Fínsko – Švajčiarsko 5:1 (kon.) | USA – Rusko 5:4 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec
Fínsko
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Švajčiarsko
Sobota 15.04.2017, 15:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina priniesla po jednom góle na oboch stranách. Švajčiarom sa podarilo znížiť v 48. minúte po góle Müllera, ale ihneď sme videli aj odpoveď v podobe zásahu Latvalu, ktorý upravil na konečných 5:1.
    Celý zápas bol viacmenej v rukách Fínov, ktorí vcelku ľahko získali ďalšie tri body a už ich majú na konte šesť.

    Vo večernom zápase tu na popradskom zimnom štadióne uvidíme súboj našej reprezentácie proti výberu Kanady. Stretnutie sa začína o 19:30. (17:39:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:18
    Švajčiari sa v závere zápasu ešte o niečo pokúsili, ale Fíni puk vo svojom obrannom pásme získali bezpečne na svoje hokejky. Zápas sa viacmenej iba dohráva.
     
    58:38
    Švajčiari sa po dlhšom čase dostali pred Luukkonena a o niečo sa pokúsili. Skalopevná fínska defenzíva však bola pripravená aj tento raz.
     
    57:28
    Na konci presilovej hry sme mali možnosť vidieť strelu od Teräväinena, ktorá letela mimo. Dá sa konštatovať, že Suomi takmer celú presilovú hru boli nasťahovaní v okolí Trudela.
     
    56:49
    Fíni šikovne kombinujú v útočnom pásme a hrajú si ničím nerušenú svoju hru. Ylonen naservíroval krížom Kotkaniemimu, ktorý vypálil z prvej. Bránu netrafil.
     
    56:01
    Rýchla fínska kombinácia. Švajčiari zabudli na Ikonena úplne voľného na ľavom kruhu, ktorému šikovne letiacu prihrávku poslal Nyman. Následná strela z prvej však skončila iba na plexiskle.
     
    55:32
    Presilovka pre fínske mužstvo. Nando Eggenberger dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    54:49
    Nico Hischier získal rýchlosť vďaka súvislému pohybu po pravom krídle. Prenikol bez problémov do pásma a vystrelil z kruhu. Luukkonen bol pripravený zakročiť.
     
    53:34
    Jesse Ylonen sa pretlačil do zakončenia spomedzi kruhov. Jeho strela však napokon skončila na brankárovi Trudelovi a Švajčiari môžu následne rozohrať.
     
    52:58
    Práve v momente, keď na ľadovú plochu naskakoval vylúčený fínsky hráč sa v dobrej možnosti ocitol Alex Simic. Už aj dvíhal ruky po strele, no Luukkonen napokon mal puk vo výstroji!
     
    52:18
    Ďalšia švajčiarska rozohrávka cez stredné pásmo skrz Kurasheva neskončila úspešne. Puk v obrannom pásme Fínska zachytil Anttalainen a poslal ho obratom cez celé klzisko.
     
    51:35
    Kohler strieľanou prihrávkou hľadal svojho spoluhráča Sigrista medzi kruhmi. Ten aj čakal takýto nejaký akt, no puk tečoval iba vedľa bránky.
     
    50:53
    Švajčiarsko bude hrať presilovú hru a môže sa pokúsiť o zníženie. Hráčska lavica Fínska dostáva trest za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ho Jesperi Kotkaniemi.
     
    50:23
    Fínski hráči sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Puk do pásma zatiahol Virtanen, no následne presnú prihrávku svojmu spoluhráčovi nedal. Švajčiari si teda mohli oprávnene vydýchnuť.
     
    48:49
    Následne sa do ďalšej príležitosti dostali švajčiarski hráči. Sven Leuenberger získal puk po zaváhaní Fínov v rozohrávke, natlačil sa bekhendom a vystrelil. Luukkonen musel likvidovať.
    47:53 Otto Latvala (FIN) - 5:1
     
    47:53
    Fínsko dalo gól!
    Hneď vzápätí však Fíni strieľajú piaty gól! Kotkaniemi zatiahol puk do pásma a prenechal ho na modrú čiaru OTTOVI LATVALOVI, ktorý prudkou strelou švihom poriadne prekvapil nepripraveného Trudela!
    Asistencie: Jesperi Kotkaniemi, Santeri Virtanen.
    47:40 Nicolas Müller (SUI) - 4:1

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 8. Nyman (Talvitie, Ikonen), 17. Nyman (Vesalainen, Ikonen), 33. Kotkaniemi (Kupari), 34. Ikonen (Nyman, Vesalainen), 48. Latvala (Kotkaniemi, Virtanen) – 48. Müller (Matewa, Hischier)


    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Utunen, Heiskanen, E. Teräväinen, Isiguzo, Anttalainen, Latvala, Räsänen – Vesalainen (A), Ikonen, Virtanen (C) – Talvitie, Ylönen, Kotkaniemi (A) – Koskenkorva, Kupari, Aalto – Engberg, Maansaari, Nyman.
    Švajčiarsko: Zaetta (41. Trudel) – Geisser (C), Gross, Barandun, Berni, Le Coultre, Matewa, Schüpbach – Müller, Hischier (A), Eggenberger – Simic, Weibel, Kurashev (A) – Patry, Sigrist, Kohler – Leuenberger, Döpfner, Riat – Petrig.

    Rozhodca: Holm, Nikolić – Hancock, Ondráček