Stoke City – Leicester 2:2 (kon.) | Huddersfield Town – West Bromwich 1:0 (kon.) | Newcastle – Bournemouth 0:1 (kon.)
Southampton – Burnley 0:1 (kon.) | Swansea – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Liverpool 1:4 (kon.)
koniec
Stoke City FC
2:2 (1:1)
Leicester City
Sobota 04.11.2017, 13:30 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas na Bet365 Stadium sa končí spravodlivou remízou 2:2. Po hodine hry síce poslal hostí opäť do vedenia Riyad Mahrez, ale na jeho gól dokázal kontrovať presnou hlavičkou striedajúci Peter Crouch. V samotnom závere ešte mohol po rohovom kope rozhodnúť Ryan Shawcross, ale Kasper Schmeichel vytiahol skvelý zákrok. Leicester City tak boduje v piatom zápase po sebe a poskočil na desiate miesto. Stoke City vďaka remíze naďalej stráca na dnešného rivala jeden bod. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:29:03)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samotnom závere zápasu mali domáci ešte výhodu rohového kopu. Ten tradične zahral Xherdan Shaqiri, v pokutovom území našiel Ryana Shawcrossa, no toho aj v druhom prípade vychytal skvelý Kasper Schmeichel.
     
    90+3
    Po faule Kelechiho Iheanacha na Darrena Fletchera mali domáci výhodu priameho kopu. Xherdan Shaqiri poslal loptu približne na hranicu šestnástky, ale tam bol len brániaci Riyad Mahrez.
     
    90+2
    Christian Fuchs si teraz musel dávať pozor, pretože ho napádali hneď dvaja domáci hráči. Rakúsky obranca to ale napokon zvládol a posiela loptu aspoň do stredu ihriska.
     
    90+1
    Prvú nadstavenú minútu máme pomaly za sebou. Na kolmú prihrávku za vysunutú obranu domácich si nabiehal Jamie Vardy, ale loptu už na hracej ploche nezachytil.
     
    90
    Xherdan Shaqiri bol miestnym hlásateľom označený za najlepšieho hráča zápasu. Medzitým zranený rozhodca Bobby Madley signalizuje, že k riadnemu hraciemu času sa pridajú ešte štyri minúty.
     
    89
    Domáci zbytočne stratili loptu v strede ihriska. Riyad Mahrez okamžite hľadal spoluhráča, ktorému by adresoval prihrávku, ale z rýchleho brejku hostí napokon nebolo nič.
     
    88
    Hostia tretíkrát dostali loptu do brány Jacka Butlanda, ale tentokrát z toho gól nemôže byť. Po nevydarenej strele Riyada Mahreza síce zakončoval z tesnej blízkosti Kelechi Iheanacho, no ešte predtým bol v jasnom ofsajde.
     
    87
    Peter Crouch pred malou chvíľou pekne predĺžil loptu na Erica Choupo-Motinga, no ten sa k lopte nedostal. Teraz sa snažil o niečo podobné, ale podľa Jonathana Mossa si počínal nedovolene.
     
    86
    Na ihrisko sa napokon dostane aj mladý anglický útočník Saido Berahino. Ten nahradí Mameho Dioufa, ktorý dnes odohral celkom dobré stretnutie a bolo ho na ihrisku vidno.
     
    85
    Erik Pieters bol teraz na druhej strane ihriska, no jeho center dopadol podobne ako ten v podaní Christiana Fuchsa z predošlej minúty. Do konca zápasu zostáva posledných päť minút.
     
    84
    Hostia teraz pekne zakombinovali. Otvorený priestor na ľavej strane mal Christian Fuchs, následne poslal center do pokutového územia, ale pred Kelechim Iheanachom poslal loptu do bezpečia Erik Pieters.
     
    82
    Peter Crouch sa napokon do zakončenia nedostal. Pred ním totiž hlavičkoval Eric Choupo-Moting, ale bránu súpera tentokrát netrafil. Kasper Schmeichel tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    81
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu, keďže bol faulovaný Darren Fletcher. Loptu si už berie Xherdan Shaqiri a centrom z pravej strany určite bude hľadať Petra Croucha.
     
    80
    Posledné striedanie v podaní hostí. Na záverečných desať minút naskočil do hry Marc Albrighton. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Demarai Gray, ktorý patril k najaktívnejším hráčom.
     
    79
    Eric Choupo-Moting dnes nehrá najlepšie stretnutie. V prvom polčase zahodil obrovskú šancu a vo väčšine prípadov prehráva osobné súboje s obrancami súpera. Bolo tomu tak aj teraz, keď ho predskočil Wes Morgan.
     
    78
    Leicester City sa tretíkrát v zápase mohol dostať do vedenia. Kelechi Iheanacho posunul loptu na Jamieho Vardyho, ten sa v pokutovom území zbavil Ryana Shawcrossa, ale jeho strela ľavačkou mierila tesne vedľa ľavej žrde.
     
    77
    Mame Diouf dvakrát centroval z pravej strany. V prvom prípade Kasper Schmeichel loptu boxoval mimo šestnástky a o pár sekúnd neskôr ju už bezpečne chytá do svojich rukavíc.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 39. Shaqiri, 73. Crouch – 33. Iborra, 60. Mahrez


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 12:8.
    Stoke City FC: Butland – K. Zouma, Shawcross (C), Wimmer – Diouf (86. Berahino), D. Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri, Sobhi (69. Crouch) – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Grant – Adam, Afellay, Berahino, Crouch, Jesé, Martins Indi.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Iborra (66. A. King), Gray (80. Albrighton) – Okazaki (58. Iheanacho) – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Albrighton, Amartey, Dragović, Iheanacho, A. King, Slimani.

    Rozhodca: Bobby Madley