Sparta Praha – Arnhem 1:1 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
1:1 (0:1)
SBV Vitesse Arnhem
cz Štvrtok 20.07.2017, 20:00 • Generali Arena • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. Opět se na vás budu těšit u některého z dalších zápasů. (21:59:25)
     
    Sparta v dnešním utkání předvedla výkon dvou tváří. V prvním poločase byla hodně nevýrazná a jasně horší oproti soupeři. Ovšem výkon Letenských se ve druhé části zvedl a domácí byli místy lepším celkem. V duelu bylo na obou stranách vidět hodně šancí, ale celky přetavily v gólovou radost každý pouze jednu. Italskému trenéru se povedla dvě střídání o poločase, jelikož Karavajev a Plavšić hru rozhýbali a odehráli povedený zápas. Zatímco pro domácí tým byl dnešní zápas generálkou na nový ročník, tak Arnhem se nachází uprostřed přípravy. Výkon hostů byl velmi dobrý a troufám si říct, že Vitesse Spartu dobře prověřilo.
     
    90+1
    Konec zápasu.
    90+1. Tim Matavz nepochopitelně v závěru přestřelil branku
     
    90+1
    Tak Letenští mohli ještě prohrát! Přetažený centr vrátil před branku jeden z hostů. Metr před brankovou čárou zůstal zapomenutý Tim Matavz, jenž zcela nepochopitelně přestřelil prostor tří tyčí.
     
    90
    Výborně zapracoval před druhou z branek Lukáš Juliš, jenž vypracoval zakončení Martina Frýdka. Domácí středopolař prudkou střelu, kterou zlikvidoval hostující brankář.
     
    89
    Pěknou střelou zpoza vápna se prezentoval Foor, jehož pokus měl velice dobré parametry. Jenže Martin Dúbravka se po pokusu výborně natáhl a zakončení zneškodnil.
     
    88
    Plavšić se opět snažil v souboji jeden na jednoho dostat přes svého strážce, ale po zákroku soupeře upadl. Hlavní sudí Radek Příhoda ukazuje, že vše bylo v pořádku.
     
    87
    Kotel si ještě jednou vytleskal Bogdana Vatajelua, který musel vstát a zatleskat fanouškům. Krajní obránce Sparty předvedl podařený výkon v tomto zápase.
     
    87
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bogdan Vatajelu, přichází Lukáš Juliš.
     
    85
    Vatajelu si naběhl do vápna za soupeřem, ale vhazování od jeho spoluhráče bylo příliš dlouhé. Pro balon si doběhl Pasveer, jenž uklidňuje alespoň na chvíli hru.
     
    84
    Büttner poslal centr do vápna, ale Sparta ho dokázala odvrátit. Ke střele se dostal ještě střídající Ali, jenž nepropálil rudou zeď před Dúbravkou.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Bogdan Vatajelu (AC Sparta Praha), který je dalším potrestaným hráčem. Následně bude hostující tým rozehrávat další standardní situaci.
     
    81
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Bruns, přichází Faye.
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Rashica, přichází van Bergen.
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Linssen, přichází Ali.
     
    80
    Hra se ve druhém poločase hodně vyrovnala a místy je Sparta lepším týmem na zeleném pažitu.
     
    79
    Utkání pomalu míří do poslední desetiminutovky a stav zápasu je stále otevřený. Vitesse se mohlo dostat zpátky do vedení, ale tvrdou přihrávku dostal Foor. Jeho pokus minul branku Sparty a hostující hráč je na sebe hodně naštvaný.
     
    76
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Ten Teije, přichází Matavz.
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Dabo, přichází Lelieveld.
     
    76
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Josef Šural, přichází Eldar Ćivić.
     
    75
    Letenský kapitán dotíral na posledního bránícího hráče soupeře, který si situaci nekomplikoval a přihrál brankáři.

    Michal Luxa

    Góly: 61. Šural – 11. Linssen

    Karty:   51. Štetina (SPA), 66. Frýdek (SPA), 83. Vatajelu (SPA) – 67. Serero (ARN), 71. Dabo (ARN)


    AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel (46. Karavajev), Kaya, Štetina, Vatajelu (87. Juliš) – Sáček, Frýdek M. – Šural (76. Ćivić), Lafata, Kadlec V. (46. Plavšić) – Janko.
    Náhradníci: Koubek, Karavajev, Ćivić, Plavšić, Juliš, Piško.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer, Dabo (76. Matavz), Van der Werff (46. Kotte), Kruiswijk (46. Kashia), Büttner, Serero (69. Colkett), Bruns (81. Faye), Foor, Rashica (81. van Bergen), Ten Teije (76. Lelieveld), Linssen (81. Ali).
    Náhradníci: Colkett, Matavz, van Bergen, Ali, Houwen, Lelieveld, Kashia, Bayazit, Faye, Kotte.

    Rozhodca: Příhoda – Moláček, Melichar