Lipsko – Hannover 2:1 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Mainz 1:1 (kon.)
Augsburg – Leverkusen 1:1 (kon.) | Hamburger – Stuttgart 3:1 (kon.) | Dortmund – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (0:0)
Hannover 96
Sobota 04.11.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Na trávniku pracujú emócie, najmä v tábore hostí. Salif Sané (Hannover) dostal žltú kartu za nepríjemný šľapák na nohu protihráča.
     
    90+1
    Timo Werner si teraz užíva potlesk zaplneného štadióna. Domáci útočník odchádza na lavičku a v záverečných sekundách ho nahradí Kevin Kampl.
     
    90
    Oliver Sorg (Hannover) v sklze vôbec nešetril nohy rozbehnutého Tima Wernera, čím vyvolal na trávniku búrlivú diskusiu. Hlavný rozhodca siahol do kapsičky a vytiahol žltú kartu.
     
    87
    Hostia poslednýkrát striedali. Z ihriska odišiel Julian Korb, ktorého vymenil ofenzívne ladený Sebastian Maier.
    85. Timo WERNER - 2:1
    gol19f02479cf04d4982.gif
     
    85
    RB Leipzig práve strelil gól! Domácim vyšla krásna kombinácia na jeden dotyk. Diego Demme našiel dlhým pasom voľného Emila Forsberga, ktorý loptu sklepol na TIMA WERNERA a domáci kanonier zblízka prekonal Tschaunera.
     
    82
    Pirmin Schwegler (Hannover) váhal s rozohrávkou rohového kopu a hlavnému rozhodcovi došla trpezlivosť. Stredopoliar hostí dostal zbytočnú žltú kartu.
     
    76
    Evidujeme druhé striedanie na strane hostí. V dnešnom zápase dohral strelec jediného hannoverského gólu Jonathas, ktorého vymenil Niclas Füllkrug.
    70. Yussuf POULSEN - 1:1
    gol471c937baebe4d128.gif
     
    70
    RB Leipzig práve strelil gól! Salif Sané chybne vybehol proti lopte a pustil domácich do rýchleho brejku. Po pravom krídle sa rozbehol Timo Werner, krížnou prihrávkou cez pokutové územie našiel voľného YUSSUFA POULSENA a ten bez problémov vyrovnal.
     
    66
    Felixovi Klasuovi v predchádzajúcich dvoch akciách chýbala rýchlosť. Hosťujúci tréner ho preto stiahol z trávnika a poslal do hry Martina Harnika.
     
    65
    Hannover si vypracoval vynikajúcu príležitosť na strelenie druhého gólu. Jonathas však váhal so zakončením a našiel Felixa Klausa, ktorý minul bránu.
     
    61
    Marcel Halstenberg (RB Leipzig) nechal nohu v súboji s protihráčom, ktorý cez neho nepríjemne preletel. Hlavný rozhodca preto vytiahol žltú kartu.
     
    58
    Domáci tréner rýchlo reaguje na nepriaznivý vývoj stretnutia. Z ihriska odchádza neviditeľný Konrad Laimer, ktorého nahradil Naby Keïta.
    56. JONATHAS - 0:1
    gol3a1e8ea5fbc70ded8.gif
     
    56
    Hannover dal gól! Hostia udreli z rýchleho protiútoku. Ihlas Bebou presne prihral do šestnástky voľnému JONATHASOVI, ktorý si spracoval loptu a neomylne ju poslal do siete.
     
    54
    Hlavný rozhodca vytiahol prvú žltú kartu v dnešnom stretnutí. Marvin Bakalorz (Hannover) si pomohol rukami vo vzdušnom súboji a bol potrestaný.
     
    53
    Prvá zmena v domácom tábore na seba nenechala dlho čakať. Z ihriska odchádza Bruma, ktorého nahradí Emil Forsberg.
     
    45+1
    Lipsko mohlo otvoriť skóre. Po ideálnej prihrávke Brumu zakončoval bez prípravy domáci kanonier Timo Werner, ktorého tečovaný pokus skončil na brvne hannoverskej brány.
     
    25
    Na opačnej strane sme takisto videli gólovú príležitosť. Ihlas Bebou unikol po ľavom krídle, ideálne našiel v šestnástke Felixa Klausa, ale ten bol tiesnený a v koncovke trafil iba brankára Gulácsiho.
    23. Timo Werner (RBL)
    gol21bd668363cc6d170.gif
     
    23
    Marcel Sabitzer zakončoval volejom zvnútra šestnástky, lopta po jeho strele smerovala do siete, ale pred Tschaunerom ju ešte zbytočne tečoval Timo Werner, ktorý stál v ofsajde a obral svoj tím o gól.
    16. Timo Werner (RBL)
    gol103bff5af2c9e838e.gif
     
    16
    Philipp Tschauner predviedol neskutočný zákrok. Najskôr zlikvidoval nepríjemnú strelu Sabitzera z diaľky, ale potom reflexívne zareagoval proti dorážke Wernera, ktorý už ani nerozmýšľal nad tým, že by nestrelil gól.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 70. Y. Poulsen, 85. Werner – 56. Jonathas

    Karty:   61. Halstenberg (RBL) – 54. Bakalorz (HAN), 82. Schwegler (HAN), 90. Sorg (HAN), 90+3. Sané (HAN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:16.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Laimer (58. Keïta), Demme, Bruma (53. Forsberg) – Y. Poulsen, Werner (90+1. Kampl).
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Compper, Forsberg, Kaiser, Kampl, Keïta.

    Hannover 96: Tschauner – Anton, Sané, Sorg, Ostrzolek – Bakalorz, Schwegler, Korb (87. Maier), Jonathas (76. Füllkrug) – Klaus (66. Harnik), Bebou.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Füllkrug, Harnik, Hübner, Maier, Schmiedebach.