Lipsko – Hannover 2:1 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Mainz 1:1 (kon.)
Augsburg – Leverkusen 1:1 (kon.) | Hamburger – Stuttgart 3:1 (kon.) | Dortmund – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:1 (0:0)
Hannover 96
Sobota 04.11.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu jedenásteho kola nemeckej Bundesligy. Ambiciózne Lipsko privíta na vlastnom trávniku vo forme hrajúci Hannover.

    Lipsko figuruje po desiatich kolách na tretej priečke tabuľky so ziskom devätnástich bodov a pozitívnym skóre 16:12. Minuloročný nováčik mal síce slabší rozbeh, ale postupne sa dostal späť do popredia bundesligového pelotónu. Ak sa tam chce udržať, musí sa vrátiť na víťaznú vlnu, pretože v ostatných troch súťažných dueloch prehral. Mal však mimoriadne náročnú úlohu. Najskôr v Pohári podľahol Bayernu Mníchov 1:2 po penaltách, následne prehral s rovnakým súperom v lige na jeho trávniku 0:2 a cez týždeň si pripísal porážku 1:3 v Porte v rámci Ligy majstrov.

    Hannover v predchádzajúcom ročníku nehral medzi nemeckou elitou, no druhá priečka v 2. Bundeslige mu zabezpečila návrat medzi smotánku. Staronový účastník nemeckej najvyššej súťaže si užíva začiatok sezóny, pretože po desiatich dueloch sa drží na vynikajúcej štvrtej pozícii so ziskom osemnástich bodov a priaznivým skóre 14:9. Hannoverčania boli po šiestich kolách bez prehry, ale potom prehrali 1:2 v Mönchenglabachu aj doma s Frankfurtom. Rýchlo však odmietli špekulácie o hernej kríze. V deviatom kole zdolali vonku Augsburg 2:1 a následne potešili domácich priaznivcov cenným triumfom 4:2 nad Dortmundom.

    V histórii Bundesligy pôjde o vôbec prvé meranie síl Lipska s Hannoverom. Oba kluby sa doteraz míňali na nemeckej ligovej scéne.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Laimer, Demme, Bruma – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Compper, Forsberg, Kaiser, Kampl, Keïta.

    Hannover 96: Tschauner – Anton, Sané, Sorg, Ostrzolek – Bakalorz, Schwegler, Korb, Jonathas – Klaus, Bebou.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Füllkrug, Harnik, Hübner, Maier, Schmiedebach.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca dal pokyn k úvodnému výkopu, ktorý mali na starosti hostia. Hannover nastúpil v zeleno-čiernej kombinácii, Lipsko v bielo-červenej.
     
    2
    Dayot Upamecano nedovolene atakoval prenikajúceho protihráča po ľavom krídle a daroval Hannoveru zaujímavú štandardku.
     
    3
    Pirmin Schwegler chcel zakrútiť loptu z priameho kopu rovno na bránu, ale nedokázal ju presnejšie umiestniť a Gulácsi nemusel zasahovať.
     
    4
    Domácim sa zatiaľ nedarí usadiť na útočnej polovici. Ich snahu prerušil faul Konrada Kaimera, ktorý zasiahol protihráča do tváre.
     
    5
    Prihrávka naslepo prešla celým pokutovým územím Lipska a napokon našla úplne voľného Matthiasa Ostrzoleka, ktorého strela poriadne natiahla Pétra Gulácsiho.
     
    6
    Hannoverčania mali následne výhodu rohového kopu. Center na prednú žrď však nenarobil problémy domácej defenzíve.
     
    8
    Zatiaľ sledujeme vysoké nasadenie na oboch stranách. Mužstva z popredia tabuľky sa snažia o ofenzívny futbal.
     
    9
    Hlavný rozhodca musí často zasahovať do zápasu, pretože oba tímy hrajú agresívne a dopúšťajú sa faulov.
     
    11
    Po úvodnej aktivite trochu upadlo tempo. Domáci aj hostia sa sformovali v zadných radoch a nepúšťajú sa do šancí.
     
    12
    Ihlas Bebou pod tlakom viacerých hráčov vymyslel výbornú prihrávku do voľného priestoru, kde si však nenabehol Matthias Ostrzolek.
     
    13
    Jonathas unikol po pravom krídle, posielal prudkú prihrávku do pokutového územia na rozbehnutého Beboua, ale pred ním úspešne zasiahol Lukas Klostermann.
     
    14
    Domáci futbalisti sa dostávali do nádejného brejku. Bruma však preváhal ideálny moment na prihrávku a potom nedokázal nájsť pokrytého Wernera.
     
    16
    Philipp Tschauner predviedol neskutočný zákrok. Najskôr zlikvidoval nepríjemnú strelu Sabitzera z diaľky, ale potom reflexívne zareagoval proti dorážke Wernera, ktorý už ani nerozmýšľal nad tým, že by nestrelil gól.
    16. Timo Werner (RBL)
    gol103bff5af2c9e838e.gif
     
    18
    Domáci vedia dobre zmeniť tempo. Po uspávacej kombinácii na vlastnej polovici rýchlo prenesú ťažisko hry a v útoku hrajú oveľa svižnejšie.
     
    19
    Lipsko postupne preberá kontrolu nad loptou. Hannover je teraz stiahnutý v defenzívnej pozícii a bráni sa.
     
    21
    Ihlas Bebou si pätičkou obhodil brániaceho Konatého, ale v osobnom súboji spadol a nedokázal dokončiť svoju akciu.
     
    22
    Následne sa strhla roztržka v pokutovom území Lipska. Hlavný rozhodca prišiel upokojiť hráčov oboch tímov a zatiaľ stále čaká s udelením žltej karty.
     
    23
    Marcel Sabitzer zakončoval volejom zvnútra šestnástky, lopta po jeho strele smerovala do siete, ale pred Tschaunerom ju ešte zbytočne tečoval Timo Werner, ktorý stál v ofsajde a obral svoj tím o gól.
    23. Timo Werner (RBL)
    gol21bd668363cc6d170.gif
     
    25
    Na opačnej strane sme takisto videli gólovú príležitosť. Ihlas Bebou unikol po ľavom krídle, ideálne našiel v šestnástke Felixa Klausa, ale ten bol tiesnený a v koncovke trafil iba brankára Gulácsiho.
     
    26
    Waldemar Anton doplatil na nepríjemný odraz lopty a dostal ju priamo do tváre. Hlavný rozhodca musel na chvíľu prerušiť hru, pretože obranca hostí sa ťažko spamätával.
     
    27
    Diego Demme skúsil strelu spoza šestnástky. Loptu síce zasiahol dobre, ale poslal ju tesne nad brvno, takže Philipp Tschauner nemusel zasahovať.
     
    28
    Matthias Ostrzolek prudko odcentroval z ľavej strany do pokutového územia, ale lopta smerovala iba do priestoru, kde boli hráči v bielo-červenom.
     
    30
    Úvodná polhodina priniesla viacero zaujímavých momentov. Oba tímy si vypracovali šance na strelenie gólu, no zatiaľ sa nepresadili v koncovke.
     
    31
    Matthias Ostrzolek sa dostal s loptou na hranicu pokutového územia, ale potom nevedel, čo ma urobiť a napokon zle odcentroval.
     
    32
    Jonathas výborne prehodil loptu na Beboua do šestnástky, ale Ibrahima Konaté dobre zapracoval telom a nepustil súpera do koncovky.
     
    34
    Lipsko má problém prekonať sformovanú obranu súpera. Ak sú hostia pripravení na vlastnej polovici, domácich k ničomu nepúšťajú.
     
    35
    Domáci futbalisti majú pred sebou zeleno-čierny val, ktorý nedokážu prekonať. Hannoverčania sú všetci jedenásti na vlastnej polovici.
     
    36
    Yussuf Poulsen a Pirmin Schwegler sa dostali do vzájomného konfliktu. Na ich slovnú výmenu reagoval hlavný arbiter, ktorý zvolil dohovor.
     
    38
    Matthias Ostrzolek našiel v pokutovom území zabudnutého Jonathas, ale rozhodca na čiare ihneď zdvihol zástavku, pretože videl ofsajd.
     
    40
    Do konca úvodného polčasu zostáva posledných päť minút. Aktuálne je hra statická a neprináša zaujímavé momenty.
     
    41
    Ihlas Bebou preveril rýchlostné schopnosti Dayota Upamecana, ktorý zvládol šprintérsky súboj s útočníkom Hannoveru.
     
    42
    Ihlas Bebou zvládol osobný súboj s Lukasom Klostermannom a rútil sa do šestnástky Lipska. Nemal však podporu spoluhráčov, takže jeho akcia stroskotala vo finálnej fáze.
     
    43
    Hlavný rozhodca dnes nechce dopriať domácim štandardky v blízkosti hannoverskej brány. Často odmieta ich pády na trávnik.
     
    45
    Tesne pred odchodom do šatní je hra prerušená. Marvin Bakalorz si sadol na trávnik a signalizuje zdravotné problémy.
     
    45+1
    Lipsko mohlo otvoriť skóre. Po ideálnej prihrávke Brumu zakončoval bez prípravy domáci kanonier Timo Werner, ktorého tečovaný pokus skončil na brvne hannoverskej brány.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Súboj tretieho so štvrtým ponúkol niekoľko zaujímavých momentov, ale aj hluché pasáže. Bližšie ku gólu boli domáci futbalisti, ktorých mohol poslať do vedenia Werner. Dvakrát však zakončoval v ofsajdovej pozícii a tesne pred koncom polčasu ho zastavila bránková konštrukcia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci uviedli loptu do pohybu, takže pokračujeme ďalej. Tréneri neurobili žiadnu zmenu, na trávniku zostali pôvodné jedenástky.
     
    47
    Nenápadný súboj Wernera so Saném dopadol nepríjemne pre hosťujúceho obrancu. Salíf Sané zle dostúpil na nohu a musí byť ošetrený.
     
    48
    Salif Sané by mal byť v poriadku. Obranca Hannoveru bol ošetrený mimo hracej plochy, ale vrátil sa späť a pokračuje v zápase.
     
    49
    Timo Werner si pýtal loptu do voľného priestoru na ľavom krídle, ale nedostal správnu prihrávku. Svojmu spoluhráčovi však udelil inštrukcie, kde mu to má nabudúce poslať.
     
    50
    Lipsko absolvovalo v stredu zápas Ligy majstrov v portugalskom Porte. Domáci tréner preto dnes ponechal na lavičke niekoľko opôr.
     
    51
    Hannover má oproti Lipsku voľnejší program. Po vypadnutí z pohárového pavúka sa môže sústrediť výhradne na domácu najvyššiu súťaž.
     
    53
    Prvá zmena v domácom tábore na seba nenechala dlho čakať. Z ihriska odchádza Bruma, ktorého nahradí Emil Forsberg.
     
    54
    Hlavný rozhodca vytiahol prvú žltú kartu v dnešnom stretnutí. Marvin Bakalorz (Hannover) si pomohol rukami vo vzdušnom súboji a bol potrestaný.
     
    55
    Marcel Sabitzer si potiahol loptu na pravé krídlo, odtiaľ prudko odcentroval do šestnástky, ale v tomto priestore našiel iba súpera.
     
    56
    Hannover dal gól! Hostia udreli z rýchleho protiútoku. Ihlas Bebou presne prihral do šestnástky voľnému JONATHASOVI, ktorý si spracoval loptu a neomylne ju poslal do siete.
    56. JONATHAS - 0:1
    gol3a1e8ea5fbc70ded8.gif
     
    58
    Domáci tréner rýchlo reaguje na nepriaznivý vývoj stretnutia. Z ihriska odchádza neviditeľný Konrad Laimer, ktorého nahradil Naby Keïta.
     
    59
    Lipsko v tejto sezóne doma ešte neprehralo. V štyroch dueloch trikrát zvíťazilo a raz remizovalo. Teraz však prehráva s nováčikom.
     
    61
    Marcel Halstenberg (RB Leipzig) nechal nohu v súboji s protihráčom, ktorý cez neho nepríjemne preletel. Hlavný rozhodca preto vytiahol žltú kartu.
     
    62
    Po faule Halstenberga zahrávali hostia štandardku. Centrovanú loptu Schweglera síce nikto nezužitkoval, no potom nepresne strieľal z diaľky Waldemar Anton.
     
    63
    Felix Klaus zostal úplne zabudnutý za obranou Lipska. Z ľavého krídla postupoval sám na bránu Pétra Gulácsiho, ale v koncovke ho napokon domáci zblokovali.
     
    64
    Yussuf Poulsen posunul loptu pätičkou voľnému Marcelovi Sabitzerovi, ale jeho technická strela išla priamo do náručia Tschaunera. Bol to prvý pokus Lipska v druhom polčase.
     
    65
    Emil Forsberg chcel takisto ohroziť bránu súpera. Dobre si pripravil loptu na zakončenie, ale jeho strela trafila iba hráčov v zeleno-čiernom.
     
    65
    Hannover si vypracoval vynikajúcu príležitosť na strelenie druhého gólu. Jonathas však váhal so zakončením a našiel Felixa Klausa, ktorý minul bránu.
     
    66
    Felixovi Klasuovi v predchádzajúcich dvoch akciách chýbala rýchlosť. Hosťujúci tréner ho preto stiahol z trávnika a poslal do hry Martina Harnika.
     
    68
    Po faule Salifa Saného zahrávali domáci futbalisti priamy kop. Mal ho na starosti striedajúci Emil Forsberg, ktorý pravačkou netrafil bránu.
     
    69
    Lipsko vsádza všetko na ofenzívu, ale musí útočiť do plných a nedokáže prekonať sformovanú obranu súpera. Naopak, Hannover čaká na brejky a často z nich hrozí.
     
    70
    RB Leipzig práve strelil gól! Salif Sané chybne vybehol proti lopte a pustil domácich do rýchleho brejku. Po pravom krídle sa rozbehol Timo Werner, krížnou prihrávkou cez pokutové územie našiel voľného YUSSUFA POULSENA a ten bez problémov vyrovnal.
    70. Yussuf POULSEN - 1:1
    gol471c937baebe4d128.gif
     
    71
    Hannoverčania dlho odolávali a nepúšťali domácich do gólových príležitostí. Individuálna chyba Saného ich však pripravila o tesný náskok.
     
    72
    Julian Korb preveril pozornosť Pétra Gulácsiho. Nepresným centrom z pravého krídla však len podporil jeho sebavedomie.
     
    73
    Naby Keïta výborne vysunul voľného Tima Wernera, ktorý mohol zakončovať z ideálnej pozície na hranici šestnástky. Nemecký reprezentant však stál v ofsajde.
     
    74
    Marcel Halstenberg si počkal na odrazenú loptu, pripravil si ju na strelu, ale ľavačkou trafil iba pripraveného Philippa Tschaunera.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných pätnásť minút a zatiaľ je všetko otvorené. Lipsko po vyrovnaní ožilo a je momentálne lepšie.
     
    76
    Evidujeme druhé striedanie na strane hostí. V dnešnom zápase dohral strelec jediného hannoverského gólu Jonathas, ktorého vymenil Niclas Füllkrug.
     
    77
    Ihlas Bebou predviedol sympatický individuálny prienik cez stred ihriska, ale nemal podporu spoluhráčov a napokon narazil na urasteného Upamecana.
     
    78
    Yussuf Poulsen nebezpečne vypálil z hranice pokutového územia. Navyše jeho pokus bol tečovaný a Philipp Tschauner iba dúfal, že lopta minie cieľ.
     
    79
    Polovica štadióna už zdvíhala ruky nad hlavu. Zakončenie Tima Wernera po rohovom kope však naplo len bočnú sieť.
     
    81
    Domácim výrazne pomohol príchod dvoch striedajúcich futbalistov. Emil Forsberg a Naby Keïta oživili záložnú formáciu Lipska a dávajú hre nápad.
     
    82
    Niclas Füllkrug ideálne načasoval prihrávku na Marvina Bakalorza, ktorý vnikol do šestnástky a prízemnou strelou preveril Gulácsiho.
    82. Marvin Bakalorz (HAN)
    gol585b217674362c8ff.gif
     
    82
    Pirmin Schwegler (Hannover) váhal s rozohrávkou rohového kopu a hlavnému rozhodcovi došla trpezlivosť. Stredopoliar hostí dostal zbytočnú žltú kartu.
     
    83
    Schwegler napokon rozohral rohový kop Hannoveru. Lopta sa dostala na nohu voľného Ihlasa Beboua, ale jeho pokus nebol presný.
     
    84
    Obaja tréneri si odložili ešte jedno striedanie do záverečných minút. Uvidíme, či budú chcieť získať tri body alebo zvolia hru na istotu.
     
    85
    Marcel Sabitzer vystrelil z veľkej diaľky. Loptu však oprel o jedného z hosťujúcich hráčov, ktorý ju tečoval len tesne nad brvno.
     
    85
    RB Leipzig práve strelil gól! Domácim vyšla krásna kombinácia na jeden dotyk. Diego Demme našiel dlhým pasom voľného Emila Forsberga, ktorý loptu sklepol na TIMA WERNERA a domáci kanonier zblízka prekonal Tschaunera.
    85. Timo WERNER - 2:1
    gol19f02479cf04d4982.gif
     
    86
    Hostia chceli bleskovo odpovedať. Matthias Ostrzolek odcentroval z pravého krídla do šestnástky, ale pred Martinom Harnikom stiahol loptu zo vzduchu Péter Gulácsi.
     
    87
    Marcel Sabitzer zase vypálil spoza šestnástky. Strelu skryl za viacerých hráčov Hannoveru a lopta len tesne minula pravú žrď.
     
    87
    Hostia poslednýkrát striedali. Z ihriska odišiel Julian Korb, ktorého vymenil ofenzívne ladený Sebastian Maier.
     
    89
    Sebavedomý Timo Werner si hodil úspešne loptu medzi dvoch hráčov, potom skúsil rovnakú fintu proti ďalšej dvojici súperov, ale tentoraz sa ocitol na trávniku.
     
    90
    Oliver Sorg (Hannover) v sklze vôbec nešetril nohy rozbehnutého Tima Wernera, čím vyvolal na trávniku búrlivú diskusiu. Hlavný rozhodca siahol do kapsičky a vytiahol žltú kartu.
     
    90+1
    Timo Werner si teraz užíva potlesk zaplneného štadióna. Domáci útočník odchádza na lavičku a v záverečných sekundách ho nahradí Kevin Kampl.
     
    90+2
    Riadny hrací čas sa už dávnejšie naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty navyše.
     
    90+3
    Na trávniku pracujú emócie, najmä v tábore hostí. Salif Sané (Hannover) dostal žltú kartu za nepríjemný šľapák na nohu protihráča.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Hannover siahal v Lipsku na prekvapenie. V prvom polčase hral s domácimi vyrovnanú partiu a po zmene strán sa dokonca ujal vedenia, keď po rýchlom protiútoku skóroval Jonathas. Tréner Lipska na to rýchlo reagoval, poslal do hry Keitu a ten spolu s ďalším striedajúcim hráčom Forsbergom oživil ofenzívu domácich. V sedemdesiatej minúte vyrovnal Poulsen a obrat dokonal kanonier Werner. Lipsko vďaka trojbodovému zápisu poskočilo na priebežnú druhú pozíciu. (17:26:05)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 70. Y. Poulsen, 85. Werner – 56. Jonathas

    Karty:   61. Halstenberg (RBL) – 54. Bakalorz (HAN), 82. Schwegler (HAN), 90. Sorg (HAN), 90+3. Sané (HAN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:16.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Laimer (58. Keïta), Demme, Bruma (53. Forsberg) – Y. Poulsen, Werner (90+1. Kampl).
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Compper, Forsberg, Kaiser, Kampl, Keïta.

    Hannover 96: Tschauner – Anton, Sané, Sorg, Ostrzolek – Bakalorz, Schwegler, Korb (87. Maier), Jonathas (76. Füllkrug) – Klaus (66. Harnik), Bebou.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Füllkrug, Harnik, Hübner, Maier, Schmiedebach.