Girona – Las Palmas 6:0 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 0:1 (kon.) | Eibar – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
La Coruña – Valencia 1:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
0:1 (0:0)
Villarreal CF
Sobota 13.01.2018, 16:15Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 19. kola španielskej La Ligy. V súboji dvoch tímov z popredia tabuľky na seba narazia Real Madrid a Villarreal.

    Real Madrid aktuálne figuruje na štvrtej priečke a na vedúcu Barcelonu stráca priepastných šestnásť bodov. Biely balet má síce jeden zápas k dobru, no o titule môže hovoriť len vo veľmi teoretickej rovine. Zverenci trénera Zidana získali v doterajších sedemnástich vystúpeniach 32 bodov za deväť víťazstiev, päť remíz a tri porážky. Madridčania absolvovali počas decembra úspešné majstrovstvá sveta klubov, kde triumfovali, no ich výsledky na domácej scéne neboli ideálne. Z ostatných štyroch súbojov v rámci La Ligy vyhrali iba raz so Sevillou 5:0. Okrem toho utrpeli jasnú prehru 0:3 v El Clásicu s Barcelonou a remizovali s Bilbaom aj Celtou Vigo. Medzitým ešte stihli vyradiť v osemfinále Copa del Rey druholigovú Numanciu po výsledkoch 3:0 vonku a 2:2 doma.

    Villarreal tradične bojuje o priečky zaisťujúce účasť v európskych pohárových súťažiach. Inak tomu nie je ani v aktuálnom ročníku, kedy sa "žltá ponorka" nachádza na priebežnej šiestej pozícii so ziskom 28 bodov a priaznivým skóre 25:21. Futbalisti Villarrealu prežili menšiu výsledkovú krízu na prelome novembra a decembra, no v závere minulého kalendárneho roka dosiahli víťazstvá 1:0 na trávnikoch Celty Vigo aj Valencie. Po krátkej vianočno-silvestrovskej prestávke však iba remizovali s Deportivom La Coruna 1:1 a nezvládli dvojzápas Copa del Rey proti Leganés, s ktorým prehrali vonku 0:1 a doma im na postup nestačilo ani víťazstvo 2:1.

    V tejto sezóne pôjde o prvý vzájomný zápas Realu Madrid a Villarrealu. V predchádzajúcom ročníku sa viac darilo hráčom zo španielskej metropoly, ktorí doma dosiahli remízu 1:1 a vonku trojbodový zápis vďaka výsledku 3:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Bale, Isco, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Vallejo, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Mayoral, Kovačić.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Álvaro González, Bonera, J. Costa – Castillejo, Hernández, Trigueros – Raba, Fornals, Bacca.
    Náhradníci: Barbosa – Čeryšev, Marín, Ünal, Antonio Rukavina, Guerra, Francisco Torres.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca fúkol do píšťalky, takže hostia mohli zrealizovať úvodný výkop. V Madride na začiatku duelu jemne prší.
     
    2
    Oba tímy dnes zostali verné svojim tradičným farbám. Real Madrid nastúpil kompletne v bielom, Villarreal v žltom.
     
    3
    Daniel Carvajal našiel v pokutovom území voľného Garetha Bala, ale waleský útočník si nedokázal spracovať loptu tak, aby mohol zakončovať.
     
    4
    Na opačnej strane ihriska predviedol slabú strelu Carlos Bacca. Keylor Navas loptu bez problémov schoval vo svojom náručí.
     
    5
    Carlos Bacca bol zase aktívny na hrote útoku, získal loptu proti váhajúcemu Varanovi, no jeho strela bola zblokovaná.
     
    6
    Mario Gaspar využil priestor na pravom krídle, skúsil odcentrovať do pokutového územia, ale loptu neposlal na žiadneho zo spoluhráčov.
     
    7
    Daniel Carvajal hľadal v pohybe Luku Modrića, ale chorvátsky stredopoliar sa k lopte nedostal, pretože úspešne zasiahla defenzíva hostí.
     
    8
    Cristiano Ronaldo skúsil vystreliť z ľavého rohu pokutového územia. Lopta sa však zastavila na hradbe hráčov v žltých dresoch.
     
    9
    Biely balet mal k dispozícii prvý rohový kop, po ktorom strieľal spoza pokutového územia Nacho Fernández. Hostia loptu zrazili na ďalšiu štandardku.
     
    10
    Real rozohral druhý rohový kop na krátko a nedokázal poslať loptu do šestnástky. Dopredu môže ísť Villarreal.
     
    11
    Domáci futbalisti hľadajú optimálny rytmus. Marcelo nepresne prihrával na ľavé krídlo a nahnevane rozhadzoval rukami.
     
    12
    Carlos Bacca dostával prudkú prihrávku do behu, ale tesne pred ním loptu získal Raphaël Varane, ktorý ju poslal do bezpečia.
     
    13
    Marcelo preváhal ideálny moment na prihrávku. Isca zahnal do nevýhodnej pozície a Španiel odtiaľ získal aspoň rohový kop.
     
    14
    Domáci fanúšikovia už zdvíhali ruky nad hlavu, ale zbytočne. Cristiano Ronaldo našiel hlavičkou voľného Garetha Bala a ten skóroval z tesného ofsajdu.
    14. Gareth Bale (REA)
     
    15
    Cristiano Ronaldo pred malou chvíľou signalizoval, že má problémy s pohybom po jednom z osobných súbojov. Teraz však predviedol šprint v plnej rýchlosti.
     
    16
    Toni Kroos rozohrával štandardku z ľavej strany. Jeho center dopadol do šestnástky súpera, ale tam boli iba futbalisti Villarrealu.
     
    17
    Ronaldo prihrával do voľného priestoru, kde si nabiehali Carvajal aj Isco. Ani jeden z týchto dvoch futbalistov však nebežal správnym smerom.
     
    18
    Zatiaľ sledujeme futbal bez gólových šancí. Villarreal sa prezentuje tradične pozornou defenzívou a vzadu vyčkáva na domáce akcie.
     
    19
    Marcelo využil čas a priestor, pripravil si loptu na strelu z diaľky a posielal ju nebezpečne pod brvno. Sergio Asenjo úspešne zasiahol.
    19. Marcelo (REA)
     
    20
    Isco spadol na hranici šestnástky po kontakte so súperom a ihneď sa pozeral na hlavného rozhodcu, ktorý sa rozhodol nepískať.
     
    21
    Sergio Asenjo dobre vystúpil proti centrovanej lopte Isca, ktorú však musel spracovávať až na dvakrát. Dážď mu skomplikoval situáciu.
     
    22
    Cristiano Ronaldo predviedol výbornú strelu z priameho kopu. Jeho delovka letela priamo pod brvno, ale do stredu brány, kde bol pripravený Sergio Asenjo.
    22. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    23
    Nasledoval rohový kop domáceho celku. Spoza šestnástky strieľal Luka Modrić, ale jeho pokus neprešiel cez defenzívu súpera.
     
    25
    Real Madrid má podľa očakávania viac z hry, no ťažko sa dostáva tesne pred Sergia Asenja. Domáci hrozia skôr strelami z diaľky.
     
    26
    Hostia chceli po dlhšom čase zaútočiť, ale ich snaha bola zbytočná. Samuel Castillejo stál v jasnom ofsajde.
     
    27
    Dážď v Madride neustupuje. Prší husto a vytrvalo. Hráčov však môže tešiť, že kvalita trávnika je na vysokej úrovni.
     
    28
    Casemiro pomáhal svojmu tímu v rozohrávke a dostal sa pod tlak troch napádajúcich futbalistov. Situáciu zvládol a vyslúžil si potlesk.
     
    29
    Carlos Bacca sa zrazu ocitol vo výbornej pozícii v súperovej šestnástke. Už chcel zakončovať z tesnej blízkosti, no šancu mu zmaril Nacho Fernández.
     
    30
    Obrovská príležitosť domáceho tímu. Cristiano Ronaldo zostal zabudnutý za obranou hostí, mal pred sebou už iba gólmana Sergia Asenja, loptu však poslal oblúčikom mimo brány.
    30. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    31
    Cristiano Ronaldo si chcel napraviť chuť. Z podobnej pozície skúsil tentoraz tvrdšiu strelu, no trafil len bočnú sieť, takže Sergio Asenjo nemusel zasahovať.
     
    32
    Ronaldo je momentálne stredobodom pozornosti. Portugalská hviezda si robila priestor v pokutovom území, ale tiesnená nedokázala presnejšie hlavičkovať.
     
    34
    Žltá ponorka chce eliminovať tlak favorita. Teraz kontroluje loptu na vlastnej polovici ihriska a môže si na chvíľu vydýchnuť.
     
    35
    Gareth Bale sa tlačil do hlavičkového zakončenia po centri Toniho Kroosa. Domáci následne signalizovali, že obranca hostí hral rukou. Hlavný rozhodca to odmietol.
    35. Gareth Bale (REA)
     
    36
    Villarreal dostáva výhodu štandardnej situácie z výhodnej pozície. Pablo Fornals si vypýtal faul od Casemira.
     
    37
    Daniel Raba našiel centrovanou loptou voľného Álvara Gonzáleza, ale ten nedokázal hlavou prihrať nepokrytému Mariovi Gasparovi, ktorý by zakončoval do odkrytej siete.
     
    38
    Na opačnom konci ihriska prihrával Gareth Bale pod seba do šestnástky Cristianovi Ronaldovi, ktorého pokus hostia zblokovali.
     
    39
    Real Madrid bez problémov kontroluje priebeh duelu, súperovi prakticky nič nedovoľuje, ale stále nedokázal skórovať, takže spokojnejší sú hostia.
     
    41
    Villarreal volí kombináciu na istotu na vlastnej polovici ihriska. Domáci sú však pasívni a nechcú vysoko napádať.
     
    42
    Daniel Carvajal centroval z voľného priestoru na pravej strane, v šestnástke mal Garetha Bala aj Cristiana Ronalda, no v prevahe boli hostia.
     
    43
    Gareth Bale zvolil individuálnu akciu, vnikol do pokutového územia, pripravil si loptu na strelu a pravačkou minul bránu.
    43. Gareth Bale (REA)
     
    44
    Carlos Bacca (Villarreal) uvidel v závere úvodného dejstva žltú kartu. Kolumbijčan v osobnom súboji zbytočne okopával Cristiana Ronalda.
     
    45
    Cristiano Ronaldo nechápe, že neskóroval z tesnej blízkosti. Portugalčan dostal prihrávku pred bránu, zakončoval asi z troch metrov, no loptu napálil iba Sergia Asenja. Domáci sa sťažovali, že domácu hviezdu fauloval pri streľbe Mario Gaspar.
    45. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid vyprodukoval v doterajšom priebehu stretnutia osemnásť streleckých pokusov, no ani jeden z nich neprešiel do siete. Domáci hrozili najskôr z diaľky, keď nebezpečne pálili Marcelo a Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonier zahodil aj dve tutovky. Zvnútra šestnástky najskôr minul bránu a potom ho vychytal Asenjo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hosťujúci tréner urobil cez prestávku jednu zmenu. Na ihrisku už neuvidíme Daniela Rabu, ktorého vymenil Denis Čeryšev.
     
    47
    Pablo Fornals chcel využiť chybnú rozohrávku domáceho celku, no preváhal vhodný moment na streľbu a napokon nemieril vôbec presne.
     
    48
    Striedajúci Denis Čeryšev prekvapil váhajúceho Casemira, zozadu mu zobral loptu a postupoval vpred. Strela ruského futbalistu z hranice šestnástky skončila vedľa brány.
     
    49
    Isco nebezpečne odcentroval z pravého krídla, lopta preletela popred bránu súpera, ale Ronaldo ju nedokázal usmerniť na Asenja.
     
    51
    Toni Kroos si vypýtal loptu na hranici šestnástky, dostal presný center od Daniela Carvajala a jeho tvrdý volej donútil Sergia Asenja k zákroku.
    51. Toni Kroos (REA)
     
    52
    Carlos Bacca udržal loptu na hracej ploche v náročnej situácii, keď bol tiesnený Marcelom. Jeho spätná prihrávka však nikoho nenašla.
     
    53
    Cristiano Ronaldo hľadal pasom pod seba voľného Toniho Kroosa, ktorý ihneď zakončoval z prvej. Jeho strela bola zblokovaná.
     
    55
    Cristiano Ronaldo chcel vystreliť cez trojicu brániacich hráčov. Jeho aktivita nepriniesla domácemu tímu želaný efekt.
     
    56
    Teraz sa tlačil do zakončenia Luka Modrić. Chorvátsky stredopoliar vnikol do pokutového územia, jeho pokus bol ale zrazený na rohový kop.
     
    57
    Carlos Bacca vybiehal do ofsajdovej pozície, takže prihrávka Denisa Čeryševa bola zbytočná. Kolumbijčan sa hnevá sám na seba, že svoj pohyb mohol lepšie načasovať.
     
    58
    Daniel Carvajal (Real Madrid) je dnes druhým mužom, ktorý dostáva žltú kartu. Domáci obranca zozadu nedovolene zastavil prenikajúceho Carlosa Baccu.
     
    59
    Villarreal nevyužil štandardku a potom sa musel brániť rýchlemu brejku súpera. Akciu domácich pokazila nepresná prihrávka Cristiana Ronalda.
     
    60
    Real Madrid vyhral v ostatných štyroch súťažných stretnutiach iba raz, keď zdolal druholigovú Numanciu v Copa del Rey. Dnes polhodinu pred koncom duelu takisto nesiaha na tri body.
     
    61
    Carlos Bacca vystrelil spoza pokutového územia, ale loptu ešte zblokoval jeden domáci zadák. Keylor Navas preto poľahky zasiahol.
     
    62
    Sergio Asenjo čakal center pred bránu, a tak trochu vystúpil dopredu. Marcelo ho takmer prekvapil prudkou strelou z ostrého uhla.
     
    63
    Na opačnej strane ihriska pohrozil Carlos Bacca. Útočník hostí sa otočil s loptou v pokutovom území a pohotovou strelou trafil bočnú sieť.
     
    64
    Domáci futbalisti pridávajú v streleckej aktivite. Luka Modrić skúsil šťastie bez prípravy spoza šestnástky. Sergio Asenjo loptu schoval v náručí.
     
    65
    Real Madrid rozohral deviaty rohový kop v dnešnom stretnutí. Centrovaná lopta Isca smerovala mimo hracej plochy.
     
    66
    Sergio Asenjo má dostatok práce, ale v druhom dejstve nečelil žiadnej vyloženej príležitosti. Domáci ho preverujú iba strelami spoza šestnástky.
     
    68
    Z hľadiska počuť piskot. Domáci fanúšikovia nie sú spokojní s priebehom stretnutia a najmä s aktuálnym výsledkom. Zinedine Zidane bude preto striedať.
     
    69
    Villarreal získal loptu a príliš sa s ňou neponáhľa vpred. Hostia volia prihrávky na istotu, aby neurobili zbytočnú chybu.
     
    70
    Zinedine Zidane urobil hneď dvojitú zmenu v základnej zostave. Na lavičku odišli Gareth Bale a Isco, nahradili ich Marco Asensio a Lucas Vázquez.
     
    72
    Marcelo sa nedokáže presadiť na ľavej strane. Jeho centre sú často zblokované a Brazílčan potom nervózne gestikuluje.
     
    73
    Casemiro ukázal, že je kvalitným strelcom z diaľky. Jeho pokus mal dobrý smer, ale lopta skončila tesne vedľa súperovej brány bez zásahu Sergia Asenja.
     
    74
    Biely balet je aktívnejší a chce zmeniť bezgólový stav. Je však v ťažkej pozícii, pretože Villarreal sa nebojí brániť aj s piatimi či šiestimi hráčmi v šestnástke.
     
    75
    Lucas Vázquez bežal s loptou osamotený do šestnástky Villarrealu, no Cristiano Ronaldo mu adresoval prihrávku z ofsajdu.
     
    76
    V tábore hostí evidujeme druhé striedanie. Na hrote útoku skončil Carlos Bacca, ktorého vymenil čerstvý Turek Enes Ünal.
     
    78
    Pablo Fornals a Casemiro sa zrazili hlavami vo vzduchu a hlavný rozhodca prerušil hru. Dôvodom bol faul domáceho záložníka.
     
    79
    Samuel Castillejo bol aktívny na hrote, ale pomáhal si rukami a jeho chmaty proti Marcelovi sa zdali rozhodcovi ako prehnané.
     
    80
    Villarreal je momentálne v hlbokom bloku. Hostia so siedmimi mužmi stoja vo vlastnej šestnástke a neponúkajú Realu žiaden priestor.
     
    81
    Lucas Vázquez na seba naviazal až troch protihráčov, prihral úplne voľnému Lukovi Modrićovi, ale delovka Chorváta smerovala nad bránu.
     
    82
    Nacho Fernández a Keylor Navas sa nedohodli v defenzívnej činnosti a ponúkali sa v tom, kto odkopne loptu. Kostarický gólman napokon predišiel pohrome v podobe zbytočnej chyby.
     
    83
    Posledné striedanie v zostave hostí. Samuel Castillejo opustil trávnik a nahradil ho defenzívnejšie ladený Antonio Rukavina.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných päť minút a domáci stupňujú tlak. Teraz im po viacerých odrazoch lopty v šestnástke chýbal kúsok šťastia.
     
    86
    Real Madrid dominuje vo všetkých štatistických ukazovateľoch, má hernú aj optickú prevahu, ale v koncovke sa trápi a chýba mu moment prekvapenia.
     
    87
    Lucas Vázquez bol tiesnený v šestnástke, nedokázal vystreliť a jeho prihrávku po zemi smerovala priamo do rukavíc Sergia Asenja.
     
    87
    Villarreal dal gól! Domácim nevyšla stávka na totálnu ofenzívu, pretože prepadli vzadu. Rýchly brejk hostí založil Denis Čeryšev, ktorý našiel pred bránou voľného Enesa Ünala, ale ten trafil iba výborne postaveného Keylora Navasa. Odrazenú loptu však poslal oblúčikom do siete PABLO FORNALS.
    87. Pablo Fornals (VLR) - 0:1
     
    89
    Lucas Vázquez (Real Madrid) dostal žltú kartu. Striedajúci futbalista vo farbách Realu Madrid sa dopustil nedovoleného zákroku v strede poľa.
     
    90
    Domáci fanúšikovia nemôžu byť spokojní. Niektorí predčasne odchádzajú, niektorí len nechápavo pozerajú a ďalší pískajú.
     
    90+1
    Real Madrid dostáva k dispozícii iba tri nadstavené minúty. Bielemu baletu tečie do topánok a na hráčoch je citeľná nervozita.
     
    90+2
    Madridčania nevedia prepasírovať loptu do pokutového územia. Center Daniela Carvajala bol zblokovaný a domáci musia začínať od nuly.
     
    90+3
    Real nevyužil rohový kop. Center Toniho Kroosa na prednej žrdi síce našiel voľného spoluhráča, ale jeho zakončenie nebolo presné.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid v domácej najvyššej súťaži tretíkrát po sebe nevyhral a predĺžil svoje výsledkové trápenie. Biely balet bol počas celého stretnutia aktívnejší, mal viac príležitostí na skórovanie ako súper, ale doplatil na chabú efektivitu. Domáci museli v závere vsadiť na ofenzívnu kartu, pustili Villarreal do brejku a Pablo Fornals zabezpečil hosťom prekvapivé víťazstvo na pôde favorita. (18:06:09)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 87. Fornals

    Karty:   58. Carvajal (REA), 89. L. Vázquez (REA) – 44. Bacca (VLR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:12.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Bale (70. Asensio), Isco (70. L. Vázquez), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Vallejo, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Mayoral, Kovačić.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Álvaro González, Bonera, J. Costa – Castillejo (83. Antonio Rukavina), Hernández, Trigueros – Raba (46. Čeryšev), Fornals, Bacca (76. Ünal).
    Náhradníci: Barbosa – Čeryšev, Marín, Ünal, Antonio Rukavina, Guerra, Francisco Torres.