Poprad – Košice 1:3 (kon.) | B. Bystrica – Žilina 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:3 (0:2 po s.n.)
Nové Zámky – Zvolen 3:4 (kon.) | Miškovec – Detva 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Budapešť 2:3 (kon.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
MsHK Žilina
Piatok 04.01.2019, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:42
    Mohli sme byť svedkami hattricku v radoch domáceho tímu! Asselin sa rútil na bránku súpera, ale miesto strely volil prihrávku a puk sa tak do siete nedostal!
     
    58:17
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Barta – 2 min., podrazenie).
     
    57:34
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Hudec – 2 min., hákovanie).
     
    56:28
    Žilina dala gól!

    Predsa len ešte hostia pridávajú jeden presný zásah! RUDOLF JENČÍK sa zmocnil puku po prihrávke od Rudolfa Hunu, potiahol ho pred bránku domácich a vydarenou strelou prekonáva bezmocného Williamsa – 5:3!
    Asistencia: Rudolf Huna, Jiří Kučný.
     
    53:25
    Banská Bystrica dala gól!

    A tento gól to len potvrdzuje! Žilina ešte nezložila svoje zbrane a skúsila útočiť vo väčšom počte, čím sa otvorili zadné vrátka. Barani sa dostali do rýchleho prečíslenia, úderná formácia domáceho celku sa postarala o ďalší presný zásah, keď Selleck našiel voľného GUILLAUMEHO ASSELINA a ten blafákom dostáva puk do siete – 5:2!
    Asistencia: Eric Selleck, Éric Faille.
     
    49:05
    No a na druhej strane mohlo dôjsť k zníženiu! Z uhla prišlo nebezpečné nahodenie puku na domácu bránku, Williamsvi prepadol a Milý sa ho následne snažil doklepnúť do odkrytej bránky, čo sa mu však nepodarilo!
     
    48:20
    Veľká šanca pre domáceho Southorna! Ten získal puk na svoju hokejku po výbornej prihrávke, ale nedokázal ho usmerniť do odkrytej časti hosťujúcej bránky!
     
    45:55
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kabáč – 2 min., podrazenie).
     
    37:17
    Banská Bystrica dala gól!

    Konečne sa podarilo domácim hokejistom využiť presilovku a tak sa vracajú späť do vedenia o dva góly! Sledovali sme výbornú kombináciu domáceho tímu, puk sa dostal na hokejku KAROLA SLOBODU a ten prepálil všetko čo mu stálo v ceste – 4:2!
    Asistencia: Eric Selleck, John Steven Levko Koper.
     
    35:38
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Rehák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    33:58
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Balej – 2 min., podrazenie).
     
    33:41
    Žilina dala gól!

    Ale pozor! Hrubá chyba v obrane domáceho tímu, Sloboda nahral puk Jenčíkovi, ako by to bol jeho spoluhráč a ten ho ihneď zaviezol do útočného pásma. RUDOLF HUNA si prebral jeho následnú prihrávku a presnou strelou prekonáva Williamsa – 3:2!
    Asistencia: Rudolf Jenčík, Lukáš Hvila.
     
    31:29
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci však už vyhrávajú o dva góly! Barani sa teraz usadili v útočnom pásme, Mihalikove nahodenie na bránku súpera si dobre všimol BROCK HIGGS, ktorý pracoval dôrazne pred Mikolášom a puk pretlačil do jeho bránky – 3:1!
    Asistencia: Vladimír Mihalik, Marek Bartánus.
     
    30:27
    Banská Bystrica dala gól!

    Barani sa vracajú späť do vedenia! Žilina prepadla v útočnom pásme a tak sa zrodilo prečíslenie na druhej strane, Faille krásne oklamal obrancu súpera, prihral na voľného GUILLAUMA ASSELINA a ten poľahky dostáva puk do siete – 2:1!
    Asistencia: Éric Faille, Jordan Southorn.
     
    27:16
    Mohli sa o to postarať hostia! Surovka sa ocitol vo veľkej šanci, ale nedokázal puk dostať až do siete, či ho môže veľmi mrzieť. Domáci fanúšikovia si naopak vydýchli.
     
    24:01
    Opäť výborný zákrok brankára Žiliny! Southorn sa natlačil pred bránku súpera, ale jeho blafák dokázal Mikoláš eliminovať a znova tak výrazne podržal svoj celok.
     
    23:30
    Selleck pálil nebezpečne, ale Mikoláš jeho strelu kryje a dostáva puk do bezpečia! Následne sa Žilina dokázala oslobodiť.
     
    22:43
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Barta – 2 min., hákovanie).
     
    19:28
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Selleck – 2 min., sekanie).
     
    16:52
    Žilina dala gól!

    Vlkom sa podarilo v početnej výhode o dvoch hráčov vyrovnať! Žilina sa úspešne rozostavila v útočnom pásme, Kučný našiel presnou prihrávkou na modrej čiare LUKÁŠA HVILU a ten čistým priestrelom prekonáva Williamsa – 1:1!
    Asistencia: Jiří Kučný.
     
    16:00
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., hákovanie).
     
    16:00
    Veľká šanca pre Žilinu, ktorá teraz mohla v presilovke vyrovnať! Rudolf Huna výborne nahodil puk na bránku domáceho celku, do zakončenia sa dostával Milý, ale nepodarilo sa mu Williamsa prekonať!
     
    15:28
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Gabor – 2 min., hákovanie).
     
    14:10
    Blízko k tomu mal teraz Asselin! Domáci zakončovateľ sa ocitol zoči-voči brankárovi Mikolášovi, ale nepodarilo sa mu puk dostať za jeho chrbát.
     
    07:42
    Banská Bystrica dala gól!

    Je tu otvárací zásah tohto stretnutia! Domáci hokejisti teraz vyvinuli veľký tlak na súperovu bránku, po prečíslení vznikol veľký závar pred Mikolášom. V neprehľadnej situácii sa najlepšie zorientoval ERIC SELLECK a pretlačil puk za žilinského brankára – 1:0!
    Asistencia: Brock Higgs, Guillaume Asselin.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 8. Selleck (Higgs, Asselin), 31. Asselin (Faille, Southorn), 32. Higgs (Mihalik, Bartánus), 38. Sloboda (Selleck, Koper), 54. Asselin (Selleck, Faille) – 17. Hvila (Kučný), 34. Huna Rud. (Jenčík, Hvila), 57. Jenčík (Huna Rud., Kučný)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Southorn, Marshall, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Biro, Sarvaš – Selleck, Faille, Asselin – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Török, Sojka, L. Lunter
    MsHK Žilina: Mikoláš (Fučík) – Kučný, Turian, Piegl, Hudec, Dubeň, Bagin, Mendrej, Matejka – Hvila, Jenčík, Huna Rud. – Balej, Surovka, Hrazdíra – Barta, Podešva, Beránek – Síkela, Rehák, Milý

    Rozhodca: Peter Jonák, Róbert Müllner – Tomáš Gegáň, Šimon Synek – Peter Macko