Hertha – Düsseldorf 1:2 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 2:4 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:2 (kon.)
Stuttgart – Norimberk 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Hannover 3:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 5:0 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
1:1 (0:1)
1. FC Norimberk
Sobota 06.04.2019, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:28:20)
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránku: 4:6.
    Strely mimo: 4:9.
    Rohy: 12:5.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 8:11.
     
    Dôležitý záchranársky súboj končí remízou 1:1, ktorá sa asi dá považovať za spravodlivú. O niečo aktívnejší bol v druhom polčase Stuttgart, ktorý sa snažil o vyrovnanie. To sa mu napokon zásluhou Kabaka podarilo, z dnešného zápasu tak neodíde bez bodu. Oba tímy mali následne obrovské gólové príležitosti na to, aby strhli víťazstvo na svoju stranu, brankári ale predviedli fantastické zákroky a už za seba nepustili žiadnu strelu. Remíza ale pre oba tímy nerieši vlastne vôbec nič. Stuttgart udržal na barážovej 16. priečke štvorbodový náskok pred 17. Norimbergom, prakticky sa ale vôbec nepriblížil 15. Augsburgu. Na ten strácajú domáci v tejto chvíli štyri body a navyše má Augsburg ešte zajtrajší domáci zápas s Hoffenheimom k dobru.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci zatlačili hostí a snažia sa strieľať, pretože im už nezostáva veľa času. Strely Gómeza i Zubera boli zablokované, lopta ale stále zostáva u bielych.
     
    90+3
    Na opačnej strane po bleskurýchlom prechode do útoku strieľal z ľavého krídla Misidjan, lopta mu ale vôbec nesadla a namieril výrazne mimo Zielerovu bránu.
     
    90+2
    Po centri sprava sa k odrazenej lopte dostal na hranici pokutového územia hostí Zuber, namiesto strely z dobre pozície ale ešte nezmyselne a hlavne nepresne prihrával Gómezovi.
     
    90+1
    Oba tímy idú úplne na doraz. Stuttgart drží loptu, presing hostí ho ale nepúšťa na polovicu Norimberg.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Jedna šanca teraz strieda druhú! Leiboldov center doletel na milimeter presne na hlavu úplne voľného Misidjana, ktorého presnú hlavičku vyrazil zákrokom zápasu domáci brankár Zieler.
     
    89
    Domáci okamžite prešli do útoku a po strieľanom centri sa na zadnej tyči dostal v sklze k strele Mario Gómez. Mathenia, ktorý sa stihol presunúť, jeho zakončenie skvelým zákrokom vyrazil.
     
    88
    Löwen strieľal z priameho kopu, bránu Stuttgartu ale tesne minul.
     
    88
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Juja Kubo, prichádza Ondřej Petrák.
     
    87
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Misidjana pred vlastnou šestnástkou dostáva Benjamin Pavard (VfB Stuttgart). Hostia získavajú priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    87
    Ďalší Didaviho center odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Norimbergu, opäť ale len k domácim. Tí sa snažia strhnúť víťazstvo na svoju stranu, teraz sa im to ale po centri Sosu nepodarí. Loptu totiž bude odkopávať od svojej brány gólman 1. FC Mathenia.
     
    86
    Stuttgart získal dva rohové kopy za sebou. Oba rozohral Didavi, ani jeden z nich ale nepriniesol pred bránu Norimbergu žiadne nebezpečenstvo.
     
    85
    Norimberg bude musieť byť v závere asi o niečo aktívnejší. Výhru totiž potrebuje predsa len o niečo viac ako domáci. Presne toho si bol asi teraz vedomý Misidjan, ktorý sa snažil zakončiť z prvej Bauerov center, loptu však poslal vysoko nad Zielerovu bránu.
     
    84
    Didaviho center obrana Norimbergu odvrátila do autu. Po ňom sa hostia konečne dostali k lopte a okamžite prišiel pas na Kuba na útočnej polovici, pred ním ale hrací predmet rezolútne odkopol do autu obranca domácich Kempf.
     
    82
    Žltú kartu za podrazenie Didaviho dostáva Robert Bauer (1. FC Norimberg). Podľa opakovaného záberu to ale skôr vypadalo tak, že Didavi pri behu zakopol o vlastnú nohu. Každopádne, Stuttgart bude mať priamy kop z ľavej strany.
     
    82
    Norimberg sa snaží dostať k lopte, vôbec sa mu to ale nedarí. Hostia sú na svojej polovici a len naháňajú domácich po celej šírke ihriska.
     
    81
    Žltú kartu dostáva za zásah Pavarda vysokou nohou vo vzdušnom súboji Virgil Misidjan (1. FC Norimberg).
     
    80
    Donis bol znovu na konci útočnej akcie Stuttgartu, znovu ju ale bohužiaľ pre domácich zakončil tragickým centrom z pravého krídla. Stuttgart má v tejto chvíli obrovský tlak.
     
    79
    Vôbec prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Ascacibara veľmi tvrdým sklzom Tim Leibold (1. FC Norimberg).
     
    78
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Emiliano Insúa, prichádza Borna Sosa.
     
    78
    Stuttgart chce využiť momentum po strelenom góle. Donis sa uvoľnil na pravej strane a centroval pred Matheniovu bránu, nenašiel však nikoho zo svojich nabiehajúcich spoluhráčov.
     
    77
    Hlavný rozhodca potvrdzuje Kabakov gól! Je teda vyrovnané a začíname prakticky od začiatku.
     
    76
    Hlavný rozhodca sa ale ešte radí s videoasistentom. Podľa jedného z opakovaných záberov na gól Stuttgartu sa totiž zdá, že Kabak stál v tesnom ofsajde.
    75. Ozan Kabak (STU) - 1:1
     
    75
    Stuttgart dal gól!
    Domáci sa dočkali vyrovnania! Center z ľavej strany predĺžil za seba Donis a po odraze od jedného z obrancov Norimbergu sa lopta dostala medzi obrancami hostí k úplne voľnému OZANOVI KABAKOVI, ktorý si ju spracoval a poslal strelou po zemi k ľavej tyči Matheniovej brány.
     
    74
    Po bleskovom prechode na útočnú polovicu sa na pravom krídle dostal ku guľatému čudu Misidjan. Ten si loptu naviedol na stred a svojou prízemnou strelou cez obrancu Stuttgartu len tesne minul domácu bránu.
     
    73
    Didaviho center z priameho kopu odhlavičkoval jeden z obrancov Norimbergu na rohový kop. Ten vyboxoval Mathenia.
     
    72
    V strede poľa sa v súboji o loptu veľmi tvrdo zrazili Bauer a Zuber. Obaja po krátkom ošetrení budú pokračovať v hre. Domáci sa zatiaľ pripravujú k rozohrávke štandardnej situácie, pretože tento súboj vyhodnotil hlavný rozhodca ako faul hosťujúceho obrancu.
     
    71
    K lopte sa potom dostal Leibold, ktorý si hrací predmet naviedol na stred a vystrelil. Pavard jeho strelu veľmi nešikovne tečoval do protipohybu zasahujúceho brankára Zielera, našťastie pre domácich ale mimo svoju bránu.
     
    70
    Misidjan si spracoval loptu pri stredovej čiare a potiahol si ju k bráne Stuttgartu. Jeho pokus bol zablokovaný obranou domácich.
     
    69
    González spadol na pravom krídle v súboji s Leiboldom, hlavný rozhodca ale napriek piskotu domácich fanúšikov a protestom hráčov Stuttgartu faul neodpískal. Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    68
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Mikael Ishak, prichádza Virgil Misidjan.
     
    67
    Mario Gómez bol hlavnou postavou i ďalšej situácie, tentokrát sa ale previnil proti pravidlám hrou rukou.
     
    66
    Gómez sa pretlačil k hlavičke na zadnej tyči po Insúovom centri, v páde ale poslal loptu vysoko nad Matheniovu bránu.
     
    65
    Domáci držia loptu pod svojou kontrolou, hostia ich ale nepúšťajú na svoju polovicu. Naopak, po zisku lopty okamžite posielajú nákopy na Ishaka na hrote, podobne, ako to teraz urobil Löwen.
     
    64
    Na opačnej strane podobným spôsobom zasiahol brankár Norimbergu Mathenia, ktorý chytil center Didaviho.
     
    63
    Norimberg získal ďalší priamy kop z pravej strany, i jeho rozohrávka ale bola mizerná. Leiboldov center sa stal ľahkou korisťou pre brankára Zielera.
     
    62
    Striedajúci González sa okamžite zapojil do hry, keď poslal z ľavej strany pred bránu Norimbergu nebezpečný center. Ten zasiahol stehnom v krkolomnej pozícii Gómez, loptu ale tečoval len vysoko nad bránu Matheniu.
     
    61
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Alexander Esswein, prichádza Nicolás González.
     
    61
    Behrens hlavou predĺžil loptu za obranu Stuttgartu na Ishaka, ktorý v samostatnom úniku trafil do bočnej siete. Prípadný gól by ale neplatil, útočník hostí totiž opäť stál v ofsajde.
     
    60
    Domáci potom rýchlo prešli do útoku. Essweinov center bol ale veľmi nevydarený a bez problémov ho chytil do rúk brankár hostí Mathenia.
     
    59
    Hostia rozohrali štandardku na krátko a následný Löwenov center obrana Stuttgartu bez problémov odvrátila z nebezpečného priestoru.
     
    58
    Hostia sa snažia hru trochu upokojiť prihrávkami medzi vlastnými obrancami. To sa im podarilo a následne ich útok zastavil faulom na Pereiru Kempf. Norimberg bude mať priamy kop z pravej strany.
     
    57
    Druhý polčas sa zatiaľ odohráva vo vysokom tempe a oba tímy sa snažia o rýchle akcie, ktorými by mohli prekvapiť pripravenú obranu protivníka. Predovšetkým Norimberg hrá zatiaľ v obrane veľmi disciplinovane.
     
    56
    Následne vysunul skvele hrajúci Matheus Pereira krásnou prihrávkou za obranu do samostatného úniku Ishaka, útočník hostí ale nemohol zakončiť. Čiarový rozhodca mu totiž správne odmával ofsajd.
     
    55
    I hostia sa pokúsili zahroziť. Kubo obišiel dvoch protihráčov a centroval z pravej strany, jeho nákop však vyboxoval do bezpečia vybiehajúci brankár Stuttgartu Zieler.
     
    54
    Norimbergu sa nedarí podržať loptu na svojich kopačkách a pod tlakom ju len odovzdáva domácim. Teraz im ale pomohol Didavi, ktorý vybiehal z jasného ofsajdu a dotkol sa lopty úplne zbytočne pred svojim neobsadeným spoluhráčom.
     
    53
    Stuttgart je v druhom polčase zatiaľ aktívnejší. Gómez si spracoval nákop z vlastnej polovice a snažil sa nájsť Ascacibara, pred ním však loptu odhlavičkoval z pokutového územia hostí Leibold.
     
    52
    Didaviho center odhlavičkoval Ewerton dopredu na svojich spoluhráčov. Kubo hľadal prihrávkou na ľavé krídlo Ishaka, pre útočníka hostí však bola táto prihrávka prirýchla a skončila za bránkovou čiarou.
     
    51
    Esswein centroval z ľavej strany, po zásahu Matheusa Pereiru ale získal len ďalší rohový kop.
     
    50
    Zuber sa snažil o individuálnu akciu, pred šestnástkou Norimbergu ale o loptu prišiel. Hostia okamžite prešli do útoku, ktorý zakončil strelou zo strednej vzdialenosti Kubo. Lopta sa po tejto strele stane suvenírom pre jedného z divákov za Zielerovou bránou.
     
    49
    A podobne dopadol i Didaviho rohový kop. I ten odhlavičkoval brániaci hráč Norimbergu, ktorý stál pri prednej tyči. Lopta sa dostala naspäť k domácim, ktorých svojim presingom donútili hostia až k prihrávke na brankára Zielera.
     
    48
    Hostia však domácim loptu vrátili. Ascacibarov center odhlavičkoval na prednej tyči stojaci Ewerton na rohový kop.
     
    47
    Domáci mali výkop druhého polčasu a usadili sa na útočnej polovici, po nepresnom pokuse o vysunutie striedajúceho Didaviho však o loptu prišli.
     
    46
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Andreas Beck, prichádza Daniel Didavi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:33.
     
    Vyrovnaný prvý polčas, v ktorom mali oba tímy svoje pasáže a gólové príležitosti, končí výhrou Norimbergu 1:0. O tento tesný náskok sa postaral gólom Matheus Pereira. Domácich do kabíny vyprevádza piskot fanúšikov, zlý polčas ale určite neodohrali. Uvidíme, čo predvedú oba tímy v druhom polčase, tento výsledok by totiž vrátil Norimberg do reálnej hry o záchranu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Vypadá to však tak, že hostia už sa nikam neponáhľajú a polčasový náskok 1:0 im vyhovuje.
     
    45+1
    Gómez odišiel na ošetrenie za autovú čiaru. Na ihrisku medzitým kombinujú hráči Norimbergu, ktorí sa postupne posúvajú k šestnástke domácich.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    44
    Domáci mohli okamžite odpovedať! Mario Gómez si skvele nabehol na pas zo stredu poľa a vybiehajúci brankár Mathenia ho trafil pri pokuse odkopnúť tento pas do hlavy. Gómez sa ešte snažil doraziť loptu do prázdnej brány, na zemi už ale nedokázal loptu zasiahnuť.
    42. Matheus Pereira (NUR) - 0:1
     
    42
    Norimberg dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Behrens si skvele nabehol na center z rohu a prudkou hlavičkou na prednej tyči trafil brvno domácej brány. Od nej sa lopta odrazila pred druhú tyč, kde predskočil obrancu Stuttgartu MATHEUS PEREIRA a zblízka poslal hlavou loptu do prázdnej brány.
     
    41
    Ani jeden z tímov si teraz neláme hlavu s dlhou kombináciou. Ishak okamžite po spracovaní lopty vystrelil zo zhruba 25 metrov a po teči jedného z brániacich hráčov Stuttgartu získal pre hostí rohový kop.
    40. Steven Zuber (STU)
     
    40
    Na opačnej strane prišla trochu nečakaná možnosť domácich. Zuber sa pokúsil prekvapiť brankára hostí strelou z pravej strany, odkiaľ sa bežne skôr centruje, a vybiehajúci Mathenia tento pokus len s vypätím všetkých síl vyškrabal tesne mimo svoju bránu.
    39. Matheus Pereira (NUR)
     
    39
    Teraz ale prišla obrovská príležitosť Norimbergu! Pereira si narazil loptu s Ishakom na hranici šestnástky Stuttgartu a dostal sa pred brankára Zielera. Domáci brankár potom jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil aspoň do tyče, od ktorej sa lopta odrazila mimo jeho bránu.
     
    38
    Tempo zápasu v porovnaní s prvou časťou tohto polčasu trochu opadlo. Norimberg je usadený na polovici Stuttgartu, znovu ho ale domáca obrana nepúšťa do bezprostrednej blízkosti svojho pokutového územia.
     
    37
    Ascacibarovi v obrane odskočila lopta a do súboja s ním sa dostal pred šestnástkou domácich Löwen. Záložník hostí loptu získal, podľa hlavného rozhodcu si ale pomohol faulom.
     
    36
    Leibold je mučeníkom posledných minút. Teraz ho pre zmenu pri pokuse o prienik po pravom krídle zasiahol lakťom do tváre Donis. Obranca hostí sa veľmi ťažko dvíha zo zeme, bude ale v poriadku.
     
    35
    Kapitán domácich Mario Gómez fauloval pri nábehu na nákop z vlastnej polovice obrancu Norimbergu Leibolda. Hostia ale znovu loptu rýchlo stratili.
     
    34
    Insúa skvelým centrom našiel na zadnej tyči nabiehajúceho Kempfa, ktorý prudkou hlavičkou opečiatkoval brvno norimbergskej brány!
     
    32
    Následný Leiboldov center z rohu doletel na hlavu Ewertona, hlavička brazílskeho obrancu ale skončila vysoko nad Zielerovou bránou.
     
    31
    Insúa stratil loptu pred šestnástkou Norimbergu a hostia okamžite otočili hru. Kubo si nabehol na kolmicu Matheusa Pereiru a jeho strelu musel zablokovať v sklze Kabak.
     
    30
    Kabak pri nábehu na center z rohu trafil lakťom do hlavy Behrensa. Ten zostáva ležať vo svojom pokutovom území a je trochu otrasený, po krátkej prestávke sa ale vráti späť do hry.
     
    29
    Stuttgart je však teraz výrazne aktívnejší. Ďalší prienik Essweina z ľavej strany končí zablokovaným centrom, po ktorom bude nasledovať rohový kop domácich.
     
    28
    Gómez obral o loptu rozohrávajúceho Leibolda a dvakrát sa snažil nacentrovať z pravej strany. Oba jeho centre odkopol Ewerton.
     
    27
    Kerk napokon nemohol pokračovať v zápase a musel byť vystriedaný. Striedajúci Kubo sa okamžite zapojil do hry, nepresnou prihrávkou v strede poľa ale loptu daroval domácim.
     
    26
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Sebastian Kerk, prichádza Juja Kubo.
     
    25
    Hostia sa po dlhšej dobe usadili na útočnej polovici a po krátkej kombinácii strieľal zo strednej vzdialenosti pred malou chvíľou ošetrovaný Kerk. Jeho pokus končí vysoko nad Zielerovou bránou.
     
    24
    Na zemi leží v strede poľa Kerk, ktorý musí byť ošetrený. Vypadá to na svalové zranenie.
     
    23
    Trochu z ničoho nič sa dostali domáci do obrovskej šance! Beckovi sa po odvrátení centru Stuttgartu vôbec nevydarila strela z prvej, hlavou sa ju ale ešte pred odkrytou bránou Norimbergu snažil tečovať Ascacibar. Jeho jemná hlavička končí tesne mimo brány hostí.
     
    22
    Rohové kopy rozhodne nie sú zatiaľ ozdobou dnešného zápasu. I tento dokázala bez problémov odvrátiť obrana hostí, po faule Ishaka na Becka sa však lopta k domácim hráčom vrátila.
     
    21
    Beck si narazil loptu s Insúom a nacentroval z pravej strany do pokutového územia Norimbergu. Na prednej tyči stál pripravený Mühl, ktorý loptu odkopol na tribúnu.
     
    20
    Zápas je teraz v akejsi „hluchej“ fáze. Ani jeden z tímov nie je schopný dlhšiu dobu podržať loptu na svojich kopačkách a hrací predmet tak v strele poľa rýchlo mení majiteľa.
     
    19
    Napokon to na seba zobral Esswein, ktorý sa odhodlal k strele spoza šestnástky. Strela mu ale vôbec nesadla a skončila vysoko nad Matheniovou bránou.
     
    18
    Ani jemu sa ale výkop nevydaril a loptu v podstate daroval domácim. Tí sa okamžite prekombinovali k šestnástke Norimbergu, kde hľadali voľný priestor na prienik alebo kolmú prihrávku.
     
    17
    Tú však úplne pokazili. Kempfov nákop na hrotových útočníkov bol veľmi nepresný a doletel až k brankárovi Matheniovi.
     
    16
    Teraz sa hostia po zisku lopty pokúsili o rýchly prechod do útoku, Ishak si ale prihrávku spracoval v ofsajdovom postavení. Domáci tak majú čas a priestor na pokojnú rozohrávku.
     
    15
    Domáci v posledných minútach postupne prebrali iniciatívu a začínajú zatláčať hostí bližšie k ich bráne.
     
    14
    Beck dobre obišiel na pravom krídle Leibolda, potom ale pokazil center skutočne kurióznym spôsobom – pri náprahu kopol do rohovej zástavky, ku ktorej sa priblížil.
     
    13
    Zápas má zatiaľ vysoké tempo, odohráva sa však prevažne medzi šestnástkami. Až na jednu príležitosť Stuttgartu sme nebezpečnú situáciu v šestnástkach nevideli.
     
    12
    Donis sa pokúsil o individuálny prienik z pravej strany. Takmer sa mu i vydaril, napokon ho ale na hranici šestnástky hostí o loptu pripravil Leibold.
     
    10
    Bauer sa presadil na pravom krídle a svojim centrom hľadal hrotového útočníka hostí Ishaka, znovu ale dobre prečítal hru brankár Stuttgartu Zieler a k lopte sa dostal ako prvý.
     
    9
    Ishak si na opačnej strane nabiehal za peknou kolmicou Löwena, dobre ale prečítal hru brankár domácich Zieler. Ten včas vybehol proti tejto prihrávke a loptu odkopol na polovicu súpera.
     
    8
    Essweinov roh letel veľmi nebezpečne na prednú tyč, kde ju zasiahol Zuber, brankár Mathenia však jeho pokus reflexívne vyrazil. Lopta sa potom niekoľkokrát odrazila od hráčov oboch tímov v skrumáži pred bránou Matheniu a napokon ju obrancovia Norimbergu odkopli na polovicu Stuttgartu.
     
    7
    Kempf pekným pasom za obranu Norimbergu našiel nabiehajúceho Essweina, ktorému na poslednú chvíľu odkopol loptu na roh obranca Mühl.
     
    6
    Norimberg však loptu veľmi rýchlo získal späť. V úvodných minútach je aktívnejší a častejšie drží loptu pod kontrolou.
     
    5
    Ishak vystrelil zo strednej vzdialenosti, bol to ale veľmi zúfalý pokus. Táto slabá a nepresná strela sa pomaly dokotúľala za bránkovú čiaru, ďaleko od brány Zielera.
     
    4
    To sa im i podarilo a usadili sa na útočnej polovici. Zatiaľ však obrana Stuttgartu funguje dobre a hostí drží v úctivej vzdialenosti od svojej brány.
     
    3
    Ishak si spracoval odkop brankára Matheniu, zozadu ho však zrazil na zem Pavard. Hostia majú možnosť v pokoji rozohrať.
     
    2
    Center zachytila domáca obrana a hráči Stuttgartu vyrazili veľmi rýchlo dopredu. Insúov center si spracoval Esswein, po súboji s Leiboldom v pokutovom území ale spadol. Penalta sa nepíska.
     
    1
    Výkop zápasu mal Norimberg. Hostia loptu okamžite nakopli dopredu a Kabak ju trochu nezmyselne odhlavičkoval na rohový kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Stuttgart bude hrať v bielych dresoch, hostia v sivých.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko, dôležitý zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Kabak, Pavard, Kempf – Beck, Ascacibar, Zuber, Emiliano Insúa – Donis, Mario Gómez (C), Esswein.
    Náhradníci: Grahl – Sosa, Badstuber, Baumgartl, Thommy, Didavi, N. González.

    1. FC Norimberg: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold – Erras – Matheus Pereira, Löwen, Behrens (C), Kerk – Ishak.
    Náhradníci: Bredlow – Margreitter, Tillman, Fuchs, Petrák, Misidjan, Kubo.

    Rozhodca: Willenborg – Henschel, Grudzinski.
     
    Vzájomné zápasy

    V posledných vzájomných zápasoch bol výrazne úspešnejší Stuttgart. Z posledných desiatich zápasov vyhral 5, tri sa skončili remízou a dva vyhral Norimberg. Stuttgart vyhral posledné tri vzájomné zápasy za sebou – dva ešte v 2. Bundeslige v sezóne 2016/2017 (3:1 doma a 3:2 vonku) a prvý vzájomný zápas v tejto sezóne v Norimbergu (2:0).
     
    1. FC Norimberg

    Norimberg je prakticky od začiatku sezóny zapletený do boja o záchranu, keďže za celú sezónu vyhral len trikrát a získal len 16 bodov. Pred dnešným zápasom je Norimberg na predposlednom, 17. mieste, štyri body za svojim dnešným súperom. Hostia tak dnes nutne potrebujú zvíťaziť, aby mali šancu vyhnúť sa zostupu. Povzbudením pre nich môže byť domáca výhra 3:0 nad Augsburgom z minulého kola, ktorá bola prvou ligovou výhrou Norimbergu od konca septembra. Desivá šnúra Norimbergu bez výhry v Bundeslige sa tak zastavila na čísle 20, pričom štyri zápasy za sebou pred touto výhrou Norimberg prehral. Hostia majú najhorší útok v súťaži, keď majú priemer strelených gólov na zápas nižší než 1 (22 strelených gólov) a majú druhú najhoršiu obranu ligy. Vonku je Norimberg najhorším tímom Bundesligy, keďže na cudzích ihriskách ešte nezvíťazil a v týchto zápasoch získal len dva body. Ak však chce mať Norimberg ešte šancu na záchranu, dnes musí nutne zvíťaziť.

    Posledných 5 zápasov:
    Düsseldorf – Norimberg 2:1
    Norimberg – RB Lipsko 0:1
    Hoffenheim – Norimberg 2:1
    Frankfurt – Norimberg 1:0
    Norimberg – Augsburg 3:0
     
    VfB Stuttgart

    Stuttgartu sa prakticky od začiatku sezóny nedarí a len to, že Norimberg a Hannover mali ešte horšie výsledky, ho udržalo na barážovej 16. priečke. Pred 17. Norimbergom má Stuttgart štvorbodový náskok, naopak na 15. Augsburg strácajú domáci päť bodov. Dnes tak potrebujú vyhrať, aby prakticky utiekli dvojici na chvoste tabuľky a naopak, aby ešte mali šancu vyhnúť sa baráži. Na jar vyhral Stuttgart jediný zápas, doma proti podobne ohrozenému Hannoveru jasne 5:1. Okrem toho uhrali domáci už len tri remízy a šesťkrát prehrali. Stuttgart má tretí najhorší útok ligy (26 strelených gólov) a druhú najhoršiu obranu súťaže (59 inkasovaných gólov), Doma sa mu však celkom darí, pretože na svojom ihrisku získal 15 z celkového počtu 20 získaných bodov. Uvidíme, či dnes potvrdí túto bilanciu.

    Posledných 5 zápasov:
    Brémy – Stuttgart 1:1
    Stuttgart – Hannover 5:1
    Dortmund – Stuttgart 3:1
    Stuttgart – Hoffenheim 1:1
    Frankfurt – Stuttgart 3:0
     
    Vitajte pri on-line prenose z dôležitého záchranárskeho súboja VfB Stuttgart – 1. FC Norimberg, ktorý sa odohrá v 28. kole nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 75. Kabak – 42. Matheus Pereira

    Karty:   87. Pavard (STU) – 79. Leibold (NUR), 81. Misidjan (NUR), 82. Bauer (NUR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:11.
    VfB Stuttgart: Zieler – Beck (46. Didavi), Kabak, Pavard, Kempf, Emiliano Insúa (78. Sosa) – Esswein (61. N. González), Ascacibar, Zuber – Donis, Mario Gómez (C).
    Náhradníci: Grahl – Sosa, Badstuber, Baumgartl, Thommy, Didavi, N. González.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold – Erras – Matheus Pereira, Löwen, Behrens (C), Kerk (26. Kubo, 88. Petrák) – Ishak (68. Misidjan).
    Náhradníci: Bredlow – Margreitter, Tillman, Fuchs, Petrák, Misidjan, Kubo.

    Rozhodca: Willenborg – Henschel, Grudzinski

    Diváci: 58 757