Fínsko – Švajčiarsko 5:1 (kon.) | USA – Rusko 5:4 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec po predl.
Kanada
4:3 (3:1, 0:1, 0:1 - 1:0)
Slovensko
Sobota 15.04.2017, 19:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:38 Stelio Mattheos (CAN) - 4:3
     
    62:38
    Kanada dala gól!
    Kanada strieľa rozhodujúci gól. STYLIANOS MATTHEOS si nakorčuľoval k ľavému kruhu, pozrel sa na voľné miesto a šikovnou strelou švihom parádne trafil k ľavej žrdi!
    Asistencia: Jared McIsaac.
     
    57:48
    Naši hokejisti získavajú presilovú hru! Matthew Strome dostáva dve minúty za vrazenie na mantinel. Ideálna možnosť pre náš tím.
     
    57:04
    Tak teraz sme mali obrovské šťastie. Matthew Strome vystrelil spomedzi kruhov a puk skončil na hornej žŕdke bránky!
     
    56:51
    Oddychový čas pre Slovensko!
     
    53:03
    Veľká príležitosť pre Kanadu, v ktorej sa ocitol Kyle Olson po prihrávke Stromea. Olson bol úplne sám pred bránkoviskom, no Kostelný opäť predviedol svoje kvality a puk dokázal zachytiť.
     
    50:54
    Na opačnej strane šanca pre Slovensko. Féherváry z pravého kruhu vystrelil na bránku, Scott vyrazil pred seba a ešte sa v dorážke ocitol Liška. Scott aj na druhýkrát úspešne zasiahol.
     
    50:36
    Slovenský tím teraz perfektne podržal náš gólman Jakub Kostelný. Isaac Ratcliffe vykorčuľoval s pukom ľavom krídle a z kruhu vystrelil. Zakončenie skončilo v moci slovenského brankára, ktorý si vyslúžil aj náležitý obrovský potlesk.
     
    44:20
    Presilovka prakticky zadarmo pre náš tím. Mackenzie Entwistle vyhodil puk do hľadiska a dostáva dve minúty.
     
    43:30
    Diváci na popradskom štadióne naďalej skvelo povzbudzujú našich mladých hokejistov, ktorí majú zápas vo svojich rukách. Naozaj vynikajúca atmosféra po celý zápas.
    42:38 Adam Liška (SVK) - 3:3
     
    42:38
    Slovensko dalo gól!
    Fantázia! Sme späť v hre! Fafrák vyhral vhadzovanie v strednom pásme, potiahol puk do útočnej tretiny. Kanaďania mu ho však vypichli, ale dostal sa na hokejku ADAMA LIŠKU, ktorý šikovne švihom vystrelil a trafil k žrdi!
    Asistencia: Miloš Fafrák.
     
    41:05
    Budeme hrať v oslabení. Patrik Hrehorčák si odsedí dve minúty za držanie hokejky. Čaká nás teda ťažký začiatok tretej tretiny.
     
    37:26
    Záver druhej tretiny sa môže niesť v réžii slovenských mladíkov. Mackenzie Entwistle dostáva dve minúty za držanie.
     
    37:10
    Obrovská šanca pre náš tím! Roman zachytil puk po zlej rozohrávke Kanady a otvoril sa priestor pred bránkou. Roman naservíroval Hrehorčákovi, ktorý bol v stopercentnej príležitosti, no trafil iba Scotta!
    36:34 Patrik Hrehorčák (SVK) - 3:2
     
    36:34
    Slovensko dalo gól!
    Naši znižujú stav stretnutia! Miloš Roman prekorčuľoval s pukom po ľavom krídle a od miesta pri pravej žrdi perfektne našiel na pravom kruhu PATRIKA HREHORČÁKA, ktorý z prvej nekompromisne prekonal Scotta!
    Asistencia: Miloš Roman.
     
    33:29
    Kanada získava presilovú hru. Michal Ivan si odsedí dve minúty za zovretie puku.
     
    33:05
    Martin Pospíšil predviedol vynikajúce sólo. Prekorčuľoval dvoch Kanaďanov a dostal sa k zakončeniu z ľavého kruhu. Scott sa mierne obtrel o puk.
     
    27:03
    Výborne. Slovensko získava presilovú hru a máme lepšiu možnosť skórovať. Matthew Strome podrazil Hrehorčáka a dostal dve minúty.
     
    23:01
    Slovenskí hokejisti získavajú presilovku. Joshua Brook fauloval Fafráka a odsedí si dve minúty za krosček.
     
    21:21
    Dlho si však naši mladíci presilovku neužili. Adam Žiak sa previnil zbytočným útočným faulom a dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    20:47
    Slovensko získava v úvode druhej tretiny presilovú hru. Kyle Olson dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    20:01
    Od začiatku druhej tretiny do našej bránky nastupuje Jakub Kostelný. Juraj Sklenár putuje na striedačku.
    19:49 Isaac Ratcliffe (CAN) - 3:1
     
    19:49
    Kanada dala gól!
    Ďalšia chyba našich hráčov znamená tretí gól v Sklenárovej sieti. ISAAC RATCLIFFE vyhral korčuliarsky súboj, došiel prvý k puku na ľavom kruhu a nekompromisne zavesil do opačného rohu bránky!
    Bez asistencie.
    18:36 Stelio Mattheos (CAN) - 2:1
     
    18:36
    Kanada dala gól!
    Javorové listy otáčajú stav stretnutia. Naši v rohu klziska nechali veľa priestoru STYLIANOSOVI MATTHEOSOVI, ktorý sa prebojoval úplne osamotene pred bránkovisko, oklamal Sklenára a zakončil.
    Asistencia: Jocktan Chainey.
    18:18 Kyle Olson (CAN) - 1:1
     
    18:18
    Kanada dala gól!
    Asi som to hneď privolal, je vyrovnané. Entwistle nahodil puk z ľavého kruhu na Sklenára, ktorý ho vyrazil. Následne sa puk dostal na hokejku KYLA OLSONA, jeho strela spomedzi kruhov prenikla do našej bránky!
    Asistencia: Mackenzie Entwistle.
     
    13:40
    Našich reprezentantov tentokrát čakajú ťažké chvíle. Za sekanie si dve minúty odsedí Adam Ružička.
     
    12:50
    Naši hráči sa trošku krkolomne dostali do pásma, no vytvorila sa perfektná akcia. Fehérváry šikovne našiel na pravom kruhu Ružičku, ktorý vystrelil z prvej. Mal pred sebou iba ležiaceho Scotta a trafil žrď!
     
    11:57
    Kanadskí hokejisti vyrazili do útoku a dopustili sa ofsajdu. Maxime Comtois zakončil svoju akciu po odpískaní a hlavný rozhodca mu udelil 10 minút za nešportové správanie.
     
    11:37
    Slovensko získava ďalšiu presilovú hru. Isaac Ratcliffe dostáva dve minúty za podrazenie.
    09:55
     
    09:55
    Kanada sa dostala dopredu, z pravého kruhu vystrelil Matthew Strome. Puk síce vletel do siete, no ešte predtým Entwistle mal kontakt so Sklenárom, ocitol sa v našom bránkovisku a gól teda neplatí.
    08:37 Adam Liška (SVK) - 0:1
     
    08:37
    Slovensko dalo gól!
    Naši hokejisti skvelo využívajú presilovú hru a idú do vedenia! Ružička vyskúšal šťastie, vystrelil z pravého kruhu. Scottovi vypadol puk za chrbát a ADAM LIŠKA ho šikovne dorazil!
    Asistencia: Adam Ružička.
     
    08:10
    Urbánek rozvíjal akciu pri mantineli, no nedovolene ho zastavil Joshua Brook. Kanadský obranca dostal dve minúty za podrazenie.
     
    07:11
    Fafrák šikovne prihral medzi kruhy Ružičkovi, ktorý švihom poslal puk. Scott napokon zasahovať nemusel, strela letela vedľa. Následne sme videli ešte jednu dobrú strelu, ktorú od modrej poslal Fehérváry. Puk letel na Scotta.
     
    04:08
    Hlavný rozhodca náš tím možno teraz mierne poškodil. Martin Kupec šprintoval dozadu za Olsonom, ktorý sa mohol dostať do samostatného zakončenia. Najprv zasiahol puk a až potom hráča, no hlavný rozhodca posiela Kupca na dve minúty za sekanie.
     
    02:42
    Slovensko bude hrať presilovú hru. Za hákovanie si dve minúty odsedí kanadský útočník Isaac Ratcliffe.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 19. Olson (Entwistle), 19. Mattheos (Chainey), 20. Ratcliffe, 63. Mattheos (McIsaac) – 9. Liška (Ružička), 37. Hrehorčák (Miloš Roman), 43. Liška (Fafrák)


    Kanada: Scott (McGrath) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël (C) – Anderson-Dolan (A), Mattheos (A), Comtois – Olson, Entwistle, M. Strome – Ratcliffe, Schnarr, Dellandrea – Thomas, Hawel.
    Slovensko: Sklenár (21. Kostelný) – Ivan, Fehérváry (C), Kupec (A), Žiak, Korenčík, Dúžek, Demo – Fafrák, Liška (A), Miloš Roman – Krivošík, Hrehorčák, Ružička – Köver, Pospíšil, Urbánek – Stacho, Havrila, Regenda.

    Rozhodca: Hejduk, Piragić – Park, Yletyinen