Poprad – Košice 1:3 (kon.) | B. Bystrica – Žilina 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:3 (0:2 po s.n.)
Nové Zámky – Zvolen 3:4 (kon.) | Miškovec – Detva 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Budapešť 2:3 (kon.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
MsHK Žilina
Piatok 04.01.2019, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj v tretej tretine sme mali možnosť vidieť presné zásahy na oboch stranách. V 54. minúte poslal domácich do vedenia o tri góly Asselin, krátko na to znížil na konečných 5:3 Jenčík. Žilina miestami vytrápila svojho súpera, ale viacej šancí mali dnes domáci hokejisti a tak tri body ostávajú v Banskej Bystrici, ktorá si tak upevnila druhé miesto v tabuľke.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok piatočného večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:47:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Hudec je späť na ľadovej ploche, ale stále trvá presilovka domácich o jedného hráča.
     
    58:42
    Mohli sme byť svedkami hattricku v radoch domáceho tímu! Asselin sa rútil na bránku súpera, ale miesto strely volil prihrávku a puk sa tak do siete nedostal!
     
    58:27
    A je tu ešte presilovka o dvoch hráčov v prospech domáceho tímu. Dočkáme sa ešte jedného presného zásahu?
     
    58:17
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Barta – 2 min., podrazenie).
     
    58:10
    Zatiaľ sa však darí Žiline dostávať puky do bezpečia, ale domáci presne toto potrebujú. Čas hrá s nimi a tri body sa už zdajú byť realitou.
     
    57:44
    Presilovka pre domáci výber a to už zrejme pochovalo akékoľvek nádeje pre hosťujúci výber. Banská Bystrica sa snaží usadiť v útočnom pásme.
     
    57:34
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Hudec – 2 min., hákovanie).
     
    57:28
    Žeby tu predsa len ešte bola dráma? Domáci síce poľavili, ale víťazstvo by si už nemali nechať ujsť.
     
    56:28
    Žilina dala gól!

    Predsa len ešte hostia pridávajú jeden presný zásah! RUDOLF JENČÍK sa zmocnil puku po prihrávke od Rudolfa Hunu, potiahol ho pred bránku domácich a vydarenou strelou prekonáva bezmocného Williamsa – 5:3!
    Asistencia: Rudolf Huna, Jiří Kučný.
     
    55:28
    Barani vyhrávajú o tri góly a môžu tak dohrať záver tretej tretiny uvoľnene. Uvidíme, čo ešte prídu nejaké zaujímavé príležitosti na jednej či druhej strane.
     
    54:25
    O všetkom je tak už rozhodnuté, to by sa musel stať veľký zázrak, aby toto ešte Žilina nejakým spôsobom zvrátila. Zrejme tak už len uvidíme, ako sa toto stretnutie bude dohrávať.
     
    53:25
    Banská Bystrica dala gól!

    A tento gól to len potvrdzuje! Žilina ešte nezložila svoje zbrane a skúsila útočiť vo väčšom počte, čím sa otvorili zadné vrátka. Barani sa dostali do rýchleho prečíslenia, úderná formácia domáceho celku sa postarala o ďalší presný zásah, keď Selleck našiel voľného GUILLAUMEHO ASSELINA a ten blafákom dostáva puk do siete – 5:2!
    Asistencia: Eric Selleck, Éric Faille.
     
    52:08
    Košice zvíťazili na ľade Popradu 3:1 a tak si udržia prvé miesto. Ak Banská Bystrica dotiahne toto stretnutie do víťazného konca, ostane na druhom mieste.
     
    51:49
    Pomaličky sa tak blíži záver tretej tretiny. Ešte nie je úplne o všetkom rozhodnuté, ale vyzerá to na naplnenie papierových predpokladov.
     
    50:10
    Dostávame sa do druhej polovice tretej tretiny. Konečne boli k videniu aj zaujímavejšie príležitosti na oboch stranách, ale presný zásah v tretej tretine ešte nepadol. Banská Bystrica tak stále vedie nad Žilinou 4:2!
     
    49:05
    No a na druhej strane mohlo dôjsť k zníženiu! Z uhla prišlo nebezpečné nahodenie puku na domácu bránku, Williamsvi prepadol a Milý sa ho následne snažil doklepnúť do odkrytej bránky, čo sa mu však nepodarilo!
     
    48:20
    Veľká šanca pre domáceho Southorna! Ten získal puk na svoju hokejku po výbornej prihrávke, ale nedokázal ho usmerniť do odkrytej časti hosťujúcej bránky!

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 8. Selleck (Higgs, Asselin), 31. Asselin (Faille, Southorn), 32. Higgs (Mihalik, Bartánus), 38. Sloboda (Selleck, Koper), 54. Asselin (Selleck, Faille) – 17. Hvila (Kučný), 34. Huna Rud. (Jenčík, Hvila), 57. Jenčík (Huna Rud., Kučný)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Southorn, Marshall, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Biro, Sarvaš – Selleck, Faille, Asselin – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Török, Sojka, L. Lunter
    MsHK Žilina: Mikoláš (Fučík) – Kučný, Turian, Piegl, Hudec, Dubeň, Bagin, Mendrej, Matejka – Hvila, Jenčík, Huna Rud. – Balej, Surovka, Hrazdíra – Barta, Podešva, Beránek – Síkela, Rehák, Milý

    Rozhodca: Peter Jonák, Róbert Müllner – Tomáš Gegáň, Šimon Synek – Peter Macko