Poprad – Košice 1:3 (kon.) | B. Bystrica – Žilina 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:3 (0:2 po s.n.)
Nové Zámky – Zvolen 3:4 (kon.) | Miškovec – Detva 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Budapešť 2:3 (kon.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
MsHK Žilina
Piatok 04.01.2019, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HC 05 iClinic Banská Bystrica a MsHK Žilina. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:30.

    Nový rok je tu a s ním pokračuje aj naša najvyššia hokejová súťaž. V Tipsport Lige sa odohrá kompletné 40. kolo a do Banskej Bystrice zavíta trápiaca sa Žilina.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica:
    Domácim hokejistom sa však naopak veľmi darí. Momentálne majú na svojom konte 78 bodov a nachádzajú sa na druhom mieste ligovej tabuľky, pričom na prvé Košice strácajú len jeden bod a boj o tieto popredné umiestenia je veľmi napínavý a vyrovnaný. V poslednom kole zavítala Banská Bystrica do Nitry, kde zvládla lepšie divokú prestrelku a po výhre 6:3 preskočila v tabuľke práve Nitru

    MsHK Žilina:
    Hostia nemôžu byť s prebiehajúcim ročníkom nijak spokojní. Momentálne majú na svojom konte len 36 bodov a patrí im tak posledná pozícia v tabuľke. Žilina však ešte nemá nič stratené, na 10. miesto, ktoré zaručuje osemfinále a tak sa vyhnutie bojom o záchranu, stráca sedem bodov a tak potrebuje bodovať v každom zápase. V minulom kole sa to Žiline nepodarilo, keď podľahla doma Popradu tesne 2:3.

    V prebiehajúcom ročníku sa doposiaľ tieto mužstvá streli proti sebe trikrát. Raz sa radovala Žilina z víťazstva po predĺžení, dvakrát sa zrodila výhra Banskej Bystrice v riadnom hracom čase. Domáci budú určite v tomto zápase favoritom, ale oba tímy potrebujú bodovať. Snáď tak uvidíme zaujímavé stretnutie, sledujte ho prostredníctvom nášho prenosu!
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Southorn, Marshall, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Biro, Sarvaš – Selleck, Faille, Asselin – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Török, Sojka, L. Lunter

    MsHK Žilina: Mikoláš (Fučík) – Kučný, Turian, Piegl, Hudec, Dubeň, Bagin, Mendrej, Matejka – Hvila, Jenčík, Huna Rud. – Balej, Surovka, Hrazdíra – Barta, Podešva, Beránek – Síkela, Rehák, Milý

    Rozhodca: Peter Jonák, Róbert Müllner – Tomáš Gegáň, Šimon Synek – Peter Macko
     
    Prajem príjemný hokejový podvečer! Na začiatku nového kalendárneho roka pokračuje aj naša Tipsport Liga, na programe je jej ďalšie kolo. Diváci v Banskej Bystrici budú svedkami súboja domácich Baranov, ktorí na svojom štadióne privítajú žilinských Vlkov. Lepšia forma panuje na tej domácej strane, Banská Bystrica zvádza na diaľku súboj s Košicami o lídersku pozíciu. Naopak Žilina je momentálne posledná a potrebuje každý jeden bod, aby sa dostala do osemfinále a vyhla sa tak bojom o záchranu. Čaká nás tak zrejme zaujímavé stretnutie, ktoré sa čoskoro začne. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným buly sa znova prihlásime.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina stretnutia medzi Banskou Bystricou a Žilinou sa tak čoskoro začne. Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Prvá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, buly v prospech domáceho tímu, ktorý odohrá toto stretnutie v bielych dresoch. Hosťujúci celok dnes nastupuje v zelených dresoch.
     
    00:52
    Banská Bystrica sa rýchlo presunula do útočného pásma. Pred bránkou súpera sa k puku dostal Bartánus, ale jeho strelecký pokusy kryje brankár Mikoláš.
     
    01:33
    Už sme mali možnosť sledovať strelecký pokus aj na druhej strane. Rýchly protiútok hostí zakončoval Bagin, Williams si však podobne pripisuje úspešný zákrok.
     
    02:16
    Úvod zápasu je zatiaľ opatrnejší z oboch strán. Oba tímy si pripísali po jednom streleckom pokuse, postupne sa však aktivita začína presúvať na domáce hokejky.
     
    02:27
    Štvrtá útočná formácia domácich sa presunula do útočného pásma, ale Sojkov strelecký pokus bol zblokovaný. Vhazdovať sa bude pred Mikolášovou bránkou, domáci tak môžu pokračovať vo svojej aktivite.
     
    03:10
    Aktivita domácich sa čoraz viac navyšuje, hostia si teraz pomohli len za cenu zakázaného uvoľnenia. Uvidíme, kedy sa dočkáme aj prvej zaujímavejšej situácie v tomto zápase.
     
    03:37
    Barani kombinovali pred žilinskou bránkou, ale úderná prvá útočná formácia nič zaujímavejšieho nevmyslela, Selleck a Asselin nemierili presne. Domáci ešte zostávajú pri puku.
     
    04:10
    Po dlhšej dobe sa do útočného pásma dostal aj hosťujúci výber. Balajove nahodenie za bránku domácich však nič zaujímavého neponúklo, Žilina sa ešte snaží kombinovať v útočnej tretine.
     
    04:46
    Rýchly kombinácia hosťujúceho celku po vyhratom buly, ale ani strela od modrej v podaní Hudeca bránku domáceho tímu neohrozila.
     
    05:16
    Tento prechod do útočného pásma domácemu tímu nevyšiel a tak sa Žilina dostáva zadarmo pred bránku súpera. Bude však potrebovať vyhrať buly.
     
    05:56
    Bol tu však rýchly protiútok na druhej strane, Biro nahadzoval puk na Mikolášovu bránku, ale to takisto žiaden úspech neprinieslo a Žilina sa v pohode oslobodzuje.
     
    06:08
    Ofsajd hosťujúceho celku, vhadzovať sa bude v strednom pásme. Aj naďalej teda čakáme na prvú vážnejšiu situáciu na jednej či druhej strane.
     
    06:48
    Štadión v Banskej Bystrici je slušne zaplnený, ale zatiaľ nemali diváci priestor na prejavenie sa. Snáď sa to čoskoro zmení, domáci priaznivci dnes veria v plný bodový zápis.
     
    07:42
    Banská Bystrica dala gól!

    Je tu otvárací zásah tohto stretnutia! Domáci hokejisti teraz vyvinuli veľký tlak na súperovu bránku, po prečíslení vznikol veľký závar pred Mikolášom. V neprehľadnej situácii sa najlepšie zorientoval ERIC SELLECK a pretlačil puk za žilinského brankára – 1:0!
    Asistencia: Brock Higgs, Guillaume Asselin.
     
    08:25
    Favorit zápasu sa tak ujíma vedenia a tak sú na rade hostia. Zatiaľ však hrá na ľadovej ploche len jedno mužstvo a to je práve to domáce. Žilinu tak čaká veľmi náročná úloha.
     
    09:46
    Od modrej teraz nahadzoval puk na bránku hosti Kubka, ale nemieril presne. Hostia sa tak môžu po dlhšej dobe pokúsiť vyraziť smerom dopredu.
     
    10:20
    Na druhej strane rieši brankár domácich Williams len ľahké nahodenia. Vlci tohto zatiaľ v útoku veľa nepredviedli, ale majú na to ešte dostatok času, aby domácim skomplikovali cestu za troma bodmi.
     
    11:15
    Medzičasom sme sa už prehupli do druhej polovice prvej tretiny. Domáci hokejisti stále vyhrávajú 1:0 a diktujú tempo hry. Uvidíme, ako tomu bude do konca prvej dvadsaťminútovky.
     
    11:49
    Barani stále kombinujú v pásme súpera, ale nedarí sa im teraz výraznejšie sa presadiť v útoku. Zatiaľ im to prekážať nemusí, stále vedú najtesnejším možným rozdielom.
     
    12:28
    Čo však domácich určite neteší je predbežný výsledok z Popradu. Tam totižto Košice vyhrávajú 2:0 a tak si upevňujú líderskú pozíciu.
     
    13:28
    Stále sa hostia výraznejšie nepresadili v útočnom pásme. Teraz sa im tam nedarí ani prebojovať, je tu teda ďalší nápor domáceho výberu, ktorý sa snaží navýšiť svoje vedenie.
     
    14:10
    Blízko k tomu mal teraz Asselin! Domáci zakončovateľ sa ocitol zoči-voči brankárovi Mikolášovi, ale nepodarilo sa mu puk dostať za jeho chrbát.
     
    14:39
    Domáci pridávajú na svojej aktivite, ale hostí zatiaľ drží brankár Mikoláš. Ten jediný si zatiaľ zaslúži pochvalu za prvú tretinu v drese hosťujúceho celku.
     
    15:28
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Gabor – 2 min., hákovanie).
     
    15:38
    Hostia sa však dostávajú k prvej presilovke v tomto zápase, čo je šanca na vyrovnávajúci gól. Žilina sa rýchlo dokázala usadiť v útočnom pásme.
     
    16:00
    Veľká šanca pre Žilinu, ktorá teraz mohla v presilovke vyrovnať! Rudolf Huna výborne nahodil puk na bránku domáceho celku, do zakončenia sa dostával Milý, ale nepodarilo sa mu Williamsa prekonať!
     
    16:00
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., hákovanie).
     
    16:10
    Hostia hrajú presilovku o dvoch hráčov! Ťažké chvíle tak teraz čakajú domáci celok, Žilina má veľkú šancu na vyrovnanie, možno aj na otočenie skóre.
     
    16:52
    Žilina dala gól!

    Vlkom sa podarilo v početnej výhode o dvoch hráčov vyrovnať! Žilina sa úspešne rozostavila v útočnom pásme, Kučný našiel presnou prihrávkou na modrej čiare LUKÁŠA HVILU a ten čistým priestrelom prekonáva Williamsa – 1:1!
    Asistencia: Jiří Kučný.
     
    17:10
    Krátko pred koncom prvej tretiny tak platí vyrovnaný stav 1:1, Žilina ešte pokračuje v presilovke o jedného hráča.
     
    18:00
    Tá sa však už skončila, pokračujeme tak v hre päť na päť!
     
    18:37
    Domáci zrejme nečakali, že v závere prvej tretiny prídu o svoje tesné vedenie. Hostia však úspešne využili presilovku o dvoch hráčov a tak sa im razom lepšie dýcha.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    19:28
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Selleck – 2 min., sekanie).
     
    19:38
    A opäť idú domáci do oslabenia! Nedisciplinovanosť na domácej strane, aby sa to Baranom ešte nakoniec nevyplatilo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina v Banskej Bystrici neponúkla až tak atraktívny hokej, ale pár zaujímavých situácii sme videli. Od úvodného buly bola aktivita na domácej strane, čo domáci korunovali gólom v ôsmej minúte z hokejky Sellecka. V závere prvej dvadsaťminútovky však hostia hrali presilovku o dvoch hráčov a na predbežných 1:1 vyrovnal Hvila. Krátko pred koncom prvej tretiny hostia opäť získali presilovku, ktorú si napokon prenesú do druhej tretiny.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:24.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, buly v prospech domácich. Žilina ešte bude dohrávať presilovku o jedného hráča.
     
    20:38
    Vlkom sa však nedarí v prechode do útočného pásma a polovica z ich početnej výhody je už minulosťou.
     
    21:10
    Banská Bystrica vybojovala puk na svoje hokejky a znova sa dokázala oslobodiť. Táto presilovka teda zo strany hostí nie je už tak vydarená.
     
    21:28
    Domáci v plnom počte.
     
    22:10
    Barani tak zvládli náročnejší úvod druhej tretiny, ktorý začali v oslabení. Môžu sa tak už naplno venovať svojej ofenzíve, predsa len sa dnes pod Urpínom očakávajú tri body.
     
    22:16
    Hostia však majú väčšie sebavedomie. Podešva sa dostal k puku a skúsil to teda strelou na bránku domácich, Williams si pripisuje úspešný zákrok a hra je teda prerušená.
     
    22:28
    Rýchly protiútok na druhe strane, strelou bez prípravy sa prezentoval Češík, ale nemieril presne. Banská Bystrica ešte ostáva usadená v útočnom pásme.
     
    22:43
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Barta – 2 min., hákovanie).
     
    23:10
    Svoju prvú presilovku v tomto zápase už hrajú aj domáci hokejisti. Barani majú vysoké čísla čo sa týka úspešnosti využívania presilovky.
     
    23:30
    Selleck pálil nebezpečne, ale Mikoláš jeho strelu kryje a dostáva puk do bezpečia! Následne sa Žilina dokázala oslobodiť.
     
    24:01
    Opäť výborný zákrok brankára Žiliny! Southorn sa natlačil pred bránku súpera, ale jeho blafák dokázal Mikoláš eliminovať a znova tak výrazne podržal svoj celok.
     
    24:33
    Vlci vyhadzujú puk do bezpečia, domáci tak už zrejme svoju prvú početnú výhodu v tomto zápase využiť nedokážu.
     
    24:43
    Hostia v plnom počte.
     
    25:10
    Domáci ešte pokračujú vo svojej útočnej aktivite, ale momentálne narážajú na pevnú defenzívu súpera. Žilina tak drží nerozhodný stav, s ktorým sú hostia určite spokojní.
     
    25:49
    Zahroziť však teraz dokázali aj hostia, ale neviedlo to až k zakončeniu. No, Banská Bystrica sa dnes zrejme ako favorit zápasu bude musieť na tri body poriadne nadrieť.
     
    26:38
    Útočné výpady sa teraz postupne striedajú na oboch stranách, obaja brankári sa tak musia mať na veľkom pozore. Uvidíme, kedy znova dôjde k zmene skóre.
     
    27:16
    Mohli sa o to postarať hostia! Surovka sa ocitol vo veľkej šanci, ale nedokázal puk dostať až do siete, či ho môže veľmi mrzieť. Domáci fanúšikovia si naopak vydýchli.
     
    28:05
    Sledovali sme nahodenie od modrej na žilinskú bránku, ale to k ničomu neviedlo. Stále tak platí nerozhodný stav, s čím domáci hokejisti nie sú spokojní.
     
    29:31
    Po rýchlej kombinácii domáceho celku sa k puku dostal Češík, ale jeho strela mu úplne nesadla a tak mal Mikoláš ľahkú prácu.
     
    30:27
    Banská Bystrica dala gól!

    Barani sa vracajú späť do vedenia! Žilina prepadla v útočnom pásme a tak sa zrodilo prečíslenie na druhej strane, Faille krásne oklamal obrancu súpera, prihral na voľného GUILLAUMA ASSELINA a ten poľahky dostáva puk do siete – 2:1!
    Asistencia: Éric Faille, Jordan Southorn.
     
    31:05
    Favorit zápasu je tak opäť vo vedení o jeden gól. Hra bola v druhej tretine do tejto chvíle vyrovnaná, uvidíme, ako tomu bude ďalej. Žilina sa určite pokúsi o vyrovnanie.
     
    31:29
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci však už vyhrávajú o dva góly! Barani sa teraz usadili v útočnom pásme, Mihalikove nahodenie na bránku súpera si dobre všimol BROCK HIGGS, ktorý pracoval dôrazne pred Mikolášom a puk pretlačil do jeho bránky – 3:1!
    Asistencia: Vladimír Mihalik, Marek Bartánus.
     
    32:10
    Vlci sa tak dostávajú do komplikovanej situácie, prehrávajú o dva presné zásahy a domáci sa dostávajú na koňa. Uvidíme, akým smerom sa bude ďalej toto stretnutie vyvíjať.
     
    33:41
    Žilina dala gól!

    Ale pozor! Hrubá chyba v obrane domáceho tímu, Sloboda nahral puk Jenčíkovi, ako by to bol jeho spoluhráč a ten ho ihneď zaviezol do útočného pásma. RUDOLF HUNA si prebral jeho následnú prihrávku a presnou strelou prekonáva Williamsa – 3:2!
    Asistencia: Rudolf Jenčík, Lukáš Hvila.
     
    33:58
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Balej – 2 min., podrazenie).
     
    34:10
    Je tu druhá presilovka v tomto zápase pre domáci celok. Banská Bystrica tak má šancu prinavrátiť si vedenie o dva góly, najprv sa však musí usadiť v útočnom pásme.
     
    34:55
    Barani už rozbiehajú poriadne veľký kolotoč v útočnom pásme, ale Žilinu drží nad vodou jej brankár Mikoláš. Hostia majú však pred sebou ešte veľmi náročné chvíle v oslabení.
     
    35:38
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Rehák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    35:48
    Krátko presilovka o dvoch hráčov pre domáci celok! Žilina sa však zatiaľ bráni úspešne a dostáva puk do bezpečia.
     
    35:58
    Balej sa vrátil späť na ľadovú plochu, hostia tak hrajú vo štvorici. Domáci teda s ďalšou presilovkou o jedného hráča, ktoré im však v tomto zápase vôbec nevychádzajú.
     
    36:38
    Polovica z Rehákovho vylúčenia uplynula, hostia sa aj naďalej bránia úspešne a dostávajú puk do bezpečia.
     
    37:17
    Banská Bystrica dala gól!

    Konečne sa podarilo domácim hokejistom využiť presilovku a tak sa vracajú späť do vedenia o dva góly! Sledovali sme výbornú kombináciu domáceho tímu, puk sa dostal na hokejku KAROLA SLOBODU a ten prepálil všetko čo mu stálo v ceste – 4:2!
    Asistencia: Eric Selleck, John Steven Levko Koper.
     
    37:17
    Hostia v plnom počte.
     
    38:27
    Je tu samotný záver druhej tretiny. Barani teda znova vedú o dva góly a ak si ho aj udržia, budú mať v tretej tretine ľahšiu úlohu, ale pre Žilinu ešte nemusí byť nič stratené.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina už bola bohatšia na góly ako tá prvá. Dlho sme sledovali vyrovnaný priebeh hry, ale Banská Bystrica sa rýchlo dostala po góloch Asselina a Higgsa do vedenia o dva góly. Žilina sa však ešte nevzdala a po zaváhaní domácej obrany Rudolf Huna znížil na rozdiel jedného gólu. V 38. minúte však domáci konečne využili presilovku a Sloboda prinavrátil svojmu tímu vedenia o dva góly. Favorit zápasu teda zatiaľ smeruje za troma bodmi, ale čaká nás ešte tretia tretina, ktorá sa začne približne o 19:14.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Posledná tretia tretina tohto stretnutia sa naplno rozbehla, buly v prospech Žiliny. Vlkov čaká veľmi náročná úloha, zmazať dvojgólové manko.
     
    40:31
    Ihneď sa tak hostia presunuli do útočného pásma, Hvila našiel sikovnou prihrávkou Rudolfa Hunu, ale ten svoj druhý gól v tomto zápase nepridal.
     
    41:19
    Puk sa už dostáva na hokejky domáceho tímu. Barani sa naopak nemajú kam ponáhľať, vedú o dva góly a stačí im tak pohodlne kontrolovať dianie na ľadovej ploche.
     
    41:37
    Žilina sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky, ale domáci hokejisti v týchto chvíľach nijaké chyby nerobia. Domáci fanúšikovia sú teda veľmi spokojní.
     
    42:22
    Hostia sa teraz snažia spoliehať na rýchle brejky, ktoré však nič zaujímavého neponúkajú. Zatiaľ čakáme na nejaké to vzrušenie v tretej tretine.
     
    43:05
    Marshall nahadzoval puk na bránku súpera, ale ten sa dostáva len na zadný mantinel. Žilina sa však ešte bude musieť brániť pri nápore súpera.
     
    43:49
    Ďalší rýchly protiútok zo strany Žiliny, k odrazenému puku sa na modrej čiare dostal Hudec, ale jeho zakončenie končí vo výstroji brankára Williamsa.
     
    44:27
    Banská Bystrica sa znova pomaličky usadzuje v útočnom pásme. Hostia sa tak musia brániť, ale ničomu vážnemu ešte v tretej tretine nečelili.
     
    44:41
    Zakázané uvoľnenie zo strany hosťujúceho celku. Domáci si teda ešte udržia útočné pásmo, musia však zvládnuť buly.
     
    45:27
    Stále sa však nič zaujímavého v tretej tretine nedeje, čo však domácim hokejistom nemusí nijak prekážať. Banská Bystrica vyhráva nad Žilinou o dva góly a smeruje za troma bodmi.
     
    45:55
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kabáč – 2 min., podrazenie).
     
    46:05
    Vlci získavajú presilovku a majú teda šancu na kontaktný gól, ktorý by ich vrátil späť do tohto stretnutia. Zatiaľ sú tu však problémy s usadením sa v útočnom pásme.
     
    46:38
    Domáci hokejisti sa znova úspešne oslobodili a dostávajú puk cez všetky čiary do bezpečia.
     
    47:45
    Presilovka hosťujúceho výberu sa čo chvíľa naplní. Žilina si nevytvorila žiadnu šancu v početnej výhode, čo môže Vlkov určite za takéhoto stavu mrzieť.
     
    47:55
    Domáci v plnom počte.
     
    48:05
    Vedenie domácich o dva góly tak nebolo nijak ohrozené a Banská Bystrica sa čoraz viac približuje k víťazstvu v tomto zápase. Pod Urpínom sú Barani veľmi silní.
     
    48:20
    Veľká šanca pre domáceho Southorna! Ten získal puk na svoju hokejku po výbornej prihrávke, ale nedokázal ho usmerniť do odkrytej časti hosťujúcej bránky!
     
    49:05
    No a na druhej strane mohlo dôjsť k zníženiu! Z uhla prišlo nebezpečné nahodenie puku na domácu bránku, Williamsvi prepadol a Milý sa ho následne snažil doklepnúť do odkrytej bránky, čo sa mu však nepodarilo!
     
    50:10
    Dostávame sa do druhej polovice tretej tretiny. Konečne boli k videniu aj zaujímavejšie príležitosti na oboch stranách, ale presný zásah v tretej tretine ešte nepadol. Banská Bystrica tak stále vedie nad Žilinou 4:2!
     
    51:49
    Pomaličky sa tak blíži záver tretej tretiny. Ešte nie je úplne o všetkom rozhodnuté, ale vyzerá to na naplnenie papierových predpokladov.
     
    52:08
    Košice zvíťazili na ľade Popradu 3:1 a tak si udržia prvé miesto. Ak Banská Bystrica dotiahne toto stretnutie do víťazného konca, ostane na druhom mieste.
     
    53:25
    Banská Bystrica dala gól!

    A tento gól to len potvrdzuje! Žilina ešte nezložila svoje zbrane a skúsila útočiť vo väčšom počte, čím sa otvorili zadné vrátka. Barani sa dostali do rýchleho prečíslenia, úderná formácia domáceho celku sa postarala o ďalší presný zásah, keď Selleck našiel voľného GUILLAUMEHO ASSELINA a ten blafákom dostáva puk do siete – 5:2!
    Asistencia: Eric Selleck, Éric Faille.
     
    54:25
    O všetkom je tak už rozhodnuté, to by sa musel stať veľký zázrak, aby toto ešte Žilina nejakým spôsobom zvrátila. Zrejme tak už len uvidíme, ako sa toto stretnutie bude dohrávať.
     
    55:28
    Barani vyhrávajú o tri góly a môžu tak dohrať záver tretej tretiny uvoľnene. Uvidíme, čo ešte prídu nejaké zaujímavé príležitosti na jednej či druhej strane.
     
    56:28
    Žilina dala gól!

    Predsa len ešte hostia pridávajú jeden presný zásah! RUDOLF JENČÍK sa zmocnil puku po prihrávke od Rudolfa Hunu, potiahol ho pred bránku domácich a vydarenou strelou prekonáva bezmocného Williamsa – 5:3!
    Asistencia: Rudolf Huna, Jiří Kučný.
     
    57:28
    Žeby tu predsa len ešte bola dráma? Domáci síce poľavili, ale víťazstvo by si už nemali nechať ujsť.
     
    57:34
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Hudec – 2 min., hákovanie).
     
    57:44
    Presilovka pre domáci výber a to už zrejme pochovalo akékoľvek nádeje pre hosťujúci výber. Banská Bystrica sa snaží usadiť v útočnom pásme.
     
    58:10
    Zatiaľ sa však darí Žiline dostávať puky do bezpečia, ale domáci presne toto potrebujú. Čas hrá s nimi a tri body sa už zdajú byť realitou.
     
    58:17
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Barta – 2 min., podrazenie).
     
    58:27
    A je tu ešte presilovka o dvoch hráčov v prospech domáceho tímu. Dočkáme sa ešte jedného presného zásahu?
     
    58:42
    Mohli sme byť svedkami hattricku v radoch domáceho tímu! Asselin sa rútil na bránku súpera, ale miesto strely volil prihrávku a puk sa tak do siete nedostal!
     
    59:34
    Hudec je späť na ľadovej ploche, ale stále trvá presilovka domácich o jedného hráča.
     
    Koniec zápasu.
     
    Aj v tretej tretine sme mali možnosť vidieť presné zásahy na oboch stranách. V 54. minúte poslal domácich do vedenia o tri góly Asselin, krátko na to znížil na konečných 5:3 Jenčík. Žilina miestami vytrápila svojho súpera, ale viacej šancí mali dnes domáci hokejisti a tak tri body ostávajú v Banskej Bystrici, ktorá si tak upevnila druhé miesto v tabuľke.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok piatočného večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:47:46)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 8. Selleck (Higgs, Asselin), 31. Asselin (Faille, Southorn), 32. Higgs (Mihalik, Bartánus), 38. Sloboda (Selleck, Koper), 54. Asselin (Selleck, Faille) – 17. Hvila (Kučný), 34. Huna Rud. (Jenčík, Hvila), 57. Jenčík (Huna Rud., Kučný)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Southorn, Marshall, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Biro, Sarvaš – Selleck, Faille, Asselin – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Török, Sojka, L. Lunter
    MsHK Žilina: Mikoláš (Fučík) – Kučný, Turian, Piegl, Hudec, Dubeň, Bagin, Mendrej, Matejka – Hvila, Jenčík, Huna Rud. – Balej, Surovka, Hrazdíra – Barta, Podešva, Beránek – Síkela, Rehák, Milý

    Rozhodca: Peter Jonák, Róbert Müllner – Tomáš Gegáň, Šimon Synek – Peter Macko