Udinese – Inter 1:2 (kon.) | Chievo – Bergamo 1:4 (kon.) | CFC Janov – AS Rím 0:1 (kon.)
Lazio – Crotone 1:0 (kon.) | Sassuolo – Turín 0:0 (kon.) | AC Miláno – Cagliari 1:0 (kon.)
Juventus – Bologna 3:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:0 (0:0)
FC Crotone
cz Nedeľa 08.01.2017, 15:00 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Hostující celek mohl vyrovnat, ale finální přihrávka byla hrůzostrašná! Crotone mělo v pokutovém území převahu a toho nedokázal využít Aleandro Rosi, jenž odcentroval na vzdálenější stranu pokutového území, kde nikdo nebyl. Na svého spoluhráče se hodně zlobí Simeon Tochukwu Nwankwo, který věděl, že jeho tým měl vyrovnání na dosah.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Bruno Martella, přichází Simeon Tochukwu Nwankwo.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ciro Immobile (S. S. Lazio).
    90. Ciro IMMOBILE - 1:0
     
    90
    Lazio právě vstřelilo branku!
    V závěru zápasu se přeci jen zaslouženě Lazio dočkalo branky! Po chybě obrany se k míči dostal dnes aktivní CIRO IMMOBILE, jenž zřejmě zavřel oči a propálil hostujícího brankáře. Domácí útočník po vstřelené brance sundal dres a vidí žlutou kartu, ovšem to mu vůbec v této chvíli nemůže vadit.
    85. Ciro Immobile vyslal pumelici, kterou hostující brankář vyrazil
     
    85
    Tak to byla další parádní domácího týmu! Centrovaný míč sklepl do druhé vlny domácí hráč. V tomto prostoru byl Ciro Immobile, jenž se do balonu opřel a mířil ho těsně nad zemí k tyči. Jenže v brance je dnes fantastický Marco Festa, jenž pokus dokázal vyrazit!
     
    81
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Marcello Trotta, přichází Aleandro Rosi.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Lucas Biglia, přichází Alessandro Rossi.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Danilo Cataldi.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Marcus Rohdén (FC Crotone), který zatáhl za záchranou brzdu. Pokud by si krajní záložník nepomohl stažením Cristiana Lombardiho, šlo by Lazio do přečíslení.
    69. Pro ofsajd neuznaná branka hostujícího celku
     
    69
    Centr od rohového praporku se domácímu celku moc nepodařil a Crotone se dostalo do přečíslení. Celou akci brankou zakončil Marcello Trotta. Ovšem jeho radost byla zbytečná, jelikož ve vzduchu vlál praporek pomezního rozhodčího.
     
    58
    Rohový kop byl zahrál fantasticky a zamířil těsně za malé vápno, kde se pověsil do vzduchu Stefan de Vrij. Domácí zadák ve vyložené šanci selhal, když poslal balon pouze nad břevno hostující branky.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Marco Festa (FC Crotone), který ani tentokrát nebral hlavního sudího vážně a zdržoval hru. Hlavní sudí na nic nečekal a vytahuje žluté napomenutí.
     
    52
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Adrian Stoian, přichází Raffaele Palladino.
    39. Další parádní zákrok předvedl hostující brankář Marco Festa
     
    39
    Další parádní akce Lazia končí ještě hezčím zákrokem hostujícího gólmana. Jen ten snese přísnější měřítko z týmu Crotone. Ke střele z hranice pokutového území se dostal Marco Parolo, jehož pokus mířil pod horní tyč.
     
    37
    Dalším útočným faulem se provinil Ciro Immobile, který s výrokem hlavního sudího nesouhlasí. Hra se přesune před druhou z branek, kde první velký zákrok musel vytáhnout Federico Marchetti. Ten čelil pokusu z kopačky Diega Falcinella, jenž byl sám před brankářem, ale míč namířil pouze do něj.
     
    32
    Tlak domácího celku se stupňuje, ale také další pokus zneškodnil Marco Festa. Marco Parolo dostal balon na pravou stranu šestnáctky a svou střelu mířil po zemi k zadní tyči. Jenže v dráze letu míče se objevila noha brankáře.
    31. Neproměněný pokutový kop domácího celku
     
    31
    K pokutovému kopu se postavil Lucas Biglia, jenž chtěl dát zakončení razanci a trefil pouze břevno! Stav zápasu zůstává nezměněn a Lazio si na první branku musí ještě chvíli počkat.
    30. Penaltový zákrok na Lombardiho
     
    30
    Na kraji šestnáctky zasáhl trochu neohrabaně Adrian Stoian, jenž fauloval Cristiana Lombardiho. Hlavní sudí neváhal ani vteřinu a odpískal pokutový kop!
    25. Kanonýr Immobile spálil další tutovku Lazia
     
    25
    Po rozehrání přímého kopu se k míči dostal v pokutovém území Ciro Immobile! Ten se mohl jako první zapsat mezi střelce zápasu, ale jeho pokus z levé strany vyrazil perfektním zákrokem Marco Festa. Zakončení domácího útočníka mířilo k zadní tyči, ale domácí brankář konečky prstů zachránil svůj tým.
    17. Neuznaná branka Lazia
     
    17
    Lazio se poprvé radovalo z branky, ale praporek pomezního sudího vlaje ve vzduchu! Z levé strany přišel dlouhý pas na zadní tyč, kde byli dva hráči v azurově modrém dresu. Tím zakončujícím byl Cristiano Lombardi, jehož pokus rozvlnil síť. Nutno říct, že domácí hráč byl zároveň se soupeře a rozhodčí se rozhodl odmávat ofsajd.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Cristiano Lombardi (S. S. Lazio), který ztratil balon a poté vysokou nohou trefil soupeře. Domácí hráč sice kroutí hlavou, ale tentokrát marně.

    Michal Luxa

    Góly: 90. Immobile

    Karty:   15. C. Lombardi (LAZ), 90. Immobile (LAZ) – 54. Festa (COE), 77. Rohdén (COE)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:0. Rohy: 14:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:11.
    Lazio Rím: Marchetti – Basta, de Vrij, Hoedt, Radu – Parolo, Biglia (C) (81. Rossi), Milinković-Savić – C. Lombardi, Immobile, Alberto (81. Cataldi).
    Náhradníci: Strakosha, Vargić – Patric, Cataldi, Kishna, Wallace, Bastos, Leitner, Prce, Rossi.

    FC Crotone: Festa – Sampirisi, Ceccherini, Ferrari (C), Martella (90+2. Tochukwu Nwankwo) – Rohdén, Crisetig, Barberis, Stoian (52. Palladino) – Trotta (81. Rosi), Falcinelli.
    Náhradníci: Viscovo, Cojocaru – Palladino, Nalini, Gnahoré, Salzano, Rosi, Dussenne, Capezzi, Suljić, Fazzi Fazzi, Tochukwu Nwankwo.

    Rozhodca: Maresca – Liberatore, Zappatore