Poprad – Košice 1:3 (kon.) | B. Bystrica – Žilina 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:3 (0:2 po s.n.)
Nové Zámky – Zvolen 3:4 (kon.) | Miškovec – Detva 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Budapešť 2:3 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
3:4 (0:0, 0:4, 3:0)
HKM Zvolen
Piatok 04.01.2019, 18:30 • ZŠ Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je tu koniec stretnutia, ktoré bolo napokon v závere ešte napínavé. Nové Zámky dokázali v tretej tretine vsietiť tri góly, ale nič to nemení na veci, že Zvolen si odnesie plný bodový zisk po víťazstve 4:3. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:55:12)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Matej Kristín opustil svoju bránu, a tak budú Nové Zámky dohrávať stretnutie v šestici.
     
    59:10
    Puk sa po nepresnej rozohrávke domácich hráčov ocitol až v zakázanom uvoľnení, a tak sa hra presunie pred bránu Mateja Kristína.
     
    58:43
    HC Nové Zámky dali gól!
    Patrik Rogoň posunul puk na útočnú modrú čiaru, kde našiel hokejku JANISA ANDERSONSA, ktorý si vylepšil streleckú pozíciu a následne zakončil presne do pravej časti bránky. Mackenzie Skapski toho nemohol veľa vidieť. Stav stretnutia je 3:4! Asistencie: Patrik Rogoň, Andreas Štrauch.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú posledné dve minúty. Nové Zámky sa stále pokúšajú o malý hokejový zázrak.
     
    57:01
    Henrich Ručkay nasmeroval svoje zakončenie k pravej žrdi, kde si priestor tentokrát Mackenzie Skapski postrážil a puk vytesnil.
     
    56:14
    Štrauch nahodil puk do útočného pásme, kde si ho aj sám dokázal prevzať. Nové Zámky sa už usadili a hľadajú si lepšiu pozíciu k zakončeniu.
     
    55:34
    Priebeh hry sa nám trocha upokojil. Pri puku sú hostia, ktorí sa s pukom nachádzajú za vlastnou bránou.
     
    54:45
    Hostia v plnom počte.
     
    54:20
    Dundáček chyboval na útočnej modrej čiare, keď si nedokázal spracovať jednoduchú prihrávku svojho spoluhráča, vďaka čomu Nové Zámky prišli o útočného pásmo.
     
    53:11
    Domáci hokejisti sa už usadili v útočnom pásme, kde roztočili svoj presilovkový kolotoč.
     
    52:45
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Petr Ulrych – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    52:20
    Filip Bajtek zakončil od modrej čiary, ale Mackenzie Skapski zvládol túto situáciu a svojím betónom vytlačil puk do rohu klziska.
     
    51:10
    Adam Zbořil prihral puk na druhú vlnu, kde si nakorčuloval nikým nekrytý Šimun. Ten sa do puku oprel z prvej, ale len tesne minul bránu Zvolena. To bola šanca!
     
    50:07
    HC Nové Zámky dali gól!
    Mathieu Henderson vyslal smerom k bráne strieľanú prihrávku, ktorú si pred bránou prevzal BRANISLAV FÁBRY. Ten šikovnou zadovkou trafil korčulu Marka Poyhonena, od ktorej sa puk odrazil za bránkovú čiaru. Stav stretnutia je 2:4! Asistencia: Mathieu Henderson.
     
    49:40
    Urban sa pred bránou súpera ocitol nikým nestrážený. Dostal sa k puku a snažil sa ho z bezprostrednej blízkosti pretlačiť za betón Mackenzieho Skapskiho. Ten si dal na jeho úmysel pozor a puk zachytil.
     
    48:07
    Rogoň sa svojou prihrávkou snažil nájsť hokejku Štraucha, čo sa mu síce podarilo, ale Štrauch to mal na backhand, a tak si nedovolil zakončiť. Nové Zámky o puk prišli.
     
    47:02
    Filip Bajtek sa snažil doraziť puk za chrbát Mackenzieho Skapskiho, čo sa mu po jeho včasnom zákroku nepodarilo.

    Róbert Gašpárek

    Góly a asistencie: 42. Fábry (Jurík, Dundáček), 51. Fábry (Henderson), 59. Andersons (Rogoň, Štrauch) – 22. Zuzin (Chovan), 27. Vandas (Kytnár), 34. Kytnár (Handlovský, Vandas), 39. Mitchell (Ulrych)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Kristín) – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, Novák, Henderson, Hatala – Pospíšil, Hruška, Štrauch – Ručkay, Zbořil, Jurík – Šimun, Urban, Nejezchleb – Rogoň, Fábry, Bajtek
    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Fraser, Poyhonen, Ulrych, Drgoň, Zeleňák, Vandane, Ružička, Pufahl – Handlovský, Kytnár, Vandas – Obdržálek, Chovan, Zuzin – Šišovský, Špirko, Mitchell – Andrisík, Petráš, Halama

    Rozhodca: Lokšík, Valach – Krajčík, Pálkovi