Liverpool – Plymouth 0:0 (kon.) | Chelsea – Peterborough 4:1 (kon.) | Middlesbrough – Sheffield Wedn. 3:0 (kon.)
Tottenham – Aston Villa 2:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:1 (2:0)
Peterborough United
cz Nedeľa 08.01.2017, 16:00 • Stamford Bridge, London • FA Cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u fotbalu zase někdy nashledanou. (17:55:11)
     
    Je dobojováno! Chelsea potvrdila roli favorita a třetiligový Peterborough zdolala v poměru 4:1!

    Skóre utkání otevřel po technické střele do pravé šibenice Pedro. Španělského záložníka napodobil minutu před koncem poločasu Michy Batshuayi, skvěle mu připravil míč Ruben Loftus-Cheek.

    Ve druhém poločase se hned po sedmi minutách trefil také Willian. Chvilka slávy čekala ovšem i na hosty, Tom Nichols po centru z pravé strany trefil odkrytou branku. Tečku za utkáním udělali přecijen domácí, Pedro se trefil do pravé části branky podruhé v utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    César Azpilicueta to ještě v poslední nastavené minutě zkoušel střelecky. Jeho pokus mířil k levé tyčce, McGee ale nemusel ani zasahovat.
    90+2. Závěrečná šance Chelsea - Batshuayi nepřekonal skvěle zasahujícího brankáře
     
    90+2
    Domácí se dostali do vápna, kde se jim povedlo vybojovat další tutovou šanci. Pedro udržel míč a následně jej posunul na Batshuayie. Ten ale hostujícího brankáře neprostřelil!
     
    90+1
    Blízko hattricku je španělský záložník Pedro. I proto to nyní zkoušel z levé strany, technická střela na vzdálenější tyč ovšem neskončila úspěchem.
     
    90
    Nathaniel Chalobah se u rohového praporku na pravé straně snažil udržet míč. Proti dvojici hráčů následně vybojoval aut.
     
    89
    Třetiligový celek se přecijen pořád snaží. Kombinuje na útočné polovině, ale přes bránící hráče Chelsea to jen tak nepůjde.
     
    88
    Opravdu se toho nejspíše moc nestane. Domácí se nikam neženou a hosté si nyní jen přihrávají na obranné polovině.
     
    86
    Utkání se nám nyní jen dohrává. Pronikajícího Chrise Forrestera poslal k zemi Michy Batshuayi. Hosté budou rozehrávat ze středu travnaté plochy.
     
    85
    Dobrý střelecký pokus pro Angola. Anglický forvard se otočil kolem obránce a dostal se k míči. Ten v rychlosti zakončoval volejem, ale míč skončil pouze nad brankou Begoviće.
     
    83
    Střídání v týmu Peterborough United: ze hřiště odchází Andrew Hughes, přichází Jerome Binnom-Williams.
     
    83
    Michy Batshuayi prošel do vápna a zkoušel se prosmýknout kolem Bostwicka. Ten jej do zakončení nepustil, následný pád nebyl jako penalta odpískán.
     
    82
    Opět se pokoušel prosadit střelou z otočky belgický snajpr Michy Batshuayi. Ale i nyní jeho pokus zastavili bránící hráči.
     
    80
    Po rohovém kopu se do míče opřel rázný obránce Michael Bostwick. Anglický fotbalista ale zakončoval jen vysoko nad branku.
     
    79
    Tom Nichols se na levé straně odhodlal k centru. Ve vápně hledal Angola. Těsně před ním ovšem zasáhl Branislav Ivanović. Uvidíme roh.
     
    78
    Stále vidíme hru domácího celku na vlastní polovině. Určitě se nechtějí hráči v modrém nějak zbytečně zranit, když už je utkání rozhodnuté.
     
    77
    A poté, co byli domácí méně aktivnější nyní kombinují na vlastní polovině a užívají si toto utkání. Nechme se překvapit, zda směrem dopředu ještě něco předvedou.

    David Panuška

    Góly: 18. Pedro, 44. Batshuayi, 52. Willian, 75. Pedro – 70. Nichols

    Karty:   24. Fàbregas (CHE) – 23. Forrester (PRH)   66. Terry (CHE)


    Chelsea FC: Begović – Zouma, Terry, Cahill (57. Aina) – Ivanović, Chalobah, Fàbregas, Loftus-Cheek (69. Azpilicueta), Pedro – Willian, Batshuayi.
    Náhradníci: Eduardo – Kanté, Hazard, Moses, Costa, Azpilicueta, Aina.

    Peterborough United: McGee – Smith, Tafazolli, Bostwick, Hughes (83. Binnom-Williams) – Maddison (58. Taylor), Edwards (57. Samuelsen), Forrester, Angol – Lopes, Nichols.
    Náhradníci: Tyler – Ball, Samuelsen, Taylor, Inman, Chettle, Binnom-Williams.

    Diváci: 41 003