Valencia – Leganés 3:0 (kon.) | La Coruña – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Alavés – Espanyol 1:0 (kon.)
Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
1:0 (1:0)
RCD Espanyol Barcelona
Sobota 04.11.2017, 18:30Španielska LaLiga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Deportivo Alavés dosiahlo druhé víťazstvo v sezóne a odlepilo sa z dna tabuľky. Domáci futbalisti skórovali už v prvej minúte zásluhou Christiana Santosa a tesný náskok si udržali až do konca stretnutia. Deportivu pomohlo aj rýchle vylúčenie Hermosa. Hostia neboli v oslabení príliš nebezpeční a už nedokázali vyrovnať. (20:22:04)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V úplnom závere dostali hostia výhodu štandardky. Aarón Caricol nacentroval do šestnástky, ale tam boli pripravení hráči Deportiva Alavés.
     
    90+3
    Bojan Krkić skúsil prekvapiť hosťujúceho brankára sklzom v pokutovom území. Pau López loptu odkopol a vyhol sa stretu s hráčom Deportiva.
    90+2. Fernando Pacheco (DAL)
     
    90+2
    Aarón Caricol poslal loptu zo štandardky do pokutového územia, kde sa odrazila priamo na nohu Sergia Garciu. Jeho volej z tesnej blízkosti však zlikvidoval Fernando Pacheco.
     
    90+1
    Espanyol ešte bude mať priestor na prípadné vyrovnanie. Hlavný rozhodca pridal štyri minúty navyše.
     
    90
    Tesne pred uplynutím riadneho hracieho času prišlo posledné striedanie domáceho tímu. Ihrisko opustil Mubarak Wakaso, namiesto neho prišiel Daniel Torres.
     
    89
    Hostia nevyužili rohový kop a museli sa brániť rýchlemu brejku súpera. Munir našiel rozbehnutého Álvara Medrána, ale jeho strela našla iba rukavice Paua Lópeza.
     
    87
    Po dobrom centri z pravého krídla sa lopta odrážala v šestnástke Espanyolu, ale Mubarak Wakaso ani Álvaro Medrán ju nedokázali zasiahnuť.
     
    86
    Gerard Moreno spracoval náročnú loptu na pravom krídle, potiahol si ju do stredu, ale tam narazil na hráčov v modrých dresoch.
     
    85
    David López takmer pokazil rozohrávku. Loptu napálil iba do napádajúceho Wakasa, ale mal šťastie, že tomu nevyšlo spracovanie.
     
    83
    Kouč Espanyolu Barcelona využil už všetky tri striedania, ale zatiaľ to na jeho mužstvo nemalo výrazný vplyv. Hostia stále prehrávajú a nevedia si vypracovať šance.
     
    82
    Domáci lodivod využíva priestor na druhé striedanie v dnešnom zápase. Christiana Santosa vymenil Bojan Krkić. V hosťujúcom tábore odišiel z trávnika Pablo Piatti, ktorého vystriedal Sergio García.
     
    80
    Mubarak Wakaso sa ocitol vo veľkej šanci. Brankár Pau López neudržal vo svojej moci center z pravého krídla a potom bol rád, že ho na čiare zastúpil spoluhráč.
     
    79
    Pokračuje tradičný obrázok ostatných minút. Christian Santos (Alavés) zložil na trávnik Pabla Piattiho a už vedel, že dostane žltú kartu.
     
    78
    Už šesť domácich futbalistov dostalo žlté karty. Paradoxne, na strane hostí bol potrestaný jediný muž a ten musel odísť z ihriska predčasne.
     
    77
    Domáci kapitán Manuel García (Alavés) sa poriadne hnevá, pretože bol ďalším hráčom, ktorý uvidel žltú kartu. Hlavný rozhodca má veľmi prísny meter.
    75. Léo Baptistão (ESB)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 1. Santos

    Karty:   15. Diéguez (DAL), 26. Pedraza (DAL), 51. Pina (DAL), 58. Ely (DAL), 74. Medrán (DAL), 77. García (DAL), 79. Santos (DAL) – 21. Hermoso (ESB)   39. Hermoso (ESB)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 28:9.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Ely, Alexis, Diéguez, Maripán – García (C), Pina (67. Medrán), Wakaso (90. D. Torres), Pedraza – Santos (82. Krkić), Munir.
    Náhradníci: Sivera – I. Gómez, Katai, Krkić, Medrán, Sobrino, D. Torres.

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez (C) (46. Naldo), David López, Hermoso, Caricol – Jurado (73. Melendo), Fuego, Darder, Piatti (82. Sergio García) – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: Diego López – Diop, Sergio García, Javi López, Melendo, Naldo, Vilà.