Třinec – Liberec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Zlín – K. Vary 5:3 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 4:2 (kon.) | Chomutov – Litvínov 4:1 (kon.) | Pardubice – Sparta Praha 4:1 (kon.)
Olomouc – Hradec Králové 1:3 (kon.)
koniec
HC Dynamo Pardubice
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
HC Sparta Praha
cz Streda 13.02.2019, 18:00 • ČSOB Pojišťovna ARENA • Tipsport extraliga (ČR) • 43. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a u sledování dalších hokejových přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:57:33)
     
    Pro Pardubice je baráž o udržení již nevyhnutelná, avšak tímto zápasem může hokejistům Dynama narůst potřebné sebevědomí. Sparta si naopak připsala už třetí prohru v řadě a ještě jí čeká lítý boj o postup do předkola play-off, z devátého místa má na jedenáctý Zlín náskok pouhých čtyř bodů.
     
    Je dobojováno! Pardubičtí hokejisté znovu po čtyřech utkáních okusili pocit vítězství, na domácím ledě doslova přejeli Spartu v poměru 4:1. Hrdinou večera se stal Ondřej Machala, tento mladý dvacetiletý útočník zaznamenal dvě branky. Výborný výkon předvedl i Milan Klouček, jenž kryl 30 střel soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Luboš Horký – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., hrubost).
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    59:40
    Běží poslední vteřiny utkání, početné domácí publikum vyprovází své svěřence potleskem vestoje, to už tu dlouho nebylo!
     
    59:24
    Střelec třetí branky, Oscar Eklund se s kotoučem nepáral a vyhodil ho přes všechny čáry až na zakázané uvolnění, poslední možnost pro Spartu jak alespoň zmírnit porážku.
     
    58:34
    Po závaru před pardubickou brankou naknec zakončil Petr Kumstát, proti jeho forhendovému pokusu ale Milan Klouček zasahovat nemusel.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:52
    Zakázané uvolnení domácí hokejisty už vůbec trápit nemusí, do konceutkání zbývá něco málo přes dvě minuty, to už Sparta tři branky vstřelit nestihne.
     
    57:24
    Nicholas Schaus se hnal dopředu, přečíslení s Rostislavem Maroszem ale nakonec využít nedokázali, výborně se vrátil do defenzivy Zach Sill.
     
    56:57
    Miroslav Forman dojel nahození obránce, proto se nepíská zakázané uvolnění. Nic světoborného ale nevymyslel, přihrávku před branku zachytil Nicholas Schaus.
     
    56:35
    Nahození Lukáše Pecha bylo zblokváno do ochranné sítě, hostující celek se ještě snaží alespoň snížit nepříznivý stav utkání.
     
    55:55
    Ve dvojici hráčů přešla Sparta modrou čáru, zde ale o puk okamžitě přišli, puk Rouskovi vypíchnul Vojtěch Budík.
     
    55:36
    Obrana Pardubic funguje dobře, sparťanský útok si s ní vůbec neví rady.
     
    54:53
    Teď pomohl Kloučkovi velkou měrou Juraj Mikuš! Roberts Bukarts už už posílal před prázdnou bránu kotouč svému spoluhráči, avšak domácí obránce na poslední chvíli vystihl přihrávku holí!
     
    54:14
    Hra ve čtyřech přinesla velkou šanci Machaly, jinak se hrálo převážně ve středním pásmu, Schaus i Klima už jsou na ledě.
     
    53:32
    Ondřej Machala mohl zaznamenat svůj první hattrick v Extralize, s jeho samostatným únikem si však Jakub Sedláček poradil na výbornou!

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 2. Machala (L. Horký, Cardwell), 29. J. Kloz, 40. Eklund (Mandát), 51. Machala (Schaus, P. Sýkora) – 28. Jarůšek


    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – J. Zdráhal, Eklund, Schaus, Mikuš, Cardwell, Budík, Porseland – Hovorka, Bubela, Dušek – P. Sýkora, Ihnačák, Marosz – L. Horký, Mandát, Machala – Poulíček, J. Kloz, Perret.
    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Blain, Kalina, Delisle, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček – Roberts Bukarts, Pech, Jarůšek – Forman, Klimek, Kumstát – Rousek, Klíma, Smejkal – Kudrna, Sill, Buchtele.

    Rozhodca: Pavlovič, Svoboda – Tošenovjan, Lhotský