Boston – Chicago 6:3 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 3:1 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.)
Columbus – Washington 3:0 (kon.) | Ottawa – Carolina 1:4 (kon.) | Tampa Bay – Calgary 6:3 (kon.)
St. Louis – NJ Devils 8:3 (kon.) | Nashville – Detroit 2:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 4:5 (kon.)
Winnipeg – NY Rangers 4:3 (kon.) | Colorado – Toronto 2:5 (kon.) | Vegas – Arizona 2:5 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
1:4 (1:0, 0:0, 0:4)
Carolina Hurricanes
cz Streda 13.02.2019, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:07:22)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 10 648 diváků!
     
    Československá stopa v utkání
    Christián Jaroš (OTT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:36
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Micheal Ferland (CAR) 1+2
    2. Teuvo Teräväinen (CAR) 2+0
    3. Justin Williams (CAR) 1+1
     
    Střely na branku: 26 – 37
     
    Je konec! Carolina ve třetí třetině předvedla parádní výkon a vítězí na ledě Ottawy vysoko 4:1! Hned po patnácti sekundách závěrečné třetiny dokázal vyrovnat Micheal Ferland! Domácí Chabot a Ceci se poté nechali vyloučit a v přesilovce 5 na 3 poslal Carolinu do vedení Justin Williams! O dalších devadesát čtyři sekund později navíc přidal další přesilovkový zásah Teuvo Teräväinen! Ottawa se od té doby zcela vytratila z ledu. Ani Carolina se už ale nikam netlačila.Čtyři minuty před koncem se ale ještě jednou prosadil Teuvo Teräväinen!
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Domácí zadák Jaroš se s pukem prosmýkl do útočného pásma a zakončil příklepem. Jeho pokus mířil přímo do míst, kde stál pozorný Curtis McElhinney.
     
    59:03
    Curtis McElhinney vyjel ven z branky, zastavil nepřesnou rozehrávku Ottawy a přiklepl kotouč Ahovi. Carolina může podniknout ještě jeden útok.
     
    58:46
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jean-Gabriel Pageau – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., hrubost).
     
    58:26
    Mark Stone na modré čáře zastavil vysoké vyhození jednoho ze soupeřů. Osamocený útočník Ottawy však neměl proti přesile zadáků v červeném šanci na úspěch.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:39
    Lucas Wallmark aktivně napadal rozehrávku soupeře na útočné modré čáře. Hostující hokejista dostal pod tlak Tkachuka, ale ten nakonec rozehrál.
     
    57:10
    Saku Mäenalanen se ve středním pásmu dostal k odraženému kotouči a bez váhání jej nahodil do útočného pásma. Nikdo z hráčů Caroliny za jeho nahozením nepokračoval.
    56:10 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:4
     
    56:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina trestá další chybu v rozehrávce Ottawy a vede už o tři branky! Dougie Hamilton v pádu zastavil vyhození domácího celku. TEUVO TERÄVÄINEN se následně dostal k puku, natlačil se před Nilssona a zakončil přímo pod břevno! Asistence: Micheal Ferland.
     
    56:00
    Carolině se nyní vůbec nevydařila rozehrávka. Pobídka na levé křídlo byla příliš dlouhá a skončila na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před brankou Hurricanes.
     
    55:32
    Sebastian Aho napadal jednoho z domácích obránců. Mark Borowiecki si však pokryl kotouč tělem a odrazem o mantinel jej odehrál ven z obranného pásma.
     
    55:10
    Greg McKegg dostal pobídku do rohu útočného pásma, ustál souboj se Smithem a přihrál na modrou čáru. Následnou střelu kryl Anders Nilsson lapačkou.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 13. Mark Stone (Ceci, Tierney) – 41. Ferland (D. Hamilton), 48. Williams (Ferland, Aho), 50. T. Teräväinen (Niederreiter, Williams), 57. T. Teräväinen (Ferland)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Ceci, Borowiecki, Harpur, Jaroš – B. Ryan, Duchene, Dzingel – Mark Stone, White, B. Tkachuk – Pääjärvi, Pageau, Z. Smith – Tierney, Balcers.
    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk, Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan – Williams, Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, Wallmark, Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Mäenalanen, McKegg, Foegele.

    Rozhodca: Kozari, Chmielewski – Cormier, Namsen

    Diváci: 10 648