Lipsko – Hannover 2:1 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Mainz 1:1 (kon.)
Augsburg – Leverkusen 1:1 (kon.) | Hamburger – Stuttgart 3:1 (kon.) | Dortmund – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:3 (0:2)
Bayern Mníchov
Sobota 04.11.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Najväčšie derby nemeckého futbalu svojou kvalitou splnilo očakávania najmä v prvom polčase. Aj v druhej polovici zápasu sme však boli svedkami zaujímavého futbalu a videli sme aj ďalšie dva góly. Najskôr na rozdiel troch gólov v prospech Bayernu upravil aj so šťastím David Alaba, v závere obral Svena Ulreicha o čisté konto Marc Bartra. Mníchovčania dnes boli v drvivej väčšine zápasu lepším tímom a jeho víťazstvo je absolútne zaslúžené, naopak, kríza Borussie Dortmund pokračuje. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! (20:25:54)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Christian Pulisic sa šikovne zbavil Joshuu Kimmicha, jeho prízemný center však zastavil dnes skvelo hrajúci Niklas Süle a Der Klassiker sa tak končí víťazstvom Bayernu.
     
    90+2
    Potom, čo Bavori pred malou chvíľou prežili bez ujmy veľkú príležitosť Gonzala Castra, sa už teraz nikam neponáhľajú a snažia sa posledné desiatky sekúnd tohto zápasu ukontrolovať.
     
    90+1
    No a už to mohlo byť len o gól! Jadon Sancho vyzval na center Jeremyho Toljana, ktorý poslal prudký center "do ohňa", kde loptu tesne minul Gonzalo Castro!
     
    90
    V nadstavenom čase budeme hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Borussia Dortmund sa tak predsa len dočkala streleného gólu a dá sa tak očakávať, že v nadstavenom čase poriadne podkúri defenzíve Bayernu Mníchov.
    88. Marc Bartra (DOR) - 1:3
     
    88
    Dortmund dal gól! Nešlo to strelcom, tak sa napokon presadil MARC BARTRA. Ten je silný najmä v hre hlavou, no tentokrát si v pokutovom území prebral prihrávku od Christiana Pulisica a trafil to pravačkou skutočne parádne.
     
    87
    Dortmund teraz trochu využil nekoncentrovanosť Bayernu a v blízkosti pokutového územia hostí si vybojoval štandardnú situáciu z pomerne zaujímavej pozície.
     
    86
    Tak posledné minúty zápasu sa nám už len dohrávajú. ani jedno mužstvo sa už s ohľadom na aktuálny výsledok nikam nehrnie, loptu majú domáci futbalisti.
     
    85
    Arjen Robben dnes nemá dosť a znova sa chce pustiť proti Romanovi Bürkimu, no tentokrát ho nachytal asistent hlavného rozhodcu v postavení mimo hry.
     
    84
    Štvrtá rozhodkyňa Bibiana Steinhausová si teraz aspoň splnila svoju úlohu s číselnou tabuľkou, na ktorej singalizuje odchod z ihriska od Jamesa Rodrígueza, ktorého nahrádza Arturo Vidal.
     
    83
    Tobias Stieler sa síce netvári príliš príjemne, no napriek tomu to vyzerá, že posledné minúty zápasu predsa len odpíska on, a tak sa Bibiany Steinhausovej dnes nedočkáme.
     
    82
    Tobias Stieler sa snaží rozhýbať svoju pravú nohu, aj napriek tomu, že tribúny Singal Iduna Parku si pýtajú príchod Bibiany Steinhausovej na ihrisko.
     
    81
    Tak toto je pomerne kuriózny moment. Momentálne je hra prerušená z dôvodu zranenia hlavného rozhodcu Tobiasa Stielera, ktorý možno bude potrebovať vystriedať. To by bol zaujímavý moment, keďže štvrtou rozhodkyňou je dnes žena – Bibiana Steinhausová.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času registrujeme striedanie na oboch stranách. Z ihriska odchádza Andrij Jarmolenko, ktorého nahrádza Jadon Sancho. Na druhej strane zápas nedohrá Javi Martínez, ktorého nahradí Sebastian Rudy.
     
    79
    Christian Pulisic pekne preniesol hru na os ihriska na Maria Götzeho, ktorý ale neukázal nič iné, ako Šindži Kagawa, ktorého pred pár minútami nahradil, keď napálil loptu len do Matsa Hummelsa. O pár sekúnd sa v ofsajde ocitol Andrij Jarmolenko.
     
    78
    Bavori sa už ale nikam neponáhľajú a túto štandardnú situáciu rozohrajú nakrátko. O pár sekúnd už prišiel faul Roberta Lewandowského, ktorý v súboji zasiahol Jeremyho Toljana.

    Jakub Kocourek

    Góly: 88. Bartra – 17. Robben, 38. Lewandowski, 67. Alaba

    Karty:   9. Schmelzer (DOR), 58. Toprak (DOR) – 65. Alaba (BAY), 76. Javi Martínez (BAY)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:16.
    Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Papastathopoulos (41. Toljan), Toprak, Schmelzer (C) – Weigl – Kagawa (68. M. Götze), G. Castro – Jarmolenko (80. Sancho), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – Guerreiro, M. Götze, Şahin, Sancho, Schürrle, Toljan.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Hummels, Süle, Alaba (74. Rafinha) – Th. Alcântara, Javi Martínez (80. Rudy) – Robben (C), James Rodríguez (84. Arturo Vidal), Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – J. Boateng, Rafinha, Rudy, Tolisso, Wriedt, Arturo Vidal.

    Rozhodca: Tobias Stieler