Udinese – Inter 1:2 (kon.) | Chievo – Bergamo 1:4 (kon.) | CFC Janov – AS Rím 0:1 (kon.)
Lazio – Crotone 1:0 (kon.) | Sassuolo – Turín 0:0 (kon.) | AC Miláno – Cagliari 1:0 (kon.)
Juventus – Bologna 3:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:0 (0:0)
FC Crotone
cz Nedeľa 08.01.2017, 15:00 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatování, že Lazio zaslouženě vyhrálo se s vámi loučím. V italské Serii A se dnes hrají ještě dvě utkání, ke kterým vás srdečně zveme. Pro tentokrát je to ode mě opravdu vše a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (17:11:46)
    Ciro Immobile se stal jediným střelcem zápasu a způsobil v poslední minutě výbuch radosti fanoušků Lazia

     
    V tomto utkání devatenáctého kola to dlouho vypadalo, že si oba týmy odnesou nespravedlivou remízu. Ovšem v devadesáté minutě se prosadil zblízka Ciro Immobile, jenž zachoval chladnou hlavu a propálil hostujícího gólmana. Utkání se neslo v režii Lazia, které téměř neustále útočilo. Dlouho to vypadalo, že se domácí hráči neprosadí, jelikož pálili jednu velkou šanci za druhou. Dle projeveného výkonu bylo jasné, že si Crotone přijelo pro bod. Hostující celek bránil v deseti lidech a za celý zápas se dostalo snad do tří šancí. I proto zůstávají tři body na Stadiu Olimpicu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hostující celek mohl vyrovnat, ale finální přihrávka byla hrůzostrašná! Crotone mělo v pokutovém území převahu a toho nedokázal využít Aleandro Rosi, jenž odcentroval na vzdálenější stranu pokutového území, kde nikdo nebyl. Na svého spoluhráče se hodně zlobí Simeon Tochukwu Nwankwo, který věděl, že jeho tým měl vyrovnání na dosah.
     
    90+4
    V závěru zápasu Crotone pochopilo, že už nemá, co ztratit. Jenže útok hostujícího celku zastavil u postranní čáry Stefan Radu. Lazio je nyní už hodně blízko k získání dalších důležitých třech bodů.
     
    90+3
    Hlavní sudí prostřednictvím čtvrtého rozhodčího avizuje, že se bude nestavovat pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Bruno Martella, přichází Simeon Tochukwu Nwankwo.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ciro Immobile (S. S. Lazio).
    90. Ciro IMMOBILE - 1:0
     
    90
    Lazio právě vstřelilo branku!
    V závěru zápasu se přeci jen zaslouženě Lazio dočkalo branky! Po chybě obrany se k míči dostal dnes aktivní CIRO IMMOBILE, jenž zřejmě zavřel oči a propálil hostujícího brankáře. Domácí útočník po vstřelené brance sundal dres a vidí žlutou kartu, ovšem to mu vůbec v této chvíli nemůže vadit.
     
    88
    Lazio se mohlo dostat do přečíslení. Jenže vysoký balon si pro sebe zpracoval Ciro Immobile, jehož pokus zamířil do bránícího hráče. Tento útok si žádal ale jiné řešení než domácí útočník předvedl.
     
    87
    Další pas římského týmu mířil do šestnáctky hostujícího celku, jenže také tentokrát celou akci přerušil Marco Festa. Zdá se, že hostující brankář nikam spěchat nebude, jelikož jeho tým by byl s bodem spokojený.
    85. Ciro Immobile vyslal pumelici, kterou hostující brankář vyrazil
     
    85
    Tak to byla další parádní domácího týmu! Centrovaný míč sklepl do druhé vlny domácí hráč. V tomto prostoru byl Ciro Immobile, jenž se do balonu opřel a mířil ho těsně nad zemí k tyči. Jenže v brance je dnes fantastický Marco Festa, jenž pokus dokázal vyrazit!
     
    85
    Lazio vybojovalo hned za půlící čárou další balon a žene se na polovinu soupeře. Uvidíme, zda se domácímu celku ještě podaří vsítit branku!
     
    84
    Téměř ztracený míč doběhl ještě Ciro Immobile, který se pokusil o centr. Ten zneškodnil Marco Festa, ale pro něj to moc práce nebylo, jelikož ve vápně nebyl žádný hráč domácího celku.
     
    83
    Dlouhý pas hostujícího týmu zamířil do pokutového území, kde si pro balon došel Federico Marchetti. Ten na nic nečekal a rychle zahájil další útok svého mužstva.

    Michal Luxa

    Góly: 90. Immobile

    Karty:   15. C. Lombardi (LAZ), 90. Immobile (LAZ) – 54. Festa (COE), 77. Rohdén (COE)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:0. Rohy: 14:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:11.
    Lazio Rím: Marchetti – Basta, de Vrij, Hoedt, Radu – Parolo, Biglia (C) (81. Rossi), Milinković-Savić – C. Lombardi, Immobile, Alberto (81. Cataldi).
    Náhradníci: Strakosha, Vargić – Patric, Cataldi, Kishna, Wallace, Bastos, Leitner, Prce, Rossi.

    FC Crotone: Festa – Sampirisi, Ceccherini, Ferrari (C), Martella (90+2. Tochukwu Nwankwo) – Rohdén, Crisetig, Barberis, Stoian (52. Palladino) – Trotta (81. Rosi), Falcinelli.
    Náhradníci: Viscovo, Cojocaru – Palladino, Nalini, Gnahoré, Salzano, Rosi, Dussenne, Capezzi, Suljić, Fazzi Fazzi, Tochukwu Nwankwo.

    Rozhodca: Maresca – Liberatore, Zappatore