu prvého poločasu je rozdíl opravdu markantní.
     
    54
    Hra pokračuje zhruba po třech minutách, kdy rodáka z Bělehradu Bojana Jorgačeviće zdobí turban, který mu mírní zranění na hlavě.
     
    51
    Hra je přerušena po souboji Coulibalyho s brankářem Jorgačevićem. Ten podle všeho krvácí na hlavě, a tak tu máme přerušení. Zlobící se Hernan Losada napálil míč do hlediště, a tak od sudího Bourdouxhe vidí žlutý trest.
     
    51
    A pro domácí výběr může být ještě hůře. Jorgačević musí být v pozoru, jelikož se o jeho zábavu stará dvojice Elimane Coulibalyy - Goran Galešić. Vše řeší na poslední chvíli zadák Donk, který odkopává do zámezí.
     
    48
    Beerschot právě vstřelil branku!
    Ale pozor! To, co mohlo přijít za zlepšenou hru hostů již na konci první půle, přichází na začátku té druhé. STIJN WUYTENS pěkně prošel domácí defenzivou a prudkou ranou překvapuje zkoprnělého Bojana Jorgačeviće.
     
    47
    Přímý kop hostů pálí Hernan Losada nepřesně, a tak je míč na kopačkách hráčů Club Brugge KV.
     
    46
    Domácí tým střídá. Nikiho Zimlinga, který po souboji v polovině první půle přišel ke zranění nahradí čerstvá posila z Gentu Jesper Jørgensen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45+4
    Domácí Meunier vidí v absolutní závěru poločasu žlutou kartu za špatně načasovaný skluz, kterým tvrdě skolil protihráče.
     
    Domácí celek byl v úvodu utkání jasně aktivnější a po zásluze šel do vedení, když se v 19. minutě trefil Carlos Bacca. Beerschot se směrem vpřed ukázal až v závěru poločasu, ale k velkým šancím to nevedlo, a tak bude muset svou aktivitu ještě zvýšit, jestli chce na Jan Breydel Stadium bojovat o body. Svůj boj začne tým kouče Kostera zhruba od 21:07, kdy druhý poločas začne.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V první nastavené pálil ze střední vzdálenosti Niki Zimling. Brankář hostů však zasahovat nemusí.
     
    45
    První poločas je nastaven o tři minuty.
     
    44
    Teď mu to ale po pravé straně nevyšlo, a tak jde směr Stijnen tým kouče Leekense.
     
    43
    Beerschot je po nápojové pauze jako nový a je lepším celkem. Povede se mu ještě do přestávky srovnat stav?
     
    40
    První žlutou kartu dnešního klání vidí Galešić, který si ji vysloužil za faul na unikajícího Jordiho Figuerase.
     
    40
    Hosté se čím dál tím více prosazují. Dlouhý balon hledal v útoku Losadu, před kterým uzmul míč na poslední chvíli hbitý rodák z Bělehradu Bojan Jorgačević.
     
    38
    Bývalý fotbalista PSV Eindhoven Funso Ojo, sice prošel přes zadáka domácích Högliho, jeho následná rána končí v rukavicích Jorgačeviće, který bezpečně zasahuje.
     
    36
    Hernan Losada se hodně snaží, ale jeho další pokus o ohrožení branky nevychází. Výborně totiž zapracoval zkušený Jonathan Blondel.
     
    33
    Elimane Coulibaly se dostává z těžkého úhlu do zakončení na brankáře Jorgačeviće. Srbský brankář však zasahovat nemusí, jelikož míč končí na horní síti jeho klece.
     
    32
    Dánský reprezentant Zimling již je po ošetření kotníku zpátky ve hře. Ta další vzrušivý moment na Jan Breydel Stadium nepřinesla.
     
    30
    Niki Zimling kulhá po souboji se středopolařem De Deckerem. Sudí ale nedovolený zákrok nevidí, a tak zatím jediný duel ligy, ve kterém padla branka pokračuje. Na dalších šesti stadionech je stav bezbrankový.
     
    28
    Bývalý fotbalista Anderlechtu, útočník Hernan Losada chtěl přivést první nebezpečnou akci hostů. S míčem se seznámil dobře, když si jej rychle zpracoval, jenže jeho následná rána se do kategorie povedených nedostane.
     
    26
    Sudí Bourdouxhe hráčům povoluje nápojovou pauzu, jelikož je v Bruggách velmi parno. O něco více zatím rozhodně hostům, kteří se urputně brání domácímu celku, který zatím do puntíku plní roli favorita.
     
    23
    Vedoucí celek utkání se po nádherné brance Baccy i nadále tlačí před Stijnena. Jeho obrana dělá, co může a odvrací prudký centr z pravé strany již na pátý rohový kop.
     
    19
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Domácí tým jde v závěru první dvacetiminutovky do vedení 1:0. Kolumbijec CARLOS BACCA ukazuje kouči Leekensovi, že jeho překvapivé místo v základní sestavě je dobrou volbou. Rodák z Barranquilly přesprintoval zadáka Mikuliće, obešel vybíhajícího Stijnena a pohodlně zasunul míč do prázdné klece.
     
    17
    Po řadě rohů celku kouče Leekense byl ve vápně úspěšný Meunier, který se dostal k hlavičce. Brillant však bezpečně odvrací mimo pokutové území.
     
    14
    Domácí tým byl blízko první brance! Bacca se prohnal kolem Brillanta a nádherně pálil na branku. Stijnen s vypětím všech sil vyráží na roh!
     
    13
    Refealov prodlužoval centrovaný míč na branku, ale tam je připraven Stijnen, který vyráží balon na rohový kop pro domácí Club Brugge KV.
     
    12
    Na straně druhé také ohrožení branky. Španěl Figueras pálil zhruba třicet metrů od branky na Stijnena, jenže jeho rána končí zhruba dva metry mimo.
     
    10
    Šance hostů z Beerschotu. Chybu Blondela mohl potrestat nekompromisně útočník Coulibaly, ale bohužel pro něj a celý jeho tým míří nepřesně.
     
    6
    Mohlo být nebezpečně poprvé před Jorgačevićem, ale tým kouče Kostera se až do zakončení nedostal.
     
    6
    Hosty zatím hodně větrá především aktivní Refealov, který byl za úvodních šest minut faulován snad pětkrát. Přímý kop z pravé strany by měl rozehrát Blondel.
     
    4
    Beerschot pod tlakem, po centru z pravé strany v podání Zimlinga bude následovat rohový kop.
     
    3
    Domácí favorit dnešního utkání začal podle očekávání s míčem na vlastních kopačkách. První pokusy o gólem zavánějící akce ale zatím končí neúspěšně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Už známe zahajovací sestavy obou celků. Club Brugge oproti minulému kolu udělal pár změn, ale na straně druhé Adrie Koster, bývalý kouč domácích a nyní lodivod Beerschotu posílá do utkání totožnou jedenáctku, která před týdnem remizovala s Zulte Waregem.
     
    Úvodní sestavy:

    Club Brugge KV: Jorgačević - Hoefkens, Donk, Figueras, Högli - Zimling, Blondel, Odjidja Ofoe - Meunier, Refealov, Bacca.

    Trenér: Georges Leekens

    Koninklijke Beerschot AC: Stijnen - Nyoni, Brillant, Mikulić, Öztürk - Wuytens, De Decker, Ojo - Galešić, Coulibaly, Losada.

    Trenér: Adrie Koster

    Rozhodčí: Claude Bourdouxhe - Mark Simons a Yves Kenens.
     
    Dnes máme na programu utkání Jupiler Pro League mezi Club Brugge a hosty z Beerschotu. Domácí tým je na tom po třech kolech velmi dobře, v tabulce má sedm bodů a momentálně se s Anderlechtem Brusel dělí o první příčku. V posledním utkání ale na hřišti Mechelenu pouze remizoval po divokém vývoji 3:3. Hosté naopak uzmuli bod do tabulky až v posledním duelu s SV Zulte Waregem, které skončilo 1:1, momentálně figurují na čtrnácté příčce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Mišovec

    Góly: 19. Bacca, 76. Blondel, 90+4. Meunier - 48. Wuytens

    Karty:   45+4. Meunier (BGY) - 40. Galešić (BEE), 51. Losada (BEE)


    Club Bruggy KV: Jorgačević - Hoefkens, Donk, Figueras, Högli - Zimling (46. Jørgensen), Blondel, Odjidja Ofoe - Meunier, Refealov, Bacca (87. Lestienne).

    Trenér: Georges Leekens

    KFCO Beerschot Wilrijk: Stijnen - Nyoni, Brillant, Mikulić (82. Mununga), Öztürk - Wuytens, De Decker, Ojo - Galešić (82. François), Coulibaly, Losada.

    Trenér: Adrie Koster

    Rozhodca: Claude Bourdouxhe - Mark Simons a Yves Kenens

    Diváci: 29.042