Valencia – Leganés 3:0 (kon.) | La Coruña – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Alavés – Espanyol 1:0 (kon.)
Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (1:0)
FC Sevilla
Sobota 04.11.2017, 20:45 • Camp Nou, Barcelona • Španielska LaLiga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Barcelony si v druhom polčase trošku skomplikovali cestu za víťazstvom, ale napokon oň neprišli. Dvojgólovým hrdinom je Paco Alcácer, ktorý dnes zastúpil aj takých kanonierov, akými sú Luis Suárez či Lionel Messi. Na strane hostí sa gólovo presadil len Guido Pizarro, ktorý parádne hlavičkoval po rohovom kope. Barcelona tak zostáva na prvom mieste tabuľky so štvorbodovým náskokom pred druhou Valenciou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:40:53)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samotnom závere zápasu sme sa dočkali prvého a zrejme aj posledného kartového trestu. Zrejme za zakopnutie lopty ju dostáva domáci kanonier Lionel Messi.
     
    90+3
    V Barcelone vytrvalo prší, no vyzerá to tak, že dážď prinesie šťastie domácim futbalistom. Paco Alcácer sa pozerá už len z lavičky náhradníkov, no dnes môže byť hrdinom zápasu.
     
    90+2
    Toto vyzeralo nádejne. Steven N'Zonzi peknou krížnou prihrávkou za obranu našiel Sébastiena Corchiu, no zástavka postranného rozhodcu okamžite letela smerom nahor.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa budú hrať ešte štyri minúty. Na začiatku tej prvej sa črtala zaujímavá možnosť pre domácich, no tí absolútne nevyužili situáciu štyroch proti štyrom.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času tu máme aj záverečné striedanie. Ivan Rakitić pomaličky odchádza na lavičku náhradníkov a na jeho miesto prichádza Javier Mascherano.
     
    89
    Sevilla zatiaľ nevymyslela nič smerom dopredu a o nejakom tlaku nemôže byť ani reči. Barcelona kontroluje hru a domáci fanúšikovia už určite napäto čakajú na údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    A ďalší faul na domáceho hráča, tentokrát na Nélsona Semeda. Domáci futbalisti sa tak môžu zorganizovať a pokračovať vo svojej tradičnej výmene prihrávok na polovici ihriska.
     
    87
    Aj takýto moment vyhovuje domácej Barcelone. Lionel Messi bol v strede ihriska faulovaný, keď ho na trávnik poslal nedovoleným spôsobom Clément Lenglet. Domáci tak môžu trošku ponaťahovať čas.
     
    86
    Ivan Rakitić spoločne s Lionelom Messim teraz potrápili obrancov súpera. Chorvát posielal center na svojho spoluhráča, ale loptu napokon poslal preč Clément Lenglet.
     
    85
    Po Luisovi Suárezovi veľmi dobre zapracoval v defenzíve aj Gerard Deulofeu. Hosťujúci Sébastien Corchia sa k centru nedostal a dokonca bude nasledovať len odkop od brány Marca-Andrého ter Stegena.
     
    83
    Striedajúci Nolito si teraz prebral krížny pas na ľavej strane, ale nedostal sa ani len k centru. Domácim obrancom vypomohol Luis Suárez a hlavný rozhodca píska faul práve na jeho osobu.
     
    82
    Po predošlom súboji zostal na trávniku ležať Ivan Rakitić a museli k nemu prísť aj kluboví lekári. Chorvátsky futbalista je už za postrannou čiarou a zrejme bude môcť pokračovať v zápase.
     
    81
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop po páde Ivana Rakitića v šestnástke súpera. V jednom moment ho skutočne držal za ruku Sergio Escudero, no hlavý rozhodca na biely bod neukazuje.
     
    80
    Ivan Rakitić si teraz robil priestor svojou ľavou rukou, no nešťastne zasiahol do tváre Sergia Escudera. Hosťujúci hráč zostal ležať na hracej ploche, no pokračovať bude môcť bez ošetrenia.
     
    79
    V držaní lopty teraz zostanú hostia, pretože nedovoleným zákrokom sa prezentoval Jordi Alba. Španiel síce ukazoval, že trafil loptu, ale opakované zábery mu nedali za pravdu.
     
    78
    Sevilla mala výhodu rohového kopu. Z druhej vlny to skúšal Guido Pizarro, ale jeho strela neprešla až k domácemu brankárovi. Následne sa črtala šanca na brejk pre Barcelonu, no celú akciu pokazila nepresná prihrávka Luisa Suáreza.
     
    76
    Posledné striedanie na strane hostí. Luis Muriel gól v dnešnom zápase nestrelí, hoci sa párkrát dostal do zakončenia. Štvrťhodinu pred koncom ho nahradzuje Wissam Ben Yedder.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 23. Alcácer, 65. Alcácer – 59. Pizarro

    Karty:   90+4. Messi (BAR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 10:12.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić (90. Mascherano), Busquets, Iniesta (C) (60. Paulinho) – Messi, L. Suárez, Alcácer (66. Deulofeu).
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Paulinho, Mascherano, Digne, Vermaelen, Deulofeu.

    FC Sevilla: Soria – Corchia, Kjaer (73. Geis), Lenglet, Escudero (C) – Banega, N'Zonzi, Pizarro – Navas, Muriel (76. Ben Yedder), Sarabia (62. Nolito).
    Náhradníci: S. Rico – Carole, Ben Yedder, Geis, Ganso, F. Vázquez, Nolito.

    Rozhodca: José Luis González González