Willem II – Amsterdam 0:4 (kon.)
koniec
Willem II Tilburg
0:4 (0:2)
Ajax Amsterdam
cz Nedeľa 05.05.2019, 18:00 • Feijenoord Stadion (De Kuip), Rotterdam, Jižní Holandsko • Holandský pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    79
    Splněno má i de Jong. Na posledních cca 15 minut za něj nastupuje Schöne.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Llonch (Willem II Tilburg).
    76. KRISTENSEN - 0:4
     
    76
    Ajax právě vstřelil branku!
    Rytec už může pracovat, Ajax je jasným vítězem Nizozemského poháru! Tentokrát to byla jednoduchá přihrávka v podobě přenesení hry od Mazraouiho na RASMUSE KRISTENSENA, který si nabíhal na pravé straně. Střela do protipohybu Wellenreuthera ještě lehce lízla levou tyč a míč se třepetá v síti – 0:4!
     
    72
    Před trestňákem Ajaxu tu máme další střídání. Ze hry odchází Dušan Tadič, na jeho místo naběhne Zakaria Labyad.
    67. HUNTELAAR - 0:3
     
    67
    Ajax právě vstřelil branku!
    Toto byla, dámy a pánové, totální rozborka tilburské obrany a Ajax už je necelou půlhodinu od poháru! Všechno to začalo právě u Nerese, jehož přihrávka na levou stranu spustila sérii kliček a přesných přihrávek, na jejímž konci byla útočná trojka Ajaxu na dva tilburské. Jak to mohlo dopadnout? Jednoduché posouvání míče skončilo u KLASSE-JANA HUNTELAARA, který doklepl do prázdné – 0:3!
     
    62
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Peters, přichází Crowley.
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Dankerlui, přichází Vrousai.
     
    58
    První střídání utkání. Na straně Ajaxu jde dolů Ziyech, za něj jde brazilský útočník David Neres.
    54. Ziyech chybu gólmana Tilburgu nepotrestal
     
    54
    Na druhé straně opět zahořel gólman Tilburgu, který proti míči snášejícím se na Ziyecha nesmyslně vyběhl, Ziyech mu udělal kličku na střed a mohl zakončovat do prázdné nějakých 25 metrů od branky. Hostující hráč ale nesmyslně přebíhal půl hřiště, přesto se dostal míč na Tadiče, který měl pozici na střelu lehčí. Obránce Tilburgu ale do střely na zadní tyč skočil a poslal ji na rohový kop!
     
    46
    Tilburg zahájil velkou šancí! Pavlidis si naběhl na levou stranu, odkud v brejku střílel, jeho pokus byl ale v poslední chvíli zblokován na roh!
    40. HUNTELAAR - 0:2
     
    40
    Ajax právě vstřelil branku!
    Za dvě minuty je hned Ajax ve dvoubrankovém náskoku a tohle je brutální sprcha pro Tilburg! Ihned po rozehrávce si AFC šlo za míčem a prokombinovalo se bleskově až před branku. Ziyech pak po kličce nahrál před branku pro KLAASE-JANA HUNTELAARA, který si stáhl míč na střed a po zemi překonal Wellenreuthera na delší tyč – 0:2!
    38. BLIND - 0:1
     
    38
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax jde do vedení po 38 minutách hry! Rohový kop rozehráli hosté nakrátko a Ziyech nakopával do vápna na DALEYHO BLINDA, který byl zcela volný na malém vápně. Jednoduché přizvednutí centru na gólmana fungovalo a míč se dostal těsně za brankovou čáru – 0:1!
     
    20
    Tohle byla drsná chyba Wellenreuthera, který už tak odehrával míč pod tlakem a nahrál ho do nohy Mazraouimu na levé straně. Záložník Ajaxu okamžitě hrál do vápna na Huntelaara, lehce sraženou nahrávku ale domácí gólman chytil a fanoušci Willemu mají hned o nervy méně.
    17.
     
    17
    Tilburg to nedá zadarmo! Tentokrát to byl Isak, na nějž se z hloubi pole dostala přihrávka. Klička na pravou stranu byla úspěšná, střelu ale zkrotila dvojice obránců Ajaxu na rohový kop.
    15. Isak na přihrávku před branku nedosáhl
     
    15
    Tilburg taktéž zahrozil! Průniková přihrávka na Tapiu otevřela prostor na pravé straně a před branku si nabíhal Isak. Tapiova nahrávka ale byla o kousek delší, než by Isak chtěl a jednoduše prokopl!
    9. Huntelaar zamířil z nahrávky mimo
     
    9
    Přímák obrana Tilburgu ubránila s velkým vypětím! Po relativním uklidnění situace naběhl z levé strany de Ligt a nahrál před branku pro Huntelaara, jehož šikovné zakončení na delší tyč mířilo těsně mimo!

    Tomáš Kalas

    Góly: 38. Blind, 40. Huntelaar, 67. Huntelaar, 76. Kristensen

    Karty:   78. Llonch (WLM)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 9:12. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 20:11.
    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Lewis, Meissner, Peters (62. Crowley), Heerkens – Dankerlui (62. Vrousai), Tapia, Llonch, Palacios – Isak, Pavlidis
    Náhradníci: Woud, Crowley, Vrousai, Saddiki, Coulibaly, Akkaynak, Anita, Mcgarry, van den Bogert, Brand

    Ajax Amsterdam: Onana – Kristensen, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – Mazraoui, van de Beek, de Jong (79. Schöne) – Ziyech (58. Neres), Huntelaar, Tadić (73. Labyad)
    Náhradníci: Veltman, Neres, Sinkgraven, Magallán, Labyad, Schöne, Traoré, Dolberg, Lamprou, Varela, de Wit, Ekkelenkamp

    Rozhodca: Gözübüyük – Schaap, de Vries