Lipsko – Hannover 2:1 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Mainz 1:1 (kon.)
Augsburg – Leverkusen 1:1 (kon.) | Hamburger – Stuttgart 3:1 (kon.) | Dortmund – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (0:0)
Hannover 96
Sobota 04.11.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hannover siahal v Lipsku na prekvapenie. V prvom polčase hral s domácimi vyrovnanú partiu a po zmene strán sa dokonca ujal vedenia, keď po rýchlom protiútoku skóroval Jonathas. Tréner Lipska na to rýchlo reagoval, poslal do hry Keitu a ten spolu s ďalším striedajúcim hráčom Forsbergom oživil ofenzívu domácich. V sedemdesiatej minúte vyrovnal Poulsen a obrat dokonal kanonier Werner. Lipsko vďaka trojbodovému zápisu poskočilo na priebežnú druhú pozíciu. (17:26:05)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Na trávniku pracujú emócie, najmä v tábore hostí. Salif Sané (Hannover) dostal žltú kartu za nepríjemný šľapák na nohu protihráča.
     
    90+2
    Riadny hrací čas sa už dávnejšie naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty navyše.
     
    90+1
    Timo Werner si teraz užíva potlesk zaplneného štadióna. Domáci útočník odchádza na lavičku a v záverečných sekundách ho nahradí Kevin Kampl.
     
    90
    Oliver Sorg (Hannover) v sklze vôbec nešetril nohy rozbehnutého Tima Wernera, čím vyvolal na trávniku búrlivú diskusiu. Hlavný rozhodca siahol do kapsičky a vytiahol žltú kartu.
     
    89
    Sebavedomý Timo Werner si hodil úspešne loptu medzi dvoch hráčov, potom skúsil rovnakú fintu proti ďalšej dvojici súperov, ale tentoraz sa ocitol na trávniku.
     
    87
    Hostia poslednýkrát striedali. Z ihriska odišiel Julian Korb, ktorého vymenil ofenzívne ladený Sebastian Maier.
     
    87
    Marcel Sabitzer zase vypálil spoza šestnástky. Strelu skryl za viacerých hráčov Hannoveru a lopta len tesne minula pravú žrď.
     
    86
    Hostia chceli bleskovo odpovedať. Matthias Ostrzolek odcentroval z pravého krídla do šestnástky, ale pred Martinom Harnikom stiahol loptu zo vzduchu Péter Gulácsi.
    85. Timo WERNER - 2:1
    gol19f02479cf04d4982.gif
     
    85
    RB Leipzig práve strelil gól! Domácim vyšla krásna kombinácia na jeden dotyk. Diego Demme našiel dlhým pasom voľného Emila Forsberga, ktorý loptu sklepol na TIMA WERNERA a domáci kanonier zblízka prekonal Tschaunera.
     
    85
    Marcel Sabitzer vystrelil z veľkej diaľky. Loptu však oprel o jedného z hosťujúcich hráčov, ktorý ju tečoval len tesne nad brvno.
     
    84
    Obaja tréneri si odložili ešte jedno striedanie do záverečných minút. Uvidíme, či budú chcieť získať tri body alebo zvolia hru na istotu.
     
    83
    Schwegler napokon rozohral rohový kop Hannoveru. Lopta sa dostala na nohu voľného Ihlasa Beboua, ale jeho pokus nebol presný.
     
    82
    Pirmin Schwegler (Hannover) váhal s rozohrávkou rohového kopu a hlavnému rozhodcovi došla trpezlivosť. Stredopoliar hostí dostal zbytočnú žltú kartu.
    82. Marvin Bakalorz (HAN)
    gol585b217674362c8ff.gif
     
    82
    Niclas Füllkrug ideálne načasoval prihrávku na Marvina Bakalorza, ktorý vnikol do šestnástky a prízemnou strelou preveril Gulácsiho.
     
    81
    Domácim výrazne pomohol príchod dvoch striedajúcich futbalistov. Emil Forsberg a Naby Keïta oživili záložnú formáciu Lipska a dávajú hre nápad.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 70. Y. Poulsen, 85. Werner – 56. Jonathas

    Karty:   61. Halstenberg (RBL) – 54. Bakalorz (HAN), 82. Schwegler (HAN), 90. Sorg (HAN), 90+3. Sané (HAN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:16.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Laimer (58. Keïta), Demme, Bruma (53. Forsberg) – Y. Poulsen, Werner (90+1. Kampl).
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Compper, Forsberg, Kaiser, Kampl, Keïta.

    Hannover 96: Tschauner – Anton, Sané, Sorg, Ostrzolek – Bakalorz, Schwegler, Korb (87. Maier), Jonathas (76. Füllkrug) – Klaus (66. Harnik), Bebou.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Füllkrug, Harnik, Hübner, Maier, Schmiedebach.