Slovan Bratislava U21 – Martin 2:0 (kon.) | Sereď – Nové Mesto n/V 1:1 (kon.) | Pohronie – Šamorín 0:3 (kon.)
koniec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
0:3 (0:1)
FC ŠTK 1914 Šamorín
Nedeľa 31.07.2016, 17:30 • Dolná Ždaňa • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí klikli na tento on-line textový prenos! V ňom sa spoločne pozrieme na futbalové stretnutie, v ktorom sa proti sebe postavia mužstvá FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa a FC ŠTK 1914 Šamorín. Zápas sa začína o 17:30!

    Týmto víkendom sa nám už naplno rozbieha aj naša druhá najvyššia futbalová súťaž, ktorá po novom nesie názov 2. liga! Aj v tomto ročníku bude súťaž rozdelená na dve skupiny: skupina Západ a skupina Východ. Vplyvom odhlásení dvoch mužstiev bude mať skupina Východ iba 10 účastníkov, skupina Západ bude mať klasicky 12 účastníkov.

    Obaja aktéri tohto zápasu pôsobia v skupine Západ. Pohronie je už tradičným účastníkom tejto skupiny, Šamorín je zase staronovým účastníkom, keď pred dvoma rokmi vypadol do 3. ligy a na túto sezónu opäť postúpil do 2. ligy.

    Pohronie sa minulý rok umiestnilo na druhom mieste a následne tak bojovalo o postup do najvyššej súťaže. V tejto skupine dlho živilo Pohronie nádej na postup, ale napokon sa umiestnilo až na 6. mieste, keď stratilo 7 bodov na prvý Prešov.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa aj tento rok počíta s účasťou v skupine o postup a prípadne potom zamiešať postupové karty. FC ŠTK 1914 Šamorín ako nováčik súťaže bude mať zrejme skromnejšie ciele, avšak ako každý tím by sa rád vyhol boji o záchranu.

    Keďže sa jedná o prvý zápas, tak je ťažké určiť favorita. Papierové predpoklady však do tejto úlohy stavajú domáci celok. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Packo – Rolinec, Nosko, Prikryl, Pelegríni (K), Hrnčiar, Frimmel, Nurković, Blaho, Fajčík, Sojka
    Náhradníci: Lehocký – Pittner, Sekereš, Hudák, Paraj, Blahút, Matuškovič

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Edginton, Horváth, Pončák (K), Ágh, Králik, Mezovský, Auban, Da Cruz, H. Dos Santos, Maximiniano
    Náhradníci: Čemba, Krištan, Špánik, Rovder, Ozogány, Marič-Bjekič, R. Dos Santos

    Rozhodca: Richard Sedlár – Milan Štrbo, Peter Čajka – Maroš Libiak
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Od úvodu zápasu sú pri lopte domáci futbalisti a snažia postupne preniknúť až ku bráne hostí.
     
    2
    Hostia sa však následne dostali do rýchleho brejku a vybojovali si prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    3
    Po rohovom kope sa hostia dostali do nebezpečného zakončenia, avšak nepodarilo sa im následne z toho nič vyťažiť a tak sú už v držaní lopty domáci futbalisti.
     
    4
    Momentálne máme možnosť sledovať, ako sa útoky striedajú z jednej strany na druhú, avšak nevidíme žiadne strelecké zakončenia. Sme však ešte len v úvode tohto stretnutia.
     
    5
    Teraz sa domácim futbalistom podarilo prepracovať sa až pred 16-tku hostí, avšak ich strela bola veľmi nepresná a bude to len odkop od brány, v ktorej stojí brankár Hajdúch.
     
    6
    Šamorín sa teraz snažil cez rýchly prechod do útoku po pravom kraji, avšak domáci celok dobre čítal hru a dokázal loptu odkopnúť do bezpečia. Hostia však získavajú autové vhadzovanie.
     
    7
    Následne sa hosťom podarilo dostať sa až pred 16-tku domácich, z ich útočnej aktivity napokon pramení ich druhý rohový kop v tomto zápase.
     
    8
    Po odvrátenom rohovom kope hostia ešte ostali v útočnom ťažení, avšak následne po chybnej rozohrávke o loptu prichádzajú.
     
    9
    Domácim sa následne po zisku lopty podarilo dostať sa až pred pokutové územie hostí a po útočnej aktivite získavajú svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    10
    Po zahranom rohovom kope ostali pri lopte ešte futbalisti domáceho celku, avšak nepodarilo sa im vyslať žiadnu nebezpečnú strelu na bránu Šamorína.
     
    11
    V držaní lopty sú teraz častejšie domáci futbalisti, avšak nedarí sa im v prechode do útoku a ich snaha končí niekde v strede ihriska.
     
    12
    Mali sme možnosť sledovať dva rýchle útoky na oboch stranách, avšak oba celky si dobre postrážili svoje územia a tak sme nevideli žiadnu strelu na bránu.
     
    13
    Avšak aj naďalej sú častejšie v držaní lopty domáci futbalisti, ale zatiaľ im to nič platné nie je.
     
    14
    Ale mali sme možnosť vidieť na druhej strane nebezpečný útok futbalistov Šamorína, ktorí na chvíľu zamkli domácich futbalistov v okolí ich pokutového územia, avšak zmenu skóre to neprinieslo.
     
    15
    Netrvalo však dlho a opäť sa do útoku dostali hostia, následkom čoho si vybojovali ďalší rohový kop!
     
    16
    Ten sa však podarilo domácim bezpečne si postrážiť a už sú v držaní lopty. Hra je tak v posledných chvíľach veľmi vyrovnaná.
     
    17
    Opäť sme sledovali nebezpečne vyzerajúci útok hostí, avšak ani v 17.minúte sa nám napokon skóre zápasu nemení. V držaní lopty sú už domáci futbalisti.
     
    18
    Šamorín dáva gól!
    Avšak do rýchleho protiútoku sa teraz dostali futbalisti Šamorína a po ich rýchlej akcii otvárajú skóre tohto zápasu a dostávajú sa tak do vedenia 1:0! Autorom prvého gólu tohto zápasu je LUIS FERNANDO FERREIRA MAXIMINIANO!
     
    19
    Domáci futbalisti sa však pochopiteľne nechcú zmieriť s predbežným stavom a po inkasovanom góle sa čoraz viac tlačia do útoku.
     
    20
    Pohronie sa však ďalej ako za stred ihriska s loptou nedostáva a tak hostia stále držia svoje tesné vedenie o jeden gól. Pomaly sa dostaneme za polovičku prvého polčasu.
     
    22
    Okrem tohto zápasu sa hrá 2.liga dnes aj v Seredi. Domáci celok však takisto prehráva 1:0 s Novým Mestom nad Váhom.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Ágh (FC ŠTK 1914 Šamorín).
     
    23
    Útoky sa nám však opäť striedajú zo strany na stranu, avšak bez striel na bránu. Dostali sme sa približne do polovičky prvého polčasu, zatiaľ sú určite viac spokojnejší hostia.
     
    24
    Lopta je teraz na kopačkách domácich futbalistov, ktorí sa už postupne prebíjajú pred 16-tku hostí. Šamorín sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    25
    Domáci futbalisti sa však čoraz viac dostávajú do útočných akcií, hostia sú tak stále nútení viac menej sa len brániť. Avšak stále vyhráva Šamorín o jeden gól.
     
    27
    Pohronie bolo teraz vo väčšom tlaku, avšak nič z toho nevyťažili a tak hostia stále vyhrávajú najtesnejším rozdielom. Lopta je teraz na kopačkách hostí.
     
    28
    Domácim sa teraz podarilo pokryť útok hostí a po zisku lopty sa dostávajú do rýchleho protiútoku.
     
    29
    Avšak aj hostia postrážili útočné ťaženie svojho dnešného súpera a tak sa ani teraz nepodarilo domácim dostať sa do nebezpečnej situácie.
     
    30
    Šamorín sa dostal po postupnom útoku pred 16-tku domácich, avšak výsledkom toho bola iba strela mimo brány. Loptu odkopom od svojej brány do hry uvedie brankár domácich Packo.
     
    31
    V držaní lopty je momentálne Pohronie, avšak nedarí sa im v prechode do útoku. Uvidíme, či sa ešte podarí domácim vyrovnať do konca prvého polčasu, alebo či nás prekvapia hostia a pridajú aj svoj druhý gól v tomto zápase.
     
    32
    Do nebezpečného útoku sa dostali domáci, avšak nepodarilo sa im napokon nebezpečne zakončiť túto akciu. Dopredu to tak už skúšajú hostia zo Šamorína.
     
    33
    Následne sa do rýchleho protiútoku a aj do nebezpečnej akcie dostali hostia, avšak napokon bude z toho len odkop od domácej brány.
     
    34
    Pohronie sa postupne dostávali čoraz bližšie ku bráne hostí, Šamorín však dobre čítal hru a odkopom lopty do bezpečia prerušil rodiacu sa akciu domácich futbalistov.
     
    35
    Po autovom vhadzovaní sa domáci dostali pred bránu hostí, avšak napokon sa lopty zmocnili futbalisti Šamorína, ktorí vyrážajú do rýchleho brejku.
     
    36
    Šamorín sa však nikam ďaleko nedostal a pri lopte sú tak už opäť domáci futbalisti. Hostia sa tak budú musieť vrátiť späť dozadu vypomôcť svojej obrane.
     
    37
    Domáci celok bol teraz pomerne dlho v držaní lopty a tak aj v útoku, avšak ani z týchto útočných akcii sa im napokon nepodarilo vyrovnať. Pomaličky tu bude záver prvého polčasu.
     
    39
    Hostia sa teraz ocitli pod sústavným tlakom domácich futbalistov, avšak dokázali to napokon ustáť a tak si stále držia vedenie o jeden gól.
     
    41
    Po dlhšom čase sa v útoku predstavili aj hostia zo Šamorína, avšak domáci celok si všetko postrážil a nedovolil svojmu dnešnému súperovi nijak nebezpečne zakončiť.
     
    42
    Do konca prvého polčasu ostáva už len pár minút, domáci sa ešte snažia o vyrovnávajúci gól, ktorý by im dodal ešte viacej síl do druhého polčasu.
     
    43
    Šamorín bol teraz dlhšie v držaní lopty, avšak nepodarilo sa mu nič zaujímavého vymyslieť a tak sú pri lopte domáci futbalisti, ktorí sa snažia prebojovať na svoju útočnú polovičku.
     
    44
    Prvý polčas je už takmer na svojom konci, hostia stále vyhrávajú 1:0 a zrejme to tak už do polčasovej prestávky aj ostane.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas tohto zápasu! V lepšej pozícii sú zatiaľ hostia zo Šamorína, pretože od 18.minúty vyhrávajú 1:0. Uvidíme, čo nám teda prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 18:30!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Sojka, prichádza Paraj.
     
    46
    Druhý polčas zápasu sa nám už naplno rozbehol, výkop mali hostia, ktorí po prvom polčase vyhráva 1:0!
     
    47
    Šamorín si však dlho loptu neužil a už ju v držaní majú futbalisti domáceho celku. Hostia sa tak musia rýchlo vrátiť dozadu vypomôcť obrane.
     
    48
    Pohronie však v útoku nič zaujímavé nevymyslelo, do rýchleho brejku sa tak dostali hostia, ktorí následne vyslali aj strelu na domácu bránu, avšak bola nepresná a tak brankára domácich nezamestnala.
     
    49
    Výkop od domácej brány zachytili futbalisti tohto celku a snažili sa následne rýchlo prebojovať sa pred 16-tku hostí. Šamorín ich však včas vytlačil z ich polovičky.
     
    50
    Netrvalo však dlho a Pohronie sa opäť dostalo do útoku. Nepodarilo sa im však opäť nič nebezpečného vymyslieť a v držaní lopty je už Šamorín.
     
    51
    Hostia sa dostali po svojej útočnej aktivite ku rohovému kopu, avšak pre domácich to následne neznamenalo žiadne nebezpečenstvo.
     
    52
    Domáci po zisku lopty sa rýchlo presunuli na útočnú polovičku a následne aj vystrelili na bránu svojho dnešného súpera. Strela však bola nepresná a bude to len odkop od brány Šamorína.
     
    52
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Blaho, prichádza Pittner.
     
    53
    Šamorín dáva gól!
    Avšak z ničoho nič prichádza druhý gól hostí! Domáci stratili loptu a tak sa do rýchleho protiútoku dostal Šamorín, po ňom sa hostia radujú zo svojho druhého gólu v tomto zápase a idú tak do vedenia 2:0! Autorom druhého gólu hostí je kapitám VLADIMÍR PONČÁK!
     
    54
    Tak domáci budú zrejme v šoku, pretože doteraz boli o čosi aktívnejším celkom, ale inkasovali druhý gól a dostávajú sa tak do nepríjemnej situácie. Uvidíme, ako sa nám hra bude vyvíjať ďalej.
     
    55
    Pohronie sa však ešte určite nevzdáva a po každej získanej lopty sa snaží prebojovať sa na útočnú polovičku. Hostia sa zase po zisku lopty nemajú kam ponáhľať a skôr sa ju snažia čo najdlhšie si ju podržať na svojich kopačkách.
     
    57
    Domácim sa však nedarí po zisku lopty dlho sa držať na útočnej polovičke, hostia dobre čítajú hru a vytláčajú domácich na polovičku ihriska.
     
    58
    Hostia teraz museli aj za cenu faulu prerušiť nádejne vyzerajúcu akciu domácich. Pohronie tak pri lopte ostáva, loptu uvedie do hry z priameho kopu.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Da Cruz (FC ŠTK 1914 Šamorín).
     
    60
    Útoky sa však teraz začínajú striedať zo strany na stranu, takže hostia sa nesústredili len na bránenie, ale tiež sa snažia ešte pridať nejaký ten gól.
     
    61
    Pohroniu však ešte ostáva v podstate dostatok času na to, aby sa mu podarilo streliť dva góly. Budú to však mať veľmi ťažké, pretože hostia im nič tak ľahko nedarujú.
     
    63
    Šamorín dáva gól!
    Zrejme je už o osude tohto zápasu definitívne rozhodnuté! Hosťom vyšla ďalšia rýchla útočná akcia a dostávajú sa tak do vedenia 3:0, čo je už rozdielom triedy! Autorom tretieho gólu tohto zápasu je ĽUBOMÍR MEZOVSKÝ!
     
    63
    Žltú kartu dostáva Nosko (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    64
    Snahu domácim futbalistom nemožno uprieť, dostávali sa ku lopte a aj do útočných akcií, avšak dnes im to v koncovke vôbec nevychádzalo.
     
    65
    Zato hosťom tento zápas vychádza skvelo, domácich poriadne vyškolili z efektivity a postupne kráčajú za víťazstvom v tomto zápase. Avšak, do konca zápasu ešte nejaký ten čas ostáva, ale streliť tri góly je pre domácich veľmi náročná úloha, možno až nesplniteľná.
     
    67
    Máme však možnosť sledovať aj útočné ťaženia domácich futbalistov, avšak tie im nič zaujímavé neprinášajú.
     
    68
    Pohronie po jednej z útočných ťažení zahrávalo rohový kop, ktorý si však hostia dokázali postrážiť a tak ani teraz neinkasovali. Šamorín sa po zisku lopty nikam neponáhľa a dopredu sa dostáva postupne.
     
    68
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Edginton, prichádza Špánik.
     
    70
    Zápas sa nám dostal do svojej 70.minúty. Lopta momentálne lieta z jednej strany na druhú, čo určite viacej vyhovuje hosťom, ktorý kráčajú za troma bodmi v tomto zápase.
     
    71
    Zatiaľ čo tu je zápas už zrejme rozhodnutý, tak v druhom zápase medzi Sereďou a Novým Mestom nad Váhom je zatiaľ predbežný stav 1:1!
     
    72
    Šamorín sa dostal ku lopte a po rýchlom útoku napokon získava rohový kop. Domáci sa tak teraz musia zoskupiť vo svojom pokutovom území.
     
    73
    Tento rohový kop hostí však nič zvláštneho nepriniesol a tak hostia aj naďalej vyhrávajú možno trošku prekvapivo až 3:0!
     
    75
    V držaní lopty sú momentálne domáci, avšak nedarí sa im dostať sa s loptou ďalej ako na polovičku ihriska. Zatiaľ nenasvedčuje nič tomu, že by sme sa ešte nejakej poriadnej dráme v tomto zápase dočkali.
     
    76
    Lopta momentálne lieta od jedného tímu ku druhému, zrejme sa bude tento zápas už len dohrávať. Do jeho konca však predsa len ešte nejaký ten čas ostáva.
     
    77
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Mezovský, prichádza Ozogány.
     
    77
    Domáci celok získava po rýchlom protiútoku rohový kop. Šamorín sa tak už zoskupuje vo svojom pokutovom území.
     
    78
    Rohový kop si napokon hostia postrážili úspešne a domáci futbalisti sa tak do žiadneho zakončenia na bránu hostí nedostali. Pri lopte je už tak Šamorín, ten sa však samozrejme nemá kam ponáhľať.
     
    80
    Do konca tohto zápasu ostáva približne 10 minút a aj nejaký ten nadstavený čas. Nič zatiaľ nenasvedčuje tomu, že by sme sa dočkali nejakého zvratu. Budeme tak svedkami prekvapivého víťazstva hostí v tomto zápase.
     
    81
    V druhom hranom zápase v Seredi je to stále 1:1, tam sa zrejme ešte diváci majú na čo tešiť.
     
    82
    Mali sme možnosť sledovať menší tlak domáceho tímu, ktorý sa s loptou umiestnil na svojej útočnej polovičke, avšak ani táto situaćia nám nič zaujímavé nepriniesla.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Hrnčiar (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    84
    Momentálne sú v držaní lopty hostia, ktorí sa samozrejme nikam neponáhľajú a pohodlne kombinujú s loptou na svojej polovičke.
     
    85
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Králik, prichádza Krištan.
     
    85
    Šamorín sa následne postupne prepracoval až pred 16-tku domácich, avšak vyťažili z toho napokon len strelu mimo brány domácich.
     
    86
    Brankár domácich Packo uviedol svojím odkopom loptu do hry, tú sa podarilo zachytiť domácim futbalistom, ktorí sa už snažia prebojovať sa na svoju útočnú polovičku.
     
    88
    Lopta je momentálne na kopačkách hostí, ktorí sa držia s loptou na svojej polovičke a nikam sa už neponáhľajú. Do konca tohto zápasu ostávau ž len pár minút, o jeho osude sa tak už rozhodlo dávnejšie, v čase keď sa hosťom podarilo streliť ich tretí gól.
     
    89
    Približne v rovnakom čase to v Seredi je stále medzi domácim celkom a Novým Mestom nerozhodne 1:1, tam sa zrejme body budú deliť zatiaľ čo tu všetky body získanú hostia zo Šamorína.
     
    90+1
    Beží nám už prvá minúta nadstaveného času, pri lopte sú domáci futbalisti a snažia sa preniknúť na svoju útočnú polovičku.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Zápas a napokon končí zrejme prekvapivým víťazstvom hostí pomerom 3:0, keď sa o góly Šamorína postupne postarali: 18. Maximiniano, 53. Pončák, 63. Mezovský.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prejem pekný zvyšok víkendu! (19:33:14)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.

    Góly: 18. Maximiniano, 53. Pončák, 63. Mezovský

    Karty:   63. Nosko (POH), 83. Hrnčiar (POH) – 23. Ágh (SAM), 59. Da Cruz (SAM)


    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Packo – Rolinec, Nosko, Prikryl, Pelegríni (K), Hrnčiar, Frimmel, Nurković, Blaho, Fajčík, Sojka
    Náhradníci: Lehocký – Pittner, Sekereš, Hudák, Paraj, Blahút, Matuškovič

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Edginton, Horváth, Pončák (K), Ágh, Králik, Mezovský, Auban, Da Cruz, H. Dos Santos, Maximiniano
    Náhradníci: Čemba, Krištan, Špánik, Rovder, Ozogány, Marič-Bjekič, R. Dos Santos

    Rozhodca: Richard Sedlár – Milan Štrbo, Peter Čajka – Maroš Libiak