Sparta Praha – Arnhem 1:1 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
1:1 (0:1)
SBV Vitesse Arnhem
cz Štvrtok 20.07.2017, 20:00 • Generali Arena • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
    90+1. Tim Matavz nepochopitelně v závěru přestřelil branku
     
    90+1
    Tak Letenští mohli ještě prohrát! Přetažený centr vrátil před branku jeden z hostů. Metr před brankovou čárou zůstal zapomenutý Tim Matavz, jenž zcela nepochopitelně přestřelil prostor tří tyčí.
     
    90
    Výborně zapracoval před druhou z branek Lukáš Juliš, jenž vypracoval zakončení Martina Frýdka. Domácí středopolař prudkou střelu, kterou zlikvidoval hostující brankář.
     
    89
    Pěknou střelou zpoza vápna se prezentoval Foor, jehož pokus měl velice dobré parametry. Jenže Martin Dúbravka se po pokusu výborně natáhl a zakončení zneškodnil.
     
    87
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bogdan Vatajelu, přichází Lukáš Juliš.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Bogdan Vatajelu (AC Sparta Praha), který je dalším potrestaným hráčem. Následně bude hostující tým rozehrávat další standardní situaci.
     
    81
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Bruns, přichází Faye.
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Rashica, přichází van Bergen.
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Linssen, přichází Ali.
     
    76
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Ten Teije, přichází Matavz.
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Dabo, přichází Lelieveld.
     
    76
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Josef Šural, přichází Eldar Ćivić.
     
    74
    Krásná akce Sparty, po které hlavou zakončil Janko! David Lafata mohl roztáhnou hru do strany, ale nakonec zvolil centr na zadní tyč. Ovšem Marc Janko si počínal nedůrazně a trefil prostor, kde stál hostující gólman.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Dabo (SBV Vitesse Arnhem), který nenechal rozehrát Martina Frýdka. Hostující záložník je tedy potrestán za zdržování hry.
     
    69
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Serero, přichází Colkett.
     
    68
    Domácí hráči opět nechali soupeře ve vlastní šestnáctce hrát a málem se Vitesse dostalo opět do vedení. Křižnou střelou se prezentoval Foor, jehož pokus mířil do branky, ale Dúbravka vytáhl další bravurní zákrok.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Serero (SBV Vitesse Arnhem), jenž je za řeči dalším potrestaným hráčem.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Martin Frýdek (AC Sparta Praha), který může být rád, že se nešel sprchovat. Letenský středopolař skluzem zajel do Daboa.
    61. Josef ŠURAL - 1:1
     
    61
    Sparta právě vstřelila branku!
    Do druhé pětačtyřicetiminutovky nastoupila úplně jiná Sparta a hned je český tým více ve hře. Na centr do rohového praporku naskočil Marc Janko, jehož hlavička zamířila k zadní tyči. Celou akci zavíral JOSEF ŠURAL, jenž procedil balon za brankovou čáru.
     
    61
    Tak to měla být branka! Srdjan Plavšić využil nejistého vyběhnutí hostujícího brankáře. Zvedl hlavu a viděl před brankou nabíhajícího Janka, před nímž odkopl míč jeden z obránců.
     
    57
    Sparta rozehrála další rohový kop, který zamířil na hlavu Davida Lafaty. Jenže jeho hlavička mířila doprostřed branky, kde byl pozorný Pasveer. Sparťanský kapitán si pro zakončení našel výbornou pozici, škoda nepovedené hlavičky.
    56. Marc Janko
     
    56
    Marc Janko mohl vyrovnat, ale selhal v koncovce! Rakouský útočník si počkal na zaváhání obrany, ale lob se mu vůbec nepovedl.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Lukáš Štetina (AC Sparta Praha), jenž důrazně dohrál soupeře u půlící čáry. Radek Příhoda neměl jinou možnost než domácího stopera potrestat.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Václav Kadlec, přichází Vjačeslav Karavajev.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Zahustel, přichází Srdjan Plavšić.
     
    46
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Van der Werff, přichází Kotte.
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Kruiswijk, přichází Kashia.
     
    41
    Po rohovém kopu mohlo být vyrovnáno! Na zadní tyči se dostal k hlavičce Josaf Šural, jehož pokus mířil přesně k tyči, kde stál jeden z bránících hráčů. Následným pokusem placírkou netrefil z druhé vlny branku Václav Kadlec.
     
    15
    Další varování pro Spartu! K centru z pravé strany se dostal Foor, jenž nejprve předskočil svého strážce a následně z hranice malého vápna bránu přestřelil.
    10. Bryan LINSSEN - 0:1
     
    11
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro Letenské! BRYAN LINSSEN se na malém vápně odpoutal od Kayi, který nechal soupeře zcela volného. Ofenzivní hráč Vitesse se dostal k hlavičce, která končí za brankovou čárou.
     
    8
    Za obranou Sparty číhal rozběhnutý Bryan Linssen, jehož stíhal Štetina. Hostující ofenzivní hráč zakončoval placírkou, ale Dúbravka si počínal skvěle a připisuje si první velký zákrok.

    Michal Luxa

    Góly: 61. Šural – 11. Linssen

    Karty:   51. Štetina (SPA), 66. Frýdek (SPA), 83. Vatajelu (SPA) – 67. Serero (ARN), 71. Dabo (ARN)


    AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel (46. Karavajev), Kaya, Štetina, Vatajelu (87. Juliš) – Sáček, Frýdek M. – Šural (76. Ćivić), Lafata, Kadlec V. (46. Plavšić) – Janko.
    Náhradníci: Koubek, Karavajev, Ćivić, Plavšić, Juliš, Piško.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer, Dabo (76. Matavz), Van der Werff (46. Kotte), Kruiswijk (46. Kashia), Büttner, Serero (69. Colkett), Bruns (81. Faye), Foor, Rashica (81. van Bergen), Ten Teije (76. Lelieveld), Linssen (81. Ali).
    Náhradníci: Colkett, Matavz, van Bergen, Ali, Houwen, Lelieveld, Kashia, Bayazit, Faye, Kotte.

    Rozhodca: Příhoda – Moláček, Melichar