Tímy ženy (kon.) | Tímy muži (kon.)
koniec udalosti
Tímy muži

Piatok 03.08.2012, 20:00Olympijské hry - stolný tenis
     
    Ďakujem Vám za pozornosť pri online prenose z osemfinálových zápasov družstiev mužov v stolnom tenise.

    Zajtra dopoludnia sú na programe štyri ostávajúce osemfinálové duely. (22:50:22)
     
    Nemci zvrátili stav stretnutia na 3:1 po úvodnom zaváhaní Tima Bolla. Poslednú dvojhru vyhral Bastian Steger (GER) nad Jörgenom Perssonom (SWE) 3:0 a nemeckí reprezentanti potvrdili nakoniec rolu favorita. Ak by vyhrali Švédi, považovalo by sa to ako za malú senzáciu. Nemecko ide do štvrťfinále!

    Švédsko - Nemecko
    Jörgen Persson (SWE) - Timo Boll (GER) 3:1 (6,7,-15,8)
    Par Gerell (SWE) - Dimitrij Ovtcharov (GER) 2:3 (-14,9,6,-4,-8)
    Lundqvist, Gerell (SWE) - Boll, Steger (GER) 0:3 (-9,-8,-9)
    Jörgen Persson (SWE) - Bastian Steger (GER) 0:3 (-12,-7,-10)
     
    Aj druhý set medzi Perssonom (SWE) a Stegerom (GER) vyhral Nemec! Steger triumfoval pomerom 11:7 a Nemcov tak delí od štvrťfinále už len jediný set!
     
    Prvý set vyhráva nemecký stolný tenista Bastian Steger 14:12.
     
    Dramatická koncovka, stav 11:11.
     
    Švédsky veterán Jörgen Persson vyrovnáva stav v úvodnom sete na 9:9.
     
    Prvý set medzi Perssonom (SWE) a Stegerom (GER) sa blíži ku koncu, nemecký reprezentant vedie 9:7.
     
    Zápas medzi Perssonom a Stegerom sa už začal. Keďže máme teraz viac času, tak môžeme si o nich čosi povedať, teda napísať.

    Švéd Jörgen Persson je už hrajúca legenda, v podstate veterán. Má 46 rokov a momentálne je na 90. mieste vo svetovom rebríčku.

    Naopak, Nemec Bastian Steger je 15 rokov mladší ako Persson. Má najlepšie roky pre športovca, aspoň sa tak hovorí. Figuruje na 24. pozícii vo svetovom rankingu, ktorý vydáva ITTF. Je však až štvorkou nemeckého výberu, keďže na 22. priečke je pred ním ešte Patrick Baum. Samozrejme, okrem Ovtcharova a Bolla, ktorí patria ku svetovej špičke.
     
    Nemci vedú 2:1! Timo Boll s Bastianom Stegerom dokázali poraziť vo štvorhre švédsku dvojicu Lundqvist, Gerell 3:0 po setoch 11:9, 11:8, 11:9.

    Na rad príde ďalšia dvojhra medzi Jörgenom Perssonom (SWE) a Bastianom Stegerom (GER).
     
    Obdivuhodné! Prehrávať 0:5, 6:8, vyhrať 11:8. Toto sa podarilo nemeckej dvojici Boll - Steger v druhom sete štvorhry proti Švédom Lundqvistovi a Gerellovi.
     
    Nemeckí reprezentanti v druhom sete dokonca vyrovnali na 8:8. Okamžite na to získali aj deviaty bod. Tak to je parádny obrat od Tima Bolla a Bastiana Stegera.
     
    Nemecký pár však náskok sťahuje, Boll so Stegerom (GER) prehrávajú už len 7:8.
     
    V druhom sete viedli Švédi už 5:0, momentálne vedie Lundqvist s Gerellom (SWE) 8:5.
     
    Jediný osemfinálový zápas, ktorý sa ešte hrá, je európske derby Švédsko - Nemecko. Nemci Steger s Bollom vyhrali úvodný set štvorhry 11:9.
     
    A portugalská dvojica ho premieňa. Veľká Británia končí. Portugalci putujú do štvrťfinále.

    Portugalsko - Veľká Británia 3:0
    Marcos Freitas (POR) - Paul Drinkhall (GBR) 3:1 (-13,6,7,8)
    Joao Monteiro (POR) - Liam Pitchford (GBR) 3:1 (-9,5,7,8)
    Apolonia, Monteiro (POR) - Baggaley, Pitchford (GBR) 3:0 (5,7,9)
     
    Za stavu 10:9 v treťom sete v prospech Portugalcov si ich tréner berie takisto time-out. Apolonia s Monteirom (POR) majú mečbol na celkové víťazstvo v zápase s Veľkou Britániou.
     
    Britská dvojica Baggaley - Pitchford prehráva v treťom sete 5:6 a reprezentačný tréner Veľkej Británie si vyžiadal oddychový čas.
     
    Duel Švédsko - Nemecko je dnes jednoznačne najvyrovnanejší, najdlhší, najzaujímavejší. Až teraz sa začína hrať štvohra medzi týmito dvoma krajinami. Za Švédsko nastúpi Lundqvist a Gerell, za Nemecko Boll a Steger.
     
    Apolonia s Monteirom (POR) vyhrali proti Baggaleyovi a Pitchfordovi (GBR) aj druhý set, tentoraz 11:7. Od postupu medzi elitnú osmičku ich delí už len jediný set.
     
    Duel medzi Švédskom a Nemeckom vyrovnaný, stav 1:1! Dimitrij Ovtcharov (GER) sa ale poriadne zapotil. Nakoniec však proti Gerellovi (SWE) zvíťazil 3:2 a zachránil svoj tím pred katastrofou.
    Par Gerell (SWE) - Dimitrij Ovtcharov (GER) 2:3 (-14,9,6,-4,-8)
     
    To sa dejú veci. Ovtcharov (GER) prehrával v piatom sete proti Švédovi Gerellovi už 6:8, momentálne však vedie 10:8.
     
    Portugalci získali prvý set vo štvorhre proti domácim reprezentantom. Vyhrali ho 11:5 a k postupu do štvrťfinále im chýbajú už len dva sety.
     
    V zápase Portugalsko - Veľká Británia sa nám už začala štvorhra. Za Portugalsko Apolonia a Monteiro, za domáci britský tím Baggaley a Pitchford.
     
    Dimitrij Ovtcharov (GER) sa za nepriaznivého stavu 1:2 na sety proti Švédovi Gerellovi poriadne nasrdil a vyrovnal na 2:2 za päť minút pomerom 11:4. O víťazstve v tejto dvojhre rozhodne piaty set.
     
    Vzápätí sa skončil aj druhý osemfinálový duel. Rakúsko si bez menších problémov poradilo s outsiderom. Egypťania získali len jediný set zásluhou Lashina.

    Rakúsko - Egypt 3:0
    Chen Weixing (AUT) - Lashin El-Sayed (EGY) 3:1 (-7,8,9,5)
    Werner Schlager (AUT) - Ahmed Saleh (EGY) 3:0 (6,3,8)
    Chen, Gardos (AUT) - Lashin, Assar (EGY) 3:0 (8,5,12)
     
    Ako prvý nám skončil osemfinálový zápas medzi Brazílou a Hongkongom. Očakávaný favorit nezaváhal a Hongkončania vyhrali hladko 3:0 a postupujú do štvrťfinále.

    Brazília - Hongkong 0:3
    Hugo Hoyama (BRA) - Jiang Tianyi (HKG) 1:3 (-5,8,-6,-2)
    Thiago Monteiro (BRA) - Tang Peng (HKG) 0:3 (-8,-2,-9)
    Tsuboi, Monteiro (BRA) - Leung, Jiang (HKG) 1:3 (-10,3,5,6)
     
    Neuveriteľné! Par Gerell (SWE) získal aj ďalší set a nad Nemcom Ovtcharovom vedie 2:1 na sety! 80. hráč vo svetovom rankingu dáva poriadne zabrať svetovej 12-tke. Uvidíme už v osemfinále senzáciu a reprezentácia Nemecka skončí už takto skoro? Ešte je však k tomu veľmi ďaleko...
     
    Joao Monteiro z Portugalska vyhral aj tretí set v rade, otočil stav stretnutia proti Pitchfordovi z Británie na 3:1 a posiela tak Portugalcov už do vedenia 2:0. V zápase sa bude pokračovať štvorhrou.
     
    Rakúsko aj Hongkong jeden set od víťazstva! Hongkonská dvojica Leung, Jiang vedie nad Brazílčanmi Tsuboiom a Monteirom 2:1 na sety. Rakúšania Chen s Gardosom vyhrávajú nad egyptským párom 2:0.
     
    Par Gerell zo Švédska vyrovnáva stav na 1:1 proti Nemcovi Ovtcharovovi! Druhý set vyhral Gerell 11:9. Nemcom sa dnes príliš nedarí...
     
    Hongkončania v druhom sete zabrali, Leung a Jiang triumfovali v druhom sete nad brazílskym párom Tsuboi, Monteiro jednoznačne 11:3.

    Úvodný set majú za sebou aj Rakúšania s Egyptom. Dvojica Chen, Gardos (AUT) ho vyhrala 11:8.
     
    Portugalčan Joao Monteiro vedie nad Britom Liamom Pitchfordom už 2:1 na sety, keď ten tretí získal po výsledku 11:7.
     
    Brazílčania Tsuboi, Monteiro vyhrali prvý set nad hongkonskou dvojicou Leung, Jiang 12:10.
     
    V stretnutí Rakúsko - Egypt sa už rozohrala štvorhra. Chen s Gardosom (AUT) hrajú proti dvojici Lashin, Assar (EGY).
     
    Švédsky stolný tenista Gerell a bronzový medailista z týchto OH, Nemec Dimitrij Ovtcharov, až teraz dohrali prvý set, ktorý vyhral Ovtcharov 16:14.
     
    Joao Monteiro (POR) získal druhý set v zápase s britským reprezentantom Pitchfordom pomerom 11:5 a vyrovnal tak na 1:1.
     
    Rakúšan Werner Schlager si bez menších problémov očakávane poradil s Egypťanom Salehom 3:0 na sety. Rakúšania vedú už 2:0 a pravdepodobne rozhodnú o svojom postupe medzi osem najlepších tímov už v nasledujúcej štvorhre.
     
    V zápase Brazília - Hongong bude nasledovať štvorhra, v ktorej proti sebe nastúpia:
    Tsuboi, Monteiro (BRA) - Leung, Jiang (HKG)
     
    Mladý, len 19-ročný Liam Pitchford z Veľkej Británie, podobne ako jeho reprezentačný kolega v zápase predtým, získava úvodný set vo svoj prospech. Pitchford burcovaný publikom v prvom sete porazil Monteira (POR) 11:9.
     
    Hongkong vedie nad Brazíliou už 2:0. Zariadil to Tang Peng (HKG), ktorý vyhral nad Thiagom Monteirom (BRA) 3:0.
    Thiago Monteiro (BRA) - Tang Peng (HKG) 0:3 (-8,-2,-9)
     
    Medzitým než sa nám skončili úvodné dvojhry už Werner Schlager (AUT) vedie nad Egypťanom Salehom bez problémov 2:0 na sety.
     
    Veľkú Britániu sa pokúsi rozveseliť Liam Pitchford (GBR), ktorý si zmeria sily s Joaom Monteirom (POR).
     
    V druhej dvojhre v zápase Švédsko - Nemecko sa predstavia Par Gerell (SWE) a Dimitrij Ovtcharov (GER).
     
    Prekvapenie na úkor Portugalca Marcosa Freitasa sa nakoniec nekonalo. Po neúspešnom prvom sete zápas s domácom Britom Drinkhallom otočil a posiela svoj tím do vedenia 1:0.
    Marcos Freitas (POR) - Paul Drinkhall (GBR) 3:1 (-13,6,7,8)
     
    Timo Boll (GER), momentálne najlepší Európan, prehral so Švédom Jörgenom Perssonom! Tak Bollovi tento olympijský turnaj absolútne nevychádza. Švédi idú do vedenia 1:0.
    Jörgen Persson (SWE) - Timo Boll (GER) 3:1 (6,7,-15,8)
     
    Domáci stolný tenista Paul Drinkhall (GBR) sa stále veľmi snaží proti Portugalcovi Freitasovi. Títo dvaja predvádzajú veľmi pekné výmeny. Marcos Freitas (POR) si za stavu 7:6 vo štvrtom sete vzal time-out.
     
    Rakúšan Chen Weixing vyhral nad Egypťanom Lashin El-Sayed 3:1 (-7,8,9,5). Rakúsko tak vedie nad Egyptom 1:0 a v druhom zápase sa predstaví ďalšia európska hviezda Werner Schlager (AUT) proti Ahmedovi Salehovi (EGY).
     
    Na druhú dvojhru v zápase Brazília - Hongkong nastupujú Thiago Monteiro (BRA) a Tang Peng (HKG).
     
    Marcos Freitas (POR) sa po neúspešnom prvom sete rozbehol a momentálne už vedie nad domácim Britom Drinkhallom 2:1 na sety.
     
    Tak predsa len Timo Boll (GER), ktorému nevyšiel mužský singel na tomto olympijskom turnaji, ešte dramatizuje toto stretnutie s ďalším jedným z najlepších Európanov Jörgenom Perssonom (SWE). Timo Boll získal tretí set po veľkej dráme 16:14.
     
    Zápas Jörgena Perssona (SWE) s Timom Bollom (GER) je v treťom sete poriadne napínavý. Timo Boll sa nechce vzdať, bojuje, momentálne je stav 14:14.
     
    Ako prvý z úvodných štyroch dvojhier skončil zápas medzi Brazílčanom Hoyamahom a Hongkončanom Jiangom. Hongkong sa ujíma vedenia v zápase 1:0.
    Hugo Hoyama (BRA) - Jiang Tianyi (HKG) 1:3 (-5,8,-6,-2)
     
    Jörgen Persson (SWE) vedie v treťom sete proti Timovi Bollovi (GER) 10:9 a má prvý mečbol!
     
    Marcos Freitas (POR) vyrovnáva proti domácemu Drinkhallovi (GBR) na 1:1. Druhý set získal pomerom 11:6.
     
    Priebežný stav úvodných dvojhier:
    Chen Weixing (AUT) - Lashin El-Sayed (EGY) 7:11, 11:8, v 3. sete 3:2
    Jörgen Persson (SWE) - Timo Boll (GER) 11:6, 11:7, v 3. sete 4:3
    Hugo Hoyama (BRA) - Jiang Tianyi (HKG) 5:11, 11:8, v 3. sete 5:8
    Marcos Freitas (POR) - Paul Drinkhall (GBR) 13:15, v 2. sete 7:3
     
    Jörgen Persson (SWE) získal aj druhý set proti svetovej sedmičke, Nemcovi Timovi Bollovi, pomerom 11:7 a je blízko k víťazstvu v úvodnej dvojhre.
     
    Domáci reprezentant Paul Drinkhall (GBR), 107. vo svetovom rebríčku, vyhral prvý set nad Marcosom Freitasom (POR), 31. vo svetovom rankingu, 15:13! Drinkhall je hnaný dopredu celou ExCeL Arénou.
     
    Priebežný stav po úvodných setoch prvých dvojhier:
    Chen Weixing (AUT) - Lashin El-Sayed (EGY) 7:11
    Jörgen Persson (SWE) - Timo Boll (GER) 11:6
    Hugo Hoyama (BRA) - Jiang Tianyi (HKG) 5:11
    Marcos Freitas (POR) - Paul Drinkhall (GBR) v prvom sete 11:11
     
    Domáci Paul Drinkhall (GBR) zatiaľ veľmi vyrovnane bojuje s Portugalcom Marcosom Freitasom. V prvom sete Drinkhall vedie 7:5. Persson (SWE) vedie nad Bollom (GER) už 10:4.
     
    Ešte krátke "rozťukanie" a súťaž družstiev mužov na OH v Londýne bude odštartovaná.
     
    Mužstvá sú už nastúpené v ExCeL Aréne, po predstavovaní je už všetko prichystané na úvodné dvojhry.
     
    O chvíľu sa nám začnú prvé osemfinálové zápasy súťaže družstiev mužov na OH v Londýne. Zaujímavú zápletku a určite parádny stolný tenis sľubuje najmä súboj Švédska s Nemeckom, veď už v úvodnej dvojhre sa stretne Persson s Bollom.

    Úvodné dvojhry:
    Chen Weixing (AUT) - Lashin El-Sayed (EGY)
    Jörgen Persson (SWE) - Timo Boll (GER)
    Hugo Hoyama (BRA) - Jiang Tianyi (HKG)
    Marcos Freitas (POR) - Paul Drinkhall (GBR)
     
    Prajem príjemný letný piatkový večer. Priaznivci stolného tenisu sa môžu tešiť na osemfinálové zápasy družstiev mužov. Dnes večer od 20.00 hod. sú na programe štyri duely, zajtra dopoludnia ďalšie štyri. Dnes si zmerajú sily Rakúsko s Egyptom, Švédsko s Nemeckom, Brazília s Hongkongom a Portugalsko s domácou Veľkou Británou.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť začína o 20:00.

    Peter Petráš