Lipt. Mikuláš – Miškovec 0:2 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (kon.) | B. Bystrica – Košice 5:1 (kon.)
Trenčín – Žilina 3:2 (po pr.) | Nové Zámky – Detva 3:2 (po pr.) | Budapešť – Nitra 4:7 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
4:7 (0:6, 4:0, 0:1)
HK Nitra
Streda 13.02.2019, 19:00Tipos Extraliga (SR) • 50. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tento zápas napokon zvládla Nitra, ktorá viedla po prvej tretine už 6:0! Domáci celok sa v druhej časti schopil a strelil 4 góly. V tretej tretine to už nebol pekný hokej. Akoby obom celkom došli sily. Ďakujem vám za pozornosť. Dobrú noc. (21:34:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Ešte prišiel jeden strelecký pokus v podaní domácich, ale puk je v brankárovej moci. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Nitry.
     
    58:49
    MAC sa ešte snaží, ale už mu to nič nepomôže. Tento zápas je rozhodnutý. Nitra zápas len dohráva.
    57:53 Judd BLACKWATER - 4:7
     
    57:53
    Nitra dala gól!
    Domáci sa ešte nedostali k hre bez brankára a už aj inkasovali. Mimoriadne šťastný gól strelil JUDD BLACKWATER. Tomu sa od korčule puk odrazil smerom do brány. Asistencie: Branislav Mezei, Róbert Lantoši.
     
    57:35
    O malý moment zrejme uvidíme hru bez brankára.
     
    57:18
    Domáci dobiedzali v bránkovisku súpera, ale Šimboch puk za svoj chrbát nepustil. Vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    56:10
    Buček sa dostal k puku v útočnom pásme a okamžite zakončoval. Strela z jeho hokejky skončila na tyčke. Ďalšie šťastie pre Rejnu.
     
    55:26
    Vyzerá to tak, že sa zápas už len dohráva. Domáci zrejme už nemajú dostatok síl, aby ešte niečo s týmto zápasom spravili. Tretia tretina priniesla minimum streleckých pokusov.
     
    54:55
    Opäť sa prerušuje hra. Tentokrát si rozhodcovia všimli prihrávku rukou. Previnilec je Pupák.
     
    54:20
    Hra je prerušená. Jeden z rozhodcov si všimol, že hráč hostí stojí v bránkovisku. Hra sa tak presťahuje do stredného pásma.
     
    53:24
    Šanca pre Nitru na definitívne rozhodnutie zápasu. Morrison išiel sám na bránu, ale realizáciu nezvládol. Jeho zakončenie v bráne neskončilo.
     
    51:52
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Judd Blackwater – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Krisztián Nagy – 2 min., sekanie).
     
    51:49
    Toto bolo niečo neskutočné, čo teraz predviedol Lantoši! Jeho šprint popri mantineli bol dokonalý a nikto z obrancov ho nezachytil. Zastavil ho až brankár, cez ktorého preletel.
     
    50:31
    Konečne sme videli aj niečo hokejové. Rejna si po dlhej dobe pripísal zákok, ktorý bol z kategórie ľahkých. Puk zachytil do lapačky.
     
    49:22
    Domácim nevyšiel prechod do útočného pásma. Píska sa jednoznačný ofsajd. Hokejistom MACu sa to nepáči, ale tentokrát to bolo jasné.
     
    48:10
    Fominykh na seba upozornil pri poslednom útoku, keď dostal puk na ľavú stranu a dostal aj dostatok priestoru na dobré zakončenie. Ten však nevyužil a puk poslal na zadný mantinel.
     
    46:54
    Nepresnosti pokračujú. Utíšilo sa aj hľadisko, ktoré nesleduje najatraktívnejší hokej. Všetka krása akoby sa minula v prvej a druhej tretine.
     
    45:35
    Takmer sme videli prvú dobrú akciu v tretej tretine, avšak domáci hokejista nespravil posledný krok. Jeho kľučka skončila na hokejke súpera.
     
    44:42
    Tretia tretina nepriniesla nič nebezpečné. Oba celky hrajú pomerne opatrne. Domáci už nemajú na čo čakať, keďže majú na vyrovnanie 15 minút.
     
    43:40
    Nagy dostal prihrávku pred bránu súpera, ale nedostal dostatok voľného priestoru. Okamžite boli pri ňom hneď dvaja hráči Nitry.
     
    42:42
    Hostia sa snažili vytvoriť dobrú akciu, ale tá bola prerušená, pretože sa puk ocitol v strednom pásme. Oba celky striedajú.
     
    41:57
    Píska sa zakázané uvoľnenie. To je dnes rarita, pretože sa hráči moc neprevinili týmto zakázaným spôsobom.
     
    40:42
    Buček sa snažil pretlačiť pred brankára, ktorý nebol krytý svojimi spoluhráčmi. Hráč Nitry sa snažil zakončiť na vzdialenejšiu tyč, tam však bol pripravený Rajnov betón.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po druhej tretine tu máme veľmi nečakaný výsledok, pretože málokto by očakával, že MAC tak zaberie. Domáci celok sa pozbieral a predviedol úplne iný výkon. Iný výkon predviedla aj Nitra, ale v horšom slova zmysle. Netrúfam si povedať, ako dopadne tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:42
    Nitra sa snažila ešte niečo vymyslieť v tejto tretine, avšak na dobrú akciu nezostával čas. Druhá tretina sa skončí týmto výsledkom.
     
    38:47
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Odnoga – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade).
     
    38:44
    Blížia sa posledné sekundy prvej tretiny. Nitra sa musí prebrať, pretože premrhať náskok o 6 gólov, to je trestuhodné.
    37:55 Neuznaný gól
     
    37:55
    Po analyzovaní gólu s videorozhodcom gól neplatí! Posudzovalo sa zrejme nedovolené bránenie brankárovi v bránkovisku.
     
    36:39
    Nitre aktuálne nejde vôbec nič. Jej prihrávky nemajú kreativitu. Rajna nemá veľa práce v druhej tretine. Vidíme absolútne odlišné tretiny.
    35:10 Tomáš KLEMPA - 4:6
     
    35:10
    Budapešť dáva gól! Tak MAC znižuje ďalším gólom. Tento zápas môže byť ešte poriadne zaujímavý. TOMÁŠ KLEMPA si potiahol puk do ideálnej pozície a krížnou strelou upratal puk presne k tyčke. Asistencia: Chris Bodó.
     
    34:38
    Scheidl sa takmer dostal do samostatného nájazdu, avšak jeho spoluhráč mu nedokázal adresovať presnú prihrávku.
     
    33:49
    V ostatnej minúte sme sledovali niekoľko nepresností na oboch stranách. Oba celky sa vystriedali v zakladaní útoku, ale ani jeden neuspel.
     
    32:38
    Na oboch stranách máme nových brankárov. Šimboch si už pripísal zopár zákrokov, čo mu môže do ďalšieho priebehu pomôcť.
     
    31:48
    MAC nezačal presilovku najlepšie. Do šance sa dostala Nitra, ale Rajna parádne zakročil. Toto mal byť jasný gól. Jeho ľavý betón bol proti.
     
    30:29
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Samuel Buček – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    29:38
    Striedanie v tíme HK Nitra: z ihriska odchádza Hanuljak, prichádza Šimboch.
     
    29:38
    Budapešť dáva gól! Veľmi lacný gól teraz pustil Hanuljak. Túto strelu mal jednoznačne zachytiť. Puk nemal rýchlosť a ani smer, napriek tomu skončil v sieti. Gól si pripíše TAMÁS POZSGAI. Asistencie: Chris Bodó, Scott Macaulay.
    29:05 Tomáš KLEMPA - 2:6
     
    29:05
    Budapešť dáva gól! MAC dokázal streliť aj druhý gól, ktorý ide na vrub obrany Nitry. TOMÁŠ KLEMPA dostal prihrávku a išiel sám na brankára Hanuljaka. Ten dostal puk presne medzi betóny. Asistencie: Keegan Dansereau, Jared Brown.
     
    27:45
    Sledujeme slabšiu pasáž. Nitra upustila z tempa a aktuálne má jej súper puk častejšie na hokejkách.
     
    26:48
    Vhadzovalo sa v obrannom pásme Nitry, keďže Hanuljak zachytil strelu, ktorá letela z ľavej strany.
     
    25:58
    A už to mohlo byť opäť o 6 gólov! Proti bola tyčka, ktorú trafil Lantoši. Rajna by bol bez šance, takže môže ďakovať svojej konštrukcií.
     
    24:40
    Oproti prvej tretine sa hrá bez väčších prerušení. Nevidíme nejaké priestupky voči pravidlám, a tak to ani nie je za potreby.
     
    23:20
    Dansereau si teda pripísal gól, aj keď priamo nestrelil puk do siete. Tento moment by mohol domáci celok nakopnúť a zmierniť manko, ktoré aktuálne má.
    22:13 Keegan DANSEREAU - 1:6
     
    22:13
    Budapešť dáva gól! Domáci využili presilovú hru o dvoch hráčov. Mali kus šťastia, pretože si hostia dali vlastný gól. Pred prázdnu bránu prihrával KEEGAN DANSEREAU, ale jeho spoluhráč sa už k puku nedostal. Asistencie: Ray Dudás, Jared Brown.
     
    21:11
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Graeme Mccormack – 2 min., podrazenie).
     
    20:32
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Kenney Morrison – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina sa skončila. Toto snáď ani netreba komentovať. To je jasná nadvláda tímu hostí. Domáci sa nedostali prekticky ani do útočného pásma. Hostia mali ešte niekoľko šancí, ale nedokázali ich premeniť. Čakajú nás ešte zaujímavé dve tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:30
    Nitra sa pokúsila aj v oslabení prejsť do útočného pásma, tam však neprišla žiadna podpora a hráč hostí sa musel vzdať puku a odísť striedať.
     
    18:28
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Kenney Morrison – 2 min., krosček).
     
    17:49
    Nitrančania sa pokúšajú o ďalšie góly a každý ich útok smrdí gólom. Novic v bráne domácich si zatiaľ moc zákrokov nepripísal.
     
    16:42
    Brankár Hanuljak moc práce v tejto tretine nemal. Domáci celok sa prakticky do ničoho nedostal. Neprišli ani žiadne strely od modrej čiary.
    14:57 Erik ČALÁDI - 0:6
     
    14:57
    Nitra dala gól!
    Toto už snáď ozaj nie je pravda. Nitra strieľa ďalší gól a vedie o 6 presných zásahov! Stále nám neskončila ani prvá tretina. ERIK ČALÁDI zachytil odrazený puk, obišiel brankára a jednoducho zakončil do odkrytej siete. Asistencia: Kenney Morrison.
     
    13:24
    Hostia sú pri chuti a neustále dobiedzajú pred bránou svojho súpera. Domáci by sa najradšej videli už v pozápasovej sprche.
     
    12:50
    Oddychový čas domácich.
    12:50 Judd BLACKWATER - 0:5
     
    12:50
    Nitra dala gól!
    Tak toto je neskutočné, je tu ďalší gól v domácej bráne. Nitra využila ďalšiu presilovku. Ďalší gól strelil JUDD BLACKWATER, ktorý pohotovo nastavil hokejku a už nič viac nemusel spraviť. Puk si našiel cestu do siete. Asistencie: Juraj Majdan, Marek Slovák.
     
    12:30
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Chris Bodó – 2 min., sekanie).
     
    11:41
    Striedanie v tíme MAC Budapešť: z ihriska odchádza Bálizs, prichádza Rajna.
    11:41 Karol KORÍM - 0:4
     
    11:41
    Nitra dala gól!
    Ďalší pekný gól v podaní hostí. Tentokrát sa zaskvel KAROL KORÍM, ktorý napriahol od modrej a trafil nesmierne presne. Puk preletel okolo všetkých hráčov a skončil presne pri tyčke. Asistencie: Mitch Versteeg, Branislav Rapáč.
    09:28 Dalibor BORTŇÁK - 0:3
     
    09:28
    Nitra dala gól!
    A je tu aj tretí gól Nitry! Tento bol z kategórie jednoduchších, keďže brankár Bálizs nemôže mať čisté svedomie. Puk pred nim jemne tečoval DALIBOR BORTŇÁK. Asistencia: Branislav Rapáč.
    08:55 Kale KERBASHIAN - 0:2
     
    08:55
    Nitra dala gól!
    Ďalší gól v presilovej hre! Táto herná činnosť hosťom vychádza na jednotku. KALE KERBASHIAN dostal prihrávku na pravú stranu, odkiaľ parádne zakončil. Puk poslal presne do vrchného rohu brány. Asistencie: Marek Slovák, Kenney Morrison.
     
    08:23
    Obrovská šanca domáceho celku v oslabení! Do samostatného úniku išiel Langkow, ale bol pod tlakom a nedokázal lepšie zakončiť. Hanuljak s prvým vážnym zákrokom.
     
    07:46
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jared Brown – 2 min., hákovanie).
     
    06:54
    Nitra sa mohla dostať do dvojgólového vedenia, ale skvele zakročil domáci brankár, ktorý sa hodil na ľad a telom vykryl priestor pred bránou.
     
    06:19
    Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pred bránou Bálizsa, ktorý pred malou chvíľou musel loviť puk zo svojej siete.
    05:05 Lane SCHEIDL - 0:1
     
    05:05
    Nitra dala gól!
    Hostia sa dokázali presadiť hneď v prvej presilovke zápasu. Pred bránou sa najlepšie zorientoval LANE SCHEIDL, ktorý sa dostal k odrazenému puku a prízemnou strelou otvára skóre. Asistencie: Graeme Mccormack, Kale Kerbashian.
     
    04:16
    Nitra sa pohybovala s pukom v útočnom pásme, ale do ničoho nebezpečnejšieho sa nedostala. Napokon sa domáci dokázali oslobodiť.
     
    03:18
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Krisztián Nagy – 2 min., podrazenie).
     
    03:05
    Bálizs si pripísal pekný zákrok, keď to pred jeho bránou horelo. K dorážke sa už nikto nedostal a vhadzovať sa bude v obrannom pásme MACu.
     
    02:32
    Hra je kúskovaná. Videli sme už niekoľko ofsajdov. Ani jeden z celkov si nevie presnejšie prihrať.
     
    01:10
    Nagy sa pokúšal o prvý pokus smerom na bránu, ale jeho strelu zrazil obranca hostí. Hanuljak nemusel zasahovať.
     
    00:20
    Úvodné buly vyhrali hostia, ale okamžite stratili puk. Následne to skúsili aj domáci, ale nepochodili.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudás, Garát, Vokla, Bugár – Orban, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Odnoga, Nagy, Terbócs – Pápa, Majoross, Szigeti.

    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Mezei, Mccormack, Pupák, Morrison, Rais, Versteeg, Korím, Minárik – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Rapáč – Fominykh, Čaládi, Hrušík.

    Rozhodca: Jonák, Lokšík – Tvrdoň, Vyšný – Jurčiak.
     
    Rozbiehajú sa nám posledné zápasy našej najvyššej súťaže. MAC Budapešť bojuje o play-off, zatiaľ čo Nitra nemá podobné starosti. Dokáže dnes domáci celok prekvapiť a zobrať všetky body? To sa dozviete v našej spoločnosti.

    Vzájomné zápasy:
    06.01.19 Nitra – MAC Budapešť 6 : 1
    30.11.18 Nitra – MAC Budapešť 6 : 2
    28.10.18 MAC Budapešť – Nitra 2 : 8
    28.09.18 MAC Budapešť – Nitra 1 : 2pp

    MAC Budapešť
    Tento maďarský celok stále bojuje o play-off, avšak všetko má vo svojich rukách. Neočakáva sa, že Liptovský Mikuláš výrazne zaberie v posledných kolách a obehne práve tento celok, ale v hokeji je všetko možné. Treba hrať až do posledného kola. MAC sa stále môže v tabuľke pozrieť aj vyššie. Na 9. Detvu stráca len 2 body a môže si tak vyslúžiť lepšieho súpera do play-off. MAC má dlhodobo problém s defenzívou. Veď jeho defenzíva je druhá najhoršia v celej lige. Doposiaľ inkasoval 178 gólov v 51 zápasoch. To nie je najlepšia vizitka. Pred reprezentačnou prestávkou si doma poradil s poslednou Žilinou v pomere 5:2

    HK Nitra
    Celok zo západného Slovenska aktuálne okupuje 5. priečku a už sa zrejme vyššie ako na 4. miesto nedostane. Stále je to však dobrý cieľ na koniec sezóny. Lepšie postavenie vám zabezpečí slabšieho protivníka v boji o celkového víťaza ligy. Nitra zatiaľ proti MACu stratila body len raz. V ostatných prípadoch dokázala naplno bodovať. Dnes očakávam slabší výkon, vzhľadom na fakt, že sa jej na klziskách súperov nedarí. V posledných piatich zápasoch až trikrát prehrala. Po reprezentačných prestávkach majú niektoré tímy výkyvy formy, čo sa môže dnes naplno prejaviť. Nitra disponuje suverénne najlepším útokom ligy. Jej strelci dokázali streliť už 192 gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Patrik Žažo

    Góly a asistencie: 23. Dansereau (Dudás, Brown), 30. Klempa (Dansereau, Brown), 30. Pozsgai (Bodó, Macaulay), 36. Klempa (Bodó) – 6. Scheidl (Mccormack, Kerbashian), 9. Kerbashian (Slovák, Morrison), 10. Bortňák (Rapáč), 12. Korím (Versteeg, Rapáč), 13. Blackwater (Majdan, Slovák), 15. Čaládi (Morrison), 58. Blackwater (Mezei, Lantoši)


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudás, Garát, Vokla, Bugár – Orban, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Odnoga, Nagy, Terbócs – Pápa, Majoross, Szigeti.
    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Mezei, Mccormack, Pupák, Morrison, Rais, Versteeg, Korím, Minárik – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Rapáč – Fominykh, Čaládi, Hrušík.

    Rozhodca: Jonák, Lokšík – Tvrdoň, Vyšný – Jurčiak