Fínsko – Švajčiarsko 5:1 (kon.) | USA – Rusko 5:4 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec po predl.
Kanada
4:3 (3:1, 0:1, 0:1 - 1:0)
Slovensko
Sobota 15.04.2017, 19:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti predviedli výborný výkon. Dalo by sa povedať, že mnohokrát boli lepší ako kanadskí hráči, mali puk častejšie na svojich hokejkách a držali hru pod svojou kontrolou. Stačilo málo a fantastické publikum tu na štadióne v Poprade mohlo byť svedkom historického víťazstva našich mladíkov nad favoritom z Kanady.
    Slovensko získava premiérový bod na tomto šampionáte, Kanada ďalšie dva a na konte ich už teda má päť.

    Ďakujeme za pozornosť. (22:08:53)
     
    Koniec zápasu.
    62:38 Stelio Mattheos (CAN) - 4:3
     
    62:38
    Kanada dala gól!
    Kanada strieľa rozhodujúci gól. STYLIANOS MATTHEOS si nakorčuľoval k ľavému kruhu, pozrel sa na voľné miesto a šikovnou strelou švihom parádne trafil k ľavej žrdi!
    Asistencia: Jared McIsaac.
     
    62:02
    Fafrák posunul na ľavý kruh Kupcovi, ktorý nastreľoval pred bránku, no tam Urbánek už nedokázal tečovať alebo doklepnúť puk do brány.
     
    61:31
    Oba tímy hrajú v tomto predĺžení veľmi opatrne. Hrá sa zvyčajne z hĺbky obranného pásma.
     
    60:28
    Ty Smith hneď na úvod predviedol sympatickú akciu. Dostal sa medzi kruhy, otočkou sa uvoľnil a bekhendom zakončil. Kostelný vytiahol betón.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Predĺženie bude trvať päť minút a hrá sa po troch hráčoch na oboch stranách.
     
    Slovenskí hokejisti pokračovali v tretej tretine vo vynikajúcom výkone a podarilo sa im vypýtať si vyrovnanie. V 43. minúte skóroval Liška. To bol zatiaľ posledný gól napriek množstvu príležitostí na našej alebo na kanadskej strane. Naši majú prvý bod z tohto šampionátu, o ďalšom sa bude rozhodovať najprv v predĺžení.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:59
    Entwistle vykorčuľoval po pravom krídle a svoju akciu zakončil šikovnou strelou švihom. Puk skončil v lapačke gólmana Kostelného, ktorý to vyriešil úplne sebavedomo a v pokoji.
     
    59:24
    Kanaďania zatiaľ úspešne blokujú naše pokusy o usadenie sa v útočnom pásme. Tentokrát sme museli s pukom ísť až do obranného pásma.
     
    58:42
    Joshua Brook podnikol sólo cez celé klzisko. Naši hráči ho nechali prejsť až na ľavý kruh, odkiaľ tento kanadský obranca zakončil. Kostelný v zákroku úspešný.
     
    58:15
    Neúspešné založenie útoku od našich hokejistov. Krivošík nezachytil puk na ľavom krídle a následne rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    58:02
    Kanaďania získali puk a z obranného pásma ho poslal priamo na Kostelného Smith. Slovenský gólman pred nepríjemným Comtoisom pre istotu podržal.
     
    57:48
    Naši hokejisti získavajú presilovú hru! Matthew Strome dostáva dve minúty za vrazenie na mantinel. Ideálna možnosť pre náš tím.
     
    57:36
    Kanaďania získali obrovský tlak v našom pásme, naši sa hádzali do niekoľkých striel a napokon to aj malo zmysel. Krivošík získal puk a jemne ho vyhodil von z pásma.
     
    57:04
    Tak teraz sme mali obrovské šťastie. Matthew Strome vystrelil spomedzi kruhov a puk skončil na hornej žŕdke bránky!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 19. Olson (Entwistle), 19. Mattheos (Chainey), 20. Ratcliffe, 63. Mattheos (McIsaac) – 9. Liška (Ružička), 37. Hrehorčák (Miloš Roman), 43. Liška (Fafrák)


    Kanada: Scott (McGrath) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël (C) – Anderson-Dolan (A), Mattheos (A), Comtois – Olson, Entwistle, M. Strome – Ratcliffe, Schnarr, Dellandrea – Thomas, Hawel.
    Slovensko: Sklenár (21. Kostelný) – Ivan, Fehérváry (C), Kupec (A), Žiak, Korenčík, Dúžek, Demo – Fafrák, Liška (A), Miloš Roman – Krivošík, Hrehorčák, Ružička – Köver, Pospíšil, Urbánek – Stacho, Havrila, Regenda.

    Rozhodca: Hejduk, Piragić – Park, Yletyinen