Fínsko – Švajčiarsko 5:1 (kon.) | USA – Rusko 5:4 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec
USA
5:4 (0:1, 3:0, 2:3)
Rusko
Sobota 15.04.2017, 15:40Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepší hráči zápasu: Dylan St. Cyr (USA) – Alexej Toropčenko (Rusko). (18:03:30)
     
    Prvý sobotňajší duel v Spišskej Novej Vsi priniesol výborný hokej a drámu do posledných sekúnd. Lepší vstup do zápasu mali Rusi, ktorí išli do vedenia po úspešnom blafáku Koltygina. V druhej tretine však prišli tri góly Američanov, o ktoré sa postarali Poehling a Mismash. Vedenie zámorského tímu zvýšil v tretej tretine Norris, no potom znížil Bicadze. Bezpečný náskok vrátil americkým hokejistom Hughes a zdalo sa, že je rozhodnuté. Rusi však vynikajúcim finišom znížili na rozdiel jediného gólu, keď sa presadil Slepec a Čechovič. Na vyrovnanie ale nedosiahli.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Maxim Žukov odišiel na striedačku. Rusko hrá v šestici.
     
    59:05
    Ruským hokejistom ubieha čas príliš rýchlo. Stále sa im však nedarí usadiť pred St. Cyrom.
     
    58:00
    Rusi potrebujú dostať puk do útočného pásma, ale zatiaľ sa im to nedarí a len naháňajú Američanov.
     
    57:09
    Rusko dalo gól! Z jasného víťazstva Američanov je zrazu nečakaná zápletka. Pavel Koltygin potiahol puk za bránu, prihral ho voľnému IVANOVI ČECHOVIČOVI, ktorý nedal šancu St. Cyrovi. Zámorský tím reaguje oddychovým časom. Asistencie: Pavel Koltygin, Andrej Svečnikov.
    56:33 Kirill Slepec (RUS) - 5:3
     
    56:33
    Rusko dalo gól! Rýchlo využitá presilovka by ešte mohla dodať zápasu potrebné napätie. Spred brány skóroval bekhendom KIRILL SLEPEC. Asistencie: Alexej Lipanov, Dmitrij Samorukov.
     
    56:22
    Vylúčenie v tíme USA (Quinn Hughes – 2 min., hákovanie).
     
    56:10
    Ivan Čechovič chcel využiť priestor medzi brániacimi Američanmi, ale rýchlo k nemu pristúpili štyria súperi a bol bez šance.
     
    55:24
    Americký tím si ešte vyžiadal preštudovanie videozáznamu, či Tortora nedostal puk do brány, ale nebolo to tak. Žukov zasiahol úspešne.
     
    55:24
    Jacob Tortora nevyužil veľkú príležitosť na skórovanie. Americký útočník sa dostal do brejku a blafákom takmer prekonal Žukova. Ruský gólman zasiahol betónom až na bránkovej čiare.
     
    54:48
    Jaroslav Alexejev pekne obkrúžil bránu a dokázal vystreliť z otočky. Z ostrého uhla však minul.
     
    54:00
    Na ľade sa medzitým neudialo nič zaujímavé. Američania stále vládnu zápasu a kráčajú za ďalším víťazstvom.
     
    53:03
    V Spišskej Novej Vsi síce nehrajú slovenskí hokejisti, no napriek tomu je štadión na tento zápas vypredaný. Diváci sa bavia mexickými vlnami.
     
    52:20
    Dmitrij Samorukov mohol sám zakončovať, ale zbytočne váhal so strelou a napokon prihrával spoluhráčovi, ktorého pokus bol zblokovaný.
     
    51:30
    Zdá sa, že v závere duelu nebudeme sledovať žiadnu drámu. Američania kontrolujú puk a držia si svoje vedenie.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 34. Mismash, 37. Poehling (Farabee, Dhooghe), 40. Poehling (Miller, Knoepke), 42. Norris (B. Tkachuk, Dhooghe), 50. Hughes (Barratt, Dhooghe) – 11. Koltygin (Toropčenko, Rubinčik), 46. Bicadze (Toropčenko, Pereljajev), 57. Slepec (Lipanov, Samorukov), 58. Čechovič (Koltygin, Svečnikov)


    USA: Scheel (St. Cyr) – Hughes, Kemp (A), Gildon, Knoepke, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Wahlstrom, Norris (A) – Mismash, Barratt, Pastujov – Dhooghe, Farabee, Poehling – Cockerill, Reedy, Slaggert – Tortora.
    Rusko: Žukov (Ustimenko) – Pereljajev, Samorukov (A), Rubinčik (A), Galeňuk, Baranov, Kalabuškin, Dědov – Čechovič, Lipanov (C), Svečnikov – Bicadze, Toropčenko, Alexejev – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Šaškov – Koltygin.