Poprad – Košice 1:3 (kon.) | B. Bystrica – Žilina 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:3 (0:2 po s.n.)
Nové Zámky – Zvolen 3:4 (kon.) | Miškovec – Detva 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Budapešť 2:3 (kon.)
koniec
DVTK Miškovec
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
HK DOXXbet Detva
Piatok 04.01.2019, 18:30 • Miskolc Ice Hall • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Víťazná domáca séria tímu DVTK Miškovec je minulosťou. Papierového favorita zápasu dokázali zaskočiť hráči Detvy, ktorí zvíťazili tesne 2:1. Rozhodujúci moment sa zrodil v 46. minúte, keď po vyhranom vhadzovaní presne namieril Maroš Surový. V poslednej minúte sa domáci ešte odhodlali k hre bez brankára, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Detva si tak upevnila v tabuľke 9. priečku, ale na svojho dnešného súpera naďalej stráca desať bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:48:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Hostia zblokovali pár striel súpera a hráčov Miškovca nepustili do vážnejšej šance. Osemnásť sekúnd pred koncom tretej tretiny prikryl puk Alexander Zalivin, čím umožnil Glenovi Hanlonovi zobrať si oddychový čas.
     
    59:22
    Bálint Magosi zaviedol puk do útočného pásma. Momentálne sa síce hrá v blízkosti mantinelov, no Glen Hanlon posiela na ľad šiesteho korčuliara. Podarí sa domácim ešte vyrovnať?
     
    58:49
    Puk je znovu v obrannom pásme Miškovca. Detve sa darí držať domácich hráčov ďaleko od svojej brány a od víťazstva ich delí len približne 70 sekúnd. Ádám Vay zatiaľ zostáva vo svojej svätyni.
     
    58:15
    Stále sa hrá bez prerušenia, takže Glen Hanlon si nemôže zobrať oddychový čas a udeliť svojim zverencom potrebné taktické pokyny.
     
    57:23
    Mohlo byť rozhodnuté. Po ďalšom zlyhaní v rozohrávke dostal puk na úroveň bránkoviska Rastislav Gašpar, ale z tesnej blízkosti nedokázal prekonať pozorného Ádáma Vaya.
     
    56:42
    Čas veľmi rýchlo uteká, najmä domácim hokejistom. Tí si nevedia vytvoriť potrebný tlak, z ktorého by mohol prameniť vyrovnávajúci gól. Teraz je puk v ich obrannom pásme.
     
    55:28
    V závere presilovej hry strieľal po krížnej prihrávke zrejme Alexis Loiseau, ale podobne ako pred niekoľkými minútami mieril len do betónov súperovho brankára Alexandra Zalivina.
     
    54:50
    Domáci sa snažili presadiť aj individuálne, ale brankár Alexander Zalivin naďalej čaká na úspešný zákrok počas presilovky súpera.
     
    54:18
    Domáci hokejisti sa ani na dvakrát nedostali do útočného pásma. V porovnaní s Detvou využili v sezóne podstatne viac presiloviek, ale tie im dnes vôbec nevychádzajú.
     
    53:32
    Hostia si komplikujú cestu za víťazstvo. Hayden Hodgson sa previnil zbytočným faulom ďaleko od vlastnej brány. Nicholasa Crawforda poslal k zemi a dostáva menší trest za napadnutie.
     
    53:28
    Chýb vo vlastnej rozohrávke je dnes skutočne veľa. Teraz na to takmer doplatili domáci hokejisti, ale Hayden Hodgson mieril z ľavého kruhu na vhadzovanie len do zadného mantinelu.
     
    52:39
    Hostia dostali puk do stredného pásma, a tak môžu ísť striedať. V závere duelu by mali mať predsa len viac síl, keďže domáci tréner môže rátať len s troma kompletnými formáciami.
     
    51:22
    Alexander Zalivin iba vyrazil strelu Balázsa Somogyiho. Puk si v priestore pre bránkou našiel obranca Balász Göz, ale ani na dvakrát nedokázal vyrovnať. Tlak tímu Glena Hanlona začína narastať.
     
    50:41
    Obrovský závar pred bránou hostí. Najskôr po strele Rasmusa Kulmalu dorážal slovinský útočník Žiga Pance, ale Alexander Zalivin vynikajúco zasiahol betónom. Následne nepretlačil puk do siete ani Nicholas Crawford.
     
    50:12
    Peter Valent prenikol do útočného pásma po pravej strane, no jeho následná strela neskončila gólom. To isté platí aj o streleckom pokuse Rastislava Gašpara po vyhranom vhadzovaní.
     
    49:36
    Puk skončil na ochrannej sieti za detvianskou bránkou.Vhadzovať sa tak bude len po pravej ruke brankára Alexandra Zalivina, ktorého dnes dokázal prekonať len útočník Balázs Somogyi.
     
    48:20
    Domáci hokejisti zvýšili aktivitu a snažia sa o vyrovnanie. Pripomíname, že z posledných desiatich domácich zápasov až deväť vyhrali a dokopy stratili len tri body.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 24. Somogyi (Milam, Ritó) – 37. Mat. Chovan (Tibenský, Král), 47. M. Surový (P. Valent)


    DVTK Miškovec: Vay – Vojtkó, Crawford, T. Slovák, Szirányi, Milam, Göz – Kulmala, Miskolczi, Pancze – Magosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Ritó.
    HK DOXXbet Detva: Zalivin – Betker, Mar. Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, F. Fekiač, Jendroľ, M. Šimon – Mat. Chovan, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Hodgson – Král, Gašpar, Tibenský – P. Valent, M. Surový.

    Rozhodca: Ondrej Kalina, Miroslav Štefik – Martin Jobbágy, Andrej Bogdaň – Martin Chudada