Bilbao – Alavés 0:0 (kon.) | Real Betis – Leganés 2:0 (kon.) | Vigo – Malaga 3:1 (kon.)
Villarreal – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:0 (0:0)
Deportivo Alavés
Nedeľa 08.01.2017, 12:00Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domáci tím určite nebude spokojný, pretože takmer celý priebeh zápasu bol lepším tímom, ale nevyužil svoj šance. Hostia mali iba dve, ale za to veľké. Camarasa trafil žrď, Deyverson tiež neuspel, no s bodom bude Alavés na rozdiel do súpera určite spokojný. (13:54:45)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Daniel Torres (Deportivo Alavés).
     
    90+2
    Defenzíva Alavésu drží ako hluchý dvere a za žiadnu cenu nechce domáci tím pustiť do čo i len náznaku nejakej príležitosti. Všetko zachytáva ešte pred šestnástkou.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Víctor Camarasa, prichádza Daniel Torres.
    89. Deyverson (DAL)
     
    89
    Žltú kartu dostáva Deyverson (Deportivo Alavés).
     
    88
    Domáci to určite budú skúšať až do poslednej sekundy, pretože tri body proste chcú pre seba. Ak ale obrana hostí vydrží, bude môcť by na seba právom hrdá. Rovnako, možno trochu menej, ako tomu bolo pri víťazstve na Nou Campe. Tam však raz inkasovala.
     
    86
    Raúl García vystrelil spoza šestnástky v snahe niečo s výsledkom urobiť, pretože domácim sa prípadný bod určite máliť, no priestor troch žrdí netrafil.
     
    83
    Roh hostí nič nepriniesol, nakoľko hlavička z prednej žrdi nebola presná a tak môže od svojej svätyne odkopávať Iraizoz.
     
    80
    Ostáva odohrať už len desať minút riadnej hracej doby plus nadstavený čas a my sme gól stále nevideli. Šance na jeho vsietenie boli z jednej i druhej strany, no všetci traja brankári zatiaľ držia čisté konto. Minimálne jeden z nich už gól určite nedostane.
     
    77
    Center Balenziagu zľava pre brankára hostí nijak nebezpečný nebol. Ortolá si pre loptu bez problémov prišiel a stiahol ju zo vzduchu.
     
    75
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Edgar Méndez.
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Gaizka Toquero, prichádza Aleksandar Katai.
    71. Aritz Aduriz (ATB)
     
    71
    Williams našiel v šestnástke spoluhráča Aduriza, ktorý v nej po kontakte s protihráčom spadol, ale penalta sa nepíska.
     
    69
    Ďalšie dva ofsajdy odmávané/odpískané pre koho iného, než Deyversona. Previnil sa nimi v priebehu dvoch minúť. Každopádne, v posledných desiatkach sekúnd ho bolo vidieť.
     
    67
    Deyverson však moje slová o zlom dni mohol vyvrátiť, ale po zaváhaní Laporteho v dobrej možnosti neuspel. Iraizoz ukázal svoje skúsenosti.
     
    66
    Beňat sa dostal k veľmi zaujímavej strele a trafil medzi tri žrde Ortolovej brány, ktorý dokázal zachovať pokoj a nepríjemnú situáciu vyriešil.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   45+1. M. Rico (ATB), 45+1. Aduriz (ATB) – 62. Laguardia (DAL), 64. Feddal (DAL), 89. Deyverson (DAL), 90+3. D. Torres (DAL)


    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga (35. Iraizoz) – Etxeita, G. Elustondo, Laporte, Balenziaga – M. Rico (57. San José), Etxebarria – Susaeta (C) (57. I. Williams), Raúl García, Muniain – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – Bóveda, San José, Iturraspe, I. Williams, Sabin, Saborit.

    Deportivo Alavés: Ortolá – Femenía, Laguardia, Feddal, Carnero García – García (C), M. Llorente – Toquero (75. Katai), Camarasa (90. D. Torres), I. Gómez (75. Méndez) – Deyverson.
    Náhradníci: Pacheco – Pantić, Santos, D. Torres, Méndez, Vigaray, Katai.