Valencia – Leganés 3:0 (kon.) | La Coruña – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Alavés – Espanyol 1:0 (kon.)
Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
1:0 (1:0)
RCD Espanyol Barcelona
Sobota 04.11.2017, 18:30Španielska LaLiga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu jedenásteho kola španielskej La Ligy. Posledný Alavés by rád prerušil výsledkové trápenie v súboji proti Espanyolu Barcelona.

    Deportivo Alavés bolo v predchádzajúcej sezóne príjemným prekvapením na španielskej klubovej scéne. V pozícii nováčika obsadilo v lige konečné deviate miesto a navyše si zahralo vo finále Copa del Rey proti FC Barcelona. Úspešný rok však využilo viacero hráčov na odchod do iných klubov a Deportivo si muselo nájsť aj nového trénera. Množstvo zmien poznačilo výsledky tímu. Alavés získal v desiatich dueloch aktuálneho ročníka len tri body za jediné víťazstvo na trávniku Levante koncom septembra. V ostatných deviatich prípadoch však nebodoval a má veľmi nelichotivé skóre 4:16.

    Espanyol Barcelona sa dlhodobo pohybuje v pokojnom strede tabuľky, ďaleko od zostupovej zóny, ale v rovnako bezpečnej vzdialenosti od miestenky do európskych pohárov. Inak tomu nie je v katalánskej metropole ani teraz. Po desiatich kolách boli Barcelončania na desiatej priečke, keď získali trinásť bodov s negatívnym skóre 9:12. Espanyol sa však môže pochváliť vyrovnanými výkonmi. V desiatich dueloch prehral iba trikrát, z toho dvakrát s gigantmi (FC Barcelona a Real Madrid). Vo zvyšných siedmich vystúpeniach si pripísal tri víťazstvá a štyri remízy, pričom momentálne ťahá v lige sériu troch duelov bez prehry, v ktorých inkasoval jediný gól. Remizoval na trávniku Levante aj San Sebastianu a doma zdolal Betis.

    Espanyol má pozitívne spomienky na vzájomné zápasy s Alavésom v minulej sezóne. Barcelonský klub vyhral doma aj vonku zhodne 1:0 a poslednú prehru s Deportivom zaznamenal ešte v roku 2003.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco – Ely, Alexis, Diéguez, Maripán – García (C), Pina, Wakaso, Pedraza – Santos, Munir.
    Náhradníci: Sivera – I. Gómez, Katai, Krkić, Medrán, Sobrino, D. Torres.

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez (C), David López, Hermoso, Caricol – Jurado, Fuego, Darder, Piatti – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: Diego López – Diop, Sergio García, Javi López, Melendo, Naldo, Vilà.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca dal pokyn k rozohrávke. Domáci futbalisti nastúpili v tradičnej modro-bielej kombinácii, hostia naopak v netypickej žlto-modrej.
     
    1
    Deportivo Alavés práve strelilo gól! Domáci futbalisti bleskovo otvorili skóre. Rohový kop síce nevyužili, ale CHRISTIAN SANTOS dobre sledoval odrazenú loptu v pokutovom území a volejom napol sieť.
    1. Christian Santos (DAL) - 1:0
     
    2
    Deportivo dosiahlo v doterajších desiatich ligových kolách iba štyri góly. Teraz však zaznamenalo presný zásah už po necelej minúte. Poslednému tímu La Ligy to môže jedine pomôcť.
     
    3
    Hostia mohli kontrovať takisto po rohovom kope. Centrovanú loptu však domáca defenzíva bez problémov odvrátila do bezpečia.
     
    4
    Hráčom dnes bude komplikovať život nepriaznivé počasie. Už pred výkopom husto pršalo a intenzita dažďa sa nemení.
     
    5
    Deportivo Alavés sa nemusí nikam ponáhľať. Domáci majú dostatok priestoru na rozohrávku, tak pokojne kombinujú na vlastnej polovici.
     
    6
    Léo Baptistão využil voľný priestor na pravom krídle, ale jeho prudká strela nesmerovala na bránu. Oprela sa len do bočnej siete.
     
    7
    Alfonso Pedraza bol zastavený v útočnom snažení, pretože si v osobnom súboji pomohol faulom. Hlavný rozhodca však váhal s prerušením hry.
     
    8
    Situácia na spodku tabuľky je ešte v tejto fáze sezóny otvorená. Deportivo nemá priepastnú stratu na konkurenciu a nemusí živiť len zostupové myšlienky.
     
    9
    Espanyol Barcelona zatiaľ zaostáva za očakávaniami. Katalánci pricestovali do Baskicka v pozícii favoritov, no ťažko sa dostávajú do tempa.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka je z oboch strán opatrná. Síce sme videli rýchly gól domácich, no tímy sa len oťukávajú.
     
    11
    Fernando Pacheco dobre vyriešil situáciu po rohovom kope. Sledoval centrovanú loptu a schoval ju vo svojich rukaviciach.
     
    12
    Alfonso Pedraza skúsil strelu bez prípravy z väčšej vzdialenosti. Lopta mu však vôbec nesadla na ľavačku a nemierila na bránu.
     
    14
    Sledujeme neatraktívnu pasáž hry. Oba tímy majú problém skrotiť loptu na kopačkách a robia chyby v rozohrávke.
     
    15
    Adrián Diéguez (Alavés) si počkal rozbehnutého súpera v strede ihriska a hokejovým bodyčekom ho zložil na zem. Hlavný rozhodca mu ukázal žltú kartu.
     
    16
    Ku kvalite hry určite neprispieva ani daždivé počasie. Podmočený terén spôsobuje futbalistom problémy.
     
    17
    Espanyol dostal výhodu rohového kopu, ale naložil s ním veľmi zle. Po chvíli sa lopta ocitla až v stredovom kruhu.
     
    18
    Nasledoval ďalší rohový kop Barcelončanov. Lopta smerovala na prednú žrď, kde boli pripravení domáci futbalisti.
     
    19
    Léo Baptistão poslal nebezpečnú loptu do pokutového územia, kde sa tlačili do zakončenia hneď dvaja jeho spoluhráči. Všetko však vyriešil Fernando Pacheco.
     
    20
    Aarón Caricol posielal prudký center do šestnástky na jediného spoluhráča. Rodrigo Ely včas zasiahol a loptu odhlavičkoval preč.
     
    21
    Hlavný rozhodca vytiahol druhú žltú kartu v zápase. Mario Hermoso (Espanyol) ju videl za úder lakťom do tváre Munira.
     
    22
    Po faule Hermosa rozohrávali domáci futbalisti štandardnú situáciu. Loptu si pripravil Munir, ale jeho pokus z ľavej strany smeroval vysoko nad bránu.
     
    23
    Od streleného gólu čakáme na nejaké zaujímavejšie momenty. O niečo aktívnejší je Espanyol, ktorý častejšie drží loptu.
     
    25
    Mubarak Wakaso mal pred sebou voľný priestor, a tak skúsil vystreliť. Trafil však len brániacich hráčov a mohol radšej prihrávať.
     
    26
    Vidíme už tretiu žltú kartu v dnešnom stretnutí. Alfonso Pedraza (Alavés) išiel do ostrého sklzu proti Víctorovi Sanchézovi a zložil ho na trávnik.
     
    27
    Léo Baptistão chcel zakončovať z voleja po prihrávke do šestnástky. Loptu však netrafil vôbec dobre a poslal ju za čiaru.
     
    28
    Alfonso Pedraza si obhodil Víctora Sáncheza a spadol na trávnik. Hlavný rozhodca však stál blízko a nedoprial domácim štandardku.
     
    29
    Domáci sa dostali do zaujímavej príležitosti. Manuel García si spracoval loptu v pokutovom území, urobil si priestor na strelu, ale jeho halfvolej minul cieľ.
    29. Manuel García (DAL)
     
    30
    Léo Baptistão chcel prekvapiť domácich futbalistov, a tak zvolil nečakané zakončenie z približne tridsiatich metrov. Fernando Pacheco nemusel zasahovať.
     
    32
    José Manuel Jurado zostal ležať na trávniku po jednom z osobných súbojov a len ťažko sa zdvíhal na nohy. Mal by to však rozchodiť.
     
    34
    Gerard Moreno využil voľný priestor na ľavom krídle, odcentroval do pokutového územia a Léo Baptistão v páde usmernil loptu hlavou priamo na brankára Pacheca.
    34. Léo Baptistão (ESB)
     
    35
    Pablo Piatti oklamal hneď dvojicu brániacich hráčov, no jeho center bol zrazený iba na rohový kop.
     
    36
    Espanyol nezužitkoval výhodu rohového kopu. Lopta síce smerovala do ohňa, no v zhustenom priestore kraľovali domáci stopéri.
     
    37
    Munir vybehol spoza brániacich hráčov, dostal presný pas a išiel sám na gólmana Paua Lópeza. Stál však v ofsajde.
     
    38
    Barcelončania sú o niečo aktívnejší, ale zatiaľ sa to prejavuje akurát v počte rohových kopov alebo v štatistike držania lopty.
     
    39
    Mario Hermoso (Espanyol) nedohrá dnešný duel. Obranca hostí si nedal pozor, vo vzdušnom súboji si pomohol lakťom a dostal úplne zbytočnú druhú žltú kartu, po ktorej nasledovala červená.
    39. Mario Hermoso (ESB)
     
    41
    Mario Hermoso pri odchode z trávnika prišiel do kontaktu s trénerom, ktorý ho za vylúčenie ešte v prvom polčase určite nepochválil.
     
    42
    Domáci futbalisti majú duel rozohraný ideálne. Vyhrávajú po rýchlom góle, navyše teraz získali aj početnú prevahu a môžu sa sústrediť na stráženie náskoku.
     
    44
    Na trávniku od začiatku stretnutia pracujú emócie. Vidíme množstvo faulov a hlavný rozhodca už musel ukázať tri žlté a jednu červenú kartu.
     
    45
    Hosťujúca defenzíva ustupovala, čo využil Munir. Jeho parádna strela spoza šestnástky sa točila do horného rohu brány, ale Pau López vytiahol vynikajúci zákrok.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rýchly gól a potom dlho nič. Také bolo úvodné dejstvo súboja medzi Alavésom a Espanyolom. Domáci išli do vedenia už v prvej minúte, keď sa presným volejom presadil Christian Santos. Odvtedy sme však čakali na zaujímavejšie momenty. Tie prišli až v úplnom závere polčasu. Najskôr bol vylúčený Hermoso a potom takmer skóroval Munir.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hosťujúci tréner urobil cez prestávku jednu zmenu v zostave. Víctor Sánchez sa nedostal na trávnik, nahradil ho Naldo.
     
    47
    Domáci kouč zatiaľ ponechal na trávniku svoju základnú jedenástku. Tréner Espanyolu musel vykonať taktické striedanie, pretože vylúčenie Hermosa narušilo jeho defenzívnu líniu.
     
    48
    Alfonso Pedraza nasadil jasličky Davidovi Lópezovi, ktorý sa len neveriacky čudoval. Následný center Wakasa bol zrazený na rohový kop.
     
    49
    Domáci futbalisti pohrozili po rohovom kope. Wakasovi síce vôbec nesadol volej, ale oveľa lepšie potom strieľal Munir. Pau López stál na správnom mieste.
     
    50
    José Manuel Jurado zakončoval z dobrej pozície na hranici šestnástky, ale jeho pokus smeroval presne do rukavíc Fernanda Pacheca.
    50. José Manuel Jurado (ESB)
     
    51
    Alexis zamieril na ofenzívny výlet, v pokutovom území sa zbavil jedného brániaceho hráča, ale cez druhého spadol a nevypýtal si penaltu.
     
    51
    Tomás Pina (Alavés) najskôr ohrozil brankára Paua Lópeza presnou strelou, ale potom zbytočne dobiedzal a uvidel žltú kartu.
     
    53
    Hlavný rozhodca dnes často vstupuje do zápasu a prerušuje hru. Musel však riešiť viacero faulov a vytiahol už päť kariet.
     
    54
    V predchádzajúcej sezóne sa stretli Alavés a Espanyol dvakrát a v oboch prípadoch padol len jediný gól. Dnes sa to môže zopakovať.
     
    55
    Mubarak Wakaso už viackrát skúšal zakončovať z väčšej vzdialenosti. Tentoraz vypálil ľavačkou a iba tesne minul bránu.
    55. Mubarak Wakaso (DAL)
     
    57
    Druhý polčas pokračuje v podobnom duchu ako ten prvý. Sledujeme priemerný futbal, v ktorom sa z času na čas objavia zaujímavé momenty.
     
    58
    Pablo Piatti si hodil loptu medzi dvoch hráčov a Rodrigo Ely (Alavés) ho poslal k zemi. Domáci obranca zaslúžene dostal žltú kartu.
     
    60
    Alavés získal v doterajšom priebehu sezóny len tri body za jediné víťazstvo. Dnes má duel veľmi dobre rozbehnutý a po hodine hry kráča za druhým triumfom v ročníku.
     
    61
    Gerard Moreno chcel pokaziť radosť domácim fanúšikov. Napriahol tesne spoza pokutového územia, ale jeho pokus smeroval mimo brány Deportiva.
     
    63
    Hostia síce kraľujú v štatistike držania lopty, ale majú o jedného hráča menej a proti koncentrovanej obrane Deportiva sa ťažko presadzujú.
     
    64
    Na domácich futbalistoch vôbec nie je vidieť, že by hrali v početnej prevahe. Sústredia sa predovšetkým na defenzívu, pretože v ich situácii je každý bod zlatý.
     
    65
    Alfonso Pedraza zviedol súboj s Pablom Piattim a ten ho v páde dvakrát nechtiac zasiahol kopačkou do tváre. Domáci futbalista musel byť ošetrený.
     
    67
    Domáci tréner urobil prvé striedanie v dnešnom stretnutí. Z ihriska odišiel Tomás Pina, ktorého vymenil Álvaro Medrán.
     
    68
    Barcelončania mali výhodu rohového kopu. Center smeroval na prednú žrď, ale tam sa hostia nedostali do zakončenia.
     
    69
    Léo Baptistão bol pri rohovom kope veľmi dobre strážený. Napokon si odniesol zo vzdušného súboja aj nepríjemný úder do hlavy.
     
    72
    Momentálne je to slabšia pasáž zápasu, v ktorej sa nič nedeje. Espanyolu sa postupne kráti čas, v rámci ktorého sa môže pokúsiť o vyrovnanie či obrat.
     
    73
    Katalánci nehrajú ideálne, a tak prichádza ďalšie striedanie. Z ihriska zišiel José Manuel Jurado, ktorého nahradil Oscar Melendo.
     
    74
    Hlavný rozhodca dnes nešetrí kartami. Teraz vytiahol žltú, ktorú uvidel Álvaro Medrán (Alavés). Nešlo však o žiaden zákerný faul, skôr o bežný stret v strede ihriska.
     
    75
    Léo Baptistão zobral zodpovednosť na seba, postupne sa prepracoval až do pokutového územia a jeho krížna strela iba tesne minula bránu Deportiva.
    75. Léo Baptistão (ESB)
     
    77
    Domáci kapitán Manuel García (Alavés) sa poriadne hnevá, pretože bol ďalším hráčom, ktorý uvidel žltú kartu. Hlavný rozhodca má veľmi prísny meter.
     
    78
    Už šesť domácich futbalistov dostalo žlté karty. Paradoxne, na strane hostí bol potrestaný jediný muž a ten musel odísť z ihriska predčasne.
     
    79
    Pokračuje tradičný obrázok ostatných minút. Christian Santos (Alavés) zložil na trávnik Pabla Piattiho a už vedel, že dostane žltú kartu.
     
    80
    Mubarak Wakaso sa ocitol vo veľkej šanci. Brankár Pau López neudržal vo svojej moci center z pravého krídla a potom bol rád, že ho na čiare zastúpil spoluhráč.
     
    82
    Domáci lodivod využíva priestor na druhé striedanie v dnešnom zápase. Christiana Santosa vymenil Bojan Krkić. V hosťujúcom tábore odišiel z trávnika Pablo Piatti, ktorého vystriedal Sergio García.
     
    83
    Kouč Espanyolu Barcelona využil už všetky tri striedania, ale zatiaľ to na jeho mužstvo nemalo výrazný vplyv. Hostia stále prehrávajú a nevedia si vypracovať šance.
     
    85
    David López takmer pokazil rozohrávku. Loptu napálil iba do napádajúceho Wakasa, ale mal šťastie, že tomu nevyšlo spracovanie.
     
    86
    Gerard Moreno spracoval náročnú loptu na pravom krídle, potiahol si ju do stredu, ale tam narazil na hráčov v modrých dresoch.
     
    87
    Po dobrom centri z pravého krídla sa lopta odrážala v šestnástke Espanyolu, ale Mubarak Wakaso ani Álvaro Medrán ju nedokázali zasiahnuť.
     
    89
    Hostia nevyužili rohový kop a museli sa brániť rýchlemu brejku súpera. Munir našiel rozbehnutého Álvara Medrána, ale jeho strela našla iba rukavice Paua Lópeza.
     
    90
    Tesne pred uplynutím riadneho hracieho času prišlo posledné striedanie domáceho tímu. Ihrisko opustil Mubarak Wakaso, namiesto neho prišiel Daniel Torres.
     
    90+1
    Espanyol ešte bude mať priestor na prípadné vyrovnanie. Hlavný rozhodca pridal štyri minúty navyše.
     
    90+2
    Aarón Caricol poslal loptu zo štandardky do pokutového územia, kde sa odrazila priamo na nohu Sergia Garciu. Jeho volej z tesnej blízkosti však zlikvidoval Fernando Pacheco.
    90+2. Fernando Pacheco (DAL)
     
    90+3
    Bojan Krkić skúsil prekvapiť hosťujúceho brankára sklzom v pokutovom území. Pau López loptu odkopol a vyhol sa stretu s hráčom Deportiva.
     
    90+4
    V úplnom závere dostali hostia výhodu štandardky. Aarón Caricol nacentroval do šestnástky, ale tam boli pripravení hráči Deportiva Alavés.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Deportivo Alavés dosiahlo druhé víťazstvo v sezóne a odlepilo sa z dna tabuľky. Domáci futbalisti skórovali už v prvej minúte zásluhou Christiana Santosa a tesný náskok si udržali až do konca stretnutia. Deportivu pomohlo aj rýchle vylúčenie Hermosa. Hostia neboli v oslabení príliš nebezpeční a už nedokázali vyrovnať. (20:22:04)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 1. Santos

    Karty:   15. Diéguez (DAL), 26. Pedraza (DAL), 51. Pina (DAL), 58. Ely (DAL), 74. Medrán (DAL), 77. García (DAL), 79. Santos (DAL) – 21. Hermoso (ESB)   39. Hermoso (ESB)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 28:9.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Ely, Alexis, Diéguez, Maripán – García (C), Pina (67. Medrán), Wakaso (90. D. Torres), Pedraza – Santos (82. Krkić), Munir.
    Náhradníci: Sivera – I. Gómez, Katai, Krkić, Medrán, Sobrino, D. Torres.

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez (C) (46. Naldo), David López, Hermoso, Caricol – Jurado (73. Melendo), Fuego, Darder, Piatti (82. Sergio García) – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: Diego López – Diop, Sergio García, Javi López, Melendo, Naldo, Vilà.